• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2018. gada 19. decembra saistošie noteikumi Nr. 67 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2019., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/op/2019/19.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 30

Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2016.gada 28.janvāra saistošajos noteikumos Nr.3 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota ielu tirdzniecība un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana"

Vēl šajā numurā

28.01.2019., Nr. 19

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 67

Pieņemts: 19.12.2018.

OP numurs: 2019/19.7

2019/19.7
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.67

Rīgā 2018.gada 19.decembrī (prot. Nr.41, 103.§)

Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai

Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6.panta sesto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka Rīgas pilsētas pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas nosacījumus nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai.

2. Pieslēgums šo saistošo noteikumu izpratnē ir ārējo kanalizācijas vai ūdensvada tīklu un būvju kopums no ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja centralizētās kanalizācijas vai ūdensapgādes sistēmas līdz pievienojuma vietai pakalpojumu lietotāja īpašumā esošajai kanalizācijas vai ūdensapgādes sistēmai.

3. Saistošo noteikumu mērķis ir veicināt to dzīvojamo māju, kurām Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 4.kārta" ietvaros ir izbūvēti centralizētās kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas atzari, pieslēgšanu centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai.

II. Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas noteikumi

4. Pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts fiziskai vai juridiskai personai (turpmāk – iesniedzējs) pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai būvniecības izmaksu kompensēšanai.

5. Pieslēguma būvniecības izmaksās tiek ietverti izdevumi par šādiem pieslēguma projektēšanas darbiem, būvdarbiem un inženiertīklu pēc būvdarbu pabeigšanas uzmērīšanas darbiem, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli:

5.1. projektēšana:

5.1.1. topogrāfiskā plāna izstrāde, būvju situācijas plāna vai inženiertīklu situācijas plāna izstrāde;

5.1.2. apliecinājuma kartes izstrāde;

5.1.3. inženiertīkla pievada novietojuma plāna izstrāde saskaņā ar Ministru kabineta 2017.gada 9.maija noteikumu Nr.253 "Atsevišķu inženierbūvju būvnoteikumi" 18.punktu;

5.2. būvdarbi:

5.2.1. ūdensvada ievada un kanalizācijas izvada izbūve;

5.2.2. kanalizācijas izvada izbūve;

5.2.3. komercuzskaites mēraparāta mezgla izbūve;

5.2.4. ūdens patēriņa uzskaites akas izbūve;

5.2.5. kanalizācijas skatakas izbūve;

5.3. uzmērīšana – ierīkotā inženiertīkla izpildmērījuma plāna izstrāde un reģistrācija topogrāfiskās informācijas datubāzē.

6. Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir, ja ir izpildītas šādas prasības:

6.1. iesniedzēja nekustamais īpašums atrodas Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā;

6.2. iesniedzēja nekustamā īpašuma sastāvā ir ekspluatācijā nodota dzīvojamā māja;

6.3. Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 4.kārta" ietvaros:

6.3.1. centralizētās kanalizācijas sistēmas vai centralizētās kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas atzari ir izbūvēti līdz iesniedzējam piederošā zemesgabala robežai vai līdz zemesgabala, uz kura atrodas iesniedzējam piederošā dzīvojamā māja, robežai vai ielas sarkanajai līnijai;

6.3.2. centralizētās kanalizācijas sistēmas vai centralizētās kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas atzari ir izbūvēti līdz iesniedzējam piederošā zemesgabala vai līdz zemesgabalam, uz kura atrodas iesniedzējam piederošā dzīvojamā māja, piegulošā zemesgabala, kas ir zemes starpgabals, robežai vai ielas sarkanajai līnijai;

6.3.3. vairāk nekā viens centralizētās kanalizācijas sistēmas vai centralizētās kanalizācijas sistēmas un ūdensapgādes sistēmas atzars ir izbūvēts līdz iesniedzējam piederošā zemesgabala vai līdz zemesgabalam, uz kura atrodas iesniedzējam piederošā dzīvojamā māja, piegulošā zemesgabala robežai vai ielas sarkanajai līnijai;

6.4. iesniedzēja īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu, kura pieslēguma būvniecībai pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums, ir nostiprinātas zemesgrāmatā;

6.5. iesniedzējam nav parādu par SIA "Rīgas ūdens" sniegtajiem sabiedriskajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem.

7. Ja iesniedzējam piederošā nekustamā īpašuma sastāvā ir vairākas dzīvojamās mājas, pašvaldības līdzfinansējumu piešķir, ja centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai tiks pieslēgtas visas nekustamā īpašuma sastāvā ietilpstošās dzīvojamās mājas.

8. Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir arī tām fiziskām un juridiskām personām, kuras ir nodrošinājušas pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai būvniecību līdz šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ievērojot VI nodaļas noteikumus.

III. Pašvaldības līdzfinansējuma apmērs

9. Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir pieslēgumu būvniecībai kārtējā kalendāra gadā pašvaldības budžetā paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros.

10. Pašvaldības līdzfinansējums tiek noteikts šādā apmērā:

10.1. 100% apmērā no 23.punktā minētā izdevumu aprēķina summas:

10.1.1. personai ar 1. vai 2.invaliditātes grupu;

10.1.2. personai ar trūcīgas personas statusu;

10.1.3. personai ar maznodrošinātas personas statusu;

10.1.4. personai, kas atbilst 6.punkta prasībām un kurai pirmās vai otrās pakāpes radinieks, aizbildnībā vai aizgādnībā esoša persona, kurai deklarēta dzīvesvieta nekustamajā īpašumā, par kuru pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums, ir persona ar 1.invaliditātes grupu;

10.1.5. politiski represētai personai;

10.2. 50% apmērā no 23.punktā minētā izdevumu aprēķina summas personām, kuras nav minētas 10.1.1.–10.1.5.apakšpunktā, ja tiek būvēts pieslēgums centralizētajai kanalizācijas sistēmai, bet ne vairāk kā 1200 euro;

10.3. 60% apmērā no 23.punktā minētā izdevumu aprēķina summas personām, kuras nav minētas 10.1.1.–10.1.5.apakšpunktā, ja tiek būvēts pieslēgums centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai, bet ne vairāk kā 1700 euro.

IV. Pieteikšanās, pieteikumu izskatīšanas un lēmumu pieņemšanas kārtība

11. SIA "Rīgas ūdens" interneta mājaslapā www.rigasudens.lv un Rīgas pilsētas pašvaldības portālā www.riga.lv publicē informāciju par:

11.1. pašvaldības līdzfinansējuma apmēru kārtējam gadam;

11.2. nekustamajiem īpašumiem, kuru īpašnieki var iesniegt pieteikumu pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai;

11.3. pieteikuma par pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanu iesniegšanas kārtību un termiņus.

12. Lai pieteiktos pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai, iesniedzējs līdz 2019.gada 30.jūnijam iesniedz SIA "Rīgas ūdens" pieteikumu, kurš sastāv no šādiem dokumentiem:

12.1. iesniegums (1.pielikums);

12.2. dokumenta, kas apliecina saistošo noteikumu 10.1.1., 10.1.4. un 10.1.5.apakšpunktā norādīto personu statusu, rekvizīti (izdevējs, datums, numurs) un satura izklāsts, uzrādot oriģinālu.

13. Iesniegumu paraksta iesniedzējs vai pilnvarotā persona. Ja iesniegumu paraksta pilnvarotā persona, iesniegumam pievieno notariālu pilnvaru vai citu dokumentu, kas apliecina tiesības pārstāvēt iesniedzēju.

14. Iesniedzēja un pieteikuma atbilstību saistošajos noteikumos noteiktajām prasībām izvērtē ar Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas lēmumu izveidota komisija (turpmāk – komisija). Komisijai ir tiesības nepieciešamības gadījumā pieprasīt iesniedzējam papildu informāciju vai precizēt iesniegtos dokumentus. Komisijas noteiktais termiņš papildu informācijas vai precizējumu iesniegšanai nedrīkst būt garāks par 10 dienām.

15. Lai izvērtētu iesniedzēja atbilstību 10.1.2. un 10.1.3.apakšpunktā minētajām prasībām, komisijai ir tiesības pieprasīt un saņemt informāciju no Rīgas domes Labklājības departamenta. Rīgas domes Labklājības departaments atbildes uz komisijas pieprasījumiem sniedz piecu darba dienu laikā.

