• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas pilsētas būvvalde
Rīgas pilsētas būvvalde publicē lēmumus par publiskās apspriešanas rīkošanu. Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas būvvalde publicē pieņemtos lēmumus par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas pilsētas būvvaldes 2016. gada 15. jūlija lēmums Nr. BV-16-310-ls "Par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Berģu, Brekšu, Bukultu, Juglas un Sužu apkaimē". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2016., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/op/2016/137.23

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

19.07.2016., Nr. 137

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas pilsētas būvvalde

Veids: lēmums

Numurs: BV-16-310-ls

Pieņemts: 15.07.2016.

OP numurs: 2016/137.23

2016/137.23
RĪKI

Rīgas pilsētas būvvaldes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas pilsētas būvvaldes lēmums Nr.BV-16-310-ls

Rīgā 2016.gada 15.jūlijā

Par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Berģu, Brekšu, Bukultu, Juglas un Sužu apkaimē

Rīgas pilsētas būvvalde (turpmāk – Būvvalde) saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā noteikto un atbilstoši Ministru kabineta 08.12.2015. noteikumos Nr. 698 "Adresācijas noteikumi" (turpmāk – Adresācijas noteikumi) noteiktajiem adreses piešķiršanas pamatprincipiem pieņem lēmumu par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu.

[1.] Būvvalde, izskatot Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas publiskos datus, Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datus, dokumentus un adrešu piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu,

konstatē:

[1.1.] Būvvalde konstatē, ka Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā ir noteikts, ka adresi piešķir, maina, precizē vai likvidē saskaņā ar likumu vai pašvaldības lēmumu. Adresācijas ieviešana, uzturēšana, pilnveidošana un pārskatīšana ir pašvaldībai noteikta pastāvīgi veicama funkcija, kas ir vērsta uz sabiedrības interesēm nodrošināt orientēšanos un konkrētu objektu identificēšanu administratīvās teritorijas ietvaros. Pašvaldībai nav noteiktas brīvas izvēles iespējas izvēlēties ieviest vai neieviest savā administratīvajā teritorijā vienotām prasībām atbilstošu adresācijas sistēmu. Adresācijas veidošanas obligātās prasības, kuras pašvaldībai ir jāievēro, ir noteiktas ar Adresācijas noteikumiem. Pašvaldībai ar normatīvajiem aktiem arī nav noteiktas tiesības izvēlēties, vai savas darbības ietvaros ievērot ārējā normatīvā akta prasības, vai neievērot.

Vienotas adresācijas sistēmas ieviešanas mērķis visā valsts teritorijā ir saistīts ar paredzamu, vienotiem principiem atbilstošas numerācijas ieviešanu. Likumdevējs, nosakot pašvaldībai pienākumu ieviest pašvaldības teritorijā adresācijas sistēmu, ir noteicis adresēšanas principus, kas ir obligāti pildāmi. Adrešu atkārtošanās dažādiem adresācijas objektiem nav pieļaujama, tāpat arī nereglamentēta adrešu numuru secība, vai adrešu numuru izvietojums nepareizās ielu adrešu numuru pusēs, vai adrešu numuru sasaiste ar ielas nosaukumiem, no kuriem netiek nodrošināta piekļuve adresācijas objektam, pilsētas teritorijā nedrīkst pastāvēt. Likumdevējs, nosakot adresācijas sistēmas pamatprincipus un adrešu numuru piešķiršanas kārtību, kā arī adreses pierakstīšanas kārtību, ir paredzējis sistēmu, kas to realizējot dod valsts iedzīvotājiem viennozīmīgu iespēju orientēties un paredzēt apvidū atpazīstamajiem adresācijas objektiem tiem piešķiramos adreses numurus un to secību, kas savukārt nodrošina iespēju personām, kas lieto adreses un pēc tām orientējās pilsētvidē, intuitīvi nojaust pareizu virzienu, lai atrastu sevi interesējošo adresācijas objektu. Vienveidīgas adresācijas ieviešana ir būtiska, lai nodrošinātu sabiedrības intereses orientēties pilsētvidē, meklējot adresācijas objektus. Adresācijas sistēmas ietvaros nav noteikti vai paredzēti izņēmumi, kad īpašniekam vai kādai personai būtu dotas tiesības noteikt adresācijas objektu adreses. Sabiedrības intereses ir vērtējamas augstāk par atsevišķa indivīda interesēm un gadījumā, kad šīs intereses ir pretrunā, tad, piemērojot tiesību normas, ir jāsasniedz tiesisks risinājums, kurš atbilst tiesību normas jēgai un būtībai sabiedrības interesēs.

[1.2.] Saskaņā ar Adresācijas noteikumu 9. punktu pašvaldības domei vai pašvaldības kompetentai institūcijai bez personas piekrišanas, izvērtējot konkrēto situāciju, ir tiesības piešķirt adresi, ja adrese adresācijas objektam nav piešķirta, un mainīt, likvidēt vai precizēt adreses pieraksta formu, ja reģistrētā adrese neatbilst Adresācijas noteikumos minētajām prasībām.

[1.3.] Rīgas domes 04.04.2014. saistošo noteikumu Nr. 114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" 157.1 punktā noteikts, ka, ja saskaņā ar likumu pirms Būvvaldes lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu, kas tiek izdots kā vispārīgais administratīvais akts, nepieciešams uzklausīt lēmuma iespējamos adresātus, Būvvalde uzklausīšanu var veikt, rīkojot publisko apspriešanu.

[1.4.] Ņemot vērā ievērojamo adresācijas objektu skaitu Berģu, Brekšu, Bukultu, Juglas un Sužu apkaimē, kuriem ir jāmaina vai jāpiešķir adrese, un lielo ieinteresēto personu skaitu, kuru tiesiskās intereses var tikt skartas, Būvvalde 13.05.2016. pieņēma lēmumu Nr. BV-16-223-ls "Par publiskās apspriešanas rīkošanu zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Berģu, Brekšu, Bukultu, Juglas un Sužu apkaimē", nosakot publiskās apspriešanas norises laiku no 17.05.2016. līdz 15.06.2016. Publiskās apspriešanas laikā tika saņemtas četrpadsmit aptaujas anketas un četri iesniegumi. Būvvalde 15.07.2016. ir apkopojusi publiskās apspriešanas rezultātus – Nr. BV-16-9471-nd "Publiskās apspriešanas viedokļu apkopojums zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Berģu, Brekšu, Bukultu, Juglas un Sužu apkaimē" un publicējusi tos 15.07.2016. oficiālajā Būvvaldes mājaslapā www.rpbv.lv.

[2.] Būvvalde, izvērtējot tās rīcībā esošo informāciju un konstatētos faktus, pieejamos dokumentus saistībā ar adreses piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu, publiskās apspriešanas rezultātus,

secina:

[2.1.] Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturto prim daļu pašvaldības lēmumu par adrešu piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu var izdot arī vispārīgā administratīvā akta veidā.

Būvvaldes ieskatā pašvaldībai noteiktā adrešu piešķiršanas kompetence (Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 17. panta ceturtā prim daļa) nosaka par pienākumu veikt adrešu piešķiršanu, maiņu un sakārtošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, tai skaitā ieviest adresācijas pamatprincipiem atbilstošu adresāciju Rīgā.

Interpretējot Adresācijas noteikumu 9. punktu gan gramatiski gan atbilstoši tā jēgai un būtībai ir secināms, ka atbilstoši Adresācijas noteikumu 9. punktā noteiktajam Būvvaldei ir pienākums mainīt adreses adresācijas objektiem, ja to adreses neatbilsts normatīvo aktu prasībām. Adresācijas noteikumi nosaka adrešu piešķiršanas kārtību, kas Būvvaldei ir saistoša un ir jāizpilda.

Adresācijas noteikumu 3. punktā ir noteikts, ka adrese ir noteiktā secībā sakārtotu nosaukumu un numuru – adreses elementu – kopa, kas nodrošina adresācijas objekta atrašanās vietas noteikšanu valstī un ko reģistrē adrešu reģistrā. Ņemot vērā hierarhisko adresācijas sistēmas uzbūvi, ir jāņem vērā, ka, izdarot izmaiņas hierarhiski augstākā adresācijas objektā, izmaiņas ir jāizdara arī attiecīgajiem hierarhiski zemākajiem adresācijas objektiem, kurus skar izdarītās izmaiņas.

[2.2.] Adresācijas noteikumu 2.8. apakšpunkts nosaka, ka adresācijas objekts ir dzīvošanai, saimnieciskai, administratīvai vai publiskai darbībai paredzēta ēka, 2.9. apakšpunktā noteikts, ka adresācijas objekts ir apbūvei paredzēta zemes vienība, un 2.10. apakšpunktā noteikts, ka adresācijas objekts ir telpu grupa.

[2.3.] Adresācijas noteikumu 8. punktā ir noteikts, ka adresācijas sistēmai piemēro šādus pamatprincipus:

– administratīvajā teritorijā adrese nedrīkst atkārtoties (8.1. apakšpunkts);

– katram adresācijas objektam (funkcionāli saistītam objektu kopumam) piešķir vienu adresi; (8.2. apakšpunkts);

– adresācijas objekta nosaukumu veido atbilstoši Valsts valodas likumā noteiktajām prasībām un normatīvajiem aktiem vietvārdu informācijas jomā (8.3. apakšpunkts);

– viena adreses elementa garums nepārsniedz 40 rakstzīmes (8.4. apakšpunkts);

– ciema, viensētas, ēkas un apbūvei paredzētas zemes vienības nosaukumā nedrīkst izmantot vārdu savienojumu, kas satur fiziskas personas vārdu un uzvārdu un informāciju par saimnieciskās darbības formu (8.5. apakšpunkts);

– adresācijas objektu numuros izmanto naturālus skaitļus, kas pierakstīti ar arābu cipariem (8.6. apakšpunkts).

Adresēm Rīgā ir jāatbilst adresācijas sistēmai noteiktajiem pamatprincipiem. Ja Būvvalde konstatē, ka adrese neatbilst noteiktajām prasībām, tad Būvvaldei ir obligāti jāpieņem lēmums par adreses maiņu vai pieraksta precizēšanu. Būvvalde ir konstatējusi, ka vairākas adreses Rīgā atkārtojas vairākiem funkcionāli patstāvīgiem adresācijas objektiem, kas nav pieļaujams, tāpat arī Būvvalde ir konstatējusi, ka vairāku adrešu pierakstā tiek lietoti divi adrešu numuri, kas pierakstīti kā daļskaitlis, kas nonāk pretrunā ar Adresācijas noteikumu 8.2. un 8.6. apakšpunkta prasībām, jo adresācijas objektam piešķiramais adreses numurs atbilstoši 17.1. apakšpunktam nedrīkst būt pretrunā ar 8.6. apakšpunkta prasībām jo adreses numurs ir viens skaitlis un vienīgais izņēmums adreses numuru veidošanas kārtībā ir noteikts adresācijas noteikumu 18. punktā, lai izvairītos no adrešu numuru atkārtošanās. Būvvaldei, konstatējot lietotu adrešu neatbilstību adresācijas sistēmas prasībām, tās ir jāmaina un attiecīgi jāprecizē to pieraksts. Par konstatētajām adresēm, kas neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem, ir organizēta un notikusi publiskā apspriešana.

