• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jēkabpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2012. gada 20. decembra saistošie noteikumi Nr. 36 "Saistošie noteikumi par ēku numerācijas zīmju un ielu (laukumu) nosaukumu norāžu izvietošanu Jēkabpils pilsētā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2013., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/op/2013/9.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

14.01.2013., Nr. 9

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 36

Pieņemts: 20.12.2012.

OP numurs: 2013/9.8

2013/9.8
RĪKI

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.36

Jēkabpilī 2012.gada 20.decembrī

Saistošie noteikumi par ēku numerācijas zīmju un ielu (laukumu) nosaukumu norāžu izvietošanu Jēkabpils pilsētā

Apstiprināti ar Jēkabpils pilsētas domes
20.12.2012. lēmumu Nr.478 (prot. Nr.30, 2.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15.panta pirmās daļas 2.punktu, 43.panta pirmās daļas 5.punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka ēku numerācijas zīmju un ielu (laukumu) nosaukumu norāžu (turpmāk – norādes) dizainu un izvietošanas kārtību Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā.

2. Saskaņā ar šiem noteikumiem uz ēku fasādēm, žogiem vai atsevišķiem stabiem tiek izvietotas norādes.

3. Par norāžu izvietošanu un uzturēšanu atbilstoši šiem noteikumiem ir atbildīgs ēkas īpašnieks vai tiesiskais valdītājs, vai dzīvokļu īpašnieku sabiedrības valde, ja ir izveidota dzīvokļu īpašnieku biedrība, vai daudzdzīvokļu mājas pārvaldnieks, ja daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesības nav pārņemtas.

4. Ielu (laukumu) nosaukumu norādes maģistrālo un pilsētas ielu krustojumos uzstāda un uztur kārtībā Jēkabpils pilsētas pašvaldība.

5. Privātpersonas var izvietot ielu (laukumu) nosaukumu norādes, pirms to uzstādīšanas saskaņojot norādes dizainu un izvietošanas vietu ar pilsētas mākslinieku.

6. Norādēm jābūt labā tehniskā un vizuālā stāvoklī, ar skaidri salasāmiem uzrakstiem, tās nedrīkst būt deformētas, sarūsējušas vai citādi bojātas.

7. Norādes nedrīkst izvietot uz ieejas portāliem, kolonnām, apmalēm un citām arhitektoniskām detaļām.

8. Norādēm jāatbilst paraugiem, kas norādīti šo noteikumu pielikumā.

II. Ēku numerācijas zīmju izvietošanas kārtība un dizaina prasības

9. Pie katras ēkas, kurai piešķirta adrese, jābūt vismaz vienai ēkas numerācijas zīmei, kas izvietojama uz ēkas ielas fasādes.

10. Ēku numerācijas zīme izvietojama 2,5 – 3 m augstumā (augšējā mala) no zemes, 15 – 40 cm attālumā no ēkas stūra.

11. Ja ēka atrodas iekškvartālā, ēkas numerācijas zīme izvietojama uz ēkas fasādes, kura redzama no ielas saistībā ar kuru tika piešķirta adrese.

12. Ja ēkas fasādes vērstas pret vairākām ielām, ēkas numerācijas zīme izvietojama uz tās fasādes, kas vērsta pret ielu saistībā ar kuru tika piešķirta adrese.

13. Ēkām, kas atrodas uz šķērsielu stūra, ēkas numerācijas zīme izvietojama 2,5 – 3 m augstumā (augšējā mala) no zemes, 15 – 40 cm attālumā no ēkas stūra.

14. Ja ēka atrodas atstatu no ielas – dārzā vai pagalmā, ēkas numerācijas zīme izvietojama uz žoga vai atsevišķa staba, kura dizains un izvietojums saskaņojams Jēkabpils pilsētas būvvaldē.

15. Ja ēkas sarežģītais arhitektoniskais veidojums vai citi apstākļi apgrūtina ēkas numerācijas zīmes izvietošanu, tad to izdara atsevišķi, saskaņojot ar pilsētas mākslinieku.

16. Ēku numerācijas zīmes jāizgatavo no balta, mitrumizturīga materiāla, uz kura ar melnu krāsu tiek uzkrāsoti vai uzlīmēti melnas atstarojošas līmplēves uzraksti (paraugs pielikumā).

