• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2015. gada 12. marta stenogramma "Latvijas Republikas 12.Saeimas ziemas sesijas devītā sēde 2015.gada 12.martā ". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2015., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/op/2015/54.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.123

Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka darba izpildes novērtēšanas komisiju

Vēl šajā numurā

17.03.2015., Nr. 54

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: stenogramma

Pieņemts: 12.03.2015.

OP numurs: 2015/54.1

2015/54.1
RĪKI

Saeimas sēdes stenogramma

Latvijas Republikas 12.Saeimas ziemas sesijas devītā sēde 2015.gada 12.martā

Sēdi vada Latvijas Republikas 12.Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs. Labrīt, godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Godātie kolēģi, lūdzu, ieņemiet vietas! Pulkstenis ir 9.00, un ir laiks sākt Saeimas 2015.gada 12.marta sēdi.

Pirms mēs sākam izskatīt apstiprināto sēdes darba kārtību, mums ir jālemj par iespējamiem grozījumiem šodienas darba kārtībā... Kolēģi, lūdzu, ieņemiet vietas!

Tātad, pirms mēs sākam izskatīt apstiprināto šodienas sēdes darba kārtību, mums jālemj par iespējamiem grozījumiem tajā.

Juridiskā komisija lūdz izdarīt grozījumu šodienas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā lēmuma projektu "Par Saeimas atļauju uzsākt kriminālvajāšanu pret Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesi Tatjanu Bormani". Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūdz izdarīt izmaiņas šodienas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā izskatīšanai Saeimas lēmuma projektu "Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta "Kredītiestāžu un ieguldījumu brokeru sabiedrību darbības atjaunošanas un noregulējuma likums" (Nr.153/Lp12) otrajam lasījumam". Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Juridiskā komisija lūdz izdarīt grozījumu šodienas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā lēmuma projektu "Par Ervīna Kušķa atbrīvošanu no Augstākās tiesas tiesneša amata". Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Juridiskā komisija lūdz grozīt šodienas sēdes darba kārtību un iekļaut tajā lēmuma projektu "Par Arņa Cimdara ievēlēšanu par Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju". Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Juridiskā komisija lūdz izdarīt vēl vienu grozījumu šodienas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā lēmuma projektu "Par Centrālās vēlēšanu komisijas locekļu ievēlēšanu". Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Un tā, godātie kolēģi, sākam izskatīt šodienas sēdes darba kārtību! Sākam tradicionāli ar Prezidija ziņojumiem par iesniegtajiem likumprojektiem. Ir iesniegts tieši viens likumprojekts.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Grozījumi Civilprocesa likumā" nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Nākamā apakšsadaļa – "Par atvaļinājuma piešķiršanu".

Deputāts Veiko Spolītis bija lūdzis piešķirt viņam neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 5.martā. Saeimas Prezidijs šo atvaļinājumu ir piešķīris un šodien sēdē informē par to deputātus.

Savukārt deputāts Aldis Adamovičs lūdz piešķirt viņam neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 18. un 19.martā. Par šo atvaļinājumu gan mums ir jābalso.

Lūdzu zvanu! Balsosim par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Aldim Adamovičam šā gada 18. un 19.martā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret un atturas – nav. Atvaļinājums piešķirts.

Nākamais darba kārtības punkts – "Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātei Lolitai Čigānei šā gada 19.martā".

Lūdzu zvanu! Balsosim par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātei Lolitai Čigānei šā gada 19.martā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Atvaļinājums deputātei Lolitai Čigānei ir piešķirts.

Nākamais darba kārtības punkts – "Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Vjačeslavam Dombrovskim šā gada 19.martā".

Lūdzu zvanu! Balsosim par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Vjačeslavam Dombrovskim šā gada 19.martā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Atvaļinājums deputātam Dombrovskim piešķirts.

Nākamā apakšsadaļa – "Lēmumu projektu izskatīšana".

Lēmuma projekts "Par Saeimas 2015.gada ziemas sesijas slēgšanu un Saeimas 2015.gada pavasara sesijas sākšanu".

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu "Par Saeimas 2015.gada ziemas sesijas slēgšanu un Saeimas 2015.gada pavasara sesijas sākšanu"! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Tātad Saeimas ziemas sesija tiks slēgta 2015.gada 2.aprīlī un pavasara sesija sāksies 2015.gada 14.aprīlī.