16. Ja nekustamā īpašuma sastāvā esošā dzīvojamā māja nav ierakstīta zemesgrāmatā, bet ir reģistrēta Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā, kā arī gadījumos, kad saskaņā ar zemesgrāmatas ierakstiem vai Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datiem nekustamā īpašuma sastāvā ir jaunbūve vai ekspluatācijā nenodota ēka, lai izvērtētu nekustamā īpašuma, par kuru pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums, atbilstību 6.2.apakšpunktā minētajai prasībai, komisijai ir tiesības pieprasīt un saņemt informāciju no Rīgas pilsētas būvvaldes. Rīgas pilsētas būvvalde atbildes uz komisijas pieprasījumiem sniedz 10 darba dienu laikā, ja informācijas pieprasījums ir ne vairāk kā par 10 nekustamajiem īpašumiem.

17. Ja iesniedzējs, pieteikums vai nekustamais īpašums, par kuru pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums, neatbilst šajos saistošajos noteikumos noteiktajām prasībām vai iesniedzējs komisijas noteiktajos termiņos nenovērš trūkumus pieteikumā un tam pievienotajos dokumentos, komisija pieņem lēmumu par atteikumu piešķirt pašvaldības līdzfinansējumu, par to rakstveidā paziņojot iesniedzējam.

18. Ja iesniedzējs, pieteikums un nekustamais īpašums, par kuru pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums, atbilst saistošajos noteikumos noteiktajām prasībām, komisija pieņem lēmumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu.

19. Pēc lēmuma pieņemšanas par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu komisija rakstveidā paziņo par to iesniedzējam un uzaicina iesniedzēju noslēgt pašvaldības līdzfinansējuma līgumu.

20. Iesniedzējam ne vēlāk kā 20 darba dienu laikā no uzaicinājuma paziņošanas dienas ir jānoslēdz pašvaldības līdzfinansējuma līgums (2.pielikums).

21. Līgumu par pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai pašvaldības vārdā noslēdz un līgumā noteiktās pašvaldības tiesības un pienākumus (izņemot līdzfinansējuma izmaksu) īsteno SIA "Rīgas ūdens" valdes priekšsēdētājs vai SIA "Rīgas ūdens" valdes pilnvarotā persona.

V. Pieslēguma būvniecība un līdzfinansējuma izmaksāšanas kārtība

22. Pieslēguma būvniecības darbi jāveic ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā no pašvaldības līdzfinansējuma līguma spēkā stāšanās dienas. Minēto termiņu var pagarināt pašvaldības līdzfinansējuma līgumā noteiktajā kārtībā. Termiņa pagarinājums nedrīkst pārsniegt 12 mēnešus no pašvaldības līdzfinansējuma līguma spēkā stāšanās dienas.

23. 30 dienu laikā pēc pieslēguma būvniecības darbu pabeigšanas un līguma noslēgšanas ar SIA "Rīgas ūdens" par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu lietošanu komisija apstiprina kompensējamo pieslēguma būvniecības darbu izdevumu aprēķinu un pieņem lēmumu par iesniedzējam izmaksājamo pašvaldības līdzfinansējuma apmēru.

24. Sagatavojot kompensējamo pieslēguma būvniecības darbu izdevumu aprēķinu, ņem vērā konkrētā pieslēguma būvniecībai izpildītos projektēšanas darbus, būvdarbus un inženiertīklu pēc būvdarbu pabeigšanas uzmērīšanas darbus, kuri minēti 5.punktā, un aktuālās tirgus cenas.

25. Ja nekustamā īpašuma sastāvā ir dzīvojamā māja un ēka, kas nav dzīvojamās mājas palīgēka, nosakot pašvaldības līdzfinansējuma apmēru, ņem vērā dzīvojamās mājas pieslēguma būvniecībai izpildītos projektēšanas darbus, būvdarbus un inženiertīklu pēc būvdarbu pabeigšanas uzmērīšanas darbus, kuri minēti 5.punktā, un aktuālās tirgus cenas.

26. Ja nekustamā īpašumā sastāvā ir:

26.1. viena dzīvojamā māja un nekustamo īpašumu var pieslēgt pie vairākiem 6.3.apakšpunktā minētajiem atzariem, līdzfinansējumu piešķir par vienu pieslēgumu;

26.2. vairākas dzīvojamās mājas, kuras var pieslēgt pie vairākiem 6.3.apakšpunktā minētajiem atzariem, pašvaldības līdzfinansējumu piešķir par visiem pieslēgumiem, kopējam pašvaldības līdzfinansējumam nepārsniedzot 10.2. vai 10.3.apakšpunktā noteikto apmēru.

27. Ja nekustamais īpašums ir kopīpašumā un kopīpašnieki nav vienojušies par nekustamā īpašuma dalītās lietošanas kārtību, pašvaldības līdzfinansējuma apmēru nosaka proporcionāli iesniedzēja domājamās daļas lielumam kopīpašumā.

28. Ja nekustamais īpašums ir kopīpašumā un kopīpašnieki ir vienojušies par nekustamā īpašuma dalītās lietošanas kārtību un par to ir izdarīta atzīme zemesgrāmatā, pašvaldības līdzfinansējumu piešķir, ievērojot šādu kārtību:

28.1. ja nekustamā īpašuma sastāvā ir dzīvojamā māja un ēka, kas nav dzīvojamās mājas palīgēka, pašvaldības līdzfinansējumu piešķir kopīpašniekam, kura lietošanā ir dzīvojamā māja;

28.2. ja nekustamā īpašuma sastāvā ir dzīvojamā māja, kuru var pieslēgt pie vairākiem 6.3.apakšpunktā minētajiem atzariem, pašvaldības līdzfinansējumu piešķir kopīpašniekam par viņa lietošanās esošās dzīvojamās mājas daļas pieslēgumu, vienlaicīgi pastāvot šādiem nosacījumiem:

28.2.1. kopīpašuma dalītās lietošanas kārtība attiecas uz dzīvojamo māju;

28.2.2. sabiedriskie ūdenssaimniecības pakalpojumi no pieslēguma tiks nodrošināti tikai kopīpašnieka lietošanā esošajai dzīvojamās mājas daļai;

28.3. ja nekustamā īpašuma sastāvā ir vairākas dzīvojamās mājas, kuras var pieslēgt pie vairākiem 6.3.apakšpunktā minētajiem atzariem, pašvaldības līdzfinansējumu piešķir kopīpašniekam par viņa lietošanā esošās dzīvojamās mājas pieslēgumu. Ja sabiedriskie ūdenssaimniecības pakalpojumi no viena pieslēguma tiks nodrošināti vairāku kopīpašnieku lietošanā esošajām dzīvojamām mājām, pašvaldības līdzfinansējumu sadala vienādās daļās atbilstoši dzīvojamo māju skaitam.

29. Ja vairākus nekustamos īpašumus var pieslēgt vienam centralizētās kanalizācijas sistēmas atzaram vai vienam centralizētās kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas atzaram, kas izbūvēts atbilstoši 6.3.1.–6.3.3.apakšpunktam, pašvaldības līdzfinansējumu sadala vienādās daļās atbilstoši nekustamo īpašumu skaitam.

30. Pēc lēmuma pieņemšanas par izmaksājamo pašvaldības līdzfinansējuma apmēru komisija rakstveidā paziņo par to iesniedzējam.

31. Rīgas domes Finanšu departaments pēc tam, kad komisijas lēmums par izmaksājamo pašvaldības līdzfinansējuma apmēru kļuvis neapstrīdams, izmaksā komisijas noteikto līdzfinansējuma apmēru pašvaldības līdzfinansējuma līgumā paredzētajā kārtībā un termiņos.

