• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Paziņojumi akcionāriem, dalībniekiem, biedriem
Akciju sabiedrība (AS) paziņo par akcionāru sapulces sasaukšanu (AS, kurās ir uzrādītāja akcijas), par obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, par akcionāru pirmtiesībām uz jaunās emisijas akcijām, atzinumu par mantiskā ieguldījuma novērtēšanu, par pamatkapitāla palielināšanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2012/119.AD1): paziņojums akcionāriem, dalībniekiem, biedriem. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 31.07.2012., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/op/2012/119.AD1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paziņojumi kreditoriem, maksātnespējas, bankroti

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

31.07.2012., Nr. 119

OP 2012/119.AD1
RĪKI

Paziņojumi akcionāriem, dalībniekiem, biedriem: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Paziņojums akcionāriem, dalībniekiem, biedriem

Paziņojums akcionāriem, dalībniekiem, biedriem

AVIVA INVESTORS

Société d'Investissement à Capital Variable

Juridiskā adrese: 2 rue du Fort Bourbon, L-1249 Luxembourg R.C.S. Luxembourg B 32 640

PAZIŅOJUMS AVIVA INVESTORS - GLOBAL EQUITY THEMATIC FUND AKCIONĀRIEM

Sabiedrības Aviva Investors (tālāk tekstā - "Sabiedrība") direktoru valde (tālāk tekstā - "Valde") vēlas paziņot par dažām svarīgām Sabiedrības apakšfonda Aviva Investors - Global Equity Thematic Fund (tālāk tekstā - "Apvienojamais apakšfonds") izmaiņām.

Valde ir apsvērusi Apvienojamā apakšfonda pārvaldību un nolēmusi apvienot šo fondu ar citu Sabiedrības pārvaldītu apakšfondu, proti, Aviva Investors - Global Equity Income Fund (tālāk tekstā "Jaunais apakšfonds"); tālāk tekstā šie abi fondi saukti - "Fondi".

Apvienošanās stājas spēkā 2012. gada 7. septembrī (tālāk tekstā - "Apvienošanas datums").

Ja nepiekrītat plānotajai apvienošanai, varat izmantot iespēju līdz 2012. gada 30. augustam plkst. 13.00 (pēc Centrāleiropas laika) bez maksas (izņemot ar ieguldījumu atsaukšanu saistītās izmaksas) izpirkt vai konvertēt savas Apvienojamā vai cita apakšfonda akcijas citos Sabiedrības pārvaldītos apakšfondos. Izpirkšana vai konvertēšana notiks saskaņā ar akcionāriem paredzētajiem spēkā esošajiem Apvienojamā apakšfonda noteikumiem.

No šī paziņojuma datuma jauna parakstīšanās Apvienojamajā apakšfondā nav iespējama. Pēc 2012. gada 30. augusta Apvienojamajā apakšfondā nebūs atļauta izpirkšana vai konvertēšana. Tie parakstīšanās, izpirkšanas vai konvertēšanas pieprasījumi Jaunajā apakšfondā vai no Jaunā apakšfonda, kuri tiks saņemti no 2012. gada 30. augusta plkst. 13.00 (pēc Centrāleiropas laika) līdz 2012. gada 7. septembrim plkst. 13.00 (pēc Centrāleiropas laika), tiks noraidīti.

Detalizēts Apvienojamā un Jaunā apakšfonda salīdzinājums ir pieejams šī paziņojuma papildinājumā.

Jautājumu gadījumā sazinieties ar Aviva Investors klientu apkalpošanas nodaļu:

RBC Dexia Investor Services Bank S.A., 14, Porte de France, L-4360 Esch-sur-Alzette, Grand Duchy of Luxembourg. Tālr.: +352 2605 9328 vai fakss: +352 2460 9918

 

1. PRIEKŠLIKUMA PAMATOJUMS UN IZDEVĪGUMS

Apvienošanās loģiskais pamatojums un paredzamais izdevīgums

Apvienojamā un Jaunā apakšfonda ieguldījumu mērķis un riska profils ir līdzvērtīgi.

