• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rīcību pret Baltkrievijā pastāvošo totalitāro režīmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2005., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99968

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības dalībvalstu fiskālās un strukturālās politikas izvērtējumu Briselē

Vēl šajā numurā

21.01.2005., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par rīcību pret Baltkrievijā pastāvošo totalitāro režīmu

Trešdien, 19.janvārī, apvienotajā Eiropas Parlamenta Ukrainas, Baltkrