• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2013/123.DA2): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2013., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/op/2013/123.DA2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu atsaukumi

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

28.06.2013., Nr. 123

OP 2013/123.DA2
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 52 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Dažādi sludinājumi

Paziņojums

Labklājības ministrija saņēmusi vairākus simtus arodbiedrību biedru iesniegumus, kurus 2013.gada maijā un jūnijā ir pārsūtījis Ministru prezidents. Šajos iesniegumos ir lūgts sniegt skaidrojumu par likumprojektā "Arodbiedrību likums" ietverto regulējumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar arodbiedrību biedru.

Labklājības ministrija informē, ka par likumprojektā ietverto regulējumu ir notikušas diezgan daudzas diskusijas un rezultātā valsts sekretāru sanāksmes 2013.gada 18.aprīļa sēdē tika panākta vienošanās, ka likumprojekta 11.pants, kas noteic arodbiedrību tiesības un to īstenošanu, tiek papildināts ar normu, kas paredz, ka arodbiedrības biedru, kuri nav arodbiedrības pilnvarotās amatpersonas, darba līgumu uzteikšana īstenojama atbilstoši Darba likuma noteikumiem.

2013.gada 4.jūnijā tādā redakcijā arī Ministru kabinets atbalstīja likumprojektu "Arodbiedrību likums".

Likumprojektā ietvertais regulējums kopsakarā ar Darba likumā ietvertajām normām nodrošina efektīvu arodbiedrību tiesību aizsardzību un nepasliktina un nesašaurina tiesisko regulējumu attiecībā uz arodbiedrības biedru darba līguma uzteikumiem.

Detalizēta darba līguma uzteikšanas kārtība arodbiedrības biedram ir ietverta Darba likuma 110.pantā. Līdz ar to, ņemot vērā Ministru kabineta 2009.gada 3.februāra noteikumu Nr.108 "Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi" 3.3.apakšpunktā noteikto, ka normatīvā akta projektā neietver normas, kas dublē augstāka vai tāda paša spēka normatīvā akta normās ietverto regulējumu, nav nepieciešams likumprojektā "Arodbiedrību likums" regulēt jautājumu par darba līguma uzteikumu arodbiedrības biedram.

Jānorāda arī, ka šobrīd tiek izskatīti arī grozījumi Darba likumā un darba devēju sākotnēji izteiktais priekšlikums izslēgt Darba likuma 110.pantu neguva atbalstu. Līdz ar to likumprojektā "Grozījumi Darba likumā" nav ietverts grozījums likuma 110.pantā un tiek saglabāts spēkā esošais regulējums. Tādēļ šobrīd nav pamata uzskatīt, ka tiek atņemtas arodbiedrības biedra tiesības uz aizsardzību darba tiesisko attiecību izbeigšanas gadījumā.

Papildus informējam, ka, ņemot vērā Iesniegumu likuma 6.panta trešo daļu, šī Labklājības ministrijas atbilde ir publicēta ne tikai izdevumā "Latvijas Vēstnesis", bet arī Labklājības ministrijas mājaslapā un ir izlikta arī ministrijas apmeklētājiem pieejamās telpās Rīgā, Skolas ielā 28.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!