Pēc nesen veiktā uzņēmuma darbības stratēģiskā pārskata Apvienojamā apakšfonda Ieguldījumu pārvaldnieks Aviva Investors Global Services Limited ierosināja Valdei īstenot šeit aprakstīto Apvienojamā apakšfonda apvienošanu. Ieguldījumu pārvaldnieks ierosina racionalizēt komercdarbību, lai koncentrētu ieguldījumus risinājumos, kas saistīti ar fiksētu ienākumu, nekustamajiem īpašumiem un vairākiem aktīviem, jo šajās jomās ir paredzamas izaugsmes iespējas un jau ir iegūta stabila konkurētspēja. Ieguldījumu pārvaldnieks uzskata, ka ekonomikas lejupslīde aktīvu pārvaldības nozarē, jo īpaši Eiropā, ir mainījusi klientu paradumus, mazinot vēlmi iegādāties riskantus aktīvus.

Tāpēc Ieguldījumu pārvaldnieks ierosina sašaurināt aktīvo vērtspapīru pārvaldības darbības jomu, galveno uzmanību pievēršot galvenajam tirgum katrā no tā pārvaldītajiem četriem reģioniem.

Valde ir nolēmusi ņemt vērā Ieguldījumu pārvaldnieka analīzi un priekšlikumu un tāpēc turpmāk Apvienojamo apakšfondu ieguldījumiem nepiedāvās.

Apvienojamā apakšfonda Ieguldījumu pārvaldnieks vajadzības gadījumā pirms apvienošanās veiks Apvienojamā apakšfonda aktīvu portfeļa korekcijas, lai nodrošinātu šī apakšfonda portfeļa atbilstību Jaunā apakšfonda ieguldījumu mērķim un ieguldījumu politikai.

Apvienošana un ar to saistītais akciju pārvedums Jaunajā apakšfondā negatīvi neietekmēs Jūsu izmaksas un pārvaldības perspektīvas.

Ņemot vērā visus minētos iemeslus, Valde uzskata, ka lēmums Apvienojamo apakšfondu apvienot ar Jauno apakšfondu vislabāk atbilst akcionāru interesēm.

 

2. APVIENOJAMĀ APAKŠFONDA UN JAUNĀ APAKŠFONDA RISKA PROFILI

Tā kā abu fondu mērķa svārstīgums ir līdzvērtīgs, Apvienojamā un Jaunā apakšfonda riska profili ir līdzvērtīgi.

Ieguldītājiem paredzētās pamatinformācijas dokumentos minētais Jaunā apakšfonda attiecīgo kategoriju sintētiskais riska un ienesīguma rādītājs ir "6".

Precīzāku informāciju par Jaunā apakšfonda riskiem akcionāri var iegūt Sabiedrības prospekta pilnajā versijā.

 

3. NOTEIKUMI

Apvienojamā un Jaunā apakšfonda apvienošana stājas spēkā Apvienošanas datumā.

Apvienojamā apakšfonda akcionāru sarakstā minētie akcionāri apvienošanās dienā saņems Jaunā apakšfonda akcijas tieši proporcionāli to aktīvu attiecīgajai daļai Apvienojamajā apakšfondā, ko aprēķina, ņemot vērā Apvienojamā apakšfonda un Jaunā apakšfonda attiecīgās neto aktīvu vērtības Apvienošanas datumā.

Apvienojamā apakšfonda akcionāriem īpaša uzmanība jāpievērš norādītajiem punktiem treknrakstā.

Tā kā Sabiedrība vairs neemitē uzrādītāja akcijas, Apvienojamā apakšfonda uzrādītāja akciju turētājiem arī Jaunajā apakšfondā tiks piešķirtas vārda akcijas tieši proporcionāli to aktīvu attiecīgajai daļai Apvienojamajā apakšfondā, ko aprēķina, ņemot vērā Apvienojamā apakšfonda un Jaunā apakšfonda attiecīgās neto aktīvu vērtības Apvienošanas datumā.

Tādēļ Apvienojamā apakšfonda uzrādītāja akciju turētājiem iesakām savus attiecīgos sertifikātus ar pilnīgiem reģistrācijas datiem atdot sabiedrības reģistratora un pārvedumu aģenta reģistrētajā birojā, kas norādīts šī paziņojuma pirmajā lappusē, ne vēlāk kā 2012. gada 5. septembrī plkst. 13.00 (pēc Luksemburgas laika), lai šos akcionārus Sabiedrības akcionāru reģistrā varētu norādīt kā Jaunā apakšfonda vārda akciju turētājus.