Nākamā darba kārtības sadaļa – "Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana".

Lēmuma projekts "Par Ervīna Kušķa atbrīvošanu no Augstākās tiesas tiesneša amata".

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Valērijs Agešins.

V.Agešins (SASKAŅA).

Labrīt, godātie kolēģi! Saeimas Juridiskās komisijas šā gada 10.marta sēdē tika skatīts lēmuma projekts "Par Ervīna Kušķa atbrīvošanu no Augstākās tiesas tiesneša amata". Komisijas locekļi ir atbalstījuši minēto lēmuma projektu.

Saeimas Juridiskās komisijas vārdā aicinu atbrīvot Ervīnu Kušķi no Augstākās tiesas tiesneša amata pēc paša vēlēšanās.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu "Par Ervīna Kušķa atbrīvošanu no Augstākās tiesas tiesneša amata"! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret – nav, atturas – 3. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts "Par Arņa Cimdara ievēlēšanu par Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju".

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Valērijs Agešins.

V.Agešins (SASKAŅA).

Saeimas Juridiskās komisijas šā gada 10.marta sēdē tika skatīts lēmuma projekts "Par Arņa Cimdara ievēlēšanu par Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju". Komisijas locekļi ir vienbalsīgi atbalstījuši minēto lēmuma projektu.

Saeimas Juridiskās komisijas vārdā aicinu ievēlēt Arni Cimdaru par Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu "Par Arņa Cimdara ievēlēšanu par Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju"! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Apsveicam Cimdara kungu ar atkārtotu ievēlēšanu šajā amatā! (Aplausi.)

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts "Par Centrālās vēlēšanu komisijas locekļu ievēlēšanu".

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Valērijs Agešins.

V.Agešins (SASKAŅA).

Saeimas Juridiskās komisijas šā gada 10.marta sēdē tika skatīts lēmuma projekts "Par Centrālās vēlēšanu komisijas locekļu ievēlēšanu". Komisijas locekļi vienbalsīgi atbalstījuši minēto lēmuma projektu.

Saeimas Juridiskās komisijas vārdā aicinu ievēlēt šādus Centrālās vēlēšanu komisijas locekļus: Ritvaru Eglāju, Aleksandru Maļcevu, Innu Laizāni, Kārli Kamradzi, Sniedzi Sproģi, Dzintru Kusiņu un Ingu Vanagu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Godātie kolēģi, par katru Centrālās vēlēšanu komisijas locekļa kandidātu balsosim atsevišķi!

Lūdzu zvanu! Balsosim par Ritvara Eglāja ievēlēšanu par Centrālās vēlēšanu komisijas locekli! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Apsveicam Eglāja kungu!

Lūdzu zvanu! Balsosim par Aleksandra Maļceva ievēlēšanu par Centrālās vēlēšanu komisijas locekli! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Apsveicam Maļceva kungu!

Lūdzu zvanu! Balsosim par Innas Laizānes ievēlēšanu par Centrālās vēlēšanu komisijas locekli! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Apsveicam Laizānes kundzi!

Lūdzu zvanu! Balsosim par Kārļa Kamradža ievēlēšanu par Centrālās vēlēšanu komisijas locekli! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Apsveicam Kamradža kungu!

Lūdzu zvanu! Balsosim par Sniedzes Sproģes ievēlēšanu par Centrālās vēlēšanu komisijas locekli! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Apsveicam Sproģes kundzi!

Lūdzu zvanu! Balsosim par Dzintras Kusiņas ievēlēšanu par Centrālās vēlēšanu komisijas locekli! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Apsveicam Kusiņas kundzi!

Lūdzu zvanu! Balsosim par Ingas Vanagas ievēlēšanu par Centrālās vēlēšanu komisijas locekli! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Apsveicam Vanagas kundzi un novēlam veiksmi visai Centrālajai vēlēšanu komisijai tās darbā!

Nākamais Saeimas sēdes darba kārtības punkts – lēmuma projekts "Par Saeimas atļauju uzsākt kriminālvajāšanu pret Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesi Tatjanu Bormani".

