• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2018/86.DA4): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.05.2018., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/op/2018/86.DA4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu atsaukumi

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

02.05.2018., Nr. 86

OP 2018/86.DA4
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 49 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Paziņojums

Latvijas Būvuzņēmēju partnerība informē, ka ir sagatavots darba koplīguma būvniecības nozarē projekts (turpmāk - ģenerālvienošanās). Līdz 2018.gada 10.maijam tajā iespējami redakcionāli labojumi. Ģenerālvienošanās parakstīšana tiks uzsākta 2018.gada 10.maijā laikā no plkst. 10.00 līdz 15.00 Melngalvju namā Rīgā, Rātslaukumā 7.

Saskaņā ar Darba likuma 18.panta ceturto daļu ģenerālvienošanās stāsies spēkā un kļūs saistoša visiem nozares darba devējiem un to darbiniekiem, ja to parakstīs vai tai pievienosies būvniecības nozares darba devēji, darba devēju grupas, darba devēju organizācijas vai darba devēju organizāciju apvienības, kuru kopējais preču apgrozījums vai pakalpojumu apjoms veidos vairāk nekā 50 procentus no nozares preču apgrozījuma vai pakalpojumu apjoma.

Darba devējus, darba devēju organizācijas un darba devēju organizāciju apvienības, kas ir nolēmušas parakstīt ģenerālvienošanos, aicinām ierasties uz ģenerālvienošanās parakstīšanu.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūdzam sazināties ar Latvijas Būvuzņēmēju partnerību, rakstot uz elektroniskā pasta adresi birojs@latvijasbuvnieki.lv.

Projekts

BŪVNIECĪBAS NOZARES ĢENERĀLVIENOŠANĀS

Šī ģenerālvienošanās ir būvniecības nozares darba koplīgums saskaņā ar Darba likuma 18.panta otro daļu un ir noslēgta starp darba devējiem, kuru preču apgrozījums vai pakalpojumu apjoms atbilst Darba likuma 18.panta ceturtās daļas prasībām (turpmāk - Darba devēji), no vienas puses, un

Latvijas Celtnieku arodbiedrību, reģistrācijas numurs 40008043826, juridiskā adrese: Bruņinieku iela 29/31, Rīga, LV-1001, Latvija (turpmāk - Arodbiedrība), kas ietilpst apvienībā, kura apvieno vislielāko strādājošo skaitu valstī (Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība), kuru uz statūtu pamata pārstāv tās priekšsēdētājs Jevgeņijs Servuts, no otras puses, turpmāk abi kopā - Puses,

apzinoties, ka:

(1) būvniecības nozare ar vairāk nekā miljarda euro lielu devumu Latvijas ekonomikā ir viena no nozīmīgākajām mūsu tautsaimniecības nozarēm;

(2) būvniecība ir Latvijas nacionālās uzņēmējdarbības nozare, kurā vietējie uzņēmēji sekmīgi konkurē ar ārvalstu firmām;

(3) būvniecības nozarei piemīt milzīgs attīstības potenciāls, un tā izmantošana ir atkarīga no pašas nozares darba devēju un darbinieku nozīmīgiem lēmumiem un reformām, kas nāks par labu kā būvniecībā strādājošajiem, tā arī būvniecības uzņēmējiem;

(4) tikai sadarbojoties varam nodrošināt būvniecības nozares stabilu, efektīvu darbību, nozares attīstību un nozarē nodarbināto sociālo aizsardzību;

(5) tikai kopējiem spēkiem varam izskaust ēnu ekonomiku, saglabāt esošos speciālistus un piesaistīt jaunus kvalificētus nodarbinātos, radīt vienotus cienīga darba noteikumus visiem nozares dalībniekiem,

NOSLĒDZ BŪVNIECĪBAS NOZARES ĢENERĀLVIENOŠANOS:

1.nodaļa

Vispārīgie noteikumi

1.1. Ģenerālvienošanās ir saistoša visiem darba devējiem - fiziskām vai juridiskām personām vai arī tiesībspējīgām personālsabiedrībām, kuras uz darba līguma pamata nodarbina vismaz vienu darbinieku, kas Latvijas Republikas teritorijā veic saimniecisko darbību būvniecības nozarē neatkarīgi no tā, vai darba devējs darbības veidu ir vai nav reģistrējis.

