• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2019. gada 25. aprīļa likums "Grozījumi Dzīvesvietas deklarēšanas likumā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2019., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/op/2019/91.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums Nr. 10

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

09.05.2019., Nr. 91

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 25.04.2019.

OP numurs: 2019/91.4

2019/91.4
RĪKI

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Dzīvesvietas deklarēšanas likumā

Izdarīt Dzīvesvietas deklarēšanas likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2002, 16. nr.; 2003, 9. nr.; 2006, 9. nr.; 2007, 20. nr.; 2009, 2., 15. nr.; Latvijas Vēstnesis, 2009, 182., 196. nr.; 2011, 19. nr.; 2014, 220. nr.; 2015, 208. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 5. pantu ar trešo un ceturto daļu šādā redakcijā:

"(3) Personai, kura ievietota ieslodzījuma vietā, ir tiesības vērsties ieslodzījuma vietā ar lūgumu aktualizēt Iedzīvotāju reģistrā iekļautās ziņas, norādot attiecīgās ieslodzījuma vietas adresi kā personas papildu adresi. Ja persona triju mēnešu laikā kopš tās ievietošanas ieslodzījuma vietā nav izmantojusi minētās tiesības, ieslodzījuma vieta aktualizē Iedzīvotāju reģistrā iekļautās ziņas, norādot attiecīgās ieslodzījuma vietas adresi kā personas papildu adresi.

(4) Personai, kura, pamatojoties uz tiesas lēmumu par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļa noteikšanu, ievietota psihiatriskajā ārstniecības iestādē, kā arī personai, kura stacionēta psihiatriskajā ārstniecības iestādē ilgāk par diviem mēnešiem, ir tiesības vērsties šajā iestādē ar lūgumu aktualizēt Iedzīvotāju reģistrā iekļautās ziņas, norādot attiecīgās iestādes adresi kā personas papildu adresi."

2. Izslēgt 8. panta piekto daļu.

3. Papildināt likumu ar 11.1 pantu šādā redakcijā:

"11.1 pants. Ziņu par papildu adresi aktualizēšana

(1) Lai aktualizētu ziņas par papildu adresi šā likuma 5. panta trešajā vai ceturtajā daļā minētajos gadījumos, persona vēršas attiecīgajā ieslodzījuma vietā vai ārstniecības iestādē ar rakstveida iesniegumu, kurā norāda savu vārdu, uzvārdu un personas kodu un lūdz ieslodzījuma vietu vai ārstniecības iestādi aktualizēt Iedzīvotāju reģistrā iekļautās ziņas par šīs personas papildu adresi, norādot attiecīgās ieslodzījuma vietas vai ārstniecības iestādes adresi kā personas papildu adresi.

(2) Ieslodzījuma vieta vai ārstniecības iestāde aktualizē Iedzīvotāju reģistrā iekļautās ziņas par personas papildu adresi triju darba dienu laikā pēc šā panta pirmajā daļā minētā personas iesnieguma saņemšanas, vienlaikus pārliecinoties par iesniegumā norādīto ziņu pareizību un personas identitāti, vai triju darba dienu laikā pēc personas atbrīvošanas no ieslodzījuma vietas vai izrakstīšanas no ārstniecības iestādes, vai pēc šā likuma 5. panta trešajā daļā minētā termiņa beigām.

(3) Ja persona tiek pārvietota uz citu ieslodzījuma vietu, tā ieslodzījuma vieta, kurā persona atrodas, triju darba dienu laikā aktualizē Iedzīvotāju reģistrā iekļautās ziņas, norādot attiecīgās ieslodzījuma vietas adresi kā personas papildu adresi.

(4) Pamatojoties uz personas pieprasījumu, ieslodzījuma vieta vai ārstniecības iestāde izsniedz personai informāciju par Iedzīvotāju reģistrā aktualizētajām ziņām, kas attiecas uz norādīto ieslodzījuma vietas vai ārstniecības iestādes adresi kā personas papildu adresi."

4. Papildināt pārejas noteikumus ar 14. un 15. punktu šādā redakcijā:

"14. Šā likuma 5. panta trešajā daļā un 11.1 pantā noteikto attiecībā uz personām, kuras ievietotas ieslodzījuma vietās, nepiemēro līdz 2020. gada 31. janvārim.

15. Ieslodzījuma vieta ne vēlāk kā līdz 2020. gada 30. aprīlim aktualizē Iedzīvotāju reģistrā iekļautās ziņas par personas, kura ievietota ieslodzījuma vietā līdz 2020. gada 31. janvārim, papildu adresi, ja papildu adreses norādīšanas brīdī persona atrodas ieslodzījuma vietā."

Likums stājas spēkā 2019. gada 1. septembrī.

Likums Saeimā pieņemts 2019. gada 25. aprīlī.

Valsts prezidents R. Vējonis

Rīgā 2019. gada 9. maijā

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!