• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 26. septembra saistošie noteikumi Nr. 40 "Grozījums Jūrmalas pilsētas domes 2019.gada 20.jūnija saistošajos noteikumos Nr.23 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas saistošie noteikumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2019., Nr. 210 https://www.vestnesis.lv/op/2019/210.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

16.10.2019., Nr. 210

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 40

Pieņemts: 26.09.2019.

OP numurs: 2019/210.8

2019/210.8
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Šī publikācija ir precizēta.
Precizējums: OP 2020/1.6

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 40

Jūrmalā 2019. gada 26. septembrī (prot. Nr. 13, 25. p.)

Grozījums Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 20. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 23 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas saistošie noteikumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 6. punktu un trešo daļu

1. Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 20. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 23 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas saistošie noteikumi" šādu grozījumu:

Izteikt 79. punktu šādā redakcijā:

"79. Par šo noteikumu 6., 8., 25., 27., 28., 29., 31., 66., 68. un 77. punktā noteikto prasību neievērošanu izsaka brīdinājumu vai piemēro naudas sodu fiziskajām personām līdz sešām naudas soda vienībām, juridiskajām personām līdz 20 naudas soda vienībām. Par tādiem pašiem pārkāpumiem, ja tie izdarīti atkārtoti gada laikā – piemēro naudas sodu fiziskajām personām līdz 10 naudas soda vienībām, juridiskajām personām – līdz 60 naudas soda vienībām."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2020. gada 1. janvārī.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 26. septembra saistošajiem noteikumiem Nr. 40 "Grozījums Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 20. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 23 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas saistošie noteikumi""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts 1.1. Likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 2. punkts noteic, ka pašvaldības autonomā funkcija ir gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību, apbedīšanas vietu izveidošanu un uzturēšanu. Minētā likuma 43. pants noteic, ka Dome ir tiesīga izdot saistošos noteikumus, paredzot administratīvo atbildību par to pārkāpšanu, ja tas nav paredzēts likumos, par sanitārās tīrības uzturēšanu, tostarp kapsētu apbedīšanas vietu izveidošanu un uzturēšanu.

1.2. Saistošo noteikumu mērķis ir nodrošināt to atbilstību Administratīvās atbildības likumam, izsakot piemērojamo sodus soda naudas vienībās.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Ņemot vērā, ka 2020. gada 1. janvārī stājas spēkā Administratīvās atbildības likums, kas nosaka, ka naudas soda apmēru pašvaldību saistošajos noteikumos izsaka naudas soda vienībās, saistošo noteikumu 79. punkts precizējams.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanas rezultātā finansiālā ietekme uz pašvaldības budžetu nav.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi ir saistoši Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādei "Jūrmalas kapi", jebkurai fiziskajai un juridiskajai personai, atrodoties Jūrmalas pilsētas pašvaldības kapsētās. Uzņēmējiem tiek nodrošināta vienlīdzīga iespēja sniegt apbedīšanas, kapu kopšanas vai amatniecības pakalpojumus, ja tiek ievēroti pašvaldības noteiktie kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestāde "Jūrmalas kapi". No saistošajos noteikumos iekļautajām normām Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas un Administratīvās komisijas funkcijas un uzdevumi netiek paplašināti vai sašaurināti.

5.2. Saistošo noteikumu piemērošanā privātpersona var vērsties pie kapsētu apsaimniekotāja – Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestādē "Jūrmalas kapi", Jūrmalas pilsētas domē vai Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav nepieciešamas, jo neietekmē privātpersonas.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!