1.2. Saimnieciskā darbība būvniecības nozarē ietver darbības, kas iekļautas Eiropas Parlamenta un Padomes 2006.gada 20.decembra regulas (EK) Nr.1893/2006, ar ko izveido NACE 2.red. saimniecisko darbību statistisko klasifikāciju, kā arī groza Padomes regulu (EEK) Nr.3037/90 un dažas EK regulas par īpašām statistikas jomām F sadaļas 41., 42. un 43.nodaļā.

1.3. Ģenerālvienošanās attiecas uz tiem darbiniekiem (turpmāk - Būvniecībā nodarbinātie), kurus Latvijas Republikas teritorijā nodarbina 1.1.punktā minētie darba devēji 1.2.punktā minētajās jomās un kas atbilst vismaz vienai no šādām pazīmēm:

1.3.1. darbinieks ir nodarbināts kādā no būvniecības nozares profesijām (1.pielikums);

1.3.2. darbinieks veic darbu būvlaukumā būvniecības līguma izpildei, izņemot, ja darbinieka darba pienākumi nav tiešā veidā saistīti ar būvdarbu veikšanu (piemēram, sargi, apkopēji, sētnieki, grāmatveži);

1.3.3. personām, kas darbu būvlaukumā būvniecības līguma izpildei veic darbaspēka nodrošināšanas pakalpojuma saņēmēja labā un vadībā, izņemot, ja darba pienākumi nav tiešā veidā saistīti ar būvdarbu veikšanu (piemēram, sargi, apkopēji, sētnieki, grāmatveži).

1.4. Ja darba devējs Būvniecībā nodarbināto nodarbina arī citās jomās, kas nav minētas 1.2.punktā, ģenerālvienošanās 2.nodaļā noteikto darba samaksu piemēro tikai tam darbinieka faktiski nostrādātajam darba laikam, ko tas veic 1.2.punktā minētajās jomās.

1.5. Šī ģenerālvienošanās neietekmē Būvniecībā nodarbinātajam labvēlīgāko noteikumu piemērošanu, kas noteikti darba līgumā, citā koplīgumā vai ģenerālvienošanās.

2.nodaļa

Darba samaksa un darba laiks

2.1. Būvniecībā nodarbinātajiem minimālā mēneša darba alga normālā darba laika ietvaros ir 780 euro (septiņi simti astoņdesmit euro).

2.2. Būvniecībā nodarbinātajiem minimālā stundas tarifa likme ir 4,67 euro (četri euro sešdesmit septiņi centi).

2.3. Būvniecībā nodarbinātajiem piemaksa par virsstundu darbu tiek noteikta 50 (piecdesmit) procentu apmērā no noteiktās algas, bet, ja nolīgta akorda alga, - ne mazāk kā 50 (piecdesmit) procentu apmērā no akorddarba izcenojuma par paveiktā darba daudzumu.

2.4. Būvniecībā nodarbinātie saņem piemaksu 5 (piecu) procentu apmērā atbilstoši piemērojamajai nozares minimālajai mēneša darba algai, ja viņš ir ieguvis izglītību, kas atbilst viņa veicamajai profesijai, ko apliecina profesionālās vai augstākās izglītības iestādē izsniegts izglītības dokuments.

2.5. Summētā darba laika pārskata periods Būvniecībā nodarbinātajiem ir 6 (seši) mēneši. Darba koplīgumā uzņēmumā var vienoties par citu pārskata periodu, kas nav ilgāks par 12 (divpadsmit) mēnešiem.

2.6. Būvniecībā nodarbinātajiem, kas profesionālās vai akadēmiskās izglītības iestādē iegūst izglītību, ko apliecina izglītības iestādes izsniegta izziņa, kas saistīta ar sagatavošanos darbībai 1.pielikumā norādītajās profesijās vai studiju virzienā minētajās profesijās, 6 (sešus) mēnešus no darba līguma noslēgšanas dienas 2.1.punktā noteiktai minimālai darba algai vai 2.2.punktā noteiktai minimālai stundas likmei darba devējam ir tiesības piemērot koeficientu 0,7.