Ja līdz iepriekšējā punktā minētajam darījumu pārtraukšanas datumam Apvienojamā fonda akcionāri nav atdevuši savus attiecīgos sertifikātus un snieguši pilnīgus reģistrācijas datus, pēc Apvienošanās datuma Fonda akcionāru reģistrā tiks izdarīts viens grāmatojums, apvienojot visas Apvienojamajā fondā emitēšanas procesā esošās uzrādītāja akcijas, norādot, ka Jaunā apakšfonda konvertēto vārda akciju turētāji ir Apvienojamā apakšfonda attiecīgo uzrādītāja akciju turētāji. Līdz minētajam termiņam uzrādītāja akciju turētāji vēršas pārvaldošajā sabiedrībā (atdodot pārvaldošajai sabiedrībai attiecīgos sertifikātus, norādot pilnīgus reģistrācijas datus), lai akcionāru reģistrā tiktu precīzi norādīti kā Jaunā apakšfonda akcionāri; pretējā gadījumā šie akcionāri nevarēs izmantot tiesības, kas saistītas ar viņiem piederošajām akcijām.

Pēc Apvienošanas datuma netiks publicēta Apvienojamā apakšfonda uzrādītāja akciju turētājiem paredzēta informācija.

Netiks anulētas tiesības, kas saistītas ar akcijām, kuras Apvienojamajā apakšfondā emitētas uzrādītāja akciju veidā, taču šīs tiesības būs iespējams izmantot tikai tad, ja šo akciju turētāji būs norādīti akcionāru reģistrā.

Apvienojamā apakšfonda akcionāri, kuri līdz 2012. gada 30. augustam nebūs lūguši izpirkt vai konvertēt Apvienojamā apakšfonda akcijas, pilnībā tiks iekļauti apvienošanās procesā.

Pēc apvienošanās Jaunā apakšfonda akcijas tiks piešķirtas, kā norādīts tabulā.

 

Apvienojamā apakšfonda akcijas komercdarbības pārtraukšanas brīdī Apvienošanas datumā

Jaunajā apakšfondā emitējamās akcijas Apvienošanas datumā

Aviva Investors - Global Equity Thematic Fund,

C kategorija, USD

LU0144888715

Aviva Investors - Global Equity Income Fund,

C kategorija, EUR

LU0785707844

Aviva Investors - Global Equity Thematic Fund,

B kategorija, USD

LU0010019494

Aviva Investors - Global Equity Income Fund,

B kategorija, EUR

LU0428042823

Aviva Investors - Global Equity Thematic Fund,

I kategorija, USD

LU0160792270

Aviva Investors - Global Equity Income Fund,

I kategorija, EUR

LU0367992269

 Kā minēts, visi Apvienojamā apakšfonda aktīvi un saistības Apvienošanas datumā uzskatāmi par nodotiem Jaunajam apakšfondam.

Pēc apvienošanas Apvienojamais apakšfonds pārtrauc savu darbību un tiek atceltas visas šī fonda emitēšanas procesā esošās vārda akcijas.

Apvienošanas ziņojumi

Saskaņā ar 2010. gada 17. decembra likuma par kolektīvo ieguldījumu uzņēmumiem 71. Panta 1. punktu ziņojumos par apvienošanos, kurus saistībā ar apvienošanos sagatavo Apvienojamā apakšfonda revidents, apstiprina šādas pozīcijas:

(i) aktīvu un/vai saistību vērtēšanai pieņemtos kritērijus, kurus izmanto maiņas kursa aprēķināšanai;

(ii) maiņas kursu noteikšanas aprēķināšanas metodi; un

(iii) galīgos maiņas kursus.

Apvienošanas ziņojumu kopijas attiecībā uz i) un ii) punktu no 2012. gada 30. jūlija bez maksas dara pieejamas pēc Fondu akcionāru pieprasījuma. Apvienošanas ziņojuma kopijas attiecībā uz iii) punktu būs pieejamas nākamajā darba dienā pēc Apvienošanas datuma. Lai saņemtu apvienošanas ziņojumus, sazinieties ar Aviva Investor klientu apkalpošanas dienestiem, kuru kontaktinformācija ir norādīta šī paziņojuma pirmajā lappusē.

Apvienošanas izmaksas

Apvienošanas radītās izmaksas sedz Sabiedrības pārvaldības uzņēmums Aviva Investors Luxembourg.

Lai samazinātu šos izdevumus, Apvienojamā apakšfonda Ieguldījumu pārvaldnieks centīsies Apvienojamā apakšfonda aktīvu pārvirzi veikt maksimāli efektīvi.

Ja jums rodas kādas šaubas par savu nodokļu stāvokli, sazinieties ar savu profesionālo konsultantu.

