• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2013. gada 1. marta stenogramma "Latvijas Republikas 11.Saeimas ziemas sesijas devītā (ārkārtas) sēde 2013.gada 1.martā ". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2013., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/op/2013/46.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdes protokols Nr.12

Ministru kabineta ārkārtas sēdes protokols

Vēl šajā numurā

06.03.2013., Nr. 46

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: stenogramma

Pieņemts: 01.03.2013.

OP numurs: 2013/46.4

2013/46.4
RĪKI

Saeimas sēdes stenogramma

Latvijas Republikas 11.Saeimas ziemas sesijas devītā (ārkārtas) sēde 2013.gada 1.martā

Sēdi vada Latvijas Republikas 11.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Sēdes vadītāja. Labrīt, cienījamie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Pulkstenis ir 10.00. Sākam Saeimas 1.marta ārkārtas sēdi.

Mums darba kārtībā ir viens jautājums – lēmuma projekts "Par uzticības izteikšanu satiksmes ministram Anrijam Matīsam".

Vārds Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim.

V.Dombrovskis (Ministru prezidents).

Cienījamā priekšsēdētājas kundze! Godātie deputāti! Šodien esam sapulcējušies, lai izvērtētu satiksmes ministra amata kandidātu un balsotu par viņu. Kā zināms, iepriekšējais satiksmes ministrs Roņa kungs ir paziņojis par demisiju, un attiecīgi šajā laika posmā esmu uzrunājis vairākus iespējamos satiksmes ministra amata kandidātus. Jāatzīst, ka satiksmes ministra kandidātu atlase nav bijusi sevišķi viegla. Vairāki no uzrunātajiem kandidātiem ir atteikušies dažādu iemeslu dēļ, minot gan atalgojumu, gan nopietnās nozarē risināmās problēmas, gan to spiedienu, ar kuru nākas saskarties ministriem. Līdz ar to pašreiz esmu uzrunājis kā iespējamo kandidātu Satiksmes ministrijas valsts sekretāru Anriju Matīsu. Jāatzīst, ka Matīsa kungam ir liela izpratne un zināšanas gan par darbu nozarē, jau vairākus gadus vadot Satiksmes ministriju, tātad pārzinot nozares problemātiku un piedāvājot arī konkrētus risinājumus daudzām satiksmes nozarē sasāpējušām problēmām.

Un patiešām – risināmo jautājumu šeit ir ļoti daudz. Varu minēt gan jautājumu par "Pasažieru vilcienu", par airBaltic, par ceļu stāvokli, par ceļu būves kvalitāti, par pasta pakalpojumu liberalizāciju un vēl virkni citu jautājumu, kuriem ir nepieciešami risinājumi un kurus Matīsa kungs kā ministrs ir gatavs risināt un virzīt satiksmes nozari uz priekšu.

Matīsa kungam ir liela darba pieredze valsts pārvaldē. Kā zināms, iepriekš viņš ir bijis Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs, strādājis arī citos vadošos amatos valsts pārvaldē. Līdz ar to viņam ir gan nepieciešamā pieredze valsts pārvaldē, gan arī labas zināšanas par satiksmes nozari. Līdz ar to es uzskatu, ka viņš būs labs satiksmes ministrs – profesionāls, kompetents, ar skaidru redzējumu par nozarē risināmajiem jautājumiem.

Līdz ar to, godātie deputāti, aicinu atbalstīt satiksmes ministra amata kandidātu Anriju Matīsu. Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Uzsākam debates. Vārds deputātam Eināram Cilinskim.

E.Cilinskis (VL–TB/LNNK).

Godātā Saeimas priekšsēdētājas kundze! Godājamie deputāti! Nacionālā apvienība ir runājusi par argumentiem, kamdēļ tā neatbalstīs piedāvāto satiksmes ministra kandidatūru. Es nedomāju, ka ir jēga tos pieminēt vēlreiz, tie ir zināmi un nav mainījušies. Taču ir dažas lietas, kas īstenībā ir vēl nozīmīgākas.

Godājamā VIENOTĪBA! Ja jūs domājat, ka visas jūsu slēptās lietas nekad netaps redzamas, tad tā var domāt, bet tā nenotiek. Tā nenotiek pat tad, ja vajā žurnālistus, kas tādas lietas atklāj, kā tas notika citas partijas gadījumā sakarā ar Jēkabsona kungu. Protams, jūs varat absolūtā paštaisnumā visos grēkos vainot Nacionālo apvienību – tāpat kā citkārt izglītības un zinātnes ministru, varat turpināt "bīdīt" aizkulišu lietas satiksmes jomā ar oligarhiem un dažādām personīgo interešu grupām. Varat slepeni nostiprināt kopīgi ar "Saskaņas Centru" Gazprom varu Latvijā un varat domāt, ka eiro ieviešana tā aplaimo latviešu tautu, ka visu kompensēs. Bet, ja VIENOTĪBA aizies pa Latvijas ceļu... kā Tautas partija un "Saimnieks", ne jau kāda cita tiesiskuma koalīcija ieņems vakanto vietu. Protams, iespējams, ka dažiem lietu "bīdītājiem" tas būs gluži vienalga, pārējiem es iesaku tomēr par to padomāt – ja ne šodien, tad citā reizē. Novēlu veiksmi Matīsa kungam viņa amatā!

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītāja. Paldies. Debates slēdzu. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu "Par uzticības izteikšanu satiksmes ministram Anrijam Matīsam"! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret – 12, atturas – nav. Lēmums pieņemts. Apsveicu jaunievēlēto satiksmes ministru!

Līdz ar to Saeimas 1.marta ārkārtas... Ā! Lūdzu zvanu! Lūdzu deputātu klātbūtnes reģistrācijas režīmu!

Vārds Saeimas sekretāra biedram Jānim Vucānam reģistrācijas rezultātu nolasīšanai.

J.Vucāns (ZZS).

Godātie kolēģi! Nav reģistrējušies: Jānis Ādamsons... nav, Inita Bišofa... nav, Inga Bite... nav, Ilma Čepāne... nav, Vjačeslavs Dombrovskis... nav, Jānis Klaužs... nav, Ilmārs Latkovskis... nav, Inguna Rībena... nav, Dmitrijs Rodionovs... nav, Kārlis Seržants... nav, Raimonds Vējonis... nav, Valdis Zatlers... arī nav. Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies. Līdz ar to Saeimas 1.marta sēdi pasludinu par slēgtu. Bet es aicinu deputātus uz konferenci, diskusiju, kas notiek Sarkanajā zālē, par problēmām izglītības jomā un to iespējamiem risinājumiem.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!