• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, izvērtējot Maksātnespējas administrācijas direktora darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2005., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99972

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Barikāžu dienu atceres pasākumā Doma laukumā 2005.gada 20.janvārī

Vēl šajā numurā

21.01.2005., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, izvērtējot Maksātnespējas administrācijas direktora darbu

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa pēc iepazīšanās ar pārbaudes rezultātiem par valsts aģentūras “Maksātnespējas administrācija” darbu atzinusi, ka Maksātnespējas administrācijas direktors Aldis Gobzems nav pienācīgi pildījis savus amata pienākumus, organizējot un vadot valsts aģentūras darbu, tāpēc trešdien viņam izteica rājienu.
Pārbaudi par valsts aģentūras “Maksātnespējas administrācija” darbu ministres uzdevumā veica Tieslietu ministrijas amatpersonas.
Pārbaudē atzīts, ka valsts aģentūrai “Maksātnespējas administrācija” vajadzēja laikus aktualizēt jautājumu par to, ka 2004.gada 31.decembrī spēku zaudēs norma, ka maksātnespējīga uzņēmuma vienam darbiniekam maksimālā prasījuma summa (naudas summa, kuru palicis parādā maksātnespējīgais darba devējs), ko var izmaksāt Maksātnespējas administrācija, ir 1000 latu.
Ministrijas amatpersonas pārbaudē atzinušas, ka valsts aģentūrai “Maksātnespējas administrācija” vajadzēja pienācīgi izvērtēt riskus saistībā arī darbinieku prasījumu limita atcelšanu un rīkoties, nepieciešamības gadījumā sniedzot attiecīgus priekšlikumus Tieslietu ministrijai normatīvo aktu grozīšanā.
Pārbaudē uzsvērts, ka Maksātnespējas administrācijai kā darbinieku prasījumu fonda līdzekļu turētājai vajadzēja laikus informēt ministriju par eventuālo nespēju nodrošināt savu uzdevumu izpildi maksātnespējīgu darba devēju darbinieku prasījumu apmierināšanā saistībā ar pašas valsts aģentūras ministrijai paustajām bažām, ka pēc minētās normas atcelšanas varētu palielināties mēģinājumi izkrāpt naudu no darbinieku prasījumu garantiju fonda.
Tādējādi Maksātnespējas administrācijas direktors nav veicis obligātos priekšdarbus, lai izvairītos no attiecīgās normas spēkā stāšanās iespējamām sekām.
Bez tam ministrijas amatpersonas pārbaudē konstatējušas, ka valsts aģentūra “Maksātnespējas administrācija” 2004.gadā nav iesniegusi ministrijai attiecīgu normatīvā akta projektu, lai saņemtu papildu finanšu līdzekļus maksātnespējas procesa administrācijas izmaksu segšanai.
Līdz ar to ministrijas amatpersonas pārbaudē secināja – un tam piekrīt arī tieslietu ministre Solvita Āboltiņa, ka valsts aģentūras “Maksātnespējas administrācija” direktors Aldis Gobzems nav pienācīgi pildījis savus pienākumus, organizējot un vadot valsts aģentūras darbu.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!