• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Paziņojumi akcionāriem, dalībniekiem, biedriem
Akciju sabiedrība (AS) paziņo par akcionāru sapulces sasaukšanu (AS, kurās ir uzrādītāja akcijas), par obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, par akcionāru pirmtiesībām uz jaunās emisijas akcijām, atzinumu par mantiskā ieguldījuma novērtēšanu, par pamatkapitāla palielināšanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2013/61.AD1): paziņojums akcionāriem, dalībniekiem, biedriem. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2013., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/op/2013/61.AD1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paziņojumi kreditoriem, maksātnespējas, bankroti

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

27.03.2013., Nr. 61

OP 2013/61.AD1
RĪKI

Paziņojumi akcionāriem, dalībniekiem, biedriem: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Paziņojums akcionāriem, dalībniekiem, biedriem

Paziņojums akcionāriem, dalībniekiem, biedriem

Nordea 1, SICAV

Société d'Investissement à Capital Variable R.C.S. Luxembourg B 31442

562, rue de Neudorf, L-2220 Luxembourg

PAZIŅOJUMS AKCIONĀRIEM

"Nordea 1, SICAV" ("Sabiedrība") akcionāri ar šo tiek informēti, ka Sabiedrības prospektā ("Prospekts") 2013. gada 29. aprīlī ("Spēkā stāšanās datums"), ja vien atsevišķiem grozījumiem vēlāk netiks noteikts cits datums, stāsies spēkā šādi grozījumi:

Grozījumi attiecībā uz noteiktiem Sabiedrības Apakšfondiem:

• . Nordea 1 - European Alpha Fund

Apakšfonds maina savu nosaukumu uz "Nordea 1 - European Opportunity Fund".

• . Nordea 1 - Emerging Market Blend Bond Fund

Kā izņēmums no 5. nodaļas noteikumiem attiecībā uz dažām šā Apakšfonda hedžētajām akciju klasēm hedžēšanas līmenis tikai daļēji var nosegt valūtas maiņas risku starp šā Apakšfonda bāzes valūtu un attiecīgo denominācijas valūtu.

• . "Nordea 1 - Emerging Market Corporate Bond Fund", "Nordea 1 - European High Yield Bond Fund", "Nordea 1 - European High"

"Yield Bond Fund II", "Nordea 1 - Global High Yield Bond Fund", "Nordea 1 - International High Yield Bond Fund", "Nordea 1 - Low Duration US High Yield Bond Fund", "Nordea 1 - North American High Yield Bond Fund" un "Nordea 1 - US High Yield Bond Fund"

Šo Apakšfondu gadījumā tagad ir noteikts, ka tiem ir tiesības ieguldīt obligācijās, uz kurām attiecas S Regula.

• . Nordea 1 - Emerging Markets Focus Equity Fund

Apakšfonds var ieguldīt akciju tiesībās, un tagad ir iekļauta atsauce uz līdzdalības sertifikātiem (P-Notes).

• . Nordea 1 - European Covered Bond Fund

Teksts "Visām Apakšfonda akcijām iegādes brīdī ir jābūt AA-/Aa3 vai augstākam reitingam, ko piešķīris "Standard & Poor's", "Moody's" vai "Fitch"" tagad tiek mainīts uz "Ne vairāk kā 10% no apakšfonda kopējiem aktīviem var ieguldīt obligācijās ar BBB-/Baa3 vai zemāku reitingu un/vai obligācijās bez reitinga".

• . Nordea 1 - European Value Fund

Ir iekļauta rindkopa "Minimālā parakstīšanās, konvertācijas un akciju paketes summa", lai norādītu, ka šā Apakšfonda gadījumā "minimālā ieguldījumu summa katram ieguldītājam šā Apakšfonda X, AX, HX un HAX Akciju Šķirās ir EUR 5 000 000 vai līdzvērtīga summa, ja vien Direktoru padome nelemj citādi".

