• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas stenogramma "Latvijas Republikas 11.Saeimas 2012.gada 5.jūlija ārkārtas sesijas sēde". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2012., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/op/2012/109.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas sēdes stenogramma

Latvijas Republikas 11.Saeimas 2012.gada 5.jūlija otrās ārkārtas sesijas sēde

Vēl šajā numurā

12.07.2012., Nr. 109

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: stenogramma

OP numurs: 2012/109.3

2012/109.3
RĪKI

Saeimas sēdes stenogramma

Latvijas Republikas 11.Saeimas 2012.gada 5.jūlija ārkārtas sesijas sēde

Sēdi vada Latvijas Republikas 11.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Sēdes vadītāja. Labrīt, cienījamie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Sākam Saeimas 5.jūlija ārkārtas sesijas sēdi.

Darba kārtībā mums ir viens jautājums – lēmuma projekts „Par uzticības izteikšanu tieslietu ministram Jānim Bordānam”.

Vārds Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim.

V.Dombrovskis (Ministru prezidents).

Ļoti cienījamā priekšsēdētājas kundze! Godātie deputāti! Šodien jūsu izvērtējumam ir izvirzīta tieslietu ministra amata kandidāta Jāņa Bordāna kandidatūra. Jāatzīst, ka Bordāna kungs ir ar pietiekami plašu pieredzi politikā, gan parlamentārajā, gan arī valdības darbā: bijis Saeimas deputāts, dažādos laikos strādājis gan kā Ministru prezidenta, gan kā Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs. Līdz ar to skaidri redzams, ka viņam ir gan parlamenta, gan valdības darba pieredze, kas, es domāju, tieslietu ministra amatā ir ļoti nepieciešama, un arī kā profesionāls jurists, kā zvērināts advokāts Bordāna kungs pārzina tieslietu jomu. Līdz ar to es domāju, ka viņš būs labs tieslietu ministrs.

No būtiskākajiem darbiem, kas tieslietu ministram būtu veicami tuvākajā laikā, es uzskatu, ka tas ir jautājums par tiesu sistēmas stiprināšanu, nodrošinot ātrākus un prognozējamākus tiesu procesus, jo aizvien vairāk investoru – gan ārvalstu investoru, gan arī vietējo uzņēmumu – tieši norāda uz tieslietu sistēmu, uz garajiem un neprognozējamiem tiesu procesiem kā problēmu, kas kavē ekonomikas attīstību Latvijā. Līdz ar to, ja mēs gribam runāt par ekonomikas izrāvienu tuvākajos gados, tad jāteic, ka ekonomikas izrāviens nebūs iespējams bez sakārtotas tieslietu sistēmas, un tāpēc es uzskatu, ka šī ir būtiskākā ministra darba prioritāte, un Bordāna kungs ir arī apņēmies aktīvi pie šiem jautājumiem strādāt.

Tāpēc noslēgumā gribu tikai aicināt Saeimas deputātus atbalstīt tieslietu ministra Jāņa Bordāna kandidatūru.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vārds deputātam Jānim Ozoliņam.

J.Ozoliņš (RP).

Cienījamā Saeimas priekšsēdētāja! Ministru prezidenta kungs! Cienījamie deputāti! Šodien esam sanākuši uz ārkārtas sēdi, lai lemtu par uzticības izteikšanu tieslietu ministra amata kandidātam Jānim Bordānam.

Manuprāt, tieslietas ir tikpat būtiskas... arvien būtiskāks kļūst šis reformu virziens, kas ir nepieciešams Latvijā, lai ekonomika varētu attīstīties, lai mūsu visi solījumi Latvijas pilsoņiem tiktu pildīti, un tādēļ uz jauno tieslietu ministra amata kandidātu... uz tieslietu ministru tiek likta liela atbildības nasta un pienākums ne tikai pret saviem vēlētājiem, bet pret pilnīgi, pilnīgi visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Uzskatu, ka iesāktais darbs pie tiesu varas efektivizācijas ir jāturpina un nav pieļaujami, ka cilvēki uz taisnīgu tiesu un lietu izskatīšanu gaida daudzus gadus. Kopā ar parlamentu ir jāsadarbojas, lai turpinātu tiesu varas neatkarības stiprināšanu, un tieslietu ministram ir arī jāturpina prokuratūras, tiesas un citu varas institūciju autoritātes nostiprināšana sabiedrībā.

