• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2019/105.DA2): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2019., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/op/2019/105.DA2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Paziņojums par noteikto (piedāvāto) tarifu...

Vēl šajā numurā

27.05.2019., Nr. 105

OP 2019/105.DA2
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 49 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Paziņojums par jaunu aizsargājamo aleju izveidi un esošo aizsargājamo aleju paplašināšanu

Dabas aizsardzības pārvalde atbilstoši likuma "Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām" 13.panta ceturtajai daļai informē, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija izstrādā grozījumus Ministru kabineta 2005.gada 22.novembra noteikumos Nr. 888 "Noteikumi par aizsargājamām alejām" (turpmāk - Noteikumu projekts).

Pēc Dabas aizsardzības pārvaldes pasūtījuma eksperti (entomologi, lihenologi, briologi, kokkopji) ir sagatavojuši priekšlikumus četru jaunu aizsargājamo aleju noteikšanai un trīs esošo aizsargājamo aleju paplašināšanai.

Noteikumu projekts paredz:

1) noteikt četras jaunas aizsargājamās alejas:

- Lubānas - Meirānu aleja Lubānas novadā

- Raiskuma aleja Pārgaujas novadā

- Veckalsnavas aleja Madonas novadā

- Ozolkalna aleja Madonas novadā

Zinātniskais pamatojums jaunu aizsargājamo aleju izveidei pieejams Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā, saitē https://www.daba.gov.lv/public/lat/iadt/dabas_pieminekli_alejas/potenciali_aizsargajamas_alejas/.

2) paplašināt trīs aizsargājamo aleju robežas:

- Rencēnmuižas aleja Burtnieku novadā

- Jaunsmiltenes aleja Smiltenes novadā

- Elejas ozolu aleja Jelgavas novadā

Zinātniskais pamatojums aizsargājamo aleju robežu paplašināšanai pieejams Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā, saitē https://www.daba.gov.lv/public/lat/iadt/dabas_pieminekli_alejas/ katrai alejai izveidotā atvērumā.

3) precizēt sešu aizsargājamo aleju robežu shēmas;

4) izslēgt no aizsargājamo aleju saraksta divas alejas:

- Bauņu muižas aleju, jo pilnībā pārklājas ar dendroloģisko stādījumu "Bauņu parks"

- Gārsenes aleju, jo zudusi alejas vērtība

Dati par alejām un citām Latvijas īpaši aizsargājamām dabas teritorijām pieejami dabas datu pārvaldības sistēmā OZOLS.

Atbilstoši likuma "Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām" 13.panta ceturtajai daļai Dabas aizsardzības pārvalde nodrošina attiecīgo pašvaldību un zemes īpašnieku informēšanu.

Ar noteikumu projektu un aleju robežu shēmām var iepazīties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājaslapā, saitē http://www.varam.gov.lv/lat/likumdosana/normativo_aktu_projekti/dabas_aizsardzibas_joma/?doc=27343.

Sīkāku informāciju par plānotajām jauno un paplašināmo aizsargājamo aleju robežām var uzzināt:

- Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Dabas aizsardzības departamentā Peldu ielā 25, Rīgā, LV-1494, darba dienās no plkst. 9.00 līdz 16.00, iepriekš vienojoties par tikšanās laiku, vai elektroniski un telefoniski sazinoties ar Ivitu Ozoliņu, tālr. 66016789, e-pasts: ivita.ozolina@varam.gov.lv vai pasts@varam.gov.lv;

- Dabas aizsardzības pārvaldes Dabas aizsardzības departamentā, Siguldā, Baznīcas ielā 7, LV-2150, darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00, iepriekš vienojoties par tikšanās laiku, vai elektroniski un telefoniski sazinoties pa tālr.67509545, e-pasts: daba@daba.gov.lv.

Rakstiskus priekšlikumus ar norādi "Priekšlikumi par jaunu aizsargājamo aleju robežu noteikšanu un esošu aizsargājamo aleju robežu paplašināšanu" sūtīt pa pastu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (adrese: Peldu iela 25, LV-1494, Rīga) vai arī elektroniski uz e-pasta adresi: ivita.ozolina@varam.gov.lv divu nedēļu laikā pēc paziņojuma publicēšanas.

Juridiskām personām nepieciešams norādīt institūcijas nosaukumu, reģistrācijas numuru, priekšlikumu sniegšanas datumu un kontaktinformāciju, bet fiziskām personām - vārdu, uzvārdu, adresi un priekšlikumu sniegšanas datumu.

Anonīmi iesniegumi netiks ņemti vērā.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!