• . Nordea 1 - Nordic Equity Small Cap Fund

Apakšfonda ienesīguma standarts ir mainīts no "Carnegie Nordic Small Cap Index" uz "Carnegie Small CSX Return Nordic". Kā izņēmums attiecībā uz spēkā stāšanās datumu šie grozījumi stāsies spēkā 2013. gada 30. aprīlī.

• . Nordea 1 - North American All Cap Fund

Ienesīguma standarta pilnais nosaukums tagad ir "Russel 3000 - Net Return Index". Turklāt īpaši šim apakšfondam ir izveidots jauns akciju šķiras veids: F Akciju šķira, nesadaloša akciju šķira institucionāliem ieguldītājiem, ar maksu par fonda vērtības pieaugumu un "Russel 3000 Index" kā minimālo atdeves likmi.

• . Nordea 1 - North American Small Cap Fund

Ienesīguma standarta pilnais nosaukums tagad ir "Russel 2000 - Net Return Index".

• . Nordea 1 - Stable Equity Long/Short Fund

Minimālā atdeves likme ir mainīta no "MSCI World - Net Return Index" uz "Euribor 1M", un ieguldījumu limits biržā tirgotos fondos ir paaugstināts no 5% līdz 10% no Apakšfonda neto aktīviem.

• . "Nordea 1 - Danish Kroner Reserve", "Nordea 1 - Norwegian Kroner Reserve" un "Nordea 1 - Swedish Kroner Reserve"

Ir svītrota atsauce uz ieguldījumiem naudas tirgus instrumentos.

Turklāt Akcionāri tiek informēti par šādiem grozījumiem ar Sabiedrību saistītajā prospektā:

Visā Prospektā, izņemot "Nordea 1 - Heracles Long/Short MI Fund", "Nordea 1 - Multi-Asset Fund" un "Nordea 1 - Multi-Asset Plus Fund", visas atsauces uz atvasinātajiem instrumentiem apakšfondu līmenī (t.i. Prospekta 4. nodaļa) atkarībā no šo atvasināto instrumentu izmantošanas veida ir pārstrādātas šādi:

- ja hedžēšanai:

"Šajā Apakšfondā atvasinātie instrumenti tiek izmantoti tikai hedžēšanai. 8. nodaļas "Ieguldījumu ierobežojumi" II sadaļā "Atvasināto finanšu instrumentu izmantošana" ir sniegts detalizēts apraksts un skaidrojums par to, kā Sabiedrība izmanto atvasinātos instrumentus";

- ja hedžēšanai un efektīvai portfeļa pārvaldībai:

"Šajā Apakšfondā atvasinātie instrumenti tiek izmantoti tikai hedžēšanai, kā arī efektīvai portfeļa pārvaldībai. 8. nodaļas "Ieguldījumu ierobežojumi" II sadaļā "Atvasināto finanšu instrumentu izmantošana" ir sniegts detalizēts apraksts un skaidrojums par to, kā Sabiedrība izmanto atvasinātos instrumentus";

- ja ieguldījumiem un hedžēšanai:

"Šis Apakšfonds var izmantot atvasinātos finanšu instrumentus ieguldījumu stratēģijas ietvaros vai hedžēšanai. 8. nodaļas "Ieguldījumu ierobežojumi" II sadaļā "Atvasināto finanšu instrumentu izmantošana" ir sniegts detalizēts apraksts un skaidrojums par to, kā Sabiedrība izmanto atvasinātos instrumentus";

- ja ieguldījumiem:

"Šis Apakšfonds var izmantot atvasinātos finanšu instrumentus ieguldījumu stratēģijas ietvaros. 8. nodaļas "Ieguldījumu ierobežojumi" II sadaļā "Atvasināto finanšu instrumentu izmantošana" ir sniegts detalizēts apraksts un skaidrojums par to, kā Sabiedrība izmanto atvasinātos instrumentus";

- ja ieguldījumiem, hedžēšanai un efektīvai portfeļa pārvaldībai:

"Šis Apakšfonds var izmantot atvasinātos finanšu instrumentus ieguldījumu stratēģijas ietvaros vai hedžēšanai, vai efektīvai portfeļa pārvaldības paņēmienu piemērošanai. 8. nodaļas "Ieguldījumu ierobežojumi" II sadaļā "Atvasināto finanšu instrumentu izmantošana" ir sniegts detalizēts apraksts un skaidrojums par to, kā Sabiedrība izmanto atvasinātos instrumentus".

Visā Prospektā un Apakšfondu līmenī rindkopas "Minimālā parakstīšanās, konvertācijas un akciju paketes summa" gadījumā tagad pareizā atsauce par atsevišķu akciju šķiru minimālo ieguldījumu summu ir uz Prospekta 5. nodaļu (nevis 6. nodaļu).

2. nodaļā "Definīcija":

- ir iekļauta šāda "Atvasinājumu/Atvasināto finanšu instrumentu" definīcija: "Finanšu instrumenti, kuru vērtība ir atkarīga no tos veidojošo ieguldījumu vērtības; šī vērtība mainās, mainoties finanšu instrumenta cenai, tai skaitā, bet neaprobežojoties ar pārvedamiem vērtspapīriem (definīcija turpmāk tekstā), preču cenām, procentu likmēm, ārvalstu valūtas likmēm, kredītrisku, tirgus risku vai finanšu indeksiem. Šādus atvasinātos instrumentus var iedalīt biržā tirgotos atvasinātos instrumentos un ārpusbiržas (OTC) atvasinātos instrumentos.";

- definīcija "Direktīva" ir izņemta un aizstāta ar definīciju "PVKIU Direktīva";

- ir iekļauta definīcija "2007. gada 13. februāra Likums";

- definīcija "Likums" ir izņemta un aizstāta ar definīciju "2010. gada 17. decembra Likums";

- tagad ir iekļauta definīcija "S Regula": "Vērtspapīru likuma noteikums, kā definēts tālāk tekstā, saskaņā ar kuru tiek piemērots izņēmums attiecībā uz saistībām, kas tiek noteiktas saskaņā ar Vērtspapīru likuma 5. pantu vērtspapīru piedāvājumiem, kurus ārpus Savienotajām Valstīm veikuši gan ASV, gan ārvalstu emitenti. Ja emitents ir veicis privātu vai publisku vērtspapīru piedāvājumu ārpus Amerikas Savienotajām Valstīm, tad saskaņā ar šo noteikumu tas nav jāreģistrē atbilstoši Vērtspapīru likumam, kā definēts tālāk tekstā.";

- ir atjaunināta definīcija "Regulētais tirgus" attiecībā uz Eiropas Parlamenta un Padomes 2004. gada 21. aprīļa Direktīvu par finanšu instrumentu tirgiem.

5. nodaļā "Akciju kapitāls":

- decimāldaļu skaits Y akciju gadījumā tagad ir palielināts līdz 4;

- saraksts, kurā iekļautas Akciju Šķiras, kuras Sabiedrība drīkst emitēt, ir papildināts ar šādām Šķirām un Šķiru grupām: AC1, BC1, HAC1 un HBC1 ar:

AC1-Akcijas paredz tiesības saņemt dividendes gadījumos, kad Akcionāru kopsapulce nolemj tās izmaksāt. AC1-Akcijas ir pieejamas gan Institucionālajiem, gan Neinstitucionālajiem ieguldītājiem. Taču AC1-Akcijas ir pieejamas tikai Ieguldītājiem, kuru faktiskā vai juridiskā dzīvesvieta ir Nīderlande un Apvienotā Karaliste. Pārvaldes Sabiedrība neatteiksies ne no vienas Pārvaldes maksas daļas par šo Akciju Šķiru par labu jebkuriem Starpniekiem vai Izplatītājiem, kuri izplata šādas Akcijas;