3.nodaļa

Ģenerālvienošanās komiteja

3.1. Puses veido ģenerālvienošanās Pušu komiteju (turpmāk - Komiteja), kuras sastāvā ir četri pārstāvji no katras puses - četri Arodbiedrības deleģēti pārstāvji un četri Darba devēju pārstāvji: divi deleģēti pārstāvji no biedrības "Latvijas Būvuzņēmēju partnerība", reģistrācijas numurs 40008104779, viens deleģēts pārstāvis no biedrības "Latvijas Ceļu būvētājs", reģistrācijas numurs 40008081902, un viens deleģēts pārstāvis no biedrības "Latvijas Būvnieku asociācija" reģistrācijas numurs 40008015589.

3.2. Darba devēju pārstāvošās organizācijas, kas minētas 3.1.punktā, var izslēgt un apstiprināt jaunas, ja to atbalsta darba devēji, kas atbilstoši normatīvajos aktiem nepieciešami, lai ģenerālvienošanās būtu saistoša visiem nozares darba devējiem un nozarē nodarbinātajiem. Lēmums par organizāciju nomaiņu stājas spēkā ar tā publicēšanu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

3.3. Ja Arodbiedrība zaudē arodbiedrības statusu vai tiek likvidēta, no koplīguma izrietošās saistības un tiesības pārņem [tiek precizēts].

3.4. Komiteja izskata ar ģenerālvienošanās izpildi un piemērošanu saistītos jautājumus.

3.5. Komiteja ir tiesīga jautājumu izskatīšanai pieaicināt nozaru ekspertus, organizācijas un kompetentas valsts iestādes. Pieaicinātajām personām nav balsošanas tiesību.

3.3. Komitejas sēdes tiesīgi sasaukt trīs Komitejas pārstāvji pēc nepieciešamības. Komiteja ir lemttiesīga, ja tajā piedalās visi pārstāvji.

3.4. Komiteja lēmumus pieņem vienbalsīgi.

3.5. Komiteja ieceļ atbildīgo organizāciju, kas pildīs sekretariāta funkcijas.

3.6. Pušu priekšlikumi un iebildumi izsakāmi rakstveidā un iesniedzami Komitejas attiecīgās puses locekļiem.

3.7. Būtisku tirgus svārstību gadījumā Komiteja nekavējoties izstrādā priekšlikumus ģenerālvienošanās grozīšanai.

3.8. Komiteja izskata priekšlikumus ģenerālvienošanās grozījumiem, t.sk. minimālās algas un minimālās stundu tarifa likmes grozīšanai, ne retāk kā reizi kalendārajā gadā no ģenerālvienošanās stāšanās spēkā, izvērtējot ekonomisko situāciju valstī (iekšzemes kopprodukta izmaiņas, produktivitātes izmaiņas, inflāciju, deflāciju) un citus pamatotus kritērijus.

3.9. Komiteja ir pilnvarota parakstīt ģenerālvienošanās grozījumus, papildinājumus un vienošanos par izbeigšanu.

4.nodaļa

Nobeiguma noteikumi

4.1. Ģenerālvienošanās stājas spēkā 6 (sešu) mēnešu laikā pēc publikācijas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", bet ne ātrāk kā 2019.gada 1.janvārī.

4.2. Darba devējs 6 (sešus) mēnešus no ģenerālvienošanās spēkā stāšanās dienas ir tiesīgs Būvniecībā nodarbinātajiem 2.1.punktā minēto minimālo mēneša darba algu normālā darba laika ietvaros noteikt 650 euro (seši simti piecdesmit euro) un 2.2.punktā minēto minimālo stundas tarifa likmi noteikt 3,89 euro (trīs euro astoņdesmit deviņi euro centi). Piemērojot šajā punktā noteikto minimālo darba algu un stundas tarifa likmi, 2.5.punkta pirmajā teikumā noteiktais summētā darba laika pārskata periods Būvniecībā nodarbinātajiem ir 3 (trīs) mēneši.