VI. Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas un izmaksāšanas kārtība par izbūvētajiem pieslēgumiem

32. Pašvaldības līdzfinansējumu fiziskām un juridiskām personām, kuras ir nodrošinājušas pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai būvniecību līdz šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, piešķir, ja ir izpildītas šādas prasības:

32.1. saistošo noteikumu 6.punktā minētās prasības;

32.2. centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai pieslēgtas visas nekustamā īpašuma sastāvā ietilpstošās dzīvojamās mājas, ja pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītājam piederošā nekustamā īpašuma sastāvā ir vairākas dzīvojamās mājas;

32.3. pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītāja īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu, par kuru pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums, bija nostiprinātas zemesgrāmatā pieslēguma nodošanas ekspluatācijā dienā;

32.4. ir noslēgts līgums ar SIA "Rīgas ūdens" par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu nekustamajā īpašumā, par kuru pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums.

33. Pašvaldības līdzfinansējums pieslēguma būvniecības darbu izdevumu kompensēšanai par nekustamā īpašuma pieslēgšanu centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai tiek noteikts šādā apmērā:

33.1. 100% apmērā no 41.punktā minētā izdevumu aprēķina summas 10.1.1.–10.1.5.apašpunktā minētajām personām ar nosacījumu, ka 10.1.1.–10.1.5.apakšpunktā minētais statuss personām bijis arī pieslēguma ekspluatācijā nodošanas dienā;

33.2. 50% apmērā no 41.punktā minētā izdevumu aprēķina summas personām, kuras nav minētas 10.1.1.–10.1.5.apakšpunktā, ja tiek kompensēti izdevumi par pieslēgumu centralizētajai kanalizācijas sistēmai, bet ne vairāk kā 1200 euro;

33.3. 60% apmērā no 41.punktā minētā izdevumu aprēķina summas personām, kuras nav minētas 10.1.1.–10.1.5.apakšpunktā, ja tiek kompensēti izdevumi par pieslēgumu centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai, bet ne vairāk kā 1700 euro.

34. Lai pieteiktos pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai, pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītājs iesniedz SIA "Rīgas ūdens" pieteikumu, kurš sastāv no šādiem dokumentiem:

34.1. iesniegums (3.pielikums);

34.2. dokumenta, kas apliecina saistošo noteikumu 10.1.1., 10.1.4. un 10.1.5.apakšpunktā norādīto personu statusu, rekvizīti (izdevējs, datums, numurs) un satura izklāsts, uzrādot oriģinālu.

35. Saistošo noteikumu 34.punktā minētais pieteikums iesniedzams līdz 2020.gada 30.septembrim.

36. Iesniegumu paraksta pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītājs vai pilnvarotā persona. Ja iesniegumu paraksta pilnvarotā persona, iesniegumam pievieno notariālu pilnvaru vai citu dokumentu, kurš apliecina tiesības pārstāvēt pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītāju.

37. Komisija izvērtē pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītāja un iesnieguma atbilstību saistošajos noteikumos noteiktajām prasībām. Komisijai ir tiesības nepieciešamības gadījumā pieprasīt pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītājam papildu informāciju vai precizēt iesniegtos dokumentus.

38. Lai izvērtētu pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītāja atbilstību 10.1.2. un 10.1.3.apakšpunktā minētajām prasībām, komisijai ir tiesības pieprasīt un saņemt informāciju no Rīgas domes Labklājības departamenta. Rīgas domes Labklājības departaments atbildes uz komisijas pieprasījumiem sniedz piecu darba dienu laikā.

39. Ja nekustamā īpašuma sastāvā esošā dzīvojamā māja nav ierakstīta zemesgrāmatā, bet ir reģistrēta Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā, kā arī gadījumos, kad saskaņā ar zemesgrāmatas ierakstiem vai Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datiem nekustamā īpašuma sastāvā ir jaunbūve vai ekspluatācijā nenodota ēka, lai izvērtētu nekustamā īpašuma, par kuru pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums, atbilstību 6.2.apakšpunktā minētajai prasībai, komisijai ir tiesības pieprasīt un saņemt informāciju no Rīgas pilsētas būvvaldes. Rīgas pilsētas būvvalde atbildes uz komisijas pieprasījumiem sniedz 10 darba dienu laikā, ja informācijas pieprasījums ir ne vairāk kā par 10 nekustamajiem īpašumiem.

40. Ja pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītājs, iesniegums vai nekustamais īpašums, par kuru pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums, neatbilst šajos saistošajos noteikumos noteiktajām prasībām vai pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītājs komisijas noteiktajos termiņos nenovērš trūkumus iesniegumā un tam pievienotajos dokumentos, komisija pieņem lēmumu par atteikumu piešķirt pašvaldības līdzfinansējumu, par to rakstveidā paziņojot pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītājam.

41. Ja pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītājs, iesniegums un nekustamais īpašums, par kuru pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums, atbilst saistošajos noteikumos noteiktajām prasībām, komisija apstiprina kompensējamo pieslēguma būvniecības darbu izdevumu aprēķinu un pieņem lēmumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu.

42. Sagatavojot kompensējamo pieslēguma būvniecības darbu izdevumu aprēķinu, ņem vērā konkrētā pieslēguma būvniecībai izpildītos projektēšanas darbus, būvdarbus un inženiertīklu pēc būvdarbu pabeigšanas uzmērīšanas darbus, kuri minēti šo saistošo noteikumu 5.punktā, aktuālās tirgus cenas un Centrālās statistikas pārvaldes noteiktos būvniecības izmaksu indeksus pa mēnešiem laika periodam no pieslēguma nodošanas ekspluatācijā dienas līdz aprēķina veikšanai.

43. Līdzfinansējuma pieprasītājam izmaksājamā pašvaldības līdzfinansējuma apmēru aprēķina, ievērojot 25., 26. un 29.punktu. Saistošo noteikumu 27.punktā noteikto pašvaldības līdzfinansējuma apmēra aprēķināšanas kārtību piemēro, ja nekustamais īpašums pieslēguma ekspluatācijā nodošanas dienā bija kopīpašumā un kopīpašnieki nebija vienojušies par nekustamā īpašuma dalītās lietošanas kārtību. Saistošo noteikumu 28.punktā noteikto pašvaldības līdzfinansējuma apmēra aprēķināšanas kārtību piemēro, ja nekustamais īpašums pieslēguma ekspluatācijas nodošanas dienā bija kopīpašumā un kopīpašnieki bija vienojušies par šajā punktā minēto nekustamā īpašuma dalītās lietošanās kārtību.

44. Pēc lēmuma pieņemšanas par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu komisija rakstveidā paziņo par to pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītājam un uzaicina noslēgt līgumu par pašvaldības līdzfinansējumu pieslēguma būvniecības darbu izdevumu kompensēšanai.

45. Pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītājam ne vēlāk kā 20 darba dienu laikā no uzaicinājuma paziņošanas dienas ir jānoslēdz līgums par pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai būvniecības darbu izdevumu kompensēšanai (4.pielikums).

46. Līgumu par pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai būvniecības darbu izdevumu kompensēšanai pašvaldības vārdā noslēdz un līgumā noteiktās pašvaldības tiesības un pienākumus (izņemot līdzfinansējuma izmaksu) īsteno SIA "Rīgas ūdens" valdes priekšsēdētājs vai SIA "Rīgas ūdens" valdes pilnvarotā persona.

47. Rīgas domes Finanšu departaments izmaksā pašvaldības līdzfinansējumu līgumā par pašvaldības līdzfinansējumu pieslēguma būvniecības darbu izdevumu kompensēšanai paredzētajā kārtībā un termiņos.

VII. Noslēguma jautājumi

48. Komisijas lēmumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu, atteikumu piešķirt pašvaldības līdzfinansējumu vai par pašvaldības līdzfinansējuma apmēru iesniedzējs vai pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītājs var apstrīdēt Rīgas domes priekšsēdētājam.

49. Ja iesniedzējs un pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītājs 10 gadu laikā pēc pašvaldības līdzfinansējuma izmaksāšanas pārtrauc sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu lietošanu un atkāpjas no sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu līguma, pašvaldība ir tiesīga prasīt pašvaldības līdzfinansējuma atmaksu. Minētais noteikums neattiecas uz gadījumu, kad sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu līgums tiek izbeigts sakarā ar īpašuma tiesību izbeigšanos.