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Valērijs Agešins.

V.Agešins (SASKAŅA).

Saeimas Juridiskās komisijas šā gada 10.marta sēdē tika skatīts lēmuma projekts "Par Saeimas atļauju uzsākt kriminālvajāšanu pret Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesi Tatjanu Bormani". Ņemot vērā, ka ierosinājumā par kriminālprocesuālas imunitātes atcelšanu un piekrišanas došanu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret tiesnesi Tatjanu Bormani un tam pievienotajā uzziņā norādītās ziņas ir izmeklēšanas noslēpums un satur ierobežotas pieejamības informāciju, ar to ikviens Saeimas deputāts šonedēļ varēja iepazīties Sevišķās lietvedības nodaļā.

Juridiskās komisijas locekļi atbalstījuši minēto lēmuma projektu. Saeimas Juridiskās komisijas vārdā aicinu atļaut uzsākt kriminālvajāšanu pret Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesi Tatjanu Bormani.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu "Par Saeimas atļauju uzsākt kriminālvajāšanu pret Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesi Tatjanu Bormani"! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Sākam izskatīt nākamo darba kārtības sadaļu – "Likumprojektu izskatīšana".

Likumprojekts "Par likuma "Par atlīdzību mantas uzrādītājam muitas noteikumu un nodokļu likumu pārkāpumu gadījumos" atzīšanu par spēku zaudējušu", trešais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

Dombrovska kungs! Dombrovska kungs, jūsu kārta ziņot par likumprojektu! (No zāles dep. V.Agešins: "Slikti sagatavojies!" Dep. A.Klementjevs: "Pusstundu jau gaidām!")

V.Dombrovskis (VIENOTĪBA).

Labdien, kolēģi! Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir izskatījusi likumprojektu "Par likuma "Par atlīdzību mantas uzrādītājam muitas noteikumu un nodokļu likumu pārkāpumu gadījumos" atzīšanu par spēku zaudējušu". Trešajam lasījumam netika saņemts neviens priekšlikums.

Līdz ar to komisijas vārdā aicinu jūs atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Par likuma "Par atlīdzību mantas uzrādītājam muitas noteikumu un nodokļu likumu pārkāpumu gadījumos" atzīšanu par spēku zaudējušu" trešajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts "Grozījumi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu"", trešais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāte Aija Barča.

A.Barča (ZZS).

Godājamie Prezidija locekļi! Cienījamās deputātes! Godātie deputāti! Sociālo un darba lietu komisija ir sagatavojusi likumprojektu "Grozījumi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu"" trešajam lasījumam. Un, ja šodien pieņemsim šo likumprojektu, tad apdrošināšanai pret bezdarbu tiks pakļauti arī diplomātu dzīvesbiedri, kuri uzturas attiecīgajā ārvalstī kā diplomātisko un konsulāro dienestu pildošās personas laulātie.

Vēstnieku un citu diplomātu dzīvesbiedri vairumā gadījumu dodas viņiem līdzi uz dienesta vietu ārvalstīs, tādējādi uz ilgstošu laiku atstājot savas darba vietas Latvijā. Bieži vien diplomātu laulātie ārzemēs dažādu no viņiem neatkarīgu iemeslu dēļ nevar veikt algotu darbu. Atgriežoties Latvijā un meklējot darbu, diplomātu laulātajiem tādējādi tiek liegtas tiesības uz bezdarbnieka statusu un pabalstu.

Lai nodrošinātu vienlīdzīgu attieksmi, saskaņā ar šīm likuma izmaiņām tiks veiktas valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas par diplomātu laulātajiem viņu apdrošināšanai pret bezdarbu.

Un vēlos, kolēģi, jums atgādināt, ka pašreiz pret bezdarbu tiek apdrošināti karavīru laulātie.

Trešajam lasījumam Sociālo un darba lietu komisija saņēma piecus priekšlikumus.

1. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Komisijas sēdē atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 2. – labklājības ministra Ulda Auguļa priekšlikums, kas aicina izslēgt likumprojekta 3.pantu. Komisijas sēdē nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Barča. 3. – Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. 4. – labklājības ministra Ulda Auguļa priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 5. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Barča. 5. – atbildīgās komisijas izstrādāts priekšlikums. Komisijas sēdē ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Barča. Aicinu, kolēģi, atbalstīt likumprojektu "Grozījumi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu"" trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Grozījumi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu"" trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts "Fizisko personu elektroniskās identifikācijas likums", pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Romāns Naudiņš.