4.3. Ģenerālvienošanās grozījumi un papildinājumi stājas spēkā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un tajos norādītajā termiņā, bet ne ātrāk kā 3 (trīs) mēnešu laikā no dienas, kad tie publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

4.4. Puses pilnvaro Komitejas locekļus nekavējoties pēc tam, kad stājas spēkā grozījumi normatīvajos aktos, kas nosaka šī ģenerālvienošanās 2.3.punktā minētās virsstundu apmaksas likmi, iesniegt pieteikumu oficiālajam izdevumam "Latvijas Vēstnesis" paziņojuma publicēšanai par šī ģenerālvienošanās noslēgšanu. Tāpat Komitejas locekļi tiek pilnvaroti sagatavot un iesniegt pieteikumus paziņojumu publicēšanai oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" par ģenerālvienošanās grozīšanu vai izbeigšanu.

4.5. Neviena no pusēm nevar izbeigt ģenerālvienošanās saistību izpildi vienpusēji.

4.6. Ģenerālvienošanās ir spēkā līdz 2025.gada 31.decembrim. Ja vien viena no Pusēm ne vēlāk kā 3 (trīs) mēnešus pirms minētā termiņa nav paziņojusi par tās izbeigšanu, tās darbība tiek pagarināta uz katru nākamo sešu gadu termiņu. Citos gadījumos šī ģenerālvienošanās var tikt izbeigta uz Pušu vienošanās pamata.

4.7. Ģenerālvienošanās ir noslēgta 2 (divos) eksemplāros - viens Arodbiedrībai un viens Darba devējiem, kuru eksemplāru glabā Latvijas Darba devēju konfederācija. Abiem eksemplāriem ir vienāds juridisks spēks.

4.8. Nav spēkā tādu koplīgumu, darba kārtības noteikumu, kā arī darba līgumu un darba devēja rīkojumu noteikumi, kas ir pretēji šīs ģenerālvienošanās normām un pasliktina darbinieka tiesisko stāvokli.

4.9. Visus strīdus, kas saistīti ar šīs ģenerālvienošanās izpildi, atrisina savstarpēju sarunu ceļā, pusēm vienojoties vai ar Komitejas starpniecību. Ja vienošanās Pušu starpā nav panākta, strīdu izskata Latvijas Republikas tiesa.

Arodbiedrība:

Latvijas Celtnieku arodbiedrības priekšsēdētājs Jevgeņijs Servuts

___________________

(paraksts)

Darba devēji:

 Nr.p.k.

Komersanta vai darba devēju organizācijas nosaukums

Reģistrācijas numurs

Apgrozījums pašu spēkiem 2016.gadā

Paraksta tiesīgās /pilnvarotās amatpersonas amata nosaukums, vārds, uzvārds

Pārstāvības /pilnvarojuma pamatojums

Pārstāvja/ pilnvarotās amatpersonas paraksts

 

 

 

 

 

 

 

 

1.pielikums

Būvniecības profesijas

Nr.p.k.

Profesijas kods

Profesijas nosaukums

1.

132301

Vadītājs/direktors (būvniecībā)

2.

132302

Vadītāja vietnieks/izpilddirektors (būvniecībā)

3.

132303

Pamatdarbības struktūrvienības vadītājs/direktors (būvniecībā)

4.

132304

Pamatdarbības struktūrvienības vadītāja vietnieks/direktora vietnieks (būvniecības jomā)

5.

132305

Būvdarbu vadītājs

6.

132306

Būvmeistars (būvniecībā)

7.

132307

Inženierkomunikāciju būvdarbu vadītājs

8.

132308

Būvniecības projektu vadītājs

9.

211403

Ģeodēzists

10.

211404

Ģeofiziķis

11.

214121

Konstruktors

12.

214123

Projektēšanas inženieris

13.

214201

Būvinženieris

14.

214202

Ēku konstrukciju būvinženieris

15.

214203

Lidostu būvinženieris

16.

214204

Tiltu būvinženieris

17.

214205

Ēku būvinženieris

18.

214206

Skursteņu būvinženieris

19.

214207

Energoauditors inženieris

20.

214208

Doku un ostu būvinženieris

21.

214209

Bagarēšanas būvinženieris

22.

214211

Hidrotehnisko būvju būvinženieris

23.

214212

Hidroloģijas būvinženieris

24.

214213

Apūdeņošanas būvinženieris

25.

214214

Dzelzceļa būvinženieris

26.

214215

Ceļu būvinženieris

27.

214216

Sanitārtehnikas būvinženieris

28.

214217

Zemes būvju/mehānikas būvinženieris

29.

214218

Konstrukciju būvinženieris

30.

214219

Torņu būvinženieris

31.

214220

Tuneļu būvinženieris

32.

214221

Zemes rakšanas inženieris

33.

214224

Apūdeņošanas inženieris

34.

214225

Sanitārijas inženieris

35.

214226

Būvmateriālu tehnologs

36.

214227

Būvniecības tehnologs

37.

214228

Meliorācijas inženieris

38.

214229

Transportbūvju būvinženieris

39.

214230

Būvmateriālu inženieris

40.

214231

Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas sistēmu būvinženieris

41.

214232

Būvniecības tāmju inženieris

42.

214233

Inženierkomunikāciju piesaistes inženieris

43.

214234

Vienkāršotās renovācijas un rekonstrukcijas objektu inženieris

44.

214235

Ilgtspējīgas būvniecības inženieris

45.

214236

Inženiersistēmu projektēšanas būvinženieris

46.

214237

Saldēšanas sistēmu būvinženieris

47.

214238

Naftas pārvades sistēmu būvinženieris

48.

214239

Gāzes pārvades sistēmu būvinženieris

49.

214405

Gaisa kondicionēšanas inženieris

50.

214417

Gaisa kondicionēšanas/mehānikas inženieris

51.

214421

Apsildes, ventilācijas un saldēšanas/mehānikas inženieris

52.

214439

Siltumenerģētikas inženieris

53.

214440

Siltumtehnikas inženieris

54.

214441

Siltumsistēmu ekspluatācijas inženieris

55.

214443

Siltumenerģijas un siltumtehnikas inženieris

56.

214448

Siltumtehnisko iekārtu inženieris

57.

214930

Ēku ekspluatācijas un aprīkojuma nodrošinājuma inženieris

58.

214932

Tāmju inženieris

59.

214951

Ēku sistēmu inženieris

60.

215101

Elektroinženieris

61.

215103

Elektrisko sistēmu inženieris

62.

215106

Elektroenerģijas pārvades elektroinženieris

63.

215117

Elektrotehnisko iekārtu inženieris

64.

216505

Ģeodēzijas inženieris

65.

216509

Ģeoinformātikas inženieris

66.

265108

Restaurētājs

67.

265131

Vitrāžists

68.

265134

Restaurators

69.

265140

Mēbeļu, kokgriezuma restaurators

70.

311201

Būvniecības kalkulētājs

71.

311202

Ēku būvtehniķis

72.

311203

Mērniecības būvtehniķis

73.

311204

Uzraudzības būvtehniķis

74.

311205

Apūdeņošanas būvtehniķis

75.

311206

Meliorācijas sistēmu būvtehniķis

76.

311207

Inženierkomunikāciju tehniķis

77.

311209

Konstrukciju būvtehniķis

78.

311210

Hidrobūvju būvtehniķis

79.

311211

Iekšējo iekārtu būvtehniķis

80.

311212

Hidrotehnisko būvju būvtehniķis

81.

311213

Pazemes darbu būvtehniķis

82.

311215

Ģeotehniķis

83.

311216

Ceļu būvtehniķis

84.

311217

Apdares darbu tehniķis

85.

311219

Industriālās apbūves speciālists

86.

311220

Apbūves aizsardzības zonu speciālists

87.

311221

Inženierkomunikāciju piesaistes galvenais speciālists

88.

311223

Ugunsdrošības inspektors

89.

311225

Ugunsdrošības tehniķis

90.

311226

Civilās aizsardzības tehniķis

91.

311227

Ugunsdrošības un civilās aizsardzības tehniķis

92.

311229

Būvdarbu vadītāja palīgs

93.

311231

Ceļu meistars

94.

311232

Ceļu meistara palīgs

95.

311233

Mākslīgo būvju meistars

96.

311234

Vēdināšanas un kondicionēšanas sistēmu tehniķis

97.

