• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2017. gada 5. decembra noteikumi Nr. 714 "Grozījumi Ministru kabineta 2013. gada 13. augusta noteikumos Nr. 537 "Noteikumi par prasībām ierakstīto un apdrošināto pasta sūtījumu izsniegšanai"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2017., Nr. 248 https://www.vestnesis.lv/op/2017/248.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 717

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 3. augusta noteikumos Nr. 720 "Noteikumi par karavīru paplašinātās pirmās palīdzības mācību kursa programmu, kārtību, kādā nodrošina apmācību paplašinātās pirmās palīdzības sniegšanā, un kārtību, kādā ārvalstīs apgūtu mācību kursu...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

14.12.2017., Nr. 248

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 714

Pieņemts: 05.12.2017.

OP numurs: 2017/248.2

2017/248.2
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 20 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 714

Rīgā 2017. gada 5. decembrī (prot. Nr. 60 13. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2013. gada 13. augusta noteikumos Nr. 537 "Noteikumi par prasībām ierakstīto un apdrošināto pasta sūtījumu izsniegšanai"

Izdoti saskaņā ar Pasta likuma
13.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2013. gada 13. augusta noteikumos Nr. 537 "Noteikumi par prasībām ierakstīto un apdrošināto pasta sūtījumu izsniegšanai" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 158. nr.; 2014, 141. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 6.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.6. pasta komersanta uzskaites sistēmā pasta sūtījumam piešķirto unikālo reģistrācijas numuru, pašapkalpošanās iekārtas durvju kodu un citu informāciju, kuru pasta komersanti nosūta adresātiem, paziņojot par pasta sūtījuma pienākšanu (turpmāk – pasta sūtījuma saņemšanas identifikators)."

2. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Ja pasta komersants nodrošina iespēju informēt adresātu par sūtījuma saņemšanu, izmantojot noteiktus elektronisko sakaru līdzekļus, pasta komersants informāciju par pasta sūtījuma saņemšanu adresātam var paziņot, izmantojot minētos līdzekļus, ja adresāts ir izteicis šādu vēlmi un saskaņā ar pasta komersanta prasībām ir iesniedzis pasta komersantam nepieciešamo informāciju."

3. Papildināt noteikumus ar 8.punktu šādā redakcijā:

"8.1 Pasta komersants izsniedz pasta sūtījumu arī tad, ja adresāts informē pasta komersantu par pasta sūtījuma saņemšanas identifikatoru, neuzrādot šo noteikumu 6. punktā minēto informatīvo paziņojumu."

4. Papildināt noteikumus ar 13.1 un 13.punktu šādā redakcijā:

"13.1 Ja pasta komersants nodrošina iespēju iegūt personas paraksta digitālo attēlu, par pasta sūtījuma saņemšanu adresāts vai tā pilnvarotā persona (pasta sūtījuma saņēmējs) var parakstīties uz paraksta attēla iegūšanas aparatūras sensora. Pasta komersants nodrošina tādu papildu datu pievienošanu (piemēram, vārds un uzvārds, personas kods vai personu apliecinoša dokumenta numurs) šādam elektroniskam parakstam, kas ir nepieciešami un pietiekami, lai nepārprotami identificētu personu, kura parakstījusies kā pasta sūtījuma saņēmējs.

13.2 Ievērojot normatīvajos aktos noteiktās prasības par personas datu glabāšanu, apstrādi un aizsardzību, pasta komersants nodrošina šo noteikumu 13.punktā minēto datu glabāšanu divus gadus. Pēc šā termiņa beigām pasta komersants attiecīgos datus dzēš."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Satiksmes ministrs Uldis Augulis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!