17. Ēku numerācijas zīmju izmēri:

17.1. individuālām dzīvojamām ēkām (viendzīvokļa privātmājām) 300 x 240 (+ - 20) mm;
17.2. daudzdzīvokļu dzīvojamām ēkām un sabiedriskām ēkām 450 x 360 (+ - 20) mm.

18. Uz ēkas numerācijas zīmes valsts valodā norādāma šāda informācija:

18.1. ielas (laukuma) nosaukums (pilni vārdi bez saīsinājumiem),

18.2. numurs,

18.3. ēkas piederība:

18.3.1. konkretizējot īpašnieka personu, norāda ēkas īpašnieka vārda pirmo burtu un uzvārdu vai juridiskas personas nosaukumu atbilstoši ierakstam zemesgrāmatā;

18.3.2. nekonkretizējot īpašnieka personu, ēkas piederība norādāma kā privātīpašums, kopīpašums, pašvaldības īpašums vai valsts īpašums.

19. Ja mainās ēkas piederība, tad viena mēneša laikā no īpašuma nostiprināšanas zemesgrāmatā numerācijas zīmē jānomaina informācija.

III. Administratīvā atbildība par saistošo noteikumu neievērošanu

20. Par saistošo noteikumu pārkāpšanu paredzēta administratīvā atbildība – tiek izteikts brīdinājums vai uzlikts naudas sods atbilstoši Jēkabpils pilsētas domes Sabiedriskās kārtības noteikumiem.

21. Administratīvais sods neatbrīvo šo noteikumu pārkāpēju no pārkāpuma novēršanas.

IV. Noslēguma jautājums

22. Jēkabpils pilsētā esošās ēku numerācijas zīmes, kas neatbilst šajos noteikumos norādītajām prasībām, un ielu (laukumu) nosaukumu norādes nomaināmas un izvietojamas atbilstoši prasībām līdz 2014.gada 31.decembrim.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs



 

Pielikums
Jēkabpils pilsētas domes 20.12.2012.
saistošajiem noteikumiem Nr.36
"Saistošie noteikumi par ēku numerācijas zīmju
un ielu (laukumu) nosaukumu norāžu
izvietošanu Jēkabpils pilsētā"

1. Individuālo dzīvojamo ēku numerācijas zīmes paraugs

2. Daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku un sabiedrisko ēku numerācijas zīmes paraugs



 

Jēkabpils pilsētas domes 20.12.2012. saistošo noteikumu Nr.36  "Saistošie noteikumi par ēku numerācijas zīmju un ielu (laukumu) nosaukumu norāžu izvietošanu Jēkabpils pilsētā"
paskaidrojuma raksts

Izstrādāts saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.1 pantu

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 2.punktu un 43.panta pirmās daļas 5.punktu.

Jēkabpils pilsētas pašvaldībā nav izstrādāta vienota kārtība, kādā izvieto ēku numerācijas zīmes un ielu (nosaukumu) norādes Jēkabpils pilsētā. Šāda tiesiska regulējuma neesamība var radīt situāciju, ka fiziskām un juridiskām personām netiek sniegta savlaicīgi nepieciešamā informācija un netiek nodrošināta estētiski kvalitatīvu un informatīvi saprotamu norāžu izvietošana, kas ļautu ērti orientēties Jēkabpils pilsētas vietās un vajadzības gadījumā ātri atrast un identificēt nepieciešamos namīpašumus.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi reglamentē ēku numerācijas zīmju un ielu (laukumu) nosaukumu norāžu izvietošanu un uzturēšanas kārtību Jēkabpils administratīvajā teritorijā. Tiek noteikts pārejas periods – līdz 2014.gada 31.decembrim nomainīt ēku numerācijas zīmes atbilstoši saistošo noteikumu prasībām un izvietot ielu (laukumu) nosaukumu norādes.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Budžeta izdevumu sadaļu būtiski neietekmēs, jo numerācijas zīmju un ielu (laukumu) nosaukumu norāžu izvietošana tiks īstenota pakāpeniski.

Saistošo noteikumu izpilde tiks nodrošināta esošo institūciju ietvaros.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Uzņēmējdarbības vidi ietekmēs pozitīvi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras netiek mainītas. Administratīvo pārkāpumu lietas izskata pašvaldības Administratīvā komisija.

Par saistošo noteikumu piemērošanu var griezties Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Jaunas institūcijas netiks radītas un esošo institūciju funkcijas netiks paplašinātas.

Normatīvais akts tiks publicēts laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājaslapā internetā un Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājaslapā internetā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas nav notikušas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!