• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2014. gada 27. februāra saistošie noteikumi Nr. 12 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2008.gada 15.maija saistošajos noteikumos Nr.25 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu Daugavpilī"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2014., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/op/2014/68.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.7

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2013.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.67 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Rēzeknes pilsētā"

Vēl šajā numurā

04.04.2014., Nr. 68

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 12

Pieņemts: 27.02.2014.

OP numurs: 2014/68.6

2014/68.6
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.12

Daugavpilī 2014.gada 27.februārī (prot. Nr.6, 12.§)

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2008.gada 15.maija saistošajos noteikumos Nr.25 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu Daugavpilī"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
14.panta pirmās daļas 3.punktu
un likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
5.panta trešo daļu

1. Izdarīt Daugavpils pilsētas domes 2008.gada 15.maija saistošajos noteikumos Nr.25 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu Daugavpilī" (Latvijas Vēstnesis, 2008., Nr.99, 2009., Nr.88, Nr.192, 2011., Nr.119, 2013., Nr.245) šādus grozījumus:

1.1. Aizstāt noteikumu 2.1.3.apakšpunktā skaitli un vārdu "228 euro" ar skaitli un vārdu "257 euro".

1.2. Aizstāt noteikumu 2.1.4.apakšpunktā skaitli un vārdu "200 euro" ar skaitli un vārdu "225 euro".

1.3. Svītrot noteikumu 2.1.5.apakšpunktu.

1.4. Svītrot noteikumu 2.1.6.apakšpunktu.

1.5. Papildināt noteikumus ar 2.1.1 punktu šādā redakcijā:

"2.1.1 personām ar invaliditāti, kurām noteiktas medicīniskās indikācijas īpašas kopšanas nepieciešamībai (turpmāk – persona) vai šo personu aizgādņiem – 90% no aprēķinātās nodokļa summas par nekustamā īpašuma nodokļa objektiem ar kadastrālo vērtību, kas nepārsniedz 56 915 euro, – dzīvojamām mājām neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, dzīvojamo māju daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, un tām piekritīgo zemi (zem individuālo dzīvojamo māju apbūvē ietilpstošām ēkām ar kopējo platību līdz 1200 kv.m). Atvieglojumu piemēro, ja personai šajā objektā ir deklarēta dzīvesvieta un tas netiek izmantots saimnieciskās darbības veikšanai."

1.6. Aizstāt noteikumu 2.2.punktā vārdus "par zemi zem garāžas" ar vārdiem "par garāžas ēku un tai piekritīgo zemi".

1.7. Papildināt noteikumu 5.punktu ar teikumu šādā redakcijā:

"Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus piešķir par to taksācijas gadu, kurā iesniegts iesniegums. Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus piešķir par visu taksācijas gadu, izņemot gadījumus, kad nodokļa maksātāja statuss, kurš dod tiesības saņemt atvieglojumus, ir piešķirts uz noteiktu laiku. Minētajā gadījumā atvieglojumu piešķir par periodu, kurā nodokļa maksātājs atbilst statusam."

1.8. Papildināt noteikumus ar 6.1 punktu šādā redakcijā:

"6.1 Ja šo saistošo noteikumu 2.1. un 2.1.1 punktā minētais nekustamais īpašums daļēji tiek izmantots saimnieciskajā darbībā, nodokļa atvieglojums par šo attiecīgo nekustamā īpašuma daļu netiek piemērots. Nodokļa maksātājam ir pienākums mēneša laikā informēt pašvaldību par saimnieciskās darbības uzsākšanu nekustamajā īpašumā, par kuru piešķirts nodokļa atvieglojums.

Ja nodokļa maksātājs nav ievērojis šo nosacījumu, pašvaldība aprēķina nekustamā īpašuma nodokli nepamatoti piešķirto atvieglojumu apmērā, papildus aprēķinātajam nodoklim nosakot samaksas termiņus saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 6.panta trešo daļu tajā taksācijas gadā, par kuru veikts nekustamā īpašuma nodokļa papildu aprēķins."