311235

Ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu tehniķis

98.

311236

Aukstumiekārtu sistēmu tehniķis

99.

311237

Gāzes apgādes sistēmu tehniķis

100.

311238

Siltumapgādes un apkures sistēmu tehniķis

101.

311239

Betonēšanas tehniķis

102.

311240

Sausās būves tehniķis

103.

311241

Būvdarbu projekta vadītāja palīgs

104.

311242

Ugunsdrošības speciālists

105.

311243

Ainavu būvtehniķis

106.

311302

Elektrotehniķis

107.

311303

Elektroapgaismes tehniķis

108.

311304

Elektrosprieguma sadales tehniķis

109.

311305

Elektriskās vilces tehniķis

110.

311306

Elektrosistēmas tehniķis

111.

311308

Elektrosprieguma pārvades tehniķis

112.

311309

Elektrotehniķis/Elektrisko iekārtu speciālists

113.

311310

Tehniskais speciālists

114.

311311

Elektrisko iekārtu speciālists

115.

311312

Lauksaimniecības enerģētikas tehniķis

116.

311313

Elektrisko tīklu tehniķis

117.

311314

Rūpnīcu elektroiekārtu tehniķis

118.

311315

Elektromontāžas tehniķis

119.

311527

Siltumenerģētikas tehniķis

120.

311529

Energosistēmu tehniķis

121.

311530

Siltumapgādes, ventilācijas un saldēšanas tehniķis

122.

311536

Siltumenerģētikas speciālists

123.

311550

Gāzes iekārtu tehniķis

124.

311801

Rasētājs

125.

311807

Būvtehnikas rasētājs

126.

311808

Elektrosistēmu rasētājs

127.

311810

Apsildes un ventilācijas sistēmu rasētājs

128.

311814

Ģeoloģijas rasētājs

129.

311817

Topogrāfijas rasētājs

130.

311822

Rasētājs dizainers

131.

311928

Darba aizsardzības koordinators

132.

312202

Montāžu uzraugs

133.

312301

Būvuzraugs

134.

312302

Ceļu būvuzraugs

135.

312303

Tiltu būvuzraugs

136.

312304

Būvmeistars (būvniecības jomā)

137.

343507

Mēbeļu, kokgriezumu restaurators

138.

343513

Koka būvju restaurators

139.

343514

Akmens būvju restaurators

140.

343516

Restaurators

141.

343517

Zeltījumu restaurators

142.

343518

Restauratora asistents

143.

431105

Remontdarbu dispečers

144.

431108

Tāmētājs

145.

432204

Darbu rīkotājs

146.

621016

Pašgājēja transporta līdzekļu vadītājs

147.

711101

Ēku celtnieks

148.

711102

Būvnieks

149.

711103

Būvkonstrukciju montētājs

150

711104

Sausās būves montētājs

151.

711105

Metāla būvkonstrukciju montētājs

152.

711106

Dzelzsbetona būvkonstrukciju montētājs

153.

711107

Stikloto būvkonstrukciju montētājs

154.

711108

Koka būvkonstrukciju montētājs

155.

711201

Bruģētājs

156.

711202

Krāšņu podnieks

157.

711203

Mūrnieks

158.

711204

Akmeņu mūrnieks

159.

711206

Kamīnu licējs

160.

711301

Akmeņkalis

161.

711302

Akmeņu mūrnieks

162.

711401

Betonētājs

163.

711402

Stiegrotājs

164.

711501

Namdaris

165.

711502

Guļbūves ēku celtnieks

166.

711503

Koka ēku celtnieks

167.

711504

Būvgaldnieks

168.

711507

Sausās būves montieris

169.

711509

Būvizstrādājumu galdnieks

170.

711901

Drenu licējs

171.

711902

Sastatņu montētājs

172.

711903

Brigadieris

173.

711904

Inženiertehnisko būvju brigadieris

174.

711905

Industriālais alpīnists

175.

711907

Mākslīgo būvju būvstrādnieks

176.

711908

Mākslīgo būvju strādnieks

177.

711909

Cauruļvadu montētājs

178.

711910

Ārējo ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu montētājs

179.