BC1-Akcijas neparedz nekādus dividenžu maksājumus; Akcionāri, kuriem pieder šīs Šķiras akcijas, gūst labumu no kapitāla pieauguma, ko nodrošina uz šo Šķiru attiecinātā Apakšfonda ienākuma ieguldīšana atpakaļ. BC1-Akcijas ir pieejamas gan Institucionālajiem, gan Neinstitucionālajiem ieguldītājiem. Taču BC1-Akcijas ir pieejamas tikai Ieguldītājiem, kuru faktiskā vai juridiskā dzīvesvieta ir Nīderlande un Apvienotā Karaliste. Pārvaldes Sabiedrība neatteiksies ne no vienas Pārvaldes maksas daļas par šo Akciju šķiru par labu jebkuriem Starpniekiem vai Izplatītājiem, kuri izplata šādas Akcijas.;

HAC1 Šķiru grupas akcijas ir hedžētas pret attiecīgā Apakšfonda Bāzes valūtu. Taču tās paredz tiesības saņemt dividendes gadījumos, kad Akcionāru kopsapulce nolemj tās izmaksāt.

HAC1 Šķiru grupas akcijas ir pieejamas gan Institucionāliem, gan Neinstitucionāliem ieguldītājiem. Taču HAC1 Šķiru grupas Akcijas ir pieejamas tikai Ieguldītājiem, kuru faktiskā vai juridiskā dzīvesvieta ir Nīderlande un Apvienotā Karaliste. Pārvaldes Sabiedrība neatteiksies ne no vienas Pārvaldes maksas daļas par HAC1 Šķiru grupas akcijām par labu jebkuriem Starpniekiem vai Izplatītājiem, kuri atbalsta šādu Šķiru izplatīšanu;

HBC1 Šķiru grupas akcijas ir hedžētas pret attiecīgā Apakšfonda Bāzes valūtu. Taču tās neparedz nekādus dividenžu maksājumus; Akcionāri, kuriem pieder šo šķiru akcijas, gūst labumu no kapitāla pieauguma, ko nodrošina uz šo šķiru attiecinātā Apakšfonda ienākuma ieguldīšana atpakaļ. HBC1 Šķiru grupas akcijas ir pieejamas gan Institucionāliem, gan Neinstitucionāliem ieguldītājiem. Taču HBC1 Šķiru grupas Akcijas ir pieejamas tikai Ieguldītājiem, kuru faktiskā vai juridiskā dzīvesvieta ir Nīderlande un Apvienotā Karaliste. Pārvaldes Sabiedrība neatteiksies ne no vienas Pārvaldes maksas daļas par HBC1 Šķiru grupas akcijām par labu jebkuriem Starpniekiem vai

Izplatītājiem, kuri atbalsta šādu Šķiru izplatīšanu;

- "HAC" tagad tiek pieskaitītas Privātām akcijām;

- "USD" un "JPY" tagad tiek pieskaitītas valūtām, kurās var emitēt Privātas akcijas un Institucionālas akcijas;

- tālāk minētā rindkopa ir svītrota no sadaļām par Privātajām akcijām un Institucionālajām akcijām: «Direktoru padome pēc saviem ieskatiem var lemt, uz kurām Akciju Šķirām varēs parakstīties konkrētā Apakšfondā. Uz Apakšfonda BP-Akcijām, AP-Akcijām, BC-Akcijām, AC-Akcijām un E-Akcijām var parakstīties arī USD vai JPY valūtā, ja šāda valūta ir šā Apakšfonda Bāzes valūta. Taču Direktoru padome var atkāpties no šā noteikuma un nolemt emitēt Privātas akcijas, kas denominētas USD vai JPY, pat ja tā nav Bāzes valūta, ja Akciju emisija USD vai JPY tiek uzskatīta par atbilstīgu konkrētā Apakšfonda ieguldījumu videi.» un aizstāta ar šādu tekstu: "Direktoru padome var pēc saviem ieskatiem lemt par papildu valūtām.";

- akciju klašu hedžēšanas līmeni tagad drīkst pielāgot;

- tagad ir norādīts, ka "hedžēšanas stratēģiju izmantošana var negatīvi ietekmēt attiecīgās hedžētās akciju šķiras Apakšfonda Neto aktīvu vērtību";

- attiecībā uz Institucionālajām akcijām ir iekļauts jauns akciju šķiras veids īpaši "Sub-fund North American All Cap Fund" fondam: F-Akcijas.

6. nodaļā "Akciju tirdzniecība":

- tagad ir ieļautas F-Akciju (tikai "Sub-fund North American All Cap Fund" fondam) specifikācijas un

- rindkopā par Akciju konvertāciju ir svītrots šāds aizliegums: «Uzkrājošās akcijas nedrīkst konvertēt par Sadales akcijām un otrādi».

8. nodaļā "Ieguldījumu ierobežojumi":

- Limits ieguldījumiem Atvērta tipa ieguldījumu sabiedrību ieguldījumu apliecībās tiek paaugstināts no 5 līdz 10%;

- Riskam pakļautās vērtības (VaR) pieejas apraksts ir mainīts šādi: "VaR tiek aprēķināta visa portfeļa līmenī akciju turēšanas periodam, kas nepārsniedz vienu mēnesi (20 darba dienas) un ar uzticamības līmeni, kas nav zemāks par 95%, un papildus tiek veikti arī līdzšinējo datu, kā arī noturības testi, kā aprakstīts CSSF apkārtrakstā "Circular 11/512", ņemot vērā iespējamās izmaiņas un papildinājumus.";

- Relatīvās riskam pakļautās vērtības (VaR) pieejas apraksts ir mainīts šādi: "Apakšfondi, kas izmanto "Relatīvās riskam pakļautās vērtības" metodi, lai noteiktu savu globālo ekspozīciju pret atvasinātajiem instrumentiem, salīdzina savu riskam pakļauto vērtību ar vienu no etalona portfeļiem. Saskaņā ar CSSF apkārtrakstu "Circular 11/512", ņemot vērā iespējamās izmaiņas un papildinājumus, riskam pakļautā vērtība, kas tiek aprēķināta ar maksimums 1 mēneša (20 darba dienu) intervālu un uzticamības līmeni, kas nav zemāks par 95%, nedrīkst būt divreiz augstāka par etalona portfeļa riskam pakļauto vērtību. Attiecībā uz Riskam pakļautās vērtības (VaR) pieeju tagad ir norādīta paredzamā aizņemtā kapitāla nominālsumma;

- Absolūtās riskam pakļautās vērtības apraksts ir mainīts šādi: "Apakšfondi, kas izmanto metodi ar nosaukumu "Absolūtā riskam pakļautā vērtība", nosaka savu globālo ekspozīciju pret atvasinātajiem instrumentiem, izmantojot riskam pakļauto vērtību, kas tiek aprēķināta ar maksimums 1 mēneša (20 darba dienu) intervālu un uzticamības līmeni, kas nav zemāks par 95%. Ikmēneša riskam pakļautā vērtība ar uzticamības līmeni 99% nedrīkst pārsniegt 20% no attiecīgā Apakšfonda neto aktīvu vērtības. Maksimālais 20% limits ir attiecīgi jāpielāgo atšķirīgiem laika intervāliem vai uzticamības līmeņiem." Attiecībā uz Absolūtās riskam pakļautās vērtības pieeju tagad ir norādīta paredzamā aizņēmumu nominālsumma;

- "Euro Bank Debt Fund" maina savu pieeju no Saistību pieejas uz Absolūtās riskam pakļautās vērtības pieeju. Paredzamais aizņēmumu līmenis ir 120%;

- "European High Yield Bond Fund II" pāriet no Relatīvās riskam pakļautās vērtības pieejas uz Saistību pieeju. Tādēļ sagaidāmais aizņēmumu līmenis tiek svītrots;

- virsrakstā "II. Atvasināto finanšu instrumentu izmantošana" tagad ir norādīti iemesli atvasināto instrumentu izmantošanai, kā arī to tipi. Turklāt ir iekļautas atsauces uz finanšu indeksiem, īpašiem atvasinātiem instrumentiem, preču fizisku piegādi un ģenerālvienošanām par neto norēķiniem.