[2.4.] Adresācijas noteikumu 12. punkts nosaka, ja apbūvei paredzētai zemes vienībai adrese ir piešķirta:

– pirmajai ēkai, kas tiek būvēta vai ir uzbūvēta uz apbūvei paredzētas zemes vienības, un ar to funkcionāli saistītajām ēkām saglabā zemes vienībai piešķirto adresi (12.1. apakšpunkts);

– katrai nākamajai ēkai un ar to funkcionāli saistītajām ēkām, kuras būvēs vai ir uzbūvētas uz apbūvei paredzētas zemes vienības, izvērtējot konkrēto situāciju, piešķir jaunu adresi (12.2. apakšpunkts).

Būvvaldei gadījumā, kad ēkas adrese nesakrīt ar zemes vienības adresi, ir pienākums mainīt vai piešķirt adresi zemes vienībai, lai izpildītu Adresācijas noteikumu 12. punkta prasības.

[2.5.] Adresācijas noteikumu 13. punkts nosaka, ja uz apbūvei paredzētas zemes vienības atrodas vairākas funkcionāli nesaistītas ēkas, katrai ēkai un ar to funkcionāli saistītajām ēkām piešķirt atsevišķu adresi neatkarīgi no tā, vai ēkas ir viena īpašnieka vai vairāku īpašnieku īpašumā (valdījumā).

[2.6.] Adresācijas noteikumu 14. punkts nosaka, ka pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētai zemes vienībai vai ēkai piešķir numuru ar piesaisti ielas nosaukumam. Pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur nav ielu, līdz ielu izbūvei vai gadījumā, ja brauktuvei noteikts ceļa statuss, apbūvei paredzētai zemes vienībai adresi var nepiešķirt, bet ēkai kopā ar zemes vienību saglabā vai piešķir nosaukumu. Divu mēnešu laikā pēc ielu izveides un nosaukumu piešķiršanas tām pašvaldības dome vai pašvaldības kompetentā institūcija pieņem lēmumu par iepriekš piešķirto adrešu maiņu, apbūvei paredzētas zemes vienības vai ēkas nosaukumu aizstājot ar numuru un piesaistot to ielas nosaukumam.

Saskaņā ar Rīgas domes 05.07.2016. lēmumu Nr.3972 "Par Vadžu ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 05.07.2016. lēmumu Nr.3971 "Par Buldurpungas ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 05.07.2016. lēmumu Nr.3970 "Par Braila ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 05.07.2016. lēmumu Nr.3970 "Par Degumu ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 05.07.2016. lēmumu Nr.3968 "Par Dores ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 05.07.2016. lēmumu Nr.3970 "Par Jaunelku ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 05.07.2016. lēmumu Nr.3970 "Par Andas ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536" un Rīgas domes 05.07.2016. lēmumu Nr.3970 "Par Bonaventuras ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536" veiktajām izmaiņām ielu nosaukumos vairākiem adresācijas objektiem Berģu, Brekšu, Bukultu, Juglas un Sužu apkaimē nepieciešama adreses maiņa atbilstoši Adresācijas noteikumu prasībām.

[2.7.] Adresācijas noteikumu 19. punktā noteikts, ka pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētai zemes vienībai vai ēkai numuru piešķir, ņemot vērā tuvāko ielu, ko nosaka, izvērtējot konkrēto situāciju.

[2.8.] Adresācijas noteikumu 17.1. apakšpunktā noteikts, ka pilsētās zemes vienību un ēku numurus piešķir no ielas sākuma augošā secībā virzienā no apdzīvotās vietas centra uz nomali, ielas kreisajā pusē piešķirot nepāra numurus, labajā pusē – pāra numurus.

[2.9.] Adresācijas noteikumu 18. punkts nosaka, ka, lai izvairītos no iepriekš piešķirtu numuru atkārtošanās, zemes vienības un ēkas numuru papildina ar latviešu alfabēta lielo burtu (18.1. apakšpunkts) vai ar mazo burtu "k" un defisi, aiz defises norādot korpusa numuru (18.2. apakšpunkts).

[2.10.] Adresācijas noteikumu 30. punktā noteikts, ka beidzot pastāvēt adresācijas objektam, izņemot telpu grupu, pašvaldības dome vai pašvaldības kompetentā institūcija pieņem lēmumu par adreses likvidēšanu. Ja beidz pastāvēt telpu grupa, telpu grupas adresi dzēš no adrešu reģistra bez lēmuma pieņemšanas par adreses likvidēšanu. Telpu grupu adreses likvidē arī Valsts zemes dienests neievērojot Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā noteikto adrešu likvidēšanas kārtību pamatojoties uz adresācijas noteikumos noteikto.

[2.11.] Būvvalde atbilstoši situācijai apvidū, faktiskajiem un tiesiskajiem apstākļiem ir novērtējusi adresācijas objektu piešķiramās adreses un ir nodevusi tās publiskajai apspriešanai.

[2.12.] Administratīvā procesa likuma 62. panta pirmā daļa noteikts, ka, lemjot par tāda administratīvā akta izdošanu, kurš varētu būt nelabvēlīgs adresātam vai trešajai personai, iestāde noskaidro un izvērtē adresāta vai trešās personas viedokli un argumentus šajā lietā.

[2.13.] Ņemot vērā iepriekš minēto, nepieciešams mainīt ēku un zemes vienību adreses adresācijas objektiem, kuri neatbilst Adresācijas noteikumu 8. un 14. punkta, 17.1. apakšpunkta un 19. punkta prasībām, un piešķirt adreses objektiem, kuriem adreses nav bijušas piešķirtas, bet tās ir piešķiramas atbilstoši Adresācijas noteikumu 2.8. un 2.9. apakšpunkta un 13. punkta prasībām.

[2.14.] Ņemot vērā, ka adrese ir noteiktajā secībā sakārtotu nosaukumu un numuru – adreses elementu – kopa, tad Būvvaldei, veicot hierarhiski augstāka adresācijas objekta ēkas adreses maiņu, vienlaicīgi arī jāprecizē hierarhiski zemāku adresācijas objektu adrešu pieraksts atbilstoši mainītajam ēkas numuram, saglabājot telpu grupu esošo numerāciju.

Būvvalde atbilstoši Adresācijas noteikumu 2.10., apakšpunkta un 3.punkta prasībā veicot telpu grupas adreses pieraksta precizēšanu Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas datos, ievērojot ēkas mainīto adresi, telpu grupas adresi nemaina. Lai ēkā mainītu telpu grupu adreses, atbilstoši adresācijas noteikumu 24. punkta prasībām, sākot telpu grupu numerāciju ar adreses numuru "1", īpašniekam ir jāvēršas Būvvaldē un jāiesniedz telpu grupu adrešu maiņai nepieciešamā informācija.

[2.15.] Adresācijas noteikumu 32. punkts nosaka, ja adrese mainīta, kā arī ja precizēta pieraksta forma atbilstoši šajos noteikumos minētajām prasībām, dokumenti, kuros lietota iepriekšējā adrese, ir spēkā un dokumentu maiņa nav jāveic, izņemot, ja to paredz speciālais normatīvais akts.

Tādējādi, ja līdz šim tika izdoti dokumenti, kuros ir fiksēta cita adrese, tie joprojām ir spēkā esoši un to maiņa veicama tikai tad, ja to vēlas pats dokumenta turētājs vai ja to pieprasa normatīvo aktu prasības, bet attiecībā uz zemesgrāmatu apliecībām īpašuma unikālais identifikators ir kadastra numurs, un tas nemainās un adrešu maiņa neietekmē īpašuma piederības jautājumus.

Būvvalde informē, ka pēc lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, likvidēšanu vai precizēšanu tiks sniegta informācija Valsts zemes dienestam adrešu reģistrācijai Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā, kā arī informāciju par aktuālajām adresēm citas valsts informācijas sistēmas un reģistri saņem automātiski no Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas. Lielā daļā gadījumu izmaiņas adresēs ir izsekojamas bez personas starpniecības, taču gadījumos, kad ir pastāvējusi adrešu atkārtošanās, jeb vairāki adresācijas objekti ir lietojuši vienu adresi, bet adreses maiņas gadījumā katram adresācijas objektam ir piešķirta sava, unikāla adrese, ne vienmēr tehnisku risinājumu dēļ ir iespējama nodrošināt automātisku informācijas nodošanu gala lietotājam pareizā veidā un šādos gadījumos adrešu lietotājiem ir ieteicams pārliecināties vai adrešu informācija personu rīcībai ir aktuāla. Tāpat arī izmaiņas hierarhiski dažāda līmeņa adresēs nevar tikt nodotas automātiski, gadījumā ja viendzīvokļa ēkā ir lietots dzīvokļa adreses numurs, tad pēc adrešu maiņas automātiski nav nodrošināma korekta adrešu datu pāreja, jo viendzīvokļa ēkām telpu grupu adreses nepiešķir un iedzīvotājiem ir jālieto ēkas adrese (Adresācijas noteikumu 26. punkts).

Personas pašas ir atbildīgas par pareizu adrešu lietošanu. Šī lēmuma publicēšanā oficiālajā Latvijas Republikas laikrakstā nodrošina visu ar šo adrešu saistīto personu apziņošanu par notikušajām izmaiņām un personas (arī personas, kuras nav adresācijas objektu īpašnieki) nevar aizbildināties ar nezināšanu par izmaiņām adresācijā, taču personām pašām ir arī jāveic darbības, lai attiecībā uz viņiem tiktu lietota pareiza adrešu informācija. Personām pašām ir jāpaziņo informācija par mainīto adresi visiem ar ko tiek uzturēta personiskā vai lietišķā sarakste vai arī ir nodibinātas un pastām saistības. Tāpat arī, lai sekmētu, pēc iespējas nekļūdīgu pasta sūtījumu nogādi, ēkām apvidū pēc iespējas ātrāk ir jāuzstāda ēkas adreses numura zīmes.

Ja komersanta juridiskā adrese tiek mainīta, tad komersantam par adreses maiņu ir jāinformē Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs, kurš adrešu informācijas aktualizēšanu Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā veic bez maksas.