50. Ja 10 gadu laikā pēc pašvaldības līdzfinansējuma izmaksāšanas nekustamais īpašums, kura pieslēguma būvniecībai vai pieslēguma būvniecības darbu izdevumu kompensācijai tika piešķirts pašvaldības līdzfinansējumus, tiek atsavināts un nekustamā īpašuma ieguvējs pārtrauc sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu lietošanu, pašvaldība ir tiesīga prasīt pašvaldības līdzfinansējuma atmaksu no nekustamā īpašuma ieguvēja.

51. Rīgas domes Finanšu departamentam kompensēt SIA "Rīgas ūdens" izdevumus par šo saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanu 100 euro apmērā par vienu izpildīto līgumu par pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai, nosakot, ka kompensācija SIA "Rīgas ūdens" izmaksājama vienlaicīgi ar pašvaldības līdzfinansējuma līgumā noteikto pašvaldības līdzfinansējumu.

52. Pieteikumi par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai, kuri ir saņemti, bet nav izskatīti komisijā līdz šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, izskatāmi saskaņā ar šiem saistošajiem noteikumiem.

53. Atzīt par spēku zaudējušiem Rīgas domes 2017.gada 15.decembra saistošos noteikumus Nr.18 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai" (Latvijas Vēstnesis, 2017, Nr.257).

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 

1.pielikums
Rīgas domes 2018.gada 19.decembra
saistošajiem noteikumiem Nr.67

Iesniegums
līdzfinansējuma līguma slēgšanai par nekustamā īpašuma pieslēgšanu centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai

1. Informācija par objektu

Objekta adrese LV-__________
Nekustamā īpašuma kadastra Nr. 0100 __________

2. Informācija par objekta īpašnieku

Objekta īpašnieks (vārds, uzvārds vai juridiskās personas nosaukums)  
Personas kods vai reģistrācijas numurs  
Korespondences adrese (deklarētās dzīvesvietas adrese vai deklarācijā norādītā papildu adrese / juridiskā adrese) LV-__________
Kontakttālrunis, e-pasts  

3. Informācija par objekta īpašnieka statusu (tikai fiziskai personai)

Persona ar 1. vai 2.invaliditātes grupu   Persona ar trūcīgas personas statusu   Persona ar maznodrošinātas personas statusu  
Politiski represēta persona   Cita fiziska persona      

4. Informācija par nekustamā īpašuma īpašnieka pirmās vai otrās pakāpes radinieku, aizbildnībā vai aizgādnībā esošu personu, kas ir persona ar 1.invaliditātes grupu un kuras deklarētā dzīvesvieta ir nekustamajā īpašumā, par kuru pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums

Vārds, uzvārds  
Personas kods  
Personas statuss  

5. Informācija par pilnvaroto personu

Vārds, uzvārds vai juridiskās personas nosaukums  
Personas kods vai reģistrācijas numurs  
Korespondences adrese LV-__________
Kontakttālrunis, e-pasts  

6. Informācija par kontaktpersonu* (jāaizpilda, ja objekta īpašnieks nav kontaktpersona)

Vārds, uzvārds  
Kontakttālrunis, e-pasts  

7. Informācija par pieslēguma veidu

Centralizētajai kanalizācijas sistēmai   Centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai  

8. Informācija par bankas kontu

Konta turētājs (vārds, uzvārds vai juridiskās personas nosaukums)  
Personas kods / reģistrācijas numurs  
Bankas rekvizīti Bankas nosaukums  
Bankas kods
Bankas konta Nr.

9. Iesniegtā dokumentācija**

1. vai 2.invaliditātes grupas statusu apliecinošā dokumenta rekvizīti (izdevējs, numurs, datums) un satura izklāsts  
Dokumenta, kas apliecina politiski represētās personas statusu, rekvizīti (izdevējs, numurs, datums) un satura izklāsts  
Citi dokumenti  

10. Cita informācija

 
 

Ar šo apliecinu, ka manis sniegtās ziņas ir patiesas un es esmu iesniedzis/-gusi visu līguma noslēgšanai nepieciešamo dokumentu kopijas (pielikumā). Objekta īpašnieka (-ku), pilnvarojumu vai citu izmaiņu gadījumā ziņošu SIA "Rīgas ūdens" vienas nedēļas laikā.

Informējam, ka personas datu apstrādes pārzinis ir Rīgas pilsētas pašvaldība un SIA "Rīgas ūdens". Tiesiskais pamats personas datu apstrādei – datu apstrāde nepieciešama pārzinim likumā noteikto pienākumu veikšanai un datu apstrāde ir vajadzīga līguma, kura līgumslēdzēja puse ir datu subjekts, izpildei, kontrolei vai pasākumu veikšanai pēc datu subjekta pieprasījuma pirms līguma noslēgšanas. Personas datu apstrādes mērķis ir Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršana par nekustamā īpašuma pieslēgšanu centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai. Jūsu personas datus saņems Rīgas pilsētas pašvaldības struktūrvienības, kas nodrošina Rīgas domes 2018.gada 19.decembra saistošo noteikumu Nr.67 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai" izpildi. Personas datus glabās 10 gadus pēc līguma par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai izpildes. Jūsu personas datu aktualitāti pārbaudīs Iedzīvotāju reģistrā. Informējam, ka Jums ir tiesības pieprasīt no pārziņiem piekļuvi saviem personas datiem, labot tos vai dzēst, iebilst pret savu personas datu apstrādi. Papildus tam Jums ir tiesības vērsties Datu valsts inspekcijā ar sūdzība, ja uzskatāt, ka notiek nelikumīga Jūsu personas datu apstrāde.

* Persona, ar kuru sazināties tehnisku jautājumu gadījumā.
** Pēc pieprasījuma uzrāda oriģinālu.

11. Iesniegumu iesniedza   ____.____.20____.
  (paraksts, atšifrējums, datums)  

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 

2.pielikums
Rīgas domes 2018.gada 19.decembra
saistošajiem noteikumiem Nr.67

LĪGUMS
par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai

Rīgā

201__.gada ____.__________________

Rīgas pilsētas pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība), kuras vārdā rīkojas SIA "Rīgas ūdens", vienotais reģistrācijas Nr.40103023035, tās ___________________________ personā, no vienas puses,

Nekustamā īpašuma __________________ __________________ ielā ____, kadastra Nr.0100 _________ (turpmāk – nekustamais īpašums), īpašnieks Vārds Uzvārds/Juridiskās personas nosaukums, personas kods __________________/ reģistrācijas numurs (turpmāk – Īpašnieks), deklarētā dzīvesvietas adrese: __________________/juridiskā adrese, no otras puses, pamatojoties uz Rīgas domes 2018.gada 19.decembra saistošajiem noteikumiem Nr.67 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai" (turpmāk – Saistošie noteikumi), savstarpēji vienojoties, noslēdz šo līgumu par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai (turpmāk – Līgums) ar šādiem noteikumiem:

I. Līguma priekšmets

1. Īpašnieks apņemas nodrošināt nekustamā īpašuma pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai (turpmāk – Pieslēgums) būvniecības darbus un Pašvaldība pēc Pieslēguma būvniecības darbu pabeigšanas apņemas kompensēt Īpašniekam Pieslēguma būvniecības izmaksas Līgumā noteiktajā apmērā un kārtībā.

2. Pieslēgums Līguma izpratnē ir ārējo kanalizācijas vai ūdensapgādes tīklu un būvju kopums no SIA "Rīgas ūdens" centralizētās kanalizācijas vai ūdensapgādes sistēmas atzara līdz pievienojuma vietai pakalpojumu lietotāja īpašumā esošajai kanalizācijas vai ūdensapgādes sistēmai.

II. Līdzfinansējamo pieslēgumu veidi un līdzfinansējuma apmērs

3. Pašvaldība kompensē šādus Pieslēgumu būvniecības darbus (vajadzīgo atzīmēt):

Pieslēgums centralizētajai kanalizācijas sistēmai Pieslēgums centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai
   

4. Īpašnieks, pamatojoties uz Saistošo noteikumu 10.____. punktu, ir tiesīgs saņemt līdzfinansējumu ____ % apmērā, bet ne vairāk kā _________ euro, ja Īpašnieka statuss neatbilst vienai no Saistošo noteikumu 10.1.1.–10.1.5.apakšpunkta pazīmei, vai Pieslēguma būvniecības darbu pilnā apmērā, ja Īpašnieka statuss atbilst vienai no Saistošo noteikumu 10.1.1.–10.1.5.apakšpunkta pazīmei. Īpašniekam izmaksājamā pašvaldības līdzfinansējuma apmērs tiek noteikts Saistošo noteikumu 25., 26., 27., 28. un 29.punktā paredzētajā kārtībā.

