• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jēkabpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2019. gada 24. oktobra saistošie noteikumi Nr. 24 "Saistošie noteikumi par pabalsta krīzes situācijā piešķiršanu Jēkabpils pilsētā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2019., Nr. 259 https://www.vestnesis.lv/op/2019/259.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 34

Par Talsu novada domes 2011. gada 13. janvāra saistošo noteikumu Nr. 4 "Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamajiem īpašumiem "Sārcene" un "Līdakas", Laidzes pagastā, Talsu novadā" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Vēl šajā numurā

30.12.2019., Nr. 259

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 24

Pieņemts: 24.10.2019.

OP numurs: 2019/259.7

2019/259.7
RĪKI

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.24

Jēkabpilī 2019.gada 24.oktobrī

Saistošie noteikumi par pabalsta krīzes situācijā piešķiršanu Jēkabpils pilsētā

APSTIPRINĀTI
ar Jēkabpils pilsētas domes 24.10.2019.
lēmumu Nr.500 (prot. Nr.26, 20.§)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu
un sociālās palīdzības likuma 35.panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka pabalsta krīzes situācijā apmēru, piešķiršanas un izmaksas kārtību Jēkabpils pilsētā.

2. Saistošajos noteikumos lietotie termini:

2.1. ģimene – laulātie, bērni un personas, kurām ir kopīgi izdevumi par uzturu un kuras mitinās vienā mājoklī;

2.2. SOPA – sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu administrēšanas elektroniskā sistēma, kurā tiek uzglabāta informācija par ģimenēm un atsevišķi dzīvojošām personām piešķirtajiem pabalstiem un atvieglojumiem.

3. Tiesības saņemt pabalstu krīzes situācijā ir ģimenei (personai), kuras pamata dzīvesvieta deklarēta Jēkabpils pilsētā pamatvajadzību nodrošināšanai:

3.1. katastrofu gadījumos;

3.2. citos no ģimenes (personas) gribas neatkarīgu apstākļu gadījumos, ja ģimene (persona) savas pamatvajadzības nespēj nodrošināt saviem spēkiem.

II. Pabalsta pieprasīšanas un saņemšanas kārtība

4. Pabalsta saņemšanai ģimene (persona), uzrādot personu apliecinošu dokumentu vai citu dokumentu, kas apliecina pabalsta pieprasītāja identitāti (izņemot gadījumus, ja personai nav piešķirts personas kods, personu apliecinošs dokuments nav izsniegts vai ir zudis) triju mēnešu laikā no krīzes situācijas rašanās dienas iesniedz Jēkabpils Sociālajā dienestā (turpmāk – Dienests):

4.1. iesniegumu;

4.2. krīzes situāciju pamatojošus dokumentus;

4.3. citus dokumentus, kas nepieciešami lēmuma pieņemšanai, ja tie nav valsts vai pašvaldību iestāžu rīcībā.

5. Pēc šo noteikumu 4.punktā noteiktā pabalsta pieprasīšanas termiņa notecējuma pabalstu var pieprasīt, ja ģimene (persona) objektīvu iemeslu dēļ triju mēnešu laikā nav varējusi vērsties pēc palīdzības, iesniedzot Dienestā dokumentu, kas to apliecina.

6. Pabalsta pieprasītājs iesniegumu paraksta visu ģimenes pilngadīgo locekļu vārdā.

7. Iesniedzot Dienestā šo noteikumu 4.1.apakšpunktā minēto iesniegumu, pabalsta pieprasītājs un visi pilngadīgie ģimenes locekļi dod atļauju iegūt un izmantot pašvaldības un valsts datu reģistros pieejamo informāciju par visiem ģimenes locekļiem, kas nepieciešama lēmuma pieņemšanai par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu, un veikt datu apstrādi elektroniskajā datu bāzē SOPA.

