• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Centrālā vēlēšanu komisija
Centrālā vēlēšanu komisija publicē pieņemtos lēmumus, t. sk. par instrukciju apstiprināšanu, par grozījumiem vēlēšanu iecirkņu sarakstā, par tautas nobalsošanas izsludināšanu, par vēlēšanu vai tautas nobalsošanas rezultātiem, par iniciatīvas grupas reģistrēšanu vai atteikumu reģistrēt u.c.

Pirms vēlēšanām Centrālā vēlēšanu komisija publicē priekšvēlēšanu programmas, kandidātu sarakstus, kā arī ziņas par kandidātiem:

  • ne vēlāk kā divdesmit dienas pirms Saeimas vēlēšanu dienas;
  • ne vēlāk kā deviņpadsmit dienas pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienas.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 2015. gada 3. novembra lēmums Nr. 11 "Par atteikumu reģistrēt iniciatīvas grupu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.2015., Nr. 217 https://www.vestnesis.lv/op/2015/217.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

05.11.2015., Nr. 217

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 11

Pieņemts: 03.11.2015.

OP numurs: 2015/217.9

2015/217.9
RĪKI

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 5 Visi

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.11

Rīgā 2015.gada 3.novembrī

Par atteikumu reģistrēt iniciatīvas grupu

2015.gada 28.oktobrī biedrība "Varu Latvijas Tautai", reģ. Nr.40008239930, juridiskā adrese: Ūdru iela 14, Mārupe, Mārupes novads, LV – 2167, (turpmāk – Iesniedzējs) iesniedza Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegumu par iniciatīvas grupas reģistrēšanu ar mērķi organizēt parakstu vākšanu Saeimas atsaukšanai.

Centrālās vēlēšanu komisijas 2015.gada 3.novembra sēdē Iesniedzēja pārstāvis Artūrs Malta uzturēja lūgumu reģistrēt Iesniedzēju kā iniciatīvas grupu parakstu vākšanai par ierosinājumu rīkot tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu, neraugoties, ka iesniegums Centrālajai vēlēšanu komisijai iesniegts 2015.gada 28.oktobrī, uzskatot, ka šādas tiesības Iesniedzējam piešķirot Latvijas Republikas Satversmes 2.pants.

Izvērtējusi Iesniedzēja iesniegumu un uzklausījusi Iesniedzēja viedokli, Centrālā vēlēšanu komisija

konstatē:

Saskaņā ar likuma "Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu" 25.6 panta trešo daļu, Centrālā vēlēšanu komisija 10 dienu laikā pēc iniciatīvas grupas iesnieguma saņemšanas pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

1) reģistrēt iniciatīvas grupu, ja tā atbilst šā likuma 23.panta otrās daļas prasībām un, ja dienā, kad iesniegts iesniegums par reģistrāciju, nav iestājies Satversmes 14.pantā noteiktais termiņš, kad nevar ierosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu;

2) atteikt iniciatīvas grupas reģistrāciju, ja tā neatbilst šā likuma 23.panta otrās daļas prasībām, vai ja dienā, kad iesniegts iesniegums par reģistrāciju, ir iestājies Satversmes 14.pantā noteiktais termiņš, kad nevar ierosināt Saeimas atlaišanu.

Centrālā vēlēšanu komisija ir konstatējusi, ka Iesniedzējs atbilst likuma "Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu" 23.panta otrās daļas prasībām.

Centrālajai vēlēšanu komisijai jānosaka, vai dienā, kad iesniegts iesniegums par reģistrāciju, nav iestājies Satversmes 14.pantā noteiktais termiņš, kad nevar ierosināt Saeimas atlaišanu.

Latvijas Republikas Satversmes 14.pantā noteikts, ka "tiesības ierosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu nevar izmantot gadu pēc Saeimas sanākšanas". Iesniedzēja iesniegums Centrālajā vēlēšanu komisijā saņemts 2015.gada 28.oktobrī. Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 12.pantu jaunievēlētā Saeima sanāk uz pirmo sēdi novembra mēneša pirmajā otrdienā, kad arī izbeidzas iepriekšējās Saeimas pilnvaras. Attiecīgi 12.Saeima uz pirmo sēdi sanāca 2014.gada 4.novembrī. Tādējādi dienā, kad Iesniedzējs iesniedza iesniegumu par reģistrāciju, ir iestājies Satversmes 14.pantā noteiktais termiņš, kad nevar ierosināt Saeimas atlaišanu.

Ievērojot augstāk minēto, saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 12. un 14.pantu un likuma "Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu" 25.6 panta trešās daļas 2.punktu, Centrālā vēlēšanu komisija

nolemj:

atteikt iniciatīvas grupasbiedrības "Varu Latvijas Tautai" reģistrāciju parakstu vākšanai par ierosinājumu rīkot tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu.

Šo lēmumu viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Rīgas tiesu namā (Baldones iela 1A, Rīga, LV – 1007).

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja p.i. K.Kamradzis

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs R.Eglājs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!