• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2014. gada 14. marta saistošie noteikumi Nr. 7 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2013.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.67 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Rēzeknes pilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2014., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/op/2014/68.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

04.04.2014., Nr. 68

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 7

Pieņemts: 14.03.2014.

OP numurs: 2014/68.7

2014/68.7
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.7

Rēzeknē 2014.gada 14.martā (prot. Nr.26, 6.p.)

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2013.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.67 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Rēzeknes pilsētā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta pirmās daļas 10.punktu un
Dzīvnieku aizsardzības likuma
8.panta pirmo, otro, trešo un ceturto daļu

Izdarīt Rēzeknes pilsētas domes 2013.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.67 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Rēzeknes pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2013., Nr.252.) šādus grozījumus:  

1. Izteikt saistošo noteikumu 7.punktu šādā redakcijā:

"7. Personām ir pienākums uzturēt tīrībā un kārtībā vietu, kur tiek baroti sterilizēti bezsaimnieka kaķi."

2. Papildināt saistošos noteikumus ar 7.1 punktu šādā redakcijā:

"7.1 Kaķis var brīvi uzturēties ārpus tā īpašnieka vai turētāja valdījumā vai turējumā esošās teritorijas, ja tiek nodrošināta tā apzīmēšana."

3. Aizstāt apakšpunkta numerāciju "15.4." ar apakšpunkta numerāciju "15.3."

4. Aizstāt saistošo noteikumu punkta numerāciju "30." ar punkta numerāciju "29.", attiecīgi mainot nākamo punktu numerāciju.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs



Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.7 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2013.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.67 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Rēzeknes pilsētā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Dzīvnieku aizsardzības likuma 8.panta otrā daļa noteic, ka jebkura persona par klaiņojošu vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu dzīvnieku nekavējoties paziņo vietējās pašvaldības institūcijai. Šī panta pirmā daļa noteic, ka bez pajumtes un īpašnieka aprūpes vai uzraudzības palicis dzīvnieks (izņemot savvaļas dzīvnieku) uzskatāms par klaiņojošu dzīvnieku.

Rēzeknes pilsētas dome 2013.gada 20.decembrī apstiprināja saistošos noteikumus Nr.67 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Rēzeknes pilsētā" (turpmāk – Noteikumi). Tomēr 2014.gada 18.februārī Rēzeknes pilsētas dome saņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (turpmāk ministrija) vēstuli Nr.17.18-1e/1499, kur tika izteikts viedoklis par klaiņojošo dzīvnieku populācijas kontroli Rēzeknes pilsētā un saistošo noteikumu normu atbilstību Dzīvnieku aizsardzības likumam. Ņemot vērā ministrijas priekšlikumus par sterilizēto bezsaimnieka kaķu turēšanas normām pilsētā, nepieciešams izdarīt attiecīgus grozījumus saistošajos noteikumos.

Ņemot vērā to, ka Dzīvnieku aizsardzības likumā ir noteikti personu pienākumi klaiņojošu dzīvnieku jomā, ir nepieciešams precizēt Noteikumu tekstu.

2. Īss projekta satura izklāsts Ar grozījumiem Noteikumos tiks precizēti personu pienākumi klaiņojošo dzīvnieku jomā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanai nav ietekmes uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta Nav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav.
6. Informācija par sabiedrisko apspriešanu, saskaņošanu un konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts tiks publicēts Rēzeknes pilsētas portālā www.rezekne.lv. un būs pieejams Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!