Jaunā apakšfonda ieguldītājiem paredzētās pamatinformācijas jaunākais dokuments no 2012. gada 30. jūlija ir bez maksas pieejams šajā tīmekļa vietnē: www.avivainvestors.com, kā arī to pēc akcionāru pieprasījuma iespējams saņemt Aviva Investor klientu apkalpošanas dienestos, kuru kontaktinformācija ir norādīta šī paziņojuma pirmajā lappusē.

Valde atbild par šajā paziņojumā ietvertās informācijas pareizumu publicēšanas brīdī.

Patiesā cieņā -

Sabiedrības direktoru valde

 

Papildinājums - Apvienojamā apakšfonda un Jaunā apakšfonda salīdzinājums

Precīzāku informāciju par Jauno apakšfondu (tostarp - riskiem, maksām un izdevumiem) akcionāri var iegūt Sabiedrības prospekta pilnajā versijā.

1. Galvenās atšķirības 

Apakšfondi

 

Aviva Investors -

Global Equity Thematic Fund

("Apvienojamais apakšfonds")

Aviva Investors -

Global Equity Income Fund

("Jaunais apakšfonds")

Darbības

sākuma datums

1990. gada 2. jūlijs

2008. gada 30. septembris

Bāzes valūta

USD

EUR

Ieguldījumu

mērķis

 

Šī Apakšfonda mērķis ir panākt kapitāla pieaugumu, ieguldot galvenokārt pasaules uzņēmumu vērtspapīru portfelī. Ģeogrāfiskais sadalījums nav iepriekš noteikts.

 

Apakšfonds var arī ieguldīt garantijās un konvertējamos vērtspapīros, kas kotēti biržā. Apakšfonds nepērk garantijas attiecībā uz pašu kapitāla vērtspapīriem, bet tās var iegūt saistībā ar kādu korporatīvu darbību attiecībā uz portfelī turētajiem pašu kapitāla vērtspapīriem.

 

Vienmēr vismaz divas trešdaļas no fonda kopējiem aktīviem (izņemot likviditātes) tiks ieguldītas visu pasaules valstu vērtspapīru tirgos.

 

Efektīvas portfeļa pārvaldības un norobežošanas nolūkā Apakšfonds var arī lietot atvasinātos finanšu instrumentus un metodes un instrumentus, ievērojot limitus, kas noteikti Prospekta A pielikumā "Ieguldījumu un aizņēmumu tiesības un ierobežojumi".

 

Papildus var turēt naudu un/vai naudas ekvivalentus.

Apakšfonda mērķis ir radīt kapitāla pieaugumu un dividenžu ienākumus virs vidējiem, ieguldot galvenokārt pasaules uzņēmumu pašu kapitāla vērtspapīros un ar pašu kapitālu saistītos vērtspapīros, tādos kā Amerikas depozitārie sertifikāti, globālie depozitārie sertifikāti, iespēju līgumi saistībā ar pašu kapitāla vērtspapīriem, pašu kapitāla vērtspapīru garantijas, līdzdalības sertifikāti un pelņas sadales sertifikāti.

 

Apakšfonds var ieguldīt arī garantijās un konvertējamos vērtspapīros, kas kotēti biržā. Apakšfonds nepērk garantijas attiecībā uz pašu kapitāla vērtspapīriem, bet tās var iegūt saistībā ar kādu korporatīvu darbību attiecībā uz portfelī turētajiem pašu kapitāla vērtspapīriem.

 

Vienmēr vismaz divas trešdaļas no fonda kopējiem aktīviem (izņemot likviditātes) tiks ieguldītas visu pasaules valstu emitentu akcijās un ar pašu kapitālu saistītos vērtspapīros. Apakšfonds nodrošinās ienākumus no šiem emitentiem saņemto dividenžu sadales formā.

 

Efektīvas portfeļa pārvaldes un norobežošanas nolūkā Apakšfonds var arī lietot atvasinātos finanšu instrumentus un metodes un instrumentus, ievērojot limitus, kas noteikti Prospekta A pielikuma "Ieguldījumu un aizņēmumu tiesības un ierobežojumi".

 

Papildus var turēt naudu un/vai naudas ekvivalentus.

 2. Dividenžu politika

Apvienojamajā un Jaunajā fondā ir emitētas tikai kapitāla uzkrāšanas kategoriju akcijas.

Luksemburgā, 2012. gada 30. jūlijā

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!