R.Naudiņš (VL–TB/LNNK).

Godātie deputāti! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā esam izskatījuši pirmajam lasījumam likumprojektu "Fizisko personu elektroniskās identifikācijas likums". Likumprojekta mērķis ir noteikt prasības fiziskās personas identifikācijai, lai fiziskajai personai nodrošinātu iespēju pieprasīt vai saņemt elektronisko pakalpojumu, ko publiskā persona sniedz, pildot tai noteiktās funkcijas vai uzdevumus. Identifikācijas process likumprojekta izpratnē tiek attiecināts tikai uz fiziskajām personām. Identifikācijas pakalpojuma sniedzēja pārraudzības funkciju paredzēts uzticēt vienotam Informāciju un komunikāciju tehnoloģiju drošības kompetenču centram – koleģiālai institūcijai aizsardzības ministra pakļautībā, neveidojot jaunu uzraudzības iestādi, lai mazinātu administratīvo slogu.

Likumprojektā ir paredzēti pārejas noteikumi, lai nodrošinātu laiku deleģēto noteikumu projekta izstrādei, kā arī laiku identifikācijas pakalpojumu sniedzējiem iziet reģistrāciju.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Fizisko personu elektroniskās identifikācijas likums" pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

R.Naudiņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 26.marts.

Sēdes vadītājs. 26.marts. Deputāti neiebilst.

R.Naudiņš. Paldies.

Sēdes vadītājs. Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts "Grozījums likumā "Par nodokļiem un nodevām"", otrais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Šadurskis.

K.Šadurskis (VIENOTĪBA).

Godātais sēdes vadītāj! Godātie kolēģi! Likumprojektam "Grozījums likumā "Par nodokļiem un nodevām"" atbildīgā komisija nav saņēmusi nevienu priekšlikumu, un es komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Grozījums likumā "Par nodokļiem un nodevām"" otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret – 1, atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

K.Šadurskis. Komisija lūdz noteikt par priekšlikumu iesniegšanas termiņu šā gada 17.martu.

Sēdes vadītājs. 17.marts. Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts "Valsts drošības iestāžu amatpersonu izdienas pensiju likums", otrais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Andrejs Klementjevs.

A.Klementjevs (SASKAŅA).

Labrīt! Sākam strādāt ar likumprojektu "Valsts drošības iestāžu amatpersonu izdienas pensiju likums". Visgarākais likumprojekts šodien, kurā ir 38 priekšlikumi.

1.priekšlikumu iesniedza labklājības ministrs Augulis, bet komisija to neatbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Klementjevs. Savukārt 2. – labklājības ministra priekšlikumu – komisija atbalstīja daļēji un iekļāva 3. – Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputātiem nav iebildumu.

A.Klementjevs. Tas nozīmē, ka 3.priekšlikumu – Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumu – mēs atbalstām.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 4. – atbildīgās komisijas priekšlikumu, kuru komisija atbalstīja, mēs atbalstām.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 5.priekšlikumu atbildīgā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputātiem nav iebildumu.

A.Klementjevs. Arī 6.priekšlikumu izstrādāja Sociālo un darba lietu komisija. Lūdzu deputātus atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 7.priekšlikumu iesniedza labklājības ministrs, un komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 8.priekšlikumu izstrādāja un iesniedza Sociālo un darba lietu komisija un lūdz deputātus to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 9.priekšlikumu iesniedza Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Panteļējevs. Komisija to atbalstīja daļēji un izstrādāja savu redakciju 10.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputātiem nav iebildumu.

A.Klementjevs. Iekšlietu ministrs Kozlovskis iesniedza 10.priekšlikumu, un komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 11.priekšlikumu iesniedza labklājības ministrs, un komisija to daļēji atbalstīja...

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Klementjevs. ...un iekļāva 12.priekšlikumā, kuru komisija izstrādāja un atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 13.priekšlikums – atbalstīts. To iesniegusi Sociālo un darba lietu komisija.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 14.priekšlikumu iesniedza Juridiskā komisija, un deputāti to atbalstīja, protams.