III. Nosacījumi līdzfinansējuma izmaksai

5. Pašvaldība kompensē Īpašniekam Pieslēguma būvniecības izmaksas, ja sešu mēnešu laikā no Līguma spēkā stāšanās dienas ir izpildīti šādi nosacījumi:

5.1. Īpašnieks ir nodrošinājis projektēšanas, ierīkošanas darbus un inženierbūves izpilduzmērījumu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā;

5.2. Īpašnieks ir nodrošinājis SIA "Rīgas ūdens" iespēju veikt izpildīto būvdarbu apskati dabā;

5.3. SIA "Rīgas ūdens" ir iesniegti šādi dokumenti:

5.3.1. Pieslēguma projektēšanas dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālus), ja Īpašnieks pretendē uz Saistošo noteikumu 5.1.apakšpunktā minēto izmaksu līdzfinansējumu;

5.3.2. dokuments, kas apliecina Pieslēguma būvdarbus un to nodošanu ekspluatācijā (Būvvaldes atzīme Apliecinājuma kartes II daļā par būvdarbu pabeigšanu vai Pakalpojuma sniedzēja atzīme uz inženiertīkla pievada novietojuma plāna);

5.3.3. topogrāfiskās informācijas datubāzē reģistrēta izbūvētā inženiertīkla izpildmērījuma plāna kopija (arī digitālā DWG vai DGN failu formātā);

5.4. pēc Pieslēguma būvdarbu nodošanas ekspluatācijā Īpašnieks ir noslēdzis līgumu ar SIA "Rīgas ūdens" par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu nekustamajā īpašumā.

6. Pašvaldība ar vienpusēju paziņojumu var pagarināt Līguma 5.punktā minēto izpildes termiņu, ja ir objektīvi apstākļi, kas kavē nosacījumu izpildi. Termiņa pagarinājums nedrīkst pārsniegt 12 mēnešus no Līguma spēkā stāšanās dienas.

IV. Līdzfinansējuma izmaksāšanas kārtība

7. Rīgas domes Finanšu departaments izmaksā Īpašniekam ar Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas lēmumu izveidotās komisijas noteikto Pašvaldības līdzfinansējumu 20 darba dienu laikā pēc tam, kad komisijas lēmums kļuvi neapstrīdams, pārskaitot naudas līdzekļus uz Līgumā norādīto Īpašnieka kontu.

8. Īpašniekiem, kuriem nekustamais īpašums pieder uz kopīpašuma tiesību pamata, izmaksājamo summu aprēķina proporcionāli domājamo daļu apmēram. Ja uz Pašvaldības līdzfinansējuma izmaksas dienu kopīpašnieka īpašuma tiesības ir izbeigušās, viņam aprēķināto Pašvaldības līdzfinansējuma daļu neizmaksā.

9. Ja Pieslēguma būvniecības darbus veikusi SIA "Rīgas ūdens" saskaņā ar līgumu, kas noslēgts starp Īpašnieku un SIA "Rīgas ūdens", tad Pašvaldības līdzfinansējums tiek izmaksāts SIA "Rīgas ūdens". Šajā gadījumā Īpašniekam nav jāiesniedz 5.3.punktā minētie dokumenti.

V. Līguma stāšanās spēkā un izbeigšana

10. Līgums stājas spēkā tā abpusējas parakstīšanas dienā.

11. Pašvaldība, par to iepriekš paziņojot, ir tiesīga neizmaksāt Pašvaldības līdzfinansējumu un vienpusēji atkāpties no Līguma, ja:

11.1. Īpašnieks nav izpildījis Līguma 5.punktā minētos nosacījumus;

11.2. Pašvaldības līdzfinansējuma izmaksas dienā:

11.2.1. Īpašniekam ir parāds par SIA "Rīgas ūdens" sniegtajiem sabiedriskajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem;

11.2.2. Īpašniekam ir izbeigušās īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu.

VI. Īpašnieka saistības pēc līdzfinansējuma izmaksas

12. Ja Īpašnieks desmit gadu laikā pēc Pašvaldības līdzfinansējuma izmaksas pārtrauc sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu lietošanu un atkāpjas no pakalpojumu līguma, Pašvaldība ir tiesīga prasīt Pašvaldības līdzfinansējuma atmaksu. Minētais nosacījums neattiecas uz gadījumu, kad sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu līgums tiek izbeigts sakarā ar īpašuma tiesību izbeigšanos.

VII. Nobeiguma noteikums

13. Jautājumos, kas nav atrunāti Līgumā, Puses vadās pēc Civillikuma, Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma un Saistošajiem noteikumiem.

VIII. Pušu rekvizīti

Pašvaldība:

SIA "Rīgas ūdens"

reģistrācijas Nr.40103023035

juridiskā adrese: Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 1, Rīga, LV-1495

Īpašnieks:

Vārds Uzvārds/Juridiskās personas nosaukums

personas kods/reģistrācijas numurs ___________________________

deklarētā dzīvesvieta/juridiskā adrese:

e-pasta adrese:

konta Nr. ___________________________

 

___________________________ ___________________________

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 

3.pielikums
Rīgas domes 2018.gada 19.decembra
saistošajiem noteikumiem Nr.67

Iesniegums
līdzfinansējuma līguma slēgšanai par nekustamā īpašuma pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai būvniecības darbu izdevumu kompensēšanu

1. Informācija par objektu

Objekta adrese LV-__________
Nekustamā īpašuma kadastra Nr. 0100 __________

2. Informācija par objekta īpašnieku

Objekta īpašnieks (vārds, uzvārds vai juridiskās personas nosaukums)  
Personas kods vai reģistrācijas numurs  
Korespondences adrese (deklarētās dzīvesvietas adrese vai deklarācijā norādītā papildu adrese / juridiskā adrese) LV-__________
Kontakttālrunis, e-pasts  

3. Informācija par objekta īpašnieka statusu (tikai fiziskajai personai)

Persona ar 1. vai 2.invaliditātes grupu   Persona ar trūcīgas personas statusu   Persona ar maznodrošinātas personas statusu  
Politiski represēta persona   Cita fiziska persona      

4. Informācija par nekustamā īpašuma īpašnieka pirmās vai otrās pakāpes radinieku, aizbildnībā vai aizgādnībā esošu personu, kas ir persona ar 1.invaliditātes grupu un kuras deklarētā dzīvesvieta ir nekustamajā īpašumā, par kuru pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums.

Vārds, uzvārds  
Personas kods  
Personas statuss  

5. Informācija par pilnvaroto personu

Vārds, uzvārds vai juridiskās personas nosaukums  
Personas kods vai reģistrācijas numurs  
Korespondences adrese (deklarētās dzīvesvietas adrese vai deklarācijā norādītā papildu adrese/juridiskā adrese) LV-__________
Kontakttālrunis, e-pasts  

6. Informācija par pieslēguma veidu

Centralizētajai kanalizācijas sistēmai   Centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai  

7. Informācija par bankas kontu

Konta turētājs (vārds, uzvārds vai juridiskās personas nosaukums)  
Personas kods  
Bankas rekvizīti Bankas nosaukums  
Bankas kods
Bankas konta Nr.

8. Iesniegtā dokumentācija*

Apliecinājuma kartes II daļa ar Rīgas pilsētas būvvaldes atzīmi par būvdarbu pabeigšanu  
1. vai 2.invaliditātes grupas statusa apliecinošā dokumenta rekvizīti (izdevējs, datums, numurs) un satura izklāts  
Dokumenta, kas apliecina politiski represētās personas statusu, rekvizīti (izdevējs, datums, numurs) un satura izklāsts  
Citi dokumenti  

9. Cita informācija

 
 

Ar šo apliecinu, ka manis sniegtās ziņas ir patiesas un es esmu iesniedzis/-gusi visu līguma noslēgšanai nepieciešamo dokumentu kopijas (pielikumā). Objekta īpašnieka (-ku), pilnvarojumu vai citu izmaiņu gadījumā ziņošu SIA "Rīgas ūdens" vienas nedēļas laikā.