8. Dienesta sociālā darba speciālisti pārbauda ģimenes (personas) sniegtās ziņas vai saņemto informāciju no fiziskām un juridiskām personām par palīdzības nepieciešamību, izvērtējot konkrēto sociālo situāciju, iesniegtos dokumentus, pieprasot ziņas no valsts un pašvaldības institūcijām, kā arī citām juridiskajām un fiziskajām personām un veicot dzīvesvietas pārbaudi, ja tas nepieciešams.

9. Ģimenes (personas) dzīves apstākļu pārbaudē konstatētais tiek fiksēts Dzīves apstākļu pārbaudes aktā, kuru paraksta pabalsta pieprasītājs vai viens no ģimenes pilngadīgajiem locekļiem un sociālā darba speciālists, kurš veica pārbaudi.

10. Ja ģimene (persona) atsakās vai nenodrošina Dienestam iespēju veikt tās dzīves apstākļu pārbaudi dzīvesvietā, Dienests var atteikt palīdzības sniegšanu.

11. Pabalsta piešķiršanas nepieciešamību un nepieciešamā pabalsta apmēru nosaka, izvērtējot apstākļus, kādos nonākusi ģimene (persona) un to radītās sekas, kā arī ģimenes (personas) spēju, izmantojot savā rīcībā esošos materiālos resursus, apmierināt savas pamatvajadzības, un pamatojoties uz sociālā darba speciālista atzinumu.

12. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai par atteikumu piešķirt pabalstu pieņem Dienests desmit darbdienu laikā no iesnieguma un visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas.

III. Pabalsta apmērs

13. Pabalstu katastrofu gadījumos piešķir līdz divu valstī noteikto minimālo mēneša darba algu apmēram, ņemot vērā radīto zaudējumu sekas.

14. Pabalstu citos no ģimenes (personas) gribas neatkarīgu apstākļu gadījumos līdz 100 euro, nepārsniedzot faktiskos izdevumus, izmaksājot pabalsta pieprasītājam vai pārskaitot to pakalpojuma sniedzējam.

15. Pabalstu krīzes situācijā uztura nodrošināšanai var piešķirt ne vairāk kā četras reizes kalendārajā gadā, izsniedzot talonu pārtikas produktu iegādei tirdzniecības vietā, ar kuru Dienestam noslēgts līgums. Viena talona vērtība ir 25 euro.

IV. Lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

16. Dienesta lēmumu var apstrīdēt Jēkabpils pilsētas domē Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

17. Jēkabpils pilsētas domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

V. Noslēguma jautājumi

18. Atzīt par spēku zaudējušiem Jēkabpils pilsētas domes 08.11.2012. saistošos noteikumus Nr.32 (sēdes protokols Nr.26, 10.§) "Saistošie noteikumi par vienreizēju pabalstu piešķiršanu Jēkabpils pilsētā".

19. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2020.gada 2.janvārī.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs A.Kraps

 

Saistošo noteikumu "Saistošie noteikumi par pabalsta krīzes situācijā piešķiršanu Jēkabpils pilsētā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35.panta otrā daļa nosaka, ka pašvaldība, neizvērtējot ģimenes (personas) ienākumus, var piešķirt ģimenei (personai) pabalstu krīzes situācijā.

Ministru kabineta 2019.gada 2.aprīļa noteikumi Nr.138 "Noteikumi par sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības saņemšanu" nosaka pabalsta krīzes situācijā pieprasīšanas termiņu.

Lai salāgotu Jēkabpils pilsētas domes 2012.gada 8.novembra saistošo noteikumu Nr.32 "Saistošie noteikumi par vienreizēju pabalstu piešķiršanu Jēkabpils pilsētā" normas ar Ministru kabineta noteikumu normām, saistošajos noteikumos veicami vairāki tehniski un saturiski grozījumi, kuru apjoms pārsniegs pusi no spēkā esošo saistošo noteikumu normu apjoma. Līdz ar to izstrādājami jauni saistošie noteikumi.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka pabalsta krīzes situācijā apmēru, piešķiršanas un izmaksas kārtību Jēkabpils pilsētā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Ietekme uz 2020.gada budžetu netiek prognozēta.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav veiktas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs A.Kraps

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!