Sēdes vadītājs. Juridiskais birojs iesniedza!

A.Klementjevs. Jā. Atvainojiet!

Sēdes vadītājs. Bet deputātiem nav iebildumu pret komisijas viedokli.

A.Klementjevs. 15.priekšlikumu iesniedza labklājības ministrs, un komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 16.priekšlikumu izstrādāja Juridiskais birojs, un komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 17.priekšlikumu iesniedza Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs, un komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 18.priekšlikums ir no iekšlietu ministra, un komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 19.priekšlikumu iesniedza labklājības ministrs, un komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 20.priekšlikumu izstrādāja Sociālo un darba lietu komisija un lūdz deputātus atbalstīt to.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 21.priekšlikumu izstrādāja Sociālo un darba lietu komisija un lūdz deputātus atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 22.priekšlikumu izstrādāja atbildīgā komisija un atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Klementjevs. 23.priekšlikumu izstrādāja atbildīgā komisija un lūdz deputātus atbalstīt to.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Klementjevs. 24.priekšlikumu izstrādāja atbildīgā komisija un lūdz atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Klementjevs. 25.priekšlikums ir saņemts no iekšlietu ministra. Daļēji atbalstīts un iekļauts 26.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Klementjevs. 26.priekšlikumu izstrādāja Sociālo un darba lietu komisija un lūdz deputātus atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Klementjevs. 27.priekšlikumu izstrādāja Sociālo un darba lietu komisija un lūdz deputātus atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Klementjevs. 28.priekšlikumu iesniedza labklājības ministrs, un komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 29.priekšlikumu izstrādāja un iesniedza labklājības ministrs, un komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 30.priekšlikumu iesniedza labklājības ministrs, un komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 31.priekšlikumu izstrādāja atbildīgā komisija un lūdz deputātus atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 32. – labklājības ministra priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 33.priekšlikumu deputāti komisijā atbalstīja. To ir iesniedzis Juridiskais birojs.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Klementjevs. Atbalstīts arī 34. – iekšlietu ministra priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. Labklājības ministrs iesniedza 35.priekšlikumu. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 36.priekšlikumu izstrādāja atbildīgā komisija un lūdz deputātus atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. Atbildīgā komisija atbalstīja arī 37. – labklājības ministra priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. 38.priekšlikums ir no Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāra, un komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Klementjevs. Komisija lūdz atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Valsts drošības iestāžu amatpersonu izdienas pensiju likums" otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

A.Klementjevs. Paldies jums par atbalstu!

Sēdes vadītājs. Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

A.Klementjevs. Jā. Paldies par atbalstu! Valsts drošības iestāžu amatpersonas to neaizmirsīs, ka mēs atbalstījām vienbalsīgi.

Un gaidīsim līdz 31.martam jūsu priekšlikumus.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 31.marts.

Nākamā darba kārtības sadaļa – "Lēmumu projektu izskatīšana".

Lēmuma projekts "Par piekrišanu 12.Saeimas deputāta Raimonda Bergmaņa saukšanai pie administratīvās atbildības".

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Orlovs.

V.Orlovs (SASKAŅA).

Cienījamais Prezidij! Godātie deputāti! Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija saņēmusi un izskatījusi Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes iesniegumu ar lūgumu piekrist 12.Saeimas deputāta Raimonda Bergmaņa saukšanai pie administratīvās atbildības.

Deputāts Bergmanis pārkāpa Ceļu satiksmes noteikumu 281.5.punktu, neizpildot 207.zīmes "Neapstājoties tālāk braukt aizliegts" prasību. Komisija nolēma atbalstīt 12.Saeimas deputāta Raimonda Bergmaņa saukšanu pie administratīvās atbildības par administratīvajā protokolā norādīto pārkāpumu.

Komisija aicina atbalstīt lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu "Par piekrišanu 12.Saeimas deputāta Raimonda Bergmaņa saukšanai pie administratīvās atbildības"! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret – 1, atturas – 2. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! (Sēdes vadītājs noklaudzina ar āmuriņu.) Lūdzu, ievērojiet klusumu!