Informējam, ka personas datu apstrādes pārzinis ir Rīgas pilsētas pašvaldība un SIA "Rīgas ūdens". Tiesiskais pamats personas datu apstrādei – datu apstrāde nepieciešama pārzinim likumā noteikto pienākumu veikšanai un datu apstrāde ir vajadzīga līguma, kura līgumslēdzēja puse ir datu subjekts, izpildei, kontrolei vai pasākumu veikšanai pēc datu subjekta pieprasījuma pirms līguma noslēgšanas. Personas datu apstrādes mērķis ir Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršana par nekustamā īpašuma pieslēgšanu centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai. Jūsu personas datus saņems Rīgas pilsētas pašvaldības struktūrvienības, kas nodrošina Rīgas domes 2018.gada 19.decembra saistošo noteikumu Nr.67 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai" izpildi. Personas datus glabās 10 gadus pēc līguma par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai būvniecības darbu izdevumu kompensēšanai izpildes. Jūsu personas datu aktualitāti pārbaudīs Iedzīvotāju reģistrā. Informējam, ka Jums ir tiesības pieprasīt no pārziņiem piekļuvi saviem personas datiem, labot tos vai dzēst, iebilst pret savu personas datu apstrādi. Papildus tam Jums ir tiesības vērsties Datu valsts inspekcijā ar sūdzība, ja uzskatāt, ka notiek nelikumīga Jūsu personas datu apstrāde.

* Pēc pieprasījuma uzrāda oriģinālu.

10. Iesniegumu iesniedza   ____.____.20____.
  (paraksts, atšifrējums, datums)  

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 

4.pielikums
Rīgas domes 2018.gada 19.decembra
saistošajiem noteikumiem Nr.67

LĪGUMS
par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai būvniecības darbu izdevumu kompensēšanai

Rīgā

201__.gada ____.__________________

Rīgas pilsētas pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība), kuras vārdā rīkojas SIA "Rīgas ūdens", vienotais reģistrācijas Nr.40103023035, tās ___________________________ personā, no vienas puses,

Nekustamā īpašuma ___________________________ ielā ____, kadastra Nr.0100 __________ (turpmāk – nekustamais īpašums), īpašnieks Vārds Uzvārds/Juridiskās personas nosaukums, personas kods __________________/ reģistrācijas numurs (turpmāk – Īpašnieks), deklarētās dzīvesvietas adrese: __________________/juridiskā adrese, no otras puses, pamatojoties uz Rīgas domes 2018.gada 19.decembra saistošajiem noteikumiem Nr.67 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai" (turpmāk – Saistošie noteikumi) un ņemot vērā to, ka:

1) Īpašnieks ir nodrošinājis nekustamā īpašuma pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai (turpmāk – Pieslēgums) būvniecības darbus (vajadzīgo atzīmēt):

Pieslēgums centralizētajai kanalizācijas sistēmai Pieslēgums centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai
   

2) Īpašnieka īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu bija nostiprinātas zemesgrāmatā Pieslēguma nodošanas ekspluatācijā dienā;

3) Īpašnieks nekustamajā īpašumā lieto sabiedriskos ūdenssaimniecības pakalpojumus saskaņā ar ____.____.20____. sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu līgumu Nr.____________;

4) saskaņā ar Pieslēguma būvniecības darbu izdevumu aprēķinu Pieslēguma būvniecības darbu izdevumi ir _________ euro, un Īpašnieks, pamatojoties uz Saistošo noteikumu 33.____. punktu, ir tiesīgs saņemt līdzfinansējumu ____ % apmērā, bet ne vairāk kā _________ euro, tādējādi Pašvaldības līdzfinansējums ir _________ euro, savstarpēji vienojoties, noslēdz šo līgumu par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai būvniecības darbu izdevumu kompensēšanai (turpmāk – Līgums) ar šādiem noteikumiem:

I. Līguma priekšmets

1. Pašvaldība apņemas kompensēt Īpašniekam Pieslēguma būvniecības darbu izdevumus _________ euro apmērā Līgumā noteiktajā kārtībā.

2. Pieslēgums Līguma izpratnē ir ārējo kanalizācijas vai ūdensapgādes tīklu un būvju kopums no SIA "Rīgas ūdens" centralizētās kanalizācijas vai ūdensapgādes sistēmas atzara līdz pievienojuma vietai pakalpojumu lietotāja īpašumā esošajai kanalizācijas vai ūdensapgādes sistēmai.

II. Līdzfinansējuma izmaksāšanas kārtība

3. Rīgas domes Finanšu departaments 20 darba dienu laikā pēc Līguma stāšanās spēkā izmaksā Īpašniekam Līguma 1.punktā norādīto Pašvaldības līdzfinansējumu, pārskaitot naudas līdzekļus uz Līgumā norādīto Īpašnieka kontu.

4. Īpašniekiem, kuriem nekustamais īpašums pieder uz kopīpašuma tiesību pamata, izmaksājamo summu aprēķina proporcionāli domājamo daļu apmēram.

III. Īpašnieka saistības pēc līdzfinansējuma izmaksas

5. Ja Īpašnieks desmit gadu laikā pēc Pašvaldības līdzfinansējuma izmaksas pārtrauc sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu lietošanu un atkāpjas no pakalpojumu līguma, Pašvaldība ir tiesīga prasīt Pašvaldības līdzfinansējuma atmaksu. Minētais nosacījums neattiecas uz gadījumu, kad sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu līgums tiek izbeigts sakarā ar īpašuma tiesību izbeigšanos.

IV. Nobeiguma noteikumi

6. Līgums stājas spēkā tā abpusējas parakstīšanas dienā.

7. Jautājumos, kas nav atrunāti Līgumā, Puses vadās pēc Civillikuma, Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma un Saistošajiem noteikumiem.

V. Pušu rekvizīti

Pašvaldība:

SIA "Rīgas ūdens"

reģistrācijas Nr.40103023035

juridiskā adrese: Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 1, Rīga, LV-1495

Īpašnieks:

Vārds Uzvārds/Juridiskās personas nosaukums

personas kods /reģistrācijas numurs ___________________________

deklarētā dzīvesvieta/juridiskā adrese:

e-pasta adrese:

konta Nr. ___________________________

 

___________________________ ___________________________

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2018.gada 19.decembra saistošajiem noteikumiem Nr.67 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai"

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts
 

Rīgas domes saistošo noteikumu "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai" (turpmāk – Saistošie noteikumi) mērķis ir grozīt Rīgas domes 2017.gada 15.decembra saistošajos noteikumos Nr.18 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai" (turpmāk – Noteikumi) noteikto kārtību Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai (turpmāk – pašvaldības līdzfinansējums) pieprasīšanai un izmaksāšanai; precizēt pašvaldības līdzfinansējuma apmēra noteikšanas kārtību un personu loku, kurām ir tiesības saņemt pašvaldības līdzfinansējumu, kā arī pagarināt termiņus pieteikumu iesniegšanai pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai.

Ņemot vērā to, ka Noteikumu grozījumu apjoms pārsniegtu pusi no spēkā esošo saistošo noteikumu normām, ievērojot Ministru kabineta 2009.gada 3.februāra noteikumu Nr.108 "Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi" 140. un 186.punktu, ir sagatavots jauns saistošo noteikumu projekts.

Saistošie noteikumi paredz atzīt par spēku zaudējušiem Rīgas domes 2017.gada 15.decembra saistošos noteikumus Nr.18 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai".