711913

Ugunsdzēsības sistēmu montētājs

180.

712101

Jumiķis

181.

712201

Grīdas klājējs

182.

712202

Flīzētājs

183.

712203

Mozaīkas klājējs

184.

712204

Parketa klājējs

185.

712301

Apmetējs

186.

712302

Apdares darbu strādnieks

187.

712303

Dekoratīvo būvelementu veidotājs

188.

712401

Hidro- un siltumizolētājs

189.

712402

Akustikas izolētājs

190.

712403

Ēku siltinātājs

191.

712404

Izolētājs

192.

712501

Stiklinieks

193.

712601

Santehniķis

194.

712602

Sanitārtehnisko iekārtu montētājs

195.

712603

Inženierkomunikāciju montētājs

196.

712604

Apkures sistēmu montētājs

197.

712605

Ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu montētājs

198.

712606

Inženierkomunikāciju montētājs

199.

712607

Cauruļvadu montētājs

200.

712608

Ārējo ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu montētājs

201.

712609

Ārējo gāzes tīklu montētājs

202.

712610

Ārējo siltumapgādes tīklu montētājs

203.

712611

Gāzes sistēmu montētājs

204.

712701

Kondicionēšanas un aukstumiekārtu sistēmu montētājs

205.

712703

Aukstuma iekārtu mehāniķis

206.

712704

Vēdināšanas sistēmu montētājs

207.

712706

Gaisa kondicionēšanas mehānismu mehāniķis

208.

712707

Apkures, ventilācijas un saldēšanas iekārtu mehāniķis

209.

713101

Krāsotājs

210.

713102

Balsinātājs

211.

713103

Tapešu līmētājs

212.

713202

Lakotājs

213.

713301

Būvju tīrītājs

214.

721101

Veidņu izgatavotājs

215.

721102

Serdeņu izgatavotājs

216.

721201

Gāzmetinātājs (OAW)

217.

721202

Lodētājs

218.

721203

Kontaktmetinātājs

219.

721204

Rokas lokmetinātājs (MMA)

220.

721205

Lokmetinātājs metināšanā ar mehanizēto iekārtu aktīvās gāzes vidē (MAG)

221.

721206

Lokmetinātājs metināšanā ar mehanizēto iekārtu inertās gāzes vidē (MIG)

222.

721207

Lokmetinātājs metināšanā ar volframa elektrodu inertās gāzes vidē (TIG)

223.

721208

Lokmetinātājs metināšanā ar automātiskām iekārtām

224.

721209

Lāzermetinātājs

225.

721210

Termogriezējs

226.

721211

Plastmasas metinātājs

227.

721212

Metālmateriālu metinātājs

228.

721214

Gāzes plazmas griezējs

229.

721215

Metāla griezējs

230.

721301

Skārda valcētājs

231.

721302

Skārdnieks

232.

721303

Jumtu skārdnieks

233.

721304

Skārda liecējs

234.

721401

Metāla konstrukciju atslēdznieks

235.

721404

Kniedētājs

236.

722101

Kalējs

237.

722201

Atslēdznieks

238.

722202

Slēdzeņu atslēdznieks

239.

722301

Frēzētājs

240.

722302

Urbējs

241.

722303

Virpotājs

242.

722304

Ēvelētājs

243.

722305

Tēsējs

244.

722317

Metāla griešanas operators

245.

722401

Pulētājs

246.

722402

Instrumentu asinātājs

247.

722403

Slīpētājs

248.

722404

Smirģelētājs

249.

723101

Transporta mehāniķis

250.

723102

Automehāniķis

251.

723301

Mehāniķis

252.

723302

Remontatslēdznieks

253.

723305

Montētājs

254.

723308

Celtniecības un ceļu būves mašīnu mehāniķis

255.

723309

Celtniecības un ceļu būves mašīnu remontatslēdznieks

256.

723311

Siltumiekārtu remontatslēdznieks

257.

723312

Siltumiekārtu apkalpošanas atslēdznieks

258.

723313

Gāzes iekārtu remontatslēdznieks

259.

723314

Meistara palīgs

260.

723323

Instrumentu mehāniķis

261.

731605

Daiļkrāsotājs

262.

731701

Amatnieks

263.