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts "Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta "Kredītiestāžu un ieguldījumu brokeru sabiedrību darbības atjaunošanas un noregulējuma likums" (Nr.153/Lp12) otrajam lasījumam".

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Šadurskis.

K.Šadurskis (VIENOTĪBA).

Godātie kolēģi, atgādināšu, ka šis likumprojekts – "Kredītiestāžu un ieguldījumu brokeru sabiedrību darbības atjaunošanas un noregulējuma likums" –, kas ir mūsu darba kārtībā, galvenokārt saistās ar Eiropas Savienības direktīvas pārņemšanu. Kopš direktīvas spēkā stāšanās līdz... kopš tās pieņemšanas un līdz spēkā stāšanās brīdim laiks ir bijis diezgan īss. Likumprojekta izstrādātāja faktiski ir Finanšu un kapitāla tirgus komisija, iesniedzēja – Finanšu ministrija.

Strādājot ar šo likumprojektu otrajam lasījumam, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir saņēmusi 388 priekšlikumus, no kuriem liela daļa ir pašas iesniedzējas, Finanšu ministrijas, priekšlikumi. Un komisija secināja, ka darbs nav līdz galam pabeigts, jo ir saņemti vairāki Juridiskā biroja ierosinājumi, kas ir konceptuāli. Tātad būtībā daudz racionālāk darbs virzītos uz priekšu tad, ja šo likumprojektu apspriestu darba grupā. Un tāpēc komisijas viedoklis bija – lūgt pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu, lai lielu daļu priekšlikumu varētu apkopot un vienkāršot. Un pēc tam likumprojektu varētu nodot komisijai jau daudz gatavākā redakcijā.

Tāpēc komisijas lūgums ir pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu līdz šā gada 15.aprīlim, lai izveidotā darba grupa varētu sekmīgi apmēram viena mēneša laikā pabeigt darbu, un tad mēs raitāk varētu virzīties uz priekšu Saeimas darbā. Tādēļ es aicinu pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu "Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta "Kredītiestāžu un ieguldījumu brokeru sabiedrību darbības atjaunošanas un noregulējuma likums" (Nr.153/Lp12) otrajam lasījumam"! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – 1, atturas – 3. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi, līdz ar to šodienas sēdes darba kārtība ir izskatīta.

Es vēlos jūs informēt par to, ka šodien pulksten 17.00 bija paredzēta atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Un pirmais bija deputātu Zariņa, Agešina, Artūra Rubika, Tutina un Ribakova iesniegtais jautājums satiksmes ministram Anrijam Matīsam "Par AS "Air Baltic Corporation" turpmāko attīstību". Uz šo jautājumu ir saņemta rakstiska atbilde, kura gan neapmierina jautājuma iesniedzējus, bet ministrs ir komandējumā un tāpēc šodien nevar ierasties uz mutvārdu atbildes sniegšanu.

Otrais ir deputātu Sudrabas, Šimfas, Baloža, Meijas, Kūtra un Mežecka jautājums izglītības un zinātnes ministrei Mārītei Seilei "Par profesionālās izglītības iestāžu tīklu un īstenotajām programmām". Arī uz šo jautājumu saņemta rakstveida atbilde, kas neapmierina jautājuma iesniedzējus, bet ministre ir informējusi, ka viņa komandējuma dēļ nevar ierasties uz mutvārdu atbildes sniegšanu.

Trešais šodienas sēdē iekļautais jautājums bija deputātu Ločmeles-Luņovas, Elksniņa, Ņikiforova, Ādamsona un Artūra Rubika jautājums izglītības un zinātnes ministrei Mārītei Seilei "Par projektu "Portāla www.skolas.lv attīstība"". Arī uz šo ir saņemta rakstiska atbilde, kas neapmierina jautājuma iesniedzējus, bet, kā jau es teicu, izglītības un zinātnes ministre diemžēl nevar šodien ierasties uz mutvārdu atbildes sniegšanu.

Un ceturtais ir deputātu Zariņa, Agešina, Artūra Rubika, Tutina un Pimenova jautājums satiksmes ministram Anrijam Matīsam "Par Satiksmes ministrijas izvairīšanos sniegt paskaidrojumus saistībā ar neatbilstībām Rail Baltica ekonomiskajā pamatojumā". Uz šo jautājumu ir saņemta rakstveida atbilde, kas apmierina jautājuma iesniedzējus. Līdz ar to jautājums uzskatāms par atbildētu.