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums
 

Noteikumi paredz, ka SIA "Rīgas ūdens" publicē paziņojumu par pieteikšanos pašvaldības līdzfinansējumam. Personām, kas vēlas saņemt pašvaldības līdzfinansējumu, pieteikums līdzfinansējuma saņemšanai jāiesniedz paziņojumā norādītajā termiņā. Minētā termiņa nokavējuma gadījumā pieteikums netiek izskatīts un pašvaldības līdzfinansējums netiek piešķirts. Savukārt attiecībā uz pieslēgumiem, kuri ir nodoti ekspluatācijā vai ir uzsākta to būvniecība, bet līdz saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai tie vēl nav pabeigti, bija noteikti konkrēti pieteikumu iesniegšanas termiņi – attiecīgi līdz 2018.gada 1.martam (ekspluatācijā nodotajiem pieslēgumiem) un līdz 2018.gada 31.decembrim (pieslēgumiem, kuri noteikumu spēkā stāšanās dienā nebija pabeigti). Kaut gan SIA "Rīgas ūdens" bija noteikusi saprātīgus pieteikšanās termiņus, veica plašu informatīvo kampaņu par iespēju saņemt pašvaldības līdzfinansējumu, kā arī individuāli informēja nekustamo īpašumu īpašniekus par izsludināto pieteikšanos, pieteikumi saņemti tikai no 29,2 % īpašniekiem, uz kuriem tas attiecas. Izmantojot iespēju saņemt konsultācijas par pieslēgumu ierīkošanu, īpašnieki, kuri nokavēja pieteikšanās termiņu, apliecināja ieinteresētību ierīkot pieslēgumus un skaidroja, ka pieteikšanās termiņu nokavēja neuzmanības vai aizņemtības dēļ. Ņemot vērā pašvaldības līdzfinansējuma mērķi – nodrošināt saskaņā ar 2010.gada 15.decembrī starp Vides ministriju, Rīgas domi un SIA "Rīgas ūdens" noslēgtā civiltiesiskā līguma ietvaros SIA "Rīgas ūdens" realizētā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā lielā projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 4.kārta" 11.06.2012. iesniegumā un Eiropas Komisijas 12.12.2012. lēmumā "Par lielo projektu "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 4.kārta", kas ir daļa no darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" strukturālajam atbalstam no Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas fonda atbilstoši konverģences mērķim Latvijā" noteiktos galvenos iznākuma rādītājus: (i) papildu iedzīvotāju skaits, kuriem nodrošināts pieslēgums centralizētajai ūdensapgādes sistēmai – 4200; (ii) papildu iedzīvotāju skaits, kuriem nodrošināts pieslēgums centralizētajai kanalizācijas sistēmai – 6000, Mārupes, Katlakalna un Bolderājas apkaimēs, Saistošie noteikumi paredz atcelt pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu pēc izsludināšanas principa, nosakot, ka persona var pieprasīt pašvaldības līdzfinansējumu pieslēguma ierīkošanai līdz 2019.gada 30.jūnijam, bet būvniecības izdevumu kompensēšanai par jau ierīkoto pieslēgumu līdz 2020.gada 30.septembrim.

Saskaņā ar Noteikumu 17. un 18.punktu pašvaldības līdzfinansējuma apmērs tika noteikts pirms pieslēguma būvniecības darbu uzsākšanas, ņemot vērā būvniecības darbu tāmi, kuru ir apstiprinājusi ar Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas lēmumu izveidotā komisija. Lēmuma projekta sagatavošana par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu plānotajai pieslēguma ierīkošanai ir darbietilpīgs process. Lai sagatavotu priekšlikumu līdzfinansējuma apmēram, nepieciešams veikt objekta apsekošanu, sagatavot iespējamā pieslēguma tehnisko risinājumu un uz tā pamata – pieslēguma tāmi. Tāmes sagatavošanai izmantotais pieslēguma tehniskais risinājums ne vienmēr atbilst vēlāk nekustamā īpašuma īpašnieka izstrādātajai būvniecības ieceres dokumentācijai, jo tehniskā risinājuma izstādes brīdī nav precīzi zināmas visas aizsargjoslas, kuras apgrūtina nekustamo īpašumu un citi projektēšanas darbu gaitā atklātie ierobežojumi. Ņemot vērā to, ka pašvaldības līdzfinansējums tiek izmaksāts pēc pieslēguma nodošanas ekspluatācijā, kad ir sagatavots inženierbūves izpilduzmērījums un ir precīzi zināmi pieslēguma būvniecībai izpildītie projektēšanas darbi un būvdarbu apjomi, pieslēguma ierīkošanas tāmi kā kompensējamo pieslēguma būvniecības darbu izdevumu aprēķinu pašvaldības līdzfinansējuma apmēra noteikšanai ir pamatoti apstiprināt pēc pieslēguma nodošanas ekspluatācijā. Tādēļ Saistošie noteikumi paredz, ka, saņemot personas pieteikumu, ar Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas lēmumu izveidotā komisija izvērtē tikai iesniedzēja un nekustamā īpašuma atbilstību Saistošajos noteikumos noteiktajiem kritērijiem. Ja iesniedzējs un nekustamais īpašums atbilst noteiktajiem kritērijiem, ar iesniedzēju tiks noslēgts līgums par pašvaldības līdzfinansējumu, norādot maksimāli iespējamo līdzfinansējuma apmēru ar noteikumu, ka konkrēts apmērs tiks noteikts un izmaksāts pēc pieslēguma nodošanas ekspluatācijā. Atbilstoši iepriekš minētajam Saistošie noteikumi precizē iesnieguma veidlapu līdzfinansējuma līguma slēgšanai (1.pielikums), samazinot personas iesniedzamo dokumentu skaitu, kā arī līguma projektu par pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai (2.pielikums).

Saistoši noteikumi paredz paplašināt personu loku, kuras ir tiesīgas saņemt pašvaldības līdzfinansējumu, nosakot, ka pašvaldības līdzfinansējumu varēs saņemts ne tikai fiziskās personas, bet arī juridiskās personas, ja viņiem piederošā nekustamā īpašuma sastāvā ir dzīvojamā māja.

Noteikumu piemērošanā tika konstatētas nepilnības, kuras nepieciešams novērst:

1) Noteikumi nosaka, ka pašvaldības līdzfinansējumu piešķir, ja Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 4.kārta" ietvaros centralizētās kanalizācijas vai centralizētās kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas atzari ir izbūvēti līdz iesniedzēja zemesgabala robežai vai ielas sarkanajai līnijai. Tomēr praksē ir nereti gadījumi, kad minētie atzari ir izbūvēti nevis līdz iesniedzēja zemesgabala robežai, bet līdz zemesgabalam vai zemes starpgabalam, kas atrodas starp ielu un iesniedzēja zemesgabalu. Tāpat ir gadījumi, kad viens kanalizācijas atzars vai kanalizācijas un ūdensvada atzars atrodas pie servitūta ceļa un ir izmantojams vairāku nekustamo īpašumu pieslēgumam. Saistošie noteikumi paredz, ka visos iepriekšminētajos gadījumos persona varēs pieprasīt un saņemt pašvaldības līdzfinansējumu;

2) Noteikumu mērķis ir veicināt dzīvojamo māju pieslēgšanu centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai. Praksē tika konstatēti gadījumi, kad nekustamā īpašuma sastāvā ir gan dzīvojamā māja un tās palīgēkas, gan ēkas, kuru izmantošanas veids nav saistīts ar dzīvojamo māju (piemēram, kafejnīca, autodarbnīca, viesu nams u.tml.), uz kuru pieslēgumiem pašvaldības līdzfinansējumu attiecināt nebūtu pamatoti. Tādēļ Saistošie noteikumi paredz, ka gadījumos, kad nekustamā īpašuma sastāvā ir dzīvojamā māja un ēkas, kas nav dzīvojamās mājas palīgēkas, nosakot pašvaldības līdzfinansējuma apmēru, ņem vērā dzīvojamās mājas pieslēguma būvniecībai izpildītos projektēšanas darbus, būvdarbus un inženiertīklu pēc būvdarbu pabeigšanas uzmērīšanas darbus;

3) Noteikumos nav atrunāta pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas un apmēra noteikšanas kārtība gadījumos, kad viena nekustamā īpašuma sastāvā ir vairākas dzīvojamās mājas, kuru pieslēgumam ir izbūvēts viens centralizētās kanalizācijas sistēmas vai centralizētās kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas atzars. Saistošie noteikumi nosaka, ka iepriekšminētajos gadījumos pašvaldības līdzfinansējumu par pieslēgumu piešķir, ja centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai tiks pieslēgtas visas nekustamā īpašuma sastāvā ietilpstošās dzīvojamās mājas;