731707

Akmens griezējs

264.

732305

Locīšanas iekārtas operators

265.

741101

Elektriķis

266.

741102

Elektromontieris

267.

741103

Elektrotīklu elektriķis

268.

741104

Apgaismes elektriķis

269.

741105

Būvelektriķis

270.

741204

Elektromehānisko iekārtu mehāniķis

271.

741301

Gaisa kabeļu licējs

272.

741303

Elektrolīniju mehāniķis

273.

741306

Līnijstrādnieks

274.

741307

Pazemes kabeļu licējs

275.

741309

Augstsprieguma līniju elektromontieris

276.

741310

Kabeļu līniju elektromontieris

277.

741312

Gaisvadu līniju elektromontieris

278.

741313

Kontakttīklu elektromontieris

279.

742102

Elektronikas montētājs

280.

742203

Telekomunikāciju iekārtu montieris

281.

752201

Galdnieks

282.

752204

Būvizstrādājumu galdnieks

283.

752205

Galdnieka palīgs

284.

752206

Koksnes materiālu apstrādātājs

285.

752207

Koka izstrādājumu krāsotājs lakotājs

286.

752208

Koka modeļu izgatavotājs

287.

752211

Koka inkrustators

288.

754102

Būvdarbu ūdenslīdējs

289.

811201

Akmens/apstrādes iekārtas operators

290.

811202

Drupināšanas operators

291.

811301

Aku/urbšanas operators

292.

811401

Betona ražošanas operators

293.

811402

Cementa dzirnavu operators

294.

818204

Apkures /krāšņu kurinātājs

295.

818213

Apkures iekārtas operators

296.

821102

Montāžas darbu atslēdznieks

297.

821205

Elektronisko iekārtu montieris

298.

821209

Vājstrāvu sistēmu montieris

299.

833201

Atkritumvedēja vadītājs

300.

833203

Kravas automobiļa vadītājs

301.

833204

Paškrāvēja/automobiļa vadītājs

302.

833205

Vilcējautomobiļa vadītājs

303.

833208

Specializētā/automobiļa vadītājs

304.

833210

Betona maisītāja/sūkņa vadītājs

305.

834105

Traktora vadītājs

306.

834201

Bagarēšanas mašīnu operators

307.

834203

Betona ieklājēja operators

308.

834204

Asfaltēšanas ieklājēja vadītājs

309.

834205

Asfalta ieklājēja operators

310.

834206

Zemes urbšanas mašīnu operators (celtniecībā)

311.

834207

Buldozera vadītājs

312.

834208

Pamatu veltņa vadītājs

313.

834209

Asfalta veltņa vadītājs

314.

834210

Ekskavatora vadītājs

315.

834212

Pāļdziņa vadītājs

316.

834213

Gudronatora vadītājs

317.

834214

Autogreidera vadītājs

318.

834216

Ceļa frēzes vadītājs

319.

834218

Pašgājēja iekrāvēja vadītājs

320.

834220

Ceļu marķēšanas mašīnas vadītājs

321.

834221

Citas speciālās pašgājējtehnikas vadītājs

322.

834223

Ceļa veltņa operators

323.

834224

Greideru un skrēperu vadītājs

324.

834225

Zemes pārvietošanas iekārtu operators

325.

834226

Cauruļlicēja vadītājs

326.

834227

Zemes klātnes uzturēšanas brigadieris

327.

834301

Celtņa operators

328.

834306

Autoceltņa/automobiļa vadītājs

329.

834310

Hidrokrāvēja mašīnists

330.

834316

Autotorņa vadītājs

331.

931201

Ceļa būves palīgstrādnieks

332.

931204

Inženiertehnisko būvju remonta strādnieks

333.

931205

Ceļa marķējumu krāsotājs

334.

931206

Asfaltētājs

335.

931207

Mākslīgo būvju palīgstrādnieks

336.

931301

Būvstrādnieks

337.

931302

Remontstrādnieks

338.

932902

Montētājs (roku darbs)

339.

932909

Palīgstrādnieks

340.

933302

Stropētājs

341.

933308

Tehniskais strādnieks

342.

962201

Gadījuma darbu strādnieks

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!