Personām, kuru dzīvesvieta deklarēta mainītajās adresēs, būtu lietderīgi pārliecināties par deklarētās adreses maiņas faktu. Deklarētās dzīvesvietas adreses pārbaudi var veikt, vēršoties Rīgas pilsētas Iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļās vai elektroniski izmantojot e-pakalpojumu "Mani dati Iedzīvotāju reģistrā", "Manā īpašumā deklarētās personas", kas pieejams interneta vietnē www.latvija.lv. Plašāka informācija pieejama interneta vietnē www.pmlp.gov.lv un https://pasvaldiba.riga.lv.

Ēku iedzīvotājiem ir nepieciešams pārbaudīt un precizēt reģistrēto informāciju par deklarētajām dzīvesvietu adresēm (Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 6. un 7. pants). Personām, kuru deklarētās dzīvesvietu adreses bijušas ēkās ar vienādām adresēm, būtu lietderīgi veikt nepieciešamās darbības, lai Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē būtu nodrošināta aktuāla informācija par pareizām iedzīvotāju dzīvesvietu deklarētajām adresēm. Būvvalde papildus paskaidro, ka informāciju par iedzīvotāju deklarētajām adresēm ir tiesiska precizēt vienīgi pati persona, kuru tas skar, jo nevienai no valsts pārvaldes iestādēm nav noteiktas tiesības mainīt informāciju par iedzīvotāju deklarētajām adresēm. Pareiza informācija par adresi ir būtiska, lai nodrošinātu saziņu ar iedzīvotāju un dati varētu tikt izmantoti arī nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanā. Ja persona nav mainījusi dzīvesvietu, bet ēkai ir mainīta adrese atkārtota dzīvesvietas deklarēšana nav jāveic, bet jāprecizē Iedzīvotāju reģistra dati atbilstoši mainītajai adresei.

Deklarētās dzīvesvietas adreses pārbaudi var veikt, vēršoties Rīgas pilsētas Iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļās vai elektroniski izmantojot e-pakalpojumu "Mani dati Iedzīvotāju reģistrā", "Manā īpašumā deklarētās personas", kas pieejams interneta vietnē www.latvija.lv. Plašāka informācija pieejama interneta vietnēs www.pmlp.gov.lv un https://pasvaldiba.riga.lv.

Personām ir iespēja veikt deklarētās dzīvesvietas adreses precizēšanu, kad saglabājas pirmreizējās deklarācijas datums, vai arī atkārtoti deklarēt savu dzīvesvietu

Būvvalde atbilstoši pieprasījumam var izsniegt bezmaksas izziņu, kas apliecina adreses maiņas faktu.

[2.16.] Ievērojot tiesiskos aspektus, kas regulē adreses piešķiršanu, kā arī, ievērojot lietderības apsvērumus, saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 65. panta otro daļu un 66. pantu ir secināms, ka Būvvaldei ir jāpieņem lēmums par adreses maiņu saistībā ar adresēm, kuras neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem, lai tiktu ieviesta vienota adresācijas sistēma Rīgā. Adreses maiņa zemes vienībai un ēkai ir nepieciešama, lai nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto adrešu veidošanas kārtību, kas noteikta, lai radītu iespējas ātri un viennozīmīgi valsts teritorijā identificēt adresācijas objektu apvidū. Adreses maiņa ir tiesiski pamatota, un ar adreses maiņu faktiski tiks sasniegts tiesisks mērķis. Adreses maiņa atbilstoši Adresācijas noteikumiem ir iespējama vienīgi, izdodot administratīvo aktu, līdz ar ko administratīvā akta izdošana ir vienīgais iespējamais veids, lai nodrošinātu adresācijas objekta identificēšanu apvidū, ievērojot adresācijas sistēmas prasības. Administratīvais akts par adreses maiņu būtiski neierobežo Administratīvā procesa dalībnieku tiesības un tiesiskās intereses, jo vienīgais tiesiskais pienākums, kas izriet saistībā ar administratīvo aktu par adreses maiņu, ir jaunās adreses lietošana, kas nav vērtējama kā tiesību ierobežojums, bet gan kā pienākums, lai nodrošinātu saziņas un atrašanas iespējas. Adresācijas noteikumiem atbilstošu adrešu piešķiršana adresācijas objektiem valsts teritorijā nodrošina valsts, pašvaldības un sabiedrības būtiskās intereses, kas saistītas ar personas sasniedzamību, orientēšanos apvidū un adresācijas objektu identificēšanu. Salīdzinot sabiedrības un valsts pārvaldes intereses ar privātpersonai uzlikto pienākumu lietot piešķirto adresi, ir secināms, ka privātpersonas tiesiskās intereses netiek aizskartas vai kā savādāk ierobežotas, jo persona jau lieto adresi un tai jauns tiesisks pienākums netiek noteikts. Ievērojot Administratīvā procesa likuma 13. pantā noteikto samērīguma principu, ir secināms, ka labumu, ko sabiedrība un valsts pārvalde iegūst ar noteikto ierobežojumu, proti, lietot administratīvā akta adresātam mainīto adresi, kas atbilst pilsētā pastāvošajam ielu tīklam, uzliek administratīvā akta adresātam ļoti nelielu ierobežojumu, taču sabiedrības ieguvums ir ievērojami lielāks, jo sakārtota adresācija nodrošina arī operatīvo dienestu efektīvāku darbību, kas var ietekmēt ar cilvēku veselību un dzīvību saistītus jautājumus.

[3.] Būvvalde, ievērojot minēto un pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturto prim daļu, Adresācijas noteikumu 2.8., 2.9., 2.10. un 8.1., 8.2., 8.6. apakšpunktu, 9., 12., 13. un 14. punktu, 17.1., 18.1. un 18.2. apakšpunktu, 19., 28., 29., 30., 34. un 39. punktu, Rīgas domes 05.07.2016. lēmumu Nr.3972 "Par Vadžu ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 05.07.2016. lēmumu Nr.3971 "Par Buldurpungas ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 05.07.2016. lēmumu Nr.3970 "Par Braila ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 05.07.2016. lēmumu Nr.3970 "Par Degumu ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 05.07.2016. lēmumu Nr.3968 "Par Dores ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 05.07.2016. lēmumu Nr.3970 "Par Jaunelku ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 05.07.2016. lēmumu Nr.3970 "Par Andas ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536" un Rīgas domes 05.07.2016. lēmumu Nr.3970 "Par Bonaventuras ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Būvvaldes oficiālajā mājaslapā www.rpbv.lv publicēto publiskās apspriešanas viedokļu apkopojumu zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Berģu, Brekšu, Bukultu, Juglas un Sužu apkaimē,

nolemj:

[3.1.] mainīt Adresācijas noteikumu 8.1., 8.2, 8.6. un 17.1. apakšpunktam neatbilstošas esošās adreses, piešķirot jaunas adreses:

Nr.p.k. Esošā adrese Klasifikatora kods Piešķiramā adrese Kadastra apzīmējums
3.1.1. Auduma iela 31 101857254 Auduma iela 29 k-1 01000912069001
3.1.2. Auduma iela 31 101857254 Auduma iela 29 k-2 01000912069002
3.1.3. Auduma iela 33 101857262 Auduma iela 29 k-3 01000912074002
3.1.4. Auduma iela 33 101857262 Auduma iela 29 k-4 01000912074001
3.1.5. Augstienes iela 17 101857455 Augstienes iela 17A 01001270410
3.1.6. Augstienes iela 25 101817091 Augstienes iela 25A 01001270608
3.1.7. Bākūžu iela 13A 103355664 Bākūžu iela 13B 01000922315002
3.1.8. Bākūžu iela 6 104579726 Bākūžu iela 8 01000920498005
3.1.9. Berģu iela 160 101863651 Berģu iela 160A 01001270592008
3.1.10. Berģu iela 161 101863668 Berģu iela 163A 01001270544001
3.1.11. Berģu iela 161 101863668 Berģu iela 163A 01001270544
3.1.12. Berģu iela 2 101863707 Berģu iela 2A 01001272107
3.1.13. Berģu iela 70A 103415427 Berģu iela 72F 01001270528030
3.1.14. Berģu iela 93 102640896 Berģu iela 89 01001270555001
3.1.15. Berģu iela 93 102640896 Berģu iela 89 01001270555
3.1.16. Brīvdabas iela 21 103415468 Brīvdabas iela 18 01001270528012
3.1.17. Brīvības gatve 333 101127404 Brīvības gatve 333 k-1 01000910205005
3.1.18. Brīvības gatve 333 101127404 Brīvības gatve 333B 01000910205002
3.1.19. Brīvības gatve 333 101127404 Brīvības gatve 345 01000910205008
3.1.20. Brīvības gatve 333A 105750474 Brīvības gatve 347 01000910205003
3.1.21. Brīvības gatve 333A 105750474 Brīvības gatve 347 01000912256
3.1.22. Brīvības gatve 363A 101867193 Brīvības gatve 365A 01000910040001
3.1.23. Brīvības gatve 363A 101867193 Brīvības gatve 365A 01000910040002
3.1.24. Brīvības gatve 363A 101867193 Brīvības gatve 365A 01000910040
3.1.25. Brīvības gatve 398 101129168 Brīvības gatve 398A 01000920025
3.1.26. Brīvības gatve 398 101129168 Brīvības gatve 398C 01000920741
3.1.27. Brīvības gatve 401 101127750 Brīvības gatve 401D 01000910058002
3.1.28. Brīvības gatve 401 101127750 Brīvības gatve 401E 01000910058003
3.1.29. Brīvības gatve 409 101127806 Brīvības gatve 405B 01000912044010
3.1.30. Brīvības gatve 409 101127806 Brīvības gatve 405B 01000912044
3.1.31. Brīvības gatve 409 101127806 Brīvības gatve 405C 01000912044002
3.1.32. Brīvības gatve 409 101127806 Brīvības gatve 405D 01000912044001
3.1.33. Brīvības gatve 409 101127806 Brīvības gatve 405E 01000912044009
3.1.34. Brīvības gatve 409 101127806 Brīvības gatve 405F 01000912044006
3.1.35. Brīvības gatve 409 101127806 Brīvības gatve 405G 01000912044007
3.1.36. Brīvības gatve 409 101127806 Brīvības gatve 405H 01000912044008
3.1.37. Brīvības gatve 409 101127806 Brīvības gatve 405I 01000912044004
3.1.38. Brīvības gatve 409 101127806 Brīvības gatve 405J 01000912044003
3.1.39. Brīvības gatve 409 101127806 Brīvības gatve 405K 01000910060005
3.1.40. Brīvības gatve 409 101127806 Brīvības gatve 409B 01000910060003
3.1.41. Brīvības gatve 409 101127806 Brīvības gatve 409C 01000910060002
3.1.42. Brīvības gatve 416/418 101867298 Brīvības gatve 418 01000920134001
3.1.43. Brīvības gatve 416/418 101867298 Brīvības gatve 418 01000920134
3.1.44. Brīvības gatve 423A 101867312 Brīvības gatve 427B 01000910403002
3.1.45. Brīvības gatve 423A 101867312 Brīvības gatve 427B 01000910403
3.1.46. Brīvības gatve 423A 101867312 Brīvības gatve 427C 01000910403003
3.1.47. Brīvības gatve 423B 103554187 Brīvības gatve 427A 01000910393010
3.1.48. Brīvības gatve 423B 103554187 Brīvības gatve 427A 01000910437
3.1.49. Brīvības gatve 425 101127888 Brīvības gatve 425 k-1 01000910393006
3.1.50. Brīvības gatve 425 101127888 Brīvības gatve 425 k-2 01000910393005
3.1.51. Brīvības gatve 425 101127888 Brīvības gatve 425 k-3 01000910393004
3.1.52. Brīvības gatve 425 101127888 Brīvības gatve 425 k-4 01000910393003
3.1.53. Brīvības gatve 425 101127888 Brīvības gatve 425 k-5 01000910393002
3.1.54. Brīvības gatve 425 101127888 Brīvības gatve 425 k-6 01000910391001
3.1.55. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-1 01000910393020
3.1.56. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-10 01000910393028
3.1.57. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-11 01000910393027
3.1.58. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-12 01000910393026
3.1.59. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-13 01000910393025
3.1.60. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-14 01000910393024
3.1.61. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-15 01000910393023
3.1.62. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-16 01000910393022
3.1.63. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-17 01000910393030
3.1.64. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-18 01000910393031
3.1.65. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-19 01000910436001
3.1.66. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-2 01000910393019
3.1.67. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-20 01000910393037
3.1.68. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-21 01000910393032
3.1.69. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-22 01000910393033
3.1.70. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-23 01000910393036
3.1.71. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-24 01000910393035
3.1.72. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-25 01000910393034
3.1.73. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-3 01000910393018
3.1.74. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-4 01000910393017
3.1.75. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-5 01000910393016
3.1.76. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-6 01000910393015
3.1.77. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-7 01000910393014
3.1.78. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-8 01000910393013
3.1.79. Brīvības gatve 429 101127902 Brīvības gatve 429 k-9 01000910393029
3.1.80. Brīvības gatve 430A 101822743 Brīvības gatve 430C 01000922175002
3.1.81. Brīvības gatve 432 101129336 Brīvības gatve 432A 01000920062
3.1.82. Brīvības gatve 438C 106145795 Brīvības gatve 438B 01001272085001
3.1.83. Brīvības gatve 439 101127951 Brīvības gatve 439A 01001282027002
3.1.84. Brīvības gatve 439 101127951 Brīvības gatve 441A 01001282027003
3.1.85. Brīvības gatve 452 101129432 Brīvības gatve 452A 01001270598010
3.1.86. Brīvības gatve 466/468 104582291 Brīvības gatve 468 01001270495001
3.1.87. Brīvības gatve 466/468 104582291 Brīvības gatve 468 01001270495
3.1.88. Dzirnupes iela 1 101880852 Dzirnupes iela 17 01000920110002
3.1.89. Dzirnupes iela 1 101880852 Dzirnupes iela 17 01000920110
3.1.90. Jaunciema gatve 8C 105391513 Jaunciema gatve 8F 01001280239020
3.1.91. Jaunciema gatve 8C 105391513 Jaunciema gatve 8G 01001280239022
3.1.92. Jaunciema gatve 8C 105391513 Jaunciema gatve 8H 01001280239029
3.1.93. Jaunciema gatve 8C 105391513 Jaunciema gatve 8J 01001280239027
3.1.94. Juglas iela 11 101904917 Juglas iela 11A 01000920303002
3.1.95. Juglas iela 15 101838732 Juglas iela 15C 01000920310064
3.1.96. Juglas iela 15 101838732 Juglas iela 15D 01000920310016
3.1.97. Juglas iela 18A 103326922 Juglas iela 18G 01001230149002
3.1.98. Juglas iela 18A 103326922 Juglas iela 18H 01001230149018
3.1.99. Juglas iela 3 k-1 101838804 Juglas iela 3 k-2 01000920058002
3.1.100. Juglas iela 6/8 101905172 Juglas iela 8 01000920315001
3.1.101. Juglas iela 6/8 101905172 Juglas iela 8 01000920315
3.1.102. Juglas krastmala 1 101838861 Juglas krastmala 11 01000920469002
3.1.103. Juglas krastmala 1 101838861 Juglas krastmala 13 01000922495
3.1.104. Juglas krastmala 1 101838861 Juglas krastmala 15 01000920469021
3.1.105. Juglas krastmala 1 101838861 Juglas krastmala 15 01000920469
3.1.106. Juglas krastmala 1 101838861 Juglas krastmala 3 01000920469005
3.1.107. Juglas krastmala 1 101838861 Juglas krastmala 3 01000922178
3.1.108. Juglas krastmala 1 101838861 Juglas krastmala 5 01000920469004
3.1.109. Juglas krastmala 1 101838861 Juglas krastmala 7 01000920469016
3.1.110. Juglas krastmala 1 101838861 Juglas krastmala 9 01000920469003
3.1.111. Jumiķu iela 14/16 101905285 Jumiķu iela 16 01001270109001
3.1.112. Jumiķu iela 14/16 101905285 Jumiķu iela 16 01001270109
3.1.113. Kaktusu iela 6 101840167 Kaktusu iela 3A 01001270603009
3.1.114. Kvēles iela 15 k-17 103330473 Kvēles iela 17 01001240297001
3.1.115. Kvēles iela 15 k-17 103330473 Kvēles iela 17 01001240297
3.1.116. Kvēles iela 15 k-17 103330473 Kvēles iela 19 01001240297002
3.1.117. Kvēles iela 15 k-8 101847364 Kvēles iela 15A 01001242043002
3.1.118. Laimas iela 5 101923117 Laimas iela 5A 01001270079002
3.1.119. Lilastes iela 3 101931085 Lilastes iela 3A 01001242028002
3.1.120. Lilastes iela 3 101931085 Lilastes iela 3A 01001242028
3.1.121. Lilastes iela 3 101931085 Lilastes iela 7 01001242026001
3.1.122. Lilastes iela 3 101931085 Lilastes iela 7 01001242026
3.1.123. Lilastes iela 5B 106638117 Lilastes iela 9 01001242071
3.1.124. Madaru iela 2 101935935 Madaru iela 6 01001270550001
3.1.125. Madaru iela 2 101935935 Madaru iela 6 01001270550
3.1.126. Malienas iela 68 102614813 Malienas iela 68A 01001240323004
3.1.127. Mazā Juglas iela 3 101945921 Mazā Juglas iela 3F 01001230124002
3.1.128. Mazā Juglas iela 4 101945938 Mazā Juglas iela 5B 01001232096001
3.1.129. Mazā Juglas iela 4 101945938 Mazā Juglas iela 5B 01001232096
3.1.130. Mazā Juglas iela 4A 101945946 Mazā Juglas iela 5C 01001232097001
3.1.131. Mazā Juglas iela 4A 101945946 Mazā Juglas iela 5C 01001232097
3.1.132. Mazā Juglas iela 6 101945970 Mazā Juglas iela 7A 01001232100001
3.1.133. Mazā Juglas iela 6 101945970 Mazā Juglas iela 7A 01001232100
3.1.134. Mazā Juglas iela 61 105514882 Mazā Juglas iela 106 01001230144
3.1.135. Mazā Juglas iela 6A 101945987 Mazā Juglas iela 7B 01001232048001
3.1.136. Mazā Juglas iela 6A 101945987 Mazā Juglas iela 7B 01001232048
3.1.137. Mazā Juglas iela 8 101946007 Mazā Juglas iela 9B 01001232074001
