• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2013. gada 20. decembra saistošie noteikumi Nr. 68 "Par pašvaldības nodevu par suņu turēšanu Rēzeknes pilsētā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2013., Nr. 252 https://www.vestnesis.lv/op/2013/252.65

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.70

Par sociālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā

Vēl šajā numurā

28.12.2013., Nr. 252

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 68

Pieņemts: 20.12.2013.

OP numurs: 2013/252.65

2013/252.65
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.68

Rēzeknē 2013.gada 20.decembrī (prot. Nr.19, 2.p.)

Par pašvaldības nodevu par suņu turēšanu Rēzeknes pilsētā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21.panta pirmās daļas 15.punktu, likuma
"Par nodokļiem un nodevām" 12.panta
pirmās daļas 5.punktu un Ministru kabineta
2005.gada 28.jūnija noteikumu Nr.480
"Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt
pašvaldības nodevas" 3., 10., 16. un 16.1 punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā maksājama pašvaldības nodeva par suņu turēšanu (turpmāk – suņa turēšanas nodeva) Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā.

2. Par suņu turēšanu Rēzeknes pilsētā ir jāmaksā ikgadējā pašvaldības nodeva.

3. Suņu turēšanas nodeva tiek noteikta 12,00 euro gadā par vienu suni, un tā jāsamaksā ik gadu līdz 1.martam, vai reizi ceturksnī 3,00 euro apmērā.

4. Suņu turēšanas nodeva jāsāk maksāt, kad suns sasniedzis 3 (trīs) mēnešu vecumu vai viena mēneša laikā pēc suņa iegādes, un jāmaksā ik gadu visu suņa turēšanas laiku.

5. No suņu turēšanas nodevas ir atbrīvoti:

5.1. personas ar pirmās un otrās grupas invaliditāti;

5.2. valsts iestādes, kurās tiek audzēti dienesta suņi;

5.3. redzes un dzirdes invalīdi.

6. Suņu turēšanas nodeva ir samazināta par 50%:

6.1. privātmāju īpašniekiem;

6.2. maznodrošinātām personām;

6.3. maza izmēra dekoratīvo suņu īpašniekiem, ja suņa skausta augstums nepārsniedz 35 cm.

7. Rēzeknes pašvaldības nodevas par suņu turēšanu administrēšanas funkcija tiek deleģēta Rēzeknes pašvaldības SIA "Rēzeknes Namsaimnieks" (turpmāk – SIA "Rēzeknes Namsaimnieks").

8. Pēc suņa vienreizējas reģistrācijas, saskaņā ar saistošajiem noteikumiem "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Rēzeknes pilsētā", rēķins par suņu turēšanas ikgadēju nodevas samaksāšanu tiek nosūtīts uz norādītā suņa īpašnieka mājas adresi vai elektronisko pastu.

9. Pēc suņu turēšanas ikgadējās nodevas samaksāšanas bankā vai SIA "Rēzeknes Namsaimnieks" kasē, suņa īpašnieks saņem nodevas žetonu, uzrādot SIA "Rēzeknes Namsaimnieks" darbiniekam kvīti par suņu turēšanas nodevas samaksu un suņa vakcinācijas apliecību ar atzīmi par suņa ikgadējo vakcināciju pret trakumsērgu.

10. Suņa reģistrācijas žetona nozaudēšanas gadījumā, suņa īpašniekam jāmaksā atjaunotā reģistrācijas žetona izgatavošanas izdevumi.

11. Adreses maiņas gadījumā, suņa īpašniekam jāinformē SIA "Rēzeknes Namsaimnieks", lai saņemtu rēķinu par suņu turēšanas ikgadēju nodevas samaksāšanu.

12. SIA "Rēzeknes Namsaimnieks" reizi pusgadā jāiesniedz informācija par reģistrēto Rēzeknes pašvaldības teritorijā suņu skaitu Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvaldei.

13. Līdzekļi, kas tiek iegūti no nodevas samaksas par ikgadējās suņu turēšanu tiek izlietoti mājas dzīvnieku izķeršanas organizēšanai un dzīvnieku patversmes uzturēšanai.

14. Suņu turēšanas nodevas nomaksas kontroli veic Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvalde.

15. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks A.Rešetņikovs



Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.68 "Par pašvaldības nodevu par suņu turēšanu Rēzeknes pilsētā"

Pašreizējās situācijas raksturojums

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 21.panta pirmās daļas 15.punkts, likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12.panta pirmās daļas 5.punkts, Ministru kabineta 2005.gada 28.jūnija noteikumu Nr.480 "Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldības nodevas" 3., 10., 16. un 16.1 punkts.

Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā maksājama pašvaldības nodeva par suņa turēšanu Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošo noteikumu projekts "Par pašvaldības nodevu par suņu turēšanu Rēzeknes pilsētā" sagatavots, lai noteiktu kārtību, kādā maksājama pašvaldības nodeva par suņa turēšanu Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā.

Par suņa turēšanu Rēzeknes pilsētā ir jāmaksā ikgadējā pašvaldības nodeva. Pēc suņu turēšanas ikgadējās nodevas samaksāšanas, suņa īpašnieks saņem nodevas žetonu, uzrādot SIA "Rēzeknes Namsaimnieks" darbiniekam kvīti par suņu turēšanas nodevas samaksu un suņa vakcinācijas apliecību ar atzīmi par suņa ikgadējo vakcināciju pret trakumsērgu.

Namu pārvaldēm, namu īpašniekiem, namu apsaimniekotājiem vienu reizi gadā līdz 1.martam jāiesniedz informācija Rēzeknes pilsētas pašvaldībai par suņu uzskaiti viņiem piederošajās (pārvaldāmajās) mājās.

Līdzekļi, kas tiek iegūti no nodevas samaksas par ikgadējās suņu turēšanu tiek izlietoti mājas dzīvnieku izķeršanas organizēšanai un dzīvnieku patversmes uzturēšanai.

Suņu turēšanas nodevas nomaksas kontroli veic Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvalde.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav iespējams veikt saistošo noteikumu finansiālo ietekmi uz pašvaldības budžetu, jo nav iespējams iepriekš prognozēt reģistrēto suņu skaitu.

Līdzekļi, kas iegūti no suņu turēšanas nodevām, tiek izlietoti klaiņojošo dzīvnieku izķeršanai un izolēšanai, dzīvnieku patversmes uzturēšanai, suņu pastaigas laukumu ierīkošanai. Saistošo noteikumu izpilde tiks nodrošināta esošo institūciju ietvaros.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu projektā paredzētais regulējums attiecināms uz tiem suņu īpašniekiem, kuru īpašumā atrodas suns.

Tiesiskais regulējums uzliks mērķgrupai jaunus pienākumus: maksāt pašvaldības nodevu, suņa īpašniekam ir pienākums pēc suņa iegūšanas īpašumā (viena mēneša laikā) to reģistrēt Rēzeknes pašvaldībā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Privātpersona var griezties saistošo noteikumu piemērošanā Rēzeknes pilsētas domē.

Suņa īpašniekam suņu turēšanas nodeva jāsamaksā ik gadu. Suņu turēšanas nodeva jāsāk maksāt, kad suns sasniedzis 3 mēnešu vecumu, un jāmaksā ik gadu visa suņa mūža garumā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ievietots www.rezekne.lv Rēzeknes pašvaldības sadaļā "Saistošo noteikumu projekti" pieejams domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā (Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē).

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks A.Rešetņikovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!