4) Saistošie noteikumi precizē pašvaldības līdzfinansējuma apmēra noteikšanas kārtību gadījumos, kad nekustamo īpašumu var pieslēgt pie vairākiem atzariem. Proti, ja nekustamā īpašuma sastāvā ir viena dzīvojamā māja, tad pašvaldības līdzfinansējumu piešķir par vienu pieslēgumu. Savukārt, ja nekustamā īpašuma sastāvā ir vairākas dzīvojamās mājas, kuras var pieslēgt pie vairākiem atzariem, pašvaldības līdzfinansējumu piešķir par visiem pieslēgumiem, kopējam pašvaldības līdzfinansējumam nepārsniedzot noteikto apmēru – 1200 euro, ja ierīkots pieslēgums centralizētajai kanalizācijas sistēmai, un 1700 euro, ja ierīkots pieslēgums centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai;

5) Saistošie noteikumi precizē pašvaldības līdzfinansējuma apmēra aprēķināšanas kārtību gadījumos, kad nekustamais īpašums ir kopīpašumā. Proti, ja nekustamais īpašums ir kopīpašumā un nav noteikta tā lietošanas kārtība, tad pašvaldības līdzfinansējuma apmēru nosaka proporcionāli domājamo daļu lielumam kopīpašumā. Savukārt, ja kopīpašnieki ir vienojušies par nekustamā īpašuma dalītās lietošanas kārtību, tad pašvaldības līdzfinansējumu piešķir tam kopīpašniekam, kura lietošanā ir dzīvojamā māja. Gadījumos, kad kopīpašuma dalītās lietošanas kārtība ir noteikta dzīvojamai mājai un tās pieslēgumam ir izbūvēti vairāki centralizētās kanalizācijas sistēmas vai centralizētās kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas atzari tā, ka sabiedriskie ūdenssaimniecības pakalpojumi no pieslēguma tiks nodrošināti lietošanā esošajai daļai, tad katrs no kopīpašniekiem var saņemt pašvaldības līdzfinansējumu par attiecīgo pieslēgumu. Ja sabiedriskie ūdenssaimniecības pakalpojumi no viena pieslēguma tiks nodrošināti vairāku kopīpašnieku lietošanā esošajām dzīvojamām mājām, pašvaldības līdzfinansējumu sadala vienādās daļās atbilstoši dzīvojamo māju skaitam.

Ņemot vērā to, ka ar Saistošajiem noteikumiem ir paplašināts personu loks, kuras ir tiesīgas saņemt pašvaldības līdzfinansējumu, kā arī grozīta pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas un izmaksāšanas kārtība, ir attiecīgi precizēti Noteikumu pielikumi.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu
 

Lai nodrošinātu Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu visu to dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai, kurām Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 4.kārta" ietvaros ir izbūvēti centralizētās kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas atzari, Rīgas pilsētas pašvaldības budžetā ir jāparedz līdzekļi šādā apmērā:

– 2018.gads – 1 100 000 euro;

– 2019.gads – 1 100 000 euro;

– 2020.gads – 300 000 euro.

Rīgas domes 2017.gada 21.jūnija lēmumā Nr.5440 "Par grozījumu Rīgas domes 03.11.2015. lēmumā Nr.3170 "Par dividendēm kapitālsabiedrībās, kurās Rīgas pilsētas pašvaldībai ir izšķirošā ietekme"" tika noteikts:

"Izdarīt Rīgas domes 03.11.2015. lēmumā Nr.3170 "Par dividendēm kapitālsabiedrībās, kurās Rīgas pilsētas pašvaldībai ir izšķirošā ietekme" grozījumu un izteikt 1.2.apakšpunktu šādā redakcijā: "1.2. SIA "Rīgas ūdens", izņemot dividendes no nesadalītās peļņas pēc stāvokļa uz 31.12.2016. summas 3 000 000 euro apmērā, kas izlietojama, lai nodrošinātu Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamo īpašumu pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai saskaņā ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem par pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai. Dividendes iemaksājamas Rīgas pilsētas pašvaldības pamatbudžetā šādā kārtībā: 500 000 euro līdz 31.12.2017.; 275 000 euro līdz 31.03.2018.; 275 000 euro līdz 30.06.2018.; 275 000 euro līdz 30.09.2018.; 275 000 euro līdz 30.12.2018.; 275 000 euro līdz 31.03.2019.; 275 000 euro līdz 30.06.2019.; 275 000 euro līdz 30.09.2019.; 275 000 euro līdz 30.12.2019.; 150 000 euro līdz 31.03.2020.; 150 000 euro līdz 30.06.2020."

Iepriekšminētajā Rīgas domes lēmumā paredzētie dividendēs izmaksājamie līdzekļi būs pietiekami visu saņemto pieteikumu apmierināšanai.

SIA "Rīgas ūdens" ir sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs. Saskaņā ar likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 27.panta otro daļu sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam nav tiesību izmantot tarifu ieņēmumus, lai segtu izmaksas, kas saistītas ar tā komercdarbību vai cita veida darbību, kura nav tieši saistīta ar sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu, tai skaitā sponsorēšanu, ziedošanu vai labdarību. Ņemot vērā minēto un to, ka pieteikumu pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai pieņemšana, līgumu par pašvaldības līdzfinansējumu slēgšana un administrēšana nav tieši saistīta ar sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu, saistošie noteikumi paredz, ka Rīgas domes Finanšu departaments kompensēs SIA "Rīgas ūdens" izdevumus par saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanu 100 euro apmērā par vienu izpildīto līgumu par pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai, nosakot, ka kompensācija SIA "Rīgas ūdens" izmaksājama vienlaicīgi ar pašvaldības līdzfinansējuma līgumā noteikto pašvaldības līdzfinansējumu.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā
 

Neietekmē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām
 

SIA "Rīgas ūdens" interneta mājaslapā www.rigasudens.lv un Rīgas pilsētas pašvaldības portālā www.riga.lv tiks publicēta informācija par pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanas kārtību.

Lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu pieslēguma būvniecībai, nekustamā īpašuma īpašniekam līdz 2019.gada 30.jūnijam jāiesniedz SIA "Rīgas ūdens" pieteikums, kurš sastāv no šādiem dokumentiem:

1) iesniegums (Saistošo noteikumu 1.pielikums);

2) Saistošo noteikumu 10.1.1., 10.1.4. un 10.1.5.apakšpunktā norādīto kategoriju apliecinoša dokumenta kopija, uzrādot oriģinālu.

Lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu pieslēguma būvniecības darbu izmaksu kompensācijai, pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītājam līdz 2020.gada 30.septembrim jāiesniedz pieteikums, kurš sastāv no iesnieguma (Saistošo noteikumu 3.pielikums) un Saistošo noteikumu 10.1.1., 10.1.4. un 10.1.5.apakšpunktā norādīto personu statusa apliecinoša dokumenta kopijas, uzrādot oriģinālu.

Saņemtos pieteikumus izskatīs, kā arī lēmumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pašvaldības līdzfinansējumu pieņems ar Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas lēmumu izveidota komisija. Izvērtējot iesniedzēja, pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītāja un nekustamā īpašuma, par kuru pieprasīts pašvaldības līdzfinansējums, atbilstību Saistošajos noteikumos minētajām prasībām, komisijai ir paredzētas tiesības pieprasīt un saņemt informāciju no Rīgas domes Labklājības departamenta un Rīgas pilsētas būvvaldes. Saistošie noteikumi paredz, ka Rīgas domes Labklājības departaments atbildes uz komisijas pieprasījumiem sniedz piecu darba dienu laikā, bet Rīgas pilsētas būvvalde – 10 darba dienu laikā, ja informācijas pieprasījums ir ne vairāk kā par 10 nekustamajiem īpašumiem.

Komisijas lēmumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu, atteikumu piešķirt pašvaldības līdzfinansējumu vai par pašvaldības līdzfinansējuma apmēru iesniedzējs vai pašvaldības līdzfinansējuma pieprasītājs var pārsūdzēt Rīgas domes priekšsēdētājam Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām
 

Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!