3.1.138. Mazā Juglas iela 8 101946007 Mazā Juglas iela 9B 01001232074
3.1.139. Mazā Juglas iela 8A 101946015 Mazā Juglas iela 9D 01001232053001
3.1.140. Mazā Juglas iela 8A 101946015 Mazā Juglas iela 9D 01001232053
3.1.141. Mazā Juglas iela 8B 101946023 Mazā Juglas iela 9C 01001232052001
3.1.142. Mazā Juglas iela 8B 101946023 Mazā Juglas iela 9C 01001232052
3.1.143. Mārkalnes iela 10 101939067 Mārkalnes iela 10C 01000910074008
3.1.144. Mārkalnes iela 10 101939067 Mārkalnes iela 10D 01000910074005
3.1.145. Mārkalnes iela 10 101939067 Mārkalnes iela 10E 01000910074004
3.1.146. Mārkalnes iela 10 101939067 Mārkalnes iela 10F 01000910074003
3.1.147. Mārkalnes iela 11 101939075 Mārkalnes iela 11D 01000910346027
3.1.148. Mārkalnes iela 11 101939075 Mārkalnes iela 11E 01000910347002
3.1.149. Mārkalnes iela 11 101939075 Mārkalnes iela 11E 01000910347003
3.1.150. Mārkalnes iela 11 101939075 Mārkalnes iela 11F 01000910345029
3.1.151. Mārkalnes iela 11 101939075 Mārkalnes iela 11F 01000910345012
3.1.152. Mārkalnes iela 11 101939075 Mārkalnes iela 11G 01000910344010
3.1.153. Mārkalnes iela 11 101939075 Mārkalnes iela 11G 01000910344011
3.1.154. Mārkalnes iela 18 104960744 Mārkalnes iela 18 k-1 01000912001047
3.1.155. Mārkalnes iela 18 104960744 Mārkalnes iela 18 k-2 01000912001048
3.1.156. Mārkalnes iela 18 104960744 Mārkalnes iela 18 k-3 01000912001049
3.1.157. Mārkalnes iela 20 104743512 Mārkalnes iela 20 k-1 01000912001044
3.1.158. Mārkalnes iela 20 104743512 Mārkalnes iela 20 k-2 01000912001038
3.1.159. Mārkalnes iela 20 104743512 Mārkalnes iela 20 k-3 01000912001037
3.1.160. Mārkalnes iela 20 104743512 Mārkalnes iela 20 k-4 01000912001039
3.1.161. Mārkalnes iela 20 104743512 Mārkalnes iela 20 k-5 01000912001046
3.1.162. Mārkalnes iela 20 104743512 Mārkalnes iela 20 k-6 01000912001042
3.1.163. Mārkalnes iela 20 104743512 Mārkalnes iela 20 k-7 01000912001040
3.1.164. Mārkalnes iela 20 104743512 Mārkalnes iela 20 k-8 01000912001041
3.1.165. Mārkalnes iela 20 104743512 Mārkalnes iela 20 k-9 01000912001043
3.1.166. Mārkalnes iela 20 104743512 Mārkalnes iela 20A 01000912001002
3.1.167. Mārkalnes iela 21 101939210 Mārkalnes iela 23 01000910237
3.1.168. Mārkalnes iela 22 101939227 Mārkalnes iela 20 01000912001001
3.1.169. Mārkalnes iela 4 101939251 Mārkalnes iela 2 01000910168001
3.1.170. Mārkalnes iela 4 101939251 Mārkalnes iela 2A 01000910413
3.1.171. Mārkalnes iela 77 101939403 Mārkalnes iela 14E 01000910161001
3.1.172. Mārkalnes iela 77 101939403 Mārkalnes iela 14E 01000910161
3.1.173. Mārkalnes iela 93 101939524 Mārkalnes iela 14D 01000913071001
3.1.174. Mārkalnes iela 93 101939524 Mārkalnes iela 14D 01000913071
3.1.175. Meiju iela 3 101949254 Meiju iela 3B 01000912029003
3.1.176. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-1 01000920531004
3.1.177. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-10 01000920531011
3.1.178. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-11 01000920531012
3.1.179. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-12 01000920531013
3.1.180. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-13 01000920531014
3.1.181. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-14 01000920531015
3.1.182. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-15 01000920531033
3.1.183. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-16 01000920531031
3.1.184. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-17 01000920531030
3.1.185. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-18 01000920531029
3.1.186. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-19 01000920531028
3.1.187. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-2 01000920531010
3.1.188. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-20 01000920531027
3.1.189. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-21 01000920531026
3.1.190. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-22 01000920531025
3.1.191. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-23 01000920531016
3.1.192. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-24 01000920531017
3.1.193. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-25 01000920531018
3.1.194. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-26 01000920531019
3.1.195. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-27 01000920531020
3.1.196. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-28 01000920531021
3.1.197. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-29 01000920531022
3.1.198. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-3 01000920531034
3.1.199. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-30 01000920531003
3.1.200. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-31 01000920531032
3.1.201. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-32 01000920531024
3.1.202. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-33 01000920531023
3.1.203. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-4 01000920531009
3.1.204. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-5 01000920531008
3.1.205. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-6 01000920531007
3.1.206. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-7 01000920531006
3.1.207. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-8 01000920531005
3.1.208. Murjāņu iela 60 101956034 Murjāņu iela 60 k-9 01000920531035
3.1.209. Murjāņu iela 93 101956292 Murjāņu iela 93A 01001240293002
3.1.210. Nautrēnu iela 12 101956573 Nautrēnu iela 8A 01001232140
3.1.211. Pakalniešu iela 1 101960758 Pakalniešu iela 12 01000910092
3.1.212. Pakalniešu iela 20 101960774 Pakalniešu iela 16 01000910093001
3.1.213. Pakalniešu iela 20 101960774 Pakalniešu iela 16 01000910093002
3.1.214. Pakalniešu iela 20 101960774 Pakalniešu iela 16 01000910093005
3.1.215. Pakalniešu iela 20 101960774 Pakalniešu iela 16 01000910093
3.1.216. Pakalniešu iela 7 101960838 Pakalniešu iela 7A 01000910214004
3.1.217. Pakalniešu iela 7 101960838 Pakalniešu iela 7B 01000910214001
3.1.218. Pāles iela 12 101961085 Pāles iela 12A 01000920039008
3.1.219. Pāles iela 12 101961085 Pāles iela 12B 01000920039007
3.1.220. Pāles iela 9 102615671 Pāles iela 9A 01000922452
3.1.221. Rīvas iela 4 101978156 Rīvas iela 4A 01001240304002
3.1.222. Rožu iela 11 101980273 Rožu iela 11A 01001272014
3.1.223. Salamandras iela 1 101983840 Salamandras iela 1J 01000910072055
3.1.224. Salamandras iela 1 101983840 Salamandras iela 1K 01000910072027
3.1.225. Salamandras iela 1 101983840 Salamandras iela 1K 01000910072018
3.1.226. Salamandras iela 1 101983840 Salamandras iela 1K 01000910072024
3.1.227. Salamandras iela 1 101983840 Salamandras iela 1K 01000910072025
3.1.228. Salamandras iela 1 101983840 Salamandras iela 1K 01000910072015
3.1.229. Salamandras iela 1 101983840 Salamandras iela 1K 01000910072021
3.1.230. Salamandras iela 1 101983840 Salamandras iela 1K 01000910072019
3.1.231. Salamandras iela 1 101983840 Salamandras iela 1K 01000910072020
3.1.232. Salamandras iela 1 101983840 Salamandras iela 1K 01000910072023
3.1.233. Salamandras iela 1 101983840 Salamandras iela 1K 01000910072022
3.1.234. Salamandras iela 1 101983840 Salamandras iela 1L 01000910072011
3.1.235. Salamandras iela 1 101983840 Salamandras iela 1M 01000910072012
3.1.236. Salamandras iela 1B 105996847 Salamandras iela 1A 01000910329006
3.1.237. Salamandras iela 1B 105996847 Salamandras iela 1C 01000910329002
3.1.238. Salamandras iela 1B 105996847 Salamandras iela 1F 01000910329003
3.1.239. Salamandras iela 1B 105996847 Salamandras iela 1G 01000910329004
3.1.240. Salamandras iela 1B 105996847 Salamandras iela 1H 01000910329005
3.1.241. Samu iela 21 101984922 Samu iela 15 01000913118
3.1.242. Silciema iela 13 101990034 Silciema iela 13 k-4 01000920084002
3.1.243. Silciema iela 13 k-3 101990050 Silciema iela 13 k-5 01000920084003
3.1.244. Skrudalienas iela 10 101992263 Skrudalienas iela 7 01001242019
3.1.245. Skrudalienas iela 10 101992263 Skrudalienas iela 7 01001242019001
3.1.246. Skrudalienas iela 8 101992288 Skrudalienas iela 5 01001242018001
3.1.247. Skrudalienas iela 8 101992288 Skrudalienas iela 5 01001242018
3.1.248. Skrudalienas iela 8A 106428856 Skrudalienas iela 9 01001242074001
3.1.249. Skrudalienas iela 8A 106428856 Skrudalienas iela 9 01001240283
3.1.250. Susējas iela 2 102002330 Susējas iela 10 01001240338001
3.1.251. Susējas iela 2 102002330 Susējas iela 10 01001240338
3.1.252. Susējas iela 2 102002330 Susējas iela 12 01001242003002
3.1.253. Susējas iela 2 102002330 Susējas iela 12 01001242003
3.1.254. Susējas iela 2 102002330 Susējas iela 14 01001242003001
3.1.255. Susējas iela 2 102002330 Susējas iela 16 01001242048003
3.1.256. Susējas iela 2 102002330 Susējas iela 16 01001242048
3.1.257. Susējas iela 2 102002330 Susējas iela 18 01001240288001
3.1.258. Susējas iela 2 102002330 Susējas iela 18 01001240288
3.1.259. Susējas iela 2 102002330 Susējas iela 4 01001242054001
3.1.260. Susējas iela 2 102002330 Susējas iela 6 01001242004002
3.1.261. Susējas iela 2 102002330 Susējas iela 6 01001242004
3.1.262. Susējas iela 2 102002330 Susējas iela 8 01001242004001
3.1.263. Ūdeļu iela 1 104062153 Ūdeļu iela 1A 01001232070001
3.1.264. Ūdeļu iela 1 104062153 Ūdeļu iela 1A 01001232260
3.1.265. Ūdeļu iela 14 102010401 Ūdeļu iela 29 01001232064001
3.1.266. Ūdeļu iela 14 102010401 Ūdeļu iela 29 01001232064
3.1.267. Ūdeļu iela 18 103061076 Ūdeļu iela 18A 01001230124011
3.1.268. Ūdeļu iela 22 102010450 Ūdeļu iela 22A 01001232166003
3.1.269. Ūdeļu iela 22 102010450 Ūdeļu iela 22B 01001232166002
3.1.270. Ūdeļu iela 22 102010450 Ūdeļu iela 22C 01001232166005
3.1.271. Ūdeļu iela 22 102010450 Ūdeļu iela 22D 01001232166006
3.1.272. Ūdeļu iela 24 102010475 Ūdeļu iela 24A 01001232196002
3.1.273. Vidzemes aleja 6 102694128 Vidzemes aleja 6C 01000910121002