Godājamie kolēģi! Es aicinu atbalstīt Jāņa Bordāna kandidatūru un arī vienlaicīgi izsaku pateicību Raivim Blumfeldam par darbu šajā Saeimas sasaukumā, un arī aicinu viņu nekur nepazust no politiskās skatuves un darboties kā, teiksim tā, krietnam pilsonim arī turpmāk Latvijas labā.

Paldies. (Aplausi.)

Sēdes vadītāja. Paldies.

Debates slēdzu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par uzticības izteikšanu tieslietu ministram Jānim Bordānam”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 50, pret – 19... (No zāles: „Nebija iespējas nobalsot!”, „Nestrādā! Nestrādā!”, „Tehnika negrib ministru!”) Ja ir tehnisks brāķis – lūdzu atsaucam šo balsojumu.

Lūdzu vēlreiz zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par uzticības izteikšanu tieslietu ministram Jānim Bordānam”! Lūdzu balsošanas režīmu!...

Lūdzu deputātus pārreģistrēties ar savām kartēm, tātad izņemot kartes no balsošanas ierīcēm un ievietojot tās vēlreiz atpakaļ! Tad tur parādās ļoti interesants uzraksts... Jā, paldies... Tā, vai visi ir pārreģistrējušies?

Lūdzu vēlreiz zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par uzticības izteikšanu tieslietu ministram Jānim Bordānam”! Lūdzu balsošanas režīmu! (No zāles: „Nestrādā!”, „Nulle!”) Lūdzu rezultātu! Par – 59, pret – 19, atturas – 1. (Aplausi.) Tātad lēmums pieņemts.

Apsveicam tieslietu ministru un vēlam tiešām sekmes un augsti turēt tiesiskuma latiņu mūsu valstī! Paldies.

Līdz ar to mūsu pirmās šīsdienas sesijas darba kārtība ir izskatīta.

Pirms mēs reģistrējamies un es izsludinu 10 minūšu pārtraukumu līdz nākamajai sesijai, kura jau ir sasaukta, es vēlētos visu mūsu vārdā sveikt Valēriju Agešinu, kuram 40 gadu jubileja bija šajā nedēļā. (Aplausi.)

Un mums ir vēl viens jubilārs, kuram ir arī apaļa jubileja bijusi šajā nedēļā, – tas ir Raivis Blumfelds. (Aplausi.)

Tagad lūdzu zvanu! Lūdzu deputātu klātbūtnes reģistrācijas režīmu! Paldies.

Kamēr tiek gatavoti reģistrācijas rezultāti, sanāks Prezidijs, lai sasauktu vēl vienu ārkārtas sesiju, kurā mēs apstiprināsim mandātu mūsu kolēģim Gaidim Bērziņam. Tikmēr droši vien būs pārtraukums līdz pulksten 10.20. Tā ka...

Bet vārds... Jā, vārds Atim Lejiņam paziņojumam.

A.Lejiņš (VIENOTĪBA).

Indijas grupa, mēs varam sanākt uz piecām minūtēm? Tikai uz piecām minūtēm Dzeltenajā zālē! Indijas grupa... starpbrīdī.

Sēdes vadītāja. Vārds Saeimas sekretāra biedram Jānim Vucānam reģistrācijas rezultātu nolasīšanai.

J.Vucāns (11.Saeimas sekretāra biedrs).

Godātie kolēģi! Elektroniski nav reģistrējušies: Irina Cvetkova... nav klāt, Iveta Grigule... nav, Marjana Ivanova-Jevsejeva... nav, Nikolajs Kabanovs... nav, Zanda Kalniņa-Lukaševica... nav, Andrejs Klementjevs... nav, Janīna Kursīte-Pakule... nav, Valdis Liepiņš... nav, Igors Meļņikovs... nav, Vladimirs Nikonovs... nav, Klāvs Olšteins... nav, Vineta Poriņa... nav, Sergejs Potapkins... nav, Ivans Ribakovs... nav, Jānis Urbanovičs... nav, Raimonds Vējonis... nav, Ivars Zariņš... arī nav.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Līdz ar to 5.jūlija pirmās ārkārtas sesijas sēdi pasludinu par slēgtu.

Tātad atgriežamies zālē pulksten 10.20 uz nākamo ārkārtas sesiju.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!