• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2012. gada 17. oktobra lēmums "Par 11.Saeimas deputāta Nikolaja Kabanova Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.2012., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/op/2012/171.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums Nr.19

Par atļauju publiski nēsāt citas valsts apbalvojumu

Vēl šajā numurā

30.10.2012., Nr. 171

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: lēmums

Pieņemts: 17.10.2012.

OP numurs: 2012/171.1

2012/171.1
RĪKI

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas lēmums

Rīgā 2012.gada 17.oktobrī

Par 11.Saeimas deputāta Nikolaja Kabanova
Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija (turpmāk – Komisija) savā šā gada 3.oktobra sēdē ierosināja un savā šā gada 17.oktobra sēdē izskatīja 11.Saeimas deputāta Nikolaja Kabanova Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpuma lietu.

Atbilstoši Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.punktam "deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus; deputāts balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju". Komisija noskaidrojusi, ka Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdes laikā, kad notika jautājuma izskatīšana par Rīgas 40.vidusskolas skolotāja V.Rafaļska atbilstību ieņemamajam amatam saistībā ar viņa izteikumiem par nelojalitāti Latvijas valstij, deputāts N.Kabanovs vairākas reizes cēla roku un sauca: "Nošaut!". Komisija šādu izteicienu interpretē kā izaicinājumu uz pretlikumīgu darbību un vardarbību.

Saeimas deputātu ētikas kodeksa 14.punkts noteic, ka "deputāts Saeimā uzturas darba videi piemērotā apģērbā un pienācīgā izskatā. Sabiedriskās vietās deputāts neuzturas alkohola vai psihoaktīvo vielu reibumā vai klaji nepiedienīgā izskatā". Savukārt Saeimas deputātu ētikas kodeksa 20.punktā ir apstiprināts, ka "savā personiskajā dzīvē deputāts nedara neko tādu, kas grautu Saeimas prestižu vai radītu šaubas par viņa spēju godprātīgi veikt deputāta pienākumus". Komisija noskaidrojusi, ka deputāts N.Kabanovs minētās apakškomisijas sēdes laikā skaļi košļājis košļājamo gumiju un taisījis Saeimas deputāta ētikas normām nepiedienīgas grimases. Komisija uzskata to par amata rupju nolaidību un Saeimas deputāta ētikas kodeksa rupju pārkāpumu.

Līdz ar to Komisija konstatē, ka ir noticis Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7., 14. un 20. punkta pārkāpums, un, pamatojoties uz Saeimas kārtības ruļļa 179.pantu, Komisija pieņem lēmumu piemērot šādu sodu:

Izteikt 11.Saeimas deputātam Nikolajam Kabanovam rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt Komisijas lēmumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas
priekšsēdētājs V.Orlovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!