1.9. Papildināt noteikumu Pielikumu ar skaitļiem un vārdiem šādā redakcijā:

"2.1.1.punktā minētajai personai vai tās likumiskajam pārstāvim – rakstisks apliecinājums, ka īpašums vai tā daļa netiek izmantots saimnieciskajā darbībā; Latvijas Republikas Labklājības ministrijas Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀK) lēmuma kopija un atzinuma kopija (uzrādot oriģinālu), kurā norādīts, ka VDEĀK personai ir noteiktas medicīniskās indikācijas īpašas kopšanas nepieciešamība; Bāriņtiesas lēmuma par aizgādņa iecelšanu kopija (uzrādot oriģinālu)."

"2.3. – 2.9.punktos minētās personas, kuras veic komercdarbību, neatkarīgi no tās īpašuma formas un darbības veida papildus sniedz apliecinājumu, ka maksātājs nedarbojas Komisijas Regulas (ES) Nr.1407/2013 (2013.gada 18.decembris) par Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108.panta piemērošanu de minimis atbalstam (dokuments attiecas uz EEZ), kas publicēta 24.12.2013. Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī Nr.L352/1 (turpmāk Regula, pieejama: http://new.eur-lex.europa.eu/legal-contentLV/TXT/HTML/?EX:32013R1407&qid=1390207449852&from=LV) 1.pantā norādītajās nozarēs, uz kurām neattiecas Regula 1407/2013. Persona iesniegumam pievieno normatīvajos aktos noteiktās formas un satura aizpildītu de minimis atbalsta uzskaites veidlapu 2 (divos) eksemplāros."

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks J.Dukšinskis

 

 

Daugavpils pilsētas domes 2014.gada 27.februāra saistošo noteikumu Nr.12 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2008.gada 15.maija saistošajos noteikumos Nr.25 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu Daugavpilī""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ar saistošo noteikumu grozījumiem nepieciešams paplašināt personu loku atvieglojumu piešķiršanai, noteikt to kārtību un nosacījumus nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Daugavpils pilsētas pašvaldībā no 2014.gada 1.janvāra.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 14.panta trešo daļu un likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" (turpmāk – Likums) trešo un ceturto daļu, ievērojot, ka likuma 5.panta pirmā prim un otrā prim daļa jau nosaka atvieglojumus nodokļa maksātāju kategorijām, kas bija noteikti saistošo noteikumu 2.1.5. un 2.1.6.apakšpunktos.

Grozījumi nosaka atvieglojumu piešķiršanas kārtību un nosacījumus, paplašina personu loku atvieglojumu saņemšanai: nodokļa maksātāju kategorijām "nestrādājošiem pensionāriem" tiek palielināts pensijas apmērs nodokļa saņemšanai; personām ar invaliditāti, kurām noteiktas medicīniskās indikācijas īpašas kopšanas nepieciešamībai tiek paredzēts piešķirt atvieglojumu ne tikai par zemi zem individuālo dzīvojamo māju apbūvē ietilpstošām ēkām, bet arī par dzīvojamām mājām neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, dzīvojamo māju daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, un tām piekritīgo zemi; invalīdiem, kuru rīcībā ir automašīna ar rokas vadību, atvieglojums tiks piešķirts ne tikai par zemi, bet arī par garāžas ēku. Tiek svītroti divi noteikumu punkti, jo tie dublē likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5.panta 1.1 un 1.2 daļu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi samazina pašvaldības budžeta ieņēmumus no nekustamā īpašuma nodokļa (turpmāk – NĪN). Izmaiņas attiecībā uz pašvaldības budžetu nav iespējams konkrēti paredzēt, jo tas atkarīgs no nodokļu maksātāju aktivitātes iesniedzot prasījumus un to atbilstību atvieglojumu piešķiršanas nosacījumiem.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras nodrošinās Daugavpils pilsētas domes Finanšu nodaļa.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas notika ar Daugavpils pilsētas pašvaldības deputātiem, tika uzklausīti pilsētas iedzīvotāju priekšlikumi, saskaņoti Domes nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas komisijā.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks J.Dukšinskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!