[3.2.] mainīt Adresācijas noteikumu 14. un 19. punktam neatbilstošas esošās adreses, piešķirot jaunas adreses:

Nr.p.k. Esošā adrese Klasifikatora kods Piešķiramā adrese Kadastra apzīmējums
3.2.1. Apogu iela 13 101815762 Strazdumuižas iela 1 01001230070001
3.2.2. Apogu iela 13 101815762 Strazdumuižas iela 1 01001230070
3.2.3. Apogu iela 18A 106359192 Strazdumuižas iela 3 01001232187001
3.2.4. Apogu iela 18A 106359192 Strazdumuižas iela 3 01001230131
3.2.5. Apogu iela 20 101855033 Strazdumuižas iela 4 01001232062001
3.2.6. Apogu iela 20 101855033 Strazdumuižas iela 4 01001232062
3.2.7. Apogu iela 20 101855033 Strazdumuižas iela 6 01001232186001
3.2.8. Apogu iela 20 101855033 Strazdumuižas iela 6 k-1 01001232186005
3.2.9. Apogu iela 20 101855033 Strazdumuižas iela 6 k-2 01001232186002
3.2.10. Apogu iela 20 101855033 Strazdumuižas iela 6 k-3 01001232186006
3.2.11. Apogu iela 20 101855033 Strazdumuižas iela 6 k-4 01001232186004
3.2.12. Apogu iela 20 101855033 Strazdumuižas iela 6 k-5 01001232186003
3.2.13. Apogu iela 22 102637158 Strazdumuižas iela 2 01001232061001
3.2.14. Apogu iela 22 102637158 Strazdumuižas iela 2 01001232061
3.2.15. Auduma iela 26 104795015 Mārkalnes iela 1B 01000912112001
3.2.16. Auduma iela 26 104795015 Mārkalnes iela 1B 01000912112
3.2.17. Avotkalnu iela 4 101858891 Smilgu iela 4 01001280215001
3.2.18. Avotkalnu iela 4 101858891 Smilgu iela 4 01001280215
3.2.19. Avotkalnu iela 4A 104591934 Smilgu iela 2A 01001280168001
3.2.20. Avotkalnu iela 4A 104591934 Smilgu iela 2A 01001280168
3.2.21. Berģu iela 120 101863450 Cīnītāju iela 5A 01001270386001
3.2.22. Berģu iela 120 101863450 Cīnītāju iela 5A 01001270386
3.2.23. Berģu iela 9 102673723 Jumiķu iela 2 01001270105003
3.2.24. Brīvdabas iela 17 101866905 Laimas iela 4 01001270009001
3.2.25. Brīvdabas iela 17 101866905 Laimas iela 4 01001270009
3.2.26. Brīvības gatve 355A 101867177 Auduma iela 17A 01000910392001
3.2.27. Brīvības gatve 355A 101867177 Auduma iela 17A 01000910392
3.2.28. Brīvības gatve 355B 106635216 Auduma iela 17 01000912102001
3.2.29. Brīvības gatve 355B 106635216 Auduma iela 17 01000910201
3.2.30. Brīvības gatve 367A 104596131 Auduma iela 21 01000910351001
3.2.31. Brīvības gatve 367A 104596131 Auduma iela 21 01000910351
3.2.32. Brīvības gatve 389 101127695 Tirzas iela 3 k-2 01000912011
3.2.33. Brīvības gatve 398 101129168 Vangažu iela 3A 01000922266
3.2.34. Brīvības gatve 398 101129168 Vangažu iela 5A 01000920026
3.2.35. Brīvības gatve 407A 102673780 Baltezera iela 12A 01000912025001
3.2.36. Brīvības gatve 407A 102673780 Baltezera iela 12A 01000912025
3.2.37. Brīvības gatve 409 k-1 103358557 Baltezera iela 8 01000912024001
3.2.38. Brīvības gatve 409 k-1 103358557 Baltezera iela 8 01000912024
3.2.39. Brīvības gatve 409 k-2 103358565 Baltezera iela 10A 01000912042001
3.2.40. Brīvības gatve 409 k-2 103358565 Baltezera iela 10A 01000912042
3.2.41. Brīvības gatve 414 k-2 101822727 Vangažu iela 21 01000922240005
3.2.42. Brīvības gatve 414 k-2 101822727 Vangažu iela 23 01000922240001
3.2.43. Brīvības gatve 414 k-2 101822727 Vangažu iela 23 01000922240
3.2.44. Brīvības gatve 414 k-3 104596115 Vangažu iela 25 01000922100001
3.2.45. Brīvības gatve 414 k-3 104596115 Vangažu iela 25 01000922100
3.2.46. Brīvības gatve 414 k-4 104596123 Vangažu iela 27 01000922099001
3.2.47. Brīvības gatve 414 k-4 104596123 Vangažu iela 27 01000922099
3.2.48. Brīvības gatve 416/418 101867298 Vangažu iela 29 01000922241002
3.2.49. Brīvības gatve 434 101129344 Juglas iela 2C 01000920068
3.2.50. Brīvības gatve 434 101129344 Juglas iela 2E 01000920068002
3.2.51. Brīvības gatve 434A 101822751 Juglas iela 2C 01000920671001
3.2.52. Brīvības gatve 434A 101822751 Juglas iela 2C 01000920671003
3.2.53. Brīvības gatve 434B 103060757 Juglas krastmala 2 01000920068005
3.2.54. Brīvības gatve 434C 105347406 Juglas iela 2D 01000920068006
3.2.55. Brīvības gatve 440 101129377 Bonaventuras iela 10 01001270528007
3.2.56. Brīvības gatve 440 101129377 Bonaventuras iela 10 01001270528
3.2.57. Brīvības gatve 440 101129377 Bonaventuras iela 12 01001270528011
3.2.58. Brīvības gatve 440 101129377 Bonaventuras iela 6 01001270528009
3.2.59. Brīvības gatve 440 101129377 Bonaventuras iela 8 01001270528008
3.2.60. Brīvības gatve 444 101129393 Bonaventuras iela 5 01001270591001
3.2.61. Brīvības gatve 444 101129393 Bonaventuras iela 5 01001270591
3.2.62. Brīvības gatve 446 101129408 Bonaventuras iela 3 01001270597006
3.2.63. Brīvības gatve 446 101129408 Bonaventuras iela 3 01001270597
3.2.64. Brīvības gatve 456 101129457 Saulcerītes iela 1A 01001270484001
3.2.65. Brīvības gatve 456 101129457 Saulcerītes iela 1A 01001270484
3.2.66. Ciemupes iela 3 101870995 Dzirnupes iela 4 01000920317001
3.2.67. Ciemupes iela 3 101870995 Dzirnupes iela 4 01000920317
3.2.68. Dzirnupes iela 1 101880852 Pāles iela 27 01000920110001
3.2.69. Egļu iela 33 101882696 Priedkalnes iela 3 01001280002001
3.2.70. Egļu iela 33 101882696 Priedkalnes iela 3 01001280002
3.2.71. Jaunciema gatve 10 105881780 Vadžu iela 44 01001280358
3.2.72. Jaunciema gatve 12 106586747 Vadžu iela 48 01001280359
3.2.73. Jaunciema gatve 14 106586755 Vadžu iela 50 01001280360
3.2.74. Jaunciema gatve 16 106586763 Vadžu iela 52 01001280361
3.2.75. Jaunciema gatve 18 106586771 Vadžu iela 54 01001280362
3.2.76. Jaunciema gatve 20 106586788 Vadžu iela 56 01001280363
3.2.77. Jaunciema gatve 22 101837835 Vadžu iela 58 01001280364
3.2.78. Jaunciema gatve 24 106586796 Vadžu iela 60 01001280365
3.2.79. Jaunciema gatve 26 106586802 Vadžu iela 62 01001280366
3.2.80. Jaunciema gatve 28 106586810 Vadžu iela 64 01001280367
3.2.81. Jaunciema gatve 30 106586827 Vadžu iela 66 01001280368
3.2.82. Jaunciema gatve 33A 106392865 Buldurpungas iela 26 01001280316
3.2.83. Jaunciema gatve 36 106661748 Vadžu iela 86 01001282004
3.2.84. Jaunciema gatve 39 101837892 Buldurpungas iela 20 01001282020001
3.2.85. Jaunciema gatve 39 101837892 Buldurpungas iela 20 01001282020
3.2.86. Jaunciema gatve 41 102816204 Buldurpungas iela 18 01001282019001
3.2.87. Jaunciema gatve 41 102816204 Buldurpungas iela 18 01001282019
3.2.88. Jaunciema gatve 43 101902665 Buldurpungas iela 16 01001282014001
3.2.89. Jaunciema gatve 43 101902665 Buldurpungas iela 16 01001282014
3.2.90. Jaunciema gatve 43B 104480682 Buldurpungas iela 23 01001282062001
3.2.91. Jaunciema gatve 43B 104480682 Buldurpungas iela 23 01001282062
3.2.92. Jaunciema gatve 45 101837907 Buldurpungas iela 7 01001282018001
3.2.93. Jaunciema gatve 45 101837907 Buldurpungas iela 7 01001282018
3.2.94. Jaunciema gatve 47 101837915 Buldurpungas iela 11 01001280222011
3.2.95. Jaunciema gatve 47 101837915 Buldurpungas iela 11 01001280222
3.2.96. Jaunciema gatve 47A 101902673 Buldurpungas iela 9 01001282022001
3.2.97. Jaunciema gatve 47A 101902673 Buldurpungas iela 9 01001282022
3.2.98. Jaunciema gatve 47B 105059681 Buldurpungas iela 17 01001282146001
3.2.99. Jaunciema gatve 47B 105059681 Buldurpungas iela 17 01001282146
3.2.100. Jaunciema gatve 47C 105059698 Buldurpungas iela 19 01001282145001
3.2.101. Jaunciema gatve 47C 105059698 Buldurpungas iela 19 01001282145
3.2.102. Jaunciema gatve 47D 106182036 Buldurpungas iela 15 01001282147001
3.2.103. Jaunciema gatve 47D 106182036 Buldurpungas iela 15 01001282147
3.2.104. Jaunciema gatve 49 101902698 Buldurpungas iela 2 01001280222017
3.2.105. Jaunciema gatve 49A 105135120 Buldurpungas iela 4 01001282060001
3.2.106. Jaunciema gatve 49A 105135120 Buldurpungas iela 4 01001282060
3.2.107. Jaunciema gatve 51 101837923 Buldurpungas iela 1 01001280222001
3.2.108. Jaunciema gatve 51 101837923 Buldurpungas iela 1 01001282068
3.2.109. Jaunciema gatve 51A 105593355 Buldurpungas iela 3 01001282054002
3.2.110. Jaunciema gatve 51A 105593355 Buldurpungas iela 3 01001282054
3.2.111. Jaunciema gatve 8A 103417334 Vadžu iela 34 01001282108001
3.2.112. Jaunciema gatve 8A 103417334 Vadžu iela 34 01001282108002
3.2.113. Jaunciema gatve 8A 103417334 Vadžu iela 34 01001282108003
3.2.114. Jaunciema gatve 8A 103417334 Vadžu iela 34 01001282108
3.2.115. Jaunciema gatve 8B 103417342 Vadžu iela 36 01001282024
3.2.116. Jaunciema gatve 8C 105391513 Vadžu iela 10 01001280239046
3.2.117. Jaunciema gatve 8C 105391513 Vadžu iela 12 01001280239019
3.2.118. Jaunciema gatve 8C 105391513 Vadžu iela 14 01001280239033
3.2.119. Jaunciema gatve 8C 105391513 Vadžu iela 16 01001280239034
3.2.120. Jaunciema gatve 8C 105391513 Vadžu iela 18 01001280239018
3.2.121. Jaunciema gatve 8C 105391513 Vadžu iela 20 01001280239031
3.2.122. Jaunciema gatve 8C 105391513 Vadžu iela 26 01001280239036
3.2.123. Jaunciema gatve 8C 105391513 Vadžu iela 28 01001280239016
3.2.124. Jaunciema gatve 8C 105391513 Vadžu iela 30 01001280239037
3.2.125. Jaunciema gatve 8C 105391513 Vadžu iela 8 01001280239030
3.2.126. Jaunciema gatve 8C 105391513 Vadžu iela 8 01001280348
3.2.127. Jaunciema gatve 8D 105804522 Vadžu iela 92 01001282010001
3.2.128. Jaunciema gatve 8D 105804522 Vadžu iela 92 01001282010
3.2.129. Juglas iela 14A 101838724 Braila iela 24 01000920229001
3.2.130. Juglas iela 14A 101838724 Braila iela 24 01000920229
3.2.131. Juglas iela 14A 101838724 Braila iela 26 01000920229004
3.2.132. Juglas iela 15 101838732 Pāles iela 15 01000920310063
3.2.133. Juglas iela 15 101838732 Pāles iela 17 01000920310003
3.2.134. Juglas iela 15 101838732 Pāles iela 19 01000920310002
3.2.135. Juglas iela 15B 106607566 Pāles iela 13 01000920310057
3.2.136. Juglas iela 16 k-7 104617963 Krēgermuižas iela 15 01000922347001
3.2.137. Juglas iela 16 k-7 104617963 Krēgermuižas iela 15 01000922347
3.2.138. Juglas iela 16A 101904958 Strazdumuižas iela 68 01000920650
3.2.139. Juglas iela 17A 101904974 Pāles iela 10 01000920729001
3.2.140. Juglas iela 17A 101904974 Pāles iela 10 01000920729
3.2.141. Juglas iela 17A 101904974 Pāles iela 10A 01000920729002
3.2.142. Juglas iela 27A 101838798 Skrudalienas iela 1 01001240337001
3.2.143. Juglas iela 27A 101838798 Skrudalienas iela 1 01001240337
3.2.144. Juglas krastmala 1 101838861 Dzirnupes iela 3 01000922181001
3.2.145. Juglas krastmala 1 101838861 Dzirnupes iela 3 01000922181
3.2.146. Juglas krastmala 1 101838861 Dzirnupes iela 5 01000920469009
3.2.147. Juglas krastmala 1 101838861 Dzirnupes iela 5 01000920469001
3.2.148. Juglas krastmala 1 101838861 Dzirnupes iela 5 01000922180
3.2.149. Juglas krastmala 1 101838861 Dzirnupes iela 7 01000920469011
3.2.150. Kaktusu iela 2A 106042485 Brīvdabas iela 11 01001272127
3.2.151. Kaktusu iela 6 101840167 Laimas iela 6 01001270010002
3.2.152. Kraujas iela 23A 101915817 Madaru iela 12 01001270278002
3.2.153. Kraujas iela 23A 101915817 Madaru iela 12 01001270278
3.2.154. Liepkalna iela 9A 101930452 Lorupes iela 23 01001230112001
3.2.155. Liepkalna iela 9A 101930452 Lorupes iela 23 01001230112
3.2.156. Lilastes iela 5A 101931157 Skrudalienas iela 15 01001242027001
3.2.157. Lilastes iela 5A 101931157 Skrudalienas iela 15 01001242027
3.2.158. Makšķernieku iela 2 101936816 Foreļu iela 8 01000913084001
3.2.159. Makšķernieku iela 2 101936816 Foreļu iela 8 01000913084
3.2.160. Makšķernieku iela 4 101936824 Karūsu iela 9 01000913082002
