• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2016/220.DA1): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2016., Nr. 220 https://www.vestnesis.lv/op/2016/220.DA1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

1. 2016.gada novembrī lietotājiem ar dabasgāzes gada patēriņu virs 25 tūkst.nm3 * tiks piemēroti ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes (turpmāk - SPRK padome) 2008.gada 24.jūlija lēmumu Nr.247 "Par akciju...

Vēl šajā numurā

10.11.2016., Nr. 220

OP 2016/220.DA1
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 51 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Atzinums par produkta "Dr. Larsona pasta teļu atragošanai" atbilstību Farmācijas likumā noteiktajai veterināro zāļu definīcijai

Pārtikas un veterinārais dienests veica produkta "Dr. Larsona pasta teļu atragošanai" pieejamās dokumentācijas ekspertīzi atbilstoši Ministru kabineta 2007. gada 18. jūlija noteikumu Nr. 600 "Veterināro zāļu reģistrēšanas kārtība" (turpmāk - Noteikumi Nr. 600) 8.7 punktā noteiktajam un ņēma vērā sekojošo:

"Dr. Larsona pasta teļu atragošanai" (45 g) aktīvās vielas ir kalcija hidroksīds 13,0 g (28%) un kālija hidroksīds 9,8 g (21%), kas atbilstoši Pasaules Veselības organizācijas veterināro zāļu aktīvo vielu klasifikācijas sistēmai pieder dermatoloģisko līdzekļu farmakoterapeitiskajai grupai, kārpu un atragošanas līdzekļu apakšgrupai (ATĶvet QD11AF).

"Dr. Larsona pasta teļu atragošanai" ir lokālas iedarbības produkts, kas 1-7 dienas veciem teļiem aplikācijas vietā pārveido audus - aptur ragu augšanu un iznīcina ragu aizmetņus.

Produkti ar tādu pašu vai līdzīgu sastāvu un lietošanas veidu vairākās Eiropas Savienības dalībvalstīs ir reģistrēti kā veterinārās zāles.

"Dr. Larsona pasta teļu atragošanai" satur kodīgas, korozīvas aktīvās vielas, kas cilvēkam, kurš rīkojas ar pastu, var radīt acu, ādas vai gļotādas apdegumus, bet dzīvniekam, kuram pastu lieto ragu aizmetņu iznīcināšanai, var radīt sāpes un dziļus nekrotiskus audu bojājumus.

Pamatojoties uz iepriekš minētajiem faktiem, Pārtikas un veterinārais dienests secina, ka "Dr. Larsona pasta teļu atragošanai" atbilst Farmācijas likuma 1. panta 14. un 17. punktā noteiktajai veterināro zāļu definīcijai un ir klasificējama kā recepšu veterinārās zāles, jo:

1) pastas farmakoloģiskās darbības rezultātā tiek pārveidotas organisma fizioloģiskās funkcijas - apturēta ragu augšana (Farmācijas likuma 1. panta 14. punkts, Noteikumu Nr. 600 2.6. punkts);

2) neprofesionāli lietojot, pasta var radīt draudus gan cilvēka, gan dzīvnieka veselībai. Pasta jālieto, iepriekš veicot anestēziju. Tikai praktizējošs veterinārārsts var izvērtēt, kuri anestēzijas līdzekļi ir vispiemērotākie, un tos lietot (Veterinārmedicīnas likuma 57.1 panta trešā daļa). Ņemot vērā iepriekš minēto, pastu drīkst lietot tikai veterinārārsts;

3) atbilstoši Latvijas normatīvajiem aktiem dzīvnieku nevar pakļaut izskata pārveidošanai, ja to nepieciešamību nav noteicis un tās nav veicis praktizējošs veterinārārsts (Dzīvnieku aizsardzības likuma 4. panta pirmās daļas 7. punkts).

Atzinums stājas spēkā ar tā publikācijas brīdi.

Minētais atzinums attiecas arī uz citiem līdzīgiem produktiem, kas satur tādas pašas aktīvās vielas (kalcija hidroksīdu un kālija hidroksīdu) vai citas kodīgas, korozīvas aktīvās vielas un ir paredzēti ragu aizmetņu iznīcināšanai.

Lai minētos produktus varētu izplatīt Latvijā, tiem jābūt reģistrētiem kā veterinārajām zālēm un iekļautiem Latvijas Veterināro zāļu reģistrā atbilstoši prasībām, kas noteiktas Noteikumos Nr. 600.

Turpmāk atzinumā minēto produktu drīkst izplatīt, ievērojot normatīvo aktu prasības, kādas tiek piemērotas veterināro zāļu izplatīšanai.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!