• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 16. februāra saistošie noteikumi Nr. 11 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 8.jūnija saistošajos noteikumos Nr.15 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldībai piederošu un piekrītošu neapbūvētu zemesgabalu vai to daļu nomas maksas noteikšanas kārtību"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2017., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/op/2017/52.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 12

Grozījumi Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2016.gada 21.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.10 "Kārtība, kādā Jūrmalas pilsētas pašvaldība sedz privātajai izglītības iestādei, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu, izmaksas par programmas īstenošanu"

Vēl šajā numurā

10.03.2017., Nr. 52

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 11

Pieņemts: 16.02.2017.

OP numurs: 2017/52.13

2017/52.13
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.11

Jūrmalā 2017.gada 16.februārī (prot. Nr.5, 51.p.)

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 8.jūnija saistošajos noteikumos Nr.15 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldībai piederošu un piekrītošu neapbūvētu zemesgabalu vai to daļu nomas maksas noteikšanas kārtību"

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta
2007.gada 30.oktobra noteikumu Nr.735
"Noteikumi par valsts vai pašvaldības zemes nomu"
18.punktu

Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 8.jūnija saistošajos noteikumos Nr.15 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldībai piederošu un piekrītošu neapbūvētu zemesgabalu vai to daļu nomas maksas noteikšanas kārtību", šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.5. lietošanas mērķis nomas rezultātā – lietošanas mērķis, kam zemesgabals tiks iznomāts nomas rezultātā. Zemes kadastrālo vērtību ar lietošanas mērķi nomas rezultātā, ja tas nesakrīt ar zemesgabalam noteikto nekustamā īpašuma lietošanas mērķi, nosaka atbilstoši Valsts zemes dienesta izziņā noteiktajai vērtībai."

2. Noteikumu 3., 4., 5., 6., 7. un 10.punktā vārdus "ar faktisko lietošanas mērķi" (attiecīgajā locījumā) aizstāt ar vārdiem "ar lietošanas mērķi nomas rezultātā" (attiecīgajā locījumā)."

3. Papildināt Noteikumus ar 15.punktu šādā redakcijā:

"15. Lietošanas mērķi nomas rezultātā nosaka Jūrmalas pilsētas domes Nekustamā īpašuma iznomāšanas un izīrēšanas komisija."

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja R.Sproģe

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas domes 2017.gada 16.februāra saistošajiem noteikumiem Nr.11 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 8.jūnija saistošajos noteikumos Nr.15 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldībai piederošu un piekrītošu neapbūvētu zemesgabalu vai to daļu nomas maksas noteikšanas kārtību""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts tika izstrādāts, pamatojoties uz Ministru kabineta 2007.gada 30.oktobra noteikumu Nr.735 "Noteikumi par valsts vai pašvaldības zemes nomu" 18.punkta deleģējumu.

Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma 3.pants noteic pašvaldībai pienākumu lietderīgi rīkoties ar mantu, nododot to lietošanā par iespējami augstāku cenu.

Saistošie noteikumi tika izstrādāti, lai noteiktu kārtību, kādā iznomājamai neapbūvētai zemei nosakāma nomas maksas aprēķināšanas kārtība. Saistošo noteikumu grozījumi izstrādāti, lai precizētu un radītu vieglāk uztveramu formulējumu.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi paredz kārtību, kādā Jūrmalas pilsētas pašvaldība aprēķina nomas maksu par pašvaldībai piederošu vai piekrītošu neapbūvētu zemesgabalu vai tā daļu iznomāšanu. Zemesgabalus ir lietderīgi nodot lietošanā par samērīgu un tirgus situācijai atbilstošu nomas maksu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Normatīvā akta izpilde neradīs papildu izdevumus pašvaldības budžetam, ieņēmumi nav precīzi aprēķināmi, bet radīs pieaugumu pašvaldības budžetā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Saistošie noteikumi sabalansē sabiedrības vajadzības pēc zemes izmantošanas un pašvaldības pienākumu racionāli un lietderīgi apsaimniekot neapbūvētos zemesgabalus vai to daļas, kā arī nodrošina vienlīdzīgas tiesības un iespējas nomāt zemesgabalus par tirgus situācijai atbilstošu nomas maksu.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Jūrmalas pilsētas domes Īpašumu pārvaldes Pašvaldības īpašumu nodaļa. Saistošo noteikumu izpilde neietekmē Jūrmalas pilsētas domes Īpašumu pārvaldes Pašvaldības īpašumu nodaļas funkcijas un uzdevumus.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas. Saistošie noteikumi izstrādes un piemērošanas procesā tika izvērtēti Nekustamā īpašuma iznomāšanas un izīrēšanas komisijā un Attīstības un vides jautājumu komitejā.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja R.Sproģe

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!