3.2.161. Mazā Juglas iela 21 104616350 Trūvertu iela 17 01001232159001
3.2.162. Mazā Juglas iela 21 104616350 Trūvertu iela 17 01001232159
3.2.163. Mārkalnes iela 12C 102614895 Degumu iela 8 01000912015001
3.2.164. Mārkalnes iela 12C 102614895 Degumu iela 8 01000912015
3.2.165. Mārkalnes iela 12E 103353523 Dores iela 3 01000912183001
3.2.166. Mārkalnes iela 12E 103353523 Dores iela 3 01000912183
3.2.167. Mārkalnes iela 12G 103405215 Degumu iela 6 01000910085001
3.2.168. Mārkalnes iela 12G 103405215 Degumu iela 6 01000912140
3.2.169. Mārkalnes iela 12J 104892396 Dores iela 1 01000910085017
3.2.170. Mārkalnes iela 12J 104892396 Dores iela 1 01000912198
3.2.171. Mārkalnes iela 12K 101939532 Dores iela 6 01000913083001
3.2.172. Mārkalnes iela 12K 101939532 Dores iela 6 01000913083
3.2.173. Mārkalnes iela 12L 106586683 Jaunelku iela 10 01000912090
3.2.174. Mārkalnes iela 12S 106200477 Jaunelku iela 6 01000912092
3.2.175. Mārkalnes iela 14 101939122 Jaunelku iela 18 01000912002001
3.2.176. Mārkalnes iela 14 101939122 Jaunelku iela 18 01000912002
3.2.177. Mārkalnes iela 14A 101939130 Dores iela 13 01000910117001
3.2.178. Mārkalnes iela 14A 101939130 Dores iela 13 01000910117
3.2.179. Mārkalnes iela 14B 101939147 Dores iela 21 01000910230002
3.2.180. Mārkalnes iela 14B 101939147 Dores iela 21 01000910230
3.2.181. Mārkalnes iela 14C 102649984 Dores iela 15 01000910116001
3.2.182. Mārkalnes iela 14C 102649984 Dores iela 15 01000910116
3.2.183. Mārkalnes iela 58 101939331 Pakalniešu iela 1B 01000913046001
3.2.184. Mārkalnes iela 58 101939331 Pakalniešu iela 1B 01000913046
3.2.185. Mārkalnes iela 59 101939348 Pakalniešu iela 1A 01000913047001
3.2.186. Mārkalnes iela 59 101939348 Pakalniešu iela 1A 01000913047
3.2.187. Mārkalnes iela 70 101939356 Degumu iela 2 01000912056001
3.2.188. Mārkalnes iela 70 101939356 Degumu iela 2 01000912056
3.2.189. Mārkalnes iela 71 101939364 Dores iela 7 01000913054001
3.2.190. Mārkalnes iela 71 101939364 Dores iela 7 01000913054
3.2.191. Mārkalnes iela 72 101939372 Dores iela 10 01000913055001
3.2.192. Mārkalnes iela 72 101939372 Dores iela 10 01000913055
3.2.193. Mārkalnes iela 73 101939380 Dores iela 17 01000913056001
3.2.194. Mārkalnes iela 73 101939380 Dores iela 17 01000913056
3.2.195. Mārkalnes iela 74 101939397 Dores iela 19 01000913057001
3.2.196. Mārkalnes iela 74 101939397 Dores iela 19 01000913057
3.2.197. Mārkalnes iela 78 101939411 Dores iela 2 01000913060001
3.2.198. Mārkalnes iela 78 101939411 Dores iela 2 01000913060
3.2.199. Mārkalnes iela 79 101939428 Dores iela 11 01000913061001
3.2.200. Mārkalnes iela 79 101939428 Dores iela 11 01000913061
3.2.201. Mārkalnes iela 81 101939436 Jaunelku iela 22 01000913124001
3.2.202. Mārkalnes iela 81 101939436 Jaunelku iela 22 01000913124
3.2.203. Mārkalnes iela 82 101939444 Jaunelku iela 20 01000913062001
3.2.204. Mārkalnes iela 82 101939444 Jaunelku iela 20 01000913062
3.2.205. Mārkalnes iela 84 101939452 Degumu iela 5 01000913063001
3.2.206. Mārkalnes iela 84 101939452 Degumu iela 5 01000913063
3.2.207. Mārkalnes iela 85 101939460 Dores iela 8 01000913064001
3.2.208. Mārkalnes iela 85 101939460 Dores iela 8 01000910216
3.2.209. Mārkalnes iela 86 102650005 Dores iela 12 01000913065001
3.2.210. Mārkalnes iela 86 102650005 Dores iela 12 01000913065
3.2.211. Mārkalnes iela 88 101939477 Degumu iela 3 01000913053001
3.2.212. Mārkalnes iela 88 101939477 Degumu iela 3 01000913053
3.2.213. Mārkalnes iela 89 101939485 Jaunelku iela 16 01000913068001
3.2.214. Mārkalnes iela 89 101939485 Jaunelku iela 16 01000913068
3.2.215. Mārkalnes iela 90 101939508 Degumu iela 7 01000913069001
3.2.216. Mārkalnes iela 90 101939508 Degumu iela 7 01000913069
3.2.217. Mārkalnes iela 91 101939516 Dores iela 9 01000913070001
3.2.218. Mārkalnes iela 91 101939516 Dores iela 9 01000913070
3.2.219. Murjāņu iela 58A 106198000 Krēgermuižas iela 16E 01000922253001
3.2.220. Murjāņu iela 58A 106198000 Krēgermuižas iela 16E 01000920114
3.2.221. Murjāņu iela 59A 101956026 Tramplīna iela 15 01001240292004
3.2.222. Murjāņu iela 99 101956323 Svīteres iela 4 01001242034002
3.2.223. Ozolkalnu iela 12 102675735 Igates iela 1 01001280144001
3.2.224. Ozolkalnu iela 12 102675735 Igates iela 1 01001280144
3.2.225. Ozolkalnu iela 15 104592204 Jaunciema gatve 57B 01001280190001
3.2.226. Ozolkalnu iela 15 104592204 Jaunciema gatve 57B 01001280190
3.2.227. Ozolkalnu iela 17 104592212 Jaunciema gatve 57A 01001280189001
3.2.228. Ozolkalnu iela 17 104592212 Jaunciema gatve 57A 01001280189
3.2.229. Pakalniešu iela 11 k-1 104892468 Jaunelku iela 43 01000910249001
3.2.230. Pakalniešu iela 11 k-1 104892468 Jaunelku iela 43 01000910249
3.2.231. Pakalniešu iela 11 k-10 104892556 Jaunelku iela 23 01000910207
3.2.232. Pakalniešu iela 11 k-10 104892556 Jaunelku iela 25 01000910371001
3.2.233. Pakalniešu iela 11 k-11 104892564 Jaunelku iela 23 01000910372001
3.2.234. Pakalniešu iela 11 k-2 104892476 Jaunelku iela 41 01000910363001
3.2.235. Pakalniešu iela 11 k-2 104892476 Jaunelku iela 41 01000910363
3.2.236. Pakalniešu iela 11 k-3 104892484 Jaunelku iela 39 01000910364001
3.2.237. Pakalniešu iela 11 k-3 104892484 Jaunelku iela 39 01000910364
3.2.238. Pakalniešu iela 11 k-4 104892492 Jaunelku iela 37 01000910365001
3.2.239. Pakalniešu iela 11 k-4 104892492 Jaunelku iela 37 01000910365
3.2.240. Pakalniešu iela 11 k-5 104892507 Jaunelku iela 35 01000910366001
3.2.241. Pakalniešu iela 11 k-5 104892507 Jaunelku iela 35 01000910366
3.2.242. Pakalniešu iela 11 k-6 104892515 Jaunelku iela 33 01000910367001
3.2.243. Pakalniešu iela 11 k-6 104892515 Jaunelku iela 33 01000910367
3.2.244. Pakalniešu iela 11 k-7 104892523 Jaunelku iela 31 01000910368001
3.2.245. Pakalniešu iela 11 k-7 104892523 Jaunelku iela 31 01000910368
3.2.246. Pakalniešu iela 11 k-8 104892531 Jaunelku iela 29 01000910369001
3.2.247. Pakalniešu iela 11 k-8 104892531 Jaunelku iela 29 01000910369
3.2.248. Pakalniešu iela 11 k-9 104892548 Jaunelku iela 27 01000910370001
3.2.249. Pakalniešu iela 11 k-9 104892548 Jaunelku iela 27 01000910370
3.2.250. Pakalniešu iela 1C 103877853 Jaunelku iela 9 01000912065004
3.2.251. Pakalniešu iela 1C 103877853 Jaunelku iela 9 01000912065
3.2.252. Pakalniešu iela 5 101960821 Dores iela 14 01000910118001
3.2.253. Pakalniešu iela 5 101960821 Dores iela 14 01000912157
3.2.254. Pakalniešu iela 5A 106617560 Jaunelku iela 14 01000912013001
3.2.255. Pakalniešu iela 5A 106617560 Jaunelku iela 14 01000912013
3.2.256. Pāles iela 14 101961093 Braila iela 22 01000922217096
3.2.257. Pāles iela 14 101961093 Braila iela 23 01000920041020
3.2.258. Pāles iela 14 101961093 Strazdumuižas iela 72 01000922341005
3.2.259. Pāles iela 14 101961093 Strazdumuižas iela 74 01000920041014
3.2.260. Pāles iela 14 101961093 Strazdumuižas iela 76 01000922341002
3.2.261. Pāles iela 14 101961093 Strazdumuižas iela 78 01000920041001
3.2.262. Pāles iela 14 101961093 Strazdumuižas iela 80 01000920041019
3.2.263. Pāles iela 14 101961093 Strazdumuižas iela 80 01000920041
3.2.264. Pāles iela 14 k-1 101961108 Braila iela 1 01000922217092
3.2.265. Pāles iela 14 k-1 101961108 Braila iela 1 01000922217093
3.2.266. Pāles iela 14 k-1 101961108 Braila iela 3 01000922217094
3.2.267. Pāles iela 14 k-10 101961116 Braila iela 14 01000922217006
3.2.268. Pāles iela 14 k-10 101961116 Braila iela 14 01000920504
3.2.269. Pāles iela 14 k-11 101961124 Braila iela 20 01000922217003
3.2.270. Pāles iela 14 k-12 101961132 Braila iela 16 01000922217004
3.2.271. Pāles iela 14 k-13 101961140 Braila iela 12 01000922217001
3.2.272. Pāles iela 14 k-14 105075495 Braila iela 8 01000922217013
3.2.273. Pāles iela 14 k-15 105212623 Braila iela 10 01000922217002
3.2.274. Pāles iela 14 k-16 106209725 Braila iela 2 01000920132
3.2.275. Pāles iela 14 k-2 101961157 Braila iela 5 01000922217091
3.2.276. Pāles iela 14 k-2 101961157 Braila iela 5 01000920503
3.2.277. Pāles iela 14 k-3 101961165 Braila iela 4 01000922217025
3.2.278. Pāles iela 14 k-3 101961165 Braila iela 6 01000922217012
3.2.279. Pāles iela 14 k-3 101961165 Braila iela 6 01000920133
3.2.280. Pāles iela 14 k-4 102696533 Braila iela 11 01000922217095
3.2.281. Pāles iela 14 k-5 101961173 Braila iela 13 01000922217010
3.2.282. Pāles iela 14 k-6 101961181 Braila iela 15 01000922217009
3.2.283. Pāles iela 14 k-6 101961181 Braila iela 2 01000922217090
3.2.284. Pāles iela 14 k-7 101961198 Braila iela 17 01000922217008
3.2.285. Pāles iela 14 k-8 101961204 Braila iela 19 01000922217007
3.2.286. Pāles iela 14 k-9 102615663 Braila iela 18 01000922217005
3.2.287. Pāles iela 14A 106003886 Braila iela 23 01000920041021
3.2.288. Pāles iela 14A 106003886 Braila iela 23 01000920041022
3.2.289. Pāles iela 14A 106003886 Braila iela 23 01000920041023
3.2.290. Pāles iela 14A 106003886 Braila iela 23 01000920041024
3.2.291. Pāles iela 14A 106003886 Braila iela 23 01000920081
3.2.292. Pāles iela 14B 106166448 Strazdumuižas iela 76 01000922341
3.2.293. Priedkalnes iela 4 101969034 Bērzkalnes iela 2A 01001280154001
3.2.294. Priedkalnes iela 4 101969034 Bērzkalnes iela 2A 01001280154
3.2.295. Priedkalnes iela 6 101969042 Bērzkalnes iela 3 01001280155001
3.2.296. Priedkalnes iela 6 101969042 Bērzkalnes iela 3 01001280155
3.2.297. Rijas iela 1 104601820 Andas iela 9 01001270556001
3.2.298. Rijas iela 1 104601820 Andas iela 9 01001270556
3.2.299. Rožu iela 1 101980257 Saulcerītes iela 2B 01001270065001
3.2.300. Rožu iela 1 101980257 Saulcerītes iela 2B 01001270065
3.2.301. Saulcerītes iela 14A 103200064 Melderu iela 8 01001272048002
3.2.302. Saulcerītes iela 14A 103200064 Melderu iela 8 01001272048
3.2.303. Silciema iela 2A 103352064 Vangažu iela 39 01000922103002
3.2.304. Smilškalnu iela 8 101994523 Rotkalnu iela 1 01001232076001
3.2.305. Smilškalnu iela 8 101994523 Rotkalnu iela 1 01001232076
3.2.306. Smilškalnu iela 8A 103323716 Rotkalnu iela 3B 01001232077
3.2.307. Smilškalnu iela 8A 103323716 Rotkalnu iela 3B 01001232077002
3.2.308. Susējas iela 3 102002396 Kvēles iela 30 01001240330
3.2.309. Uguns iela 15 104590852 Skuju skvērs 7 01001270375001
3.2.310. Uguns iela 15 104590852 Skuju skvērs 7 01001270375
3.2.311. Uguns iela 19 104590877 Cīnītāju iela 1A 01001270383001
3.2.312. Uguns iela 19 104590877 Cīnītāju iela 1A 01001270383
3.2.313. Uguns iela 20 104590885 Mākoņu iela 1 01001270531001
3.2.314. Uguns iela 20 104590885 Mākoņu iela 1 01001270531005
3.2.315. Uguns iela 20 104590885 Mākoņu iela 1 01001270531
3.2.316. Uguns iela 20 104590885 Mākoņu iela 1A 01001270531003
3.2.317. Uguns iela 20 104590885 Mākoņu iela 1A 01001270531002
3.2.318. Uguns iela 20A 106496486 Mākoņu iela 1A 01001270014
3.2.319. Uguns iela 21 103749351 Cīnītāju iela 4 01001270458001
3.2.320. Uguns iela 21 103749351 Cīnītāju iela 4 01001270458
3.2.321. Ulža iela 14 102011026 Rijas iela 10 01001270165001
3.2.322. Ulža iela 14 102011026 Rijas iela 10 01001270165
3.2.323. Ulža iela 18 104596494 Rijas iela 9 01001270166001
3.2.324. Ulža iela 18 104596494 Rijas iela 9 01001270166
3.2.325. Zanes iela 8 102027691 Andas iela 7 01001270636
3.2.326. Zanes iela 8A 106629093 Andas iela 7 01001270636001