Bet, kā jau es teicu, tā kā pārējie jautājumu adresāti šodien nevar ierasties uz jautājumu un atbilžu sesiju, tad šodien atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem pulksten 17.00 nenotiks.

Savukārt Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Ločmeles-Luņovas, Elksniņa, Ivana Klementjeva, Orlova un Ribakova iesniegto jautājumu veselības ministram Guntim Belēvičam "Par projektu "E-veselība"". Šis jautājums tiek nodots veselības ministram.

Ir saņemts arī deputātu Ločmeles-Luņovas, Ivana Klementjeva, Zemļinska, Orlova un Ribakova jautājums "Par Vienotas veselības statistikas un veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju attīstības programmas ieviešanas uzraudzības informācijas sistēmām PREDA", kas arī ir adresēts veselības ministram Guntim Belēvičam un tiks nodots veselības ministram.

Ir saņemts deputātu Ločmeles-Luņovas, Orlova, Ivana Klementjeva, Zemļinska un Cileviča jautājums finanšu ministram Jānim Reiram "Par Vienotas veselības statistikas un veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju attīstības programmas ieviešanas uzraudzības informācijas sistēmām PREDA". Šis jautājums tiks nodots finanšu ministram.

Finanšu ministram Jānim Reiram ir adresēts arī jautājums "Par projektu "E-veselība"", ko ir iesnieguši deputāti Ločmele-Luņova, Orlovs, Zemļinskis, Ivans Klementjevs un Ribakovs. Šis jautājums arī tiks nodots finanšu ministram.

Veselības ministram Guntim Belēvičam ir adresēts deputātu jautājums "Par Medicīnisko ierīču reģistru LATMED", ko ir iesnieguši deputāti Ločmele-Luņova, Cilevičs, Orlovs, Zemļinskis un Ribakovs. Šis jautājums tiks nodots veselības ministram.

Un finanšu ministram Jānim Reiram ir adresēts deputātu jautājums "Par Medicīnisko ierīču reģistru LATMED", ko ir iesnieguši deputāti Ločmele-Luņova, Cilevičs, Orlovs, Zemļinskis un Tretjaka. Šis jautājums tiks nodots finanšu ministram Jānim Reiram.

Tagad ir pienācis laiks reģistrācijai. Lūdzu zvanu! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu reģistrācijas rezultātu!

Kamēr tiek apkopoti reģistrācijas rezultāti, paziņojumam vārds deputātam Ilmāram Latkovskim.

I.Latkovskis (VL–TB/LNNK).

Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas deputāti tiek aicināti tūlīt, pēc 2 minūtēm, pulcēties Dzeltenajā zālē uz 5 minūtēm.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds paziņojumam deputātam Vitālijam Orlovam.

V.Orlovs (SASKAŅA).

Cienījamie Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas locekļi! Aicinu arī jūs sapulcēties Dzeltenajā zālē pēc 2–3 minūtēm.

Sēdes vadītājs. Un tagad reģistrācijas rezultātu nolasīšanai vārds Saeimas sekretāram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (12.Saeimas sekretārs).

Labrīt, godātie deputāti! Šodien nav reģistrējušies: Andris Bērziņš... (No zāles dep. A.Bērziņš: "Kā nav?! Mašīna nestrādā!") Paldies, Bērziņa kungs, redzu! Marjana Ivanova-Jevsejeva... nav, Aleksandrs Kiršteins... nav, Gunārs Kūtris... nav, Inese Laizāne... nav, Aivars Meija... nav, Romāns Mežeckis... nav, Ināra Mūrniece... nav, Vladimirs Nikonovs... nav, Romualds Ražuks... neredzu, Edvards Smiltēns... (No zāles dep. K.Šadurska starpsauciens.) varbūt kavē... Labi, nav! Inguna Sudraba... nav, Jānis Vucāns... nav, Ivars Zariņš... nav.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Līdz ar to Saeimas 2015.gada 12.marta sēdi pasludinu par slēgtu.


 

Rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!