- III virsraksts ir mainīts uz "III. Citi efektīvi portfeļa pārvaldības paņēmieni un instrumenti". Iepriekšējās atsauces uz "efektīvu portfeļa pārvaldību" ir aizstātas ar "produktīvu portfeļa pārvaldību". Un Heracles Long/Short MI Fund gadījumā maksimālā paredzamā aizņēmumu summa ir paaugstināta no 1000% līdz 1200%.

12. nodaļā "Ieguldījumu Apakš-apakšpārvaldnieki" "European Value Partners Advisors S.à r.l." tagad ir norādīts kā apakš-apakšpārvaldnieks fondam "European Value Fund". Un 13. nodaļā "Ieguldījumu konsultanti un apakškonsultanti" ir svītrota atsauce uz "European Value Partners Advisors S.àr.l.".

20. nodaļā "Likvidēšana un apvienošana" daļa teksta ir mainīta šādi: "Apakšfonds var tikt apvienots ar citu Sabiedrības apakšfondu, cita Luksemburgas SICAV apakšfondu, kas organizēts atbilstoši 2010. gada 17. decembra Likuma I daļai, vai ar ieguldījumu fondu, kura domicils ir citā dalībvalstī, kas atbilst PVKIU Direktīvai, ar Direktoru padomes lēmumu vai ja tas ir lietderīgi Akcionāru labākajās interesēs." Tiek svītrots šis teikums: "Sabiedrība neparedz apvienot nevienu Apakšfondu ar citu Luksemburgas "FCP" vai kādu ārvalstu ieguldījumu fondu."

30. nodaļā "Ieguldījumu Apakšapakšpārvaldnieki" ir atjaunināta "Capital Four Management A/S" adrese un ir iekļauta "European Value Partners Advisors S.àr.l. 534, rue de Neudorf, L-2220 Luxembourg, Grand Duchy of Luxembourg" adrese.

Ir iekļauta jauna 32. nodaļa "Darījumu partneri"; tajā ir uzskaitīti Pārvaldes sabiedrības atzītie darījumu partneri Apakšfondu darījumiem ar ārpusbiržas atvasinātajiem instrumentiem, biržā tirgotiem atvasinātajiem instrumentiem un REPO darījumiem. Līdz ar to ir mainīta iepriekšējo 32., 33., 34. un 35. nodaļas numerācija uz 33., 34., 35. un 36. nodaļu.

35. nodaļā "Publiskā mārketinga atļaujas" valstu, kurās Sabiedrībai ir atļauts pilnībā vai daļēji veikt publisku mārketingu, sarakstam ir pievienota Beļģija.

Akcionāri, kuri nepiekrīt augšminētajām pārmaiņām, var pieprasīt savu Akciju atpirkšanu bez darījumu izdevumiem. Atpirkšanas pieprasījumus "Nordea Bank S.A." jāsaņem rakstveidā uz tālāk minēto adresi ne vēlāk kā 2013. gada 26. aprīlī plkst. 15:30 pēc Centrāleiropas laika.

Prospekta atjauninātu versiju, datētu ar 2013. gada aprīli, bez maksas var saņemt Sabiedrības vai "Nordea Bank S.A." Reģistrētajā birojā ar adresi 562, rue de Neudorf, L-2220 Luxembourg, Grand Duchy of Luxembourg.

Akcionāri, kuriem ir jautājumi par augšminētajām pārmaiņām, tiek aicināti griezties pie sava finanšu konsultanta vai "Nordea Investment Funds S.A." Klientu apkalpošanas dienesta pa tālruni +352 43 39 50-1.

Luksemburga, 2013. gada 27. marts

"Nordea 1, SICAV" Direktoru padome

Nordea 1, SICAV

562, rue de Neudorf, L-2220 Luxembourg

www.nordea.lu

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!