[3.3.] piešķirt adresācijas objektiem šādas adreses saskaņā ar Adresācijas noteikumu 2.8. un 2.9. apakšpunktu, 9. un 14. punktu:

Nr.p.k. Piešķiramā adrese Kadastra apzīmējums Adresācijas objekts
3.3.1. Auduma iela 29 k-1 01000912069 Zemes vienība
3.3.2. Auduma iela 29 k-4 01000912074 Zemes vienība
3.3.3. Jaunelku iela 12 01000912012001 Dzīvojamā ēka
3.3.4. Jaunelku iela 12 01000912012 Zemes vienība
3.3.5. Juglas krastmala 1 01000922451 Zemes vienība
3.3.6. Mārkalnes iela 11E 01000912154 Zemes vienība
3.3.7. Mārkalnes iela 11F 01000912210 Zemes vienība
3.3.8. Mārkalnes iela 21 01000910270 Zemes vienība
3.3.9. Vangažu iela 29 01000922241 Zemes vienība

[3.4.] likvidēt adresācijas objektiem šādas adreses saskaņā ar Adresācijas noteikumu 30. punktu:

Nr.p.k. Likvidējamā adrese Klasifikatora kods Kadastra apzīmējums
3.4.1. Ainažu iela 6A 101848911 -
3.4.2. Augstienes iela 17 101857455 -
3.4.3. Brīvības gatve 428A 101822735 01000920722
3.4.4. Brīvības gatve 349C 106390515 -
3.4.5. Brīvības gatve 437 101127943 -
3.4.6. Brīvības gatve 437C 103352868 -
3.4.7. Kraujas iela 21A 104599266 -
3.4.8. Kraujas iela 21 101915794 -
3.4.9. Nautrēnu iela 12 101956573 01001232140001
3.4.10. Pakalniešu iela 11A 105868763 01000912238
3.4.11. Pakalniešu iela 11B 105925143 01000912239
3.4.12. Pakalniešu iela 11E 105868796 01000912242
3.4.13. Pakalniešu iela 26 101960805 -
3.4.14. Pakalniešu iela 20 101960774 01000910093005, 01000910093002
3.4.15. Samu iela 7 104892781 -
3.4.16. Uguns iela 17 104590860 -

[3.5.] precizēt mainīto ēku telpu grupu adrešu pierakstu atbilstoši mainītajai ēkas adresei, saglabājot uz lēmuma pieņemšanas brīdi Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā reģistrēto telpu grupas adreses numuru.

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmajai daļai šis administratīvais akts stājas spēkā ar tā paziņošanas brīdi adresātam. Ar paziņošanu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" uzskatāms, ka vispārīgais administratīvais akts ir kļuvis zināms administratīvā akta adresātiem. Ar šādu paziņošanu netiek pārkāptas ieinteresēto tiesības uzzināt administratīvo aktu, un šāda paziņošana lielā ieinteresēto personu skaita dēļ ir uzskatāma par saprātīgu.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 77. pantu un 79. panta pirmo daļu šo administratīvo aktu var apstrīdēt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā Amatu ielā 4, Rīgā viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas, iesniedzot attiecīgu iesniegumu Būvvaldē Amatu ielā 4, Rīgā.

Būvvalde informē, ka ēkas numerācijas zīme jāuzstāda atbilstoši Rīgas domes 22.10.2013. saistošajiem noteikumiem Nr. 62 "Par ielu un laukumu nosaukuma zīmju, ēku, telpu grupu numura zīmju un virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanas kārtību Rīgas pilsētā".

Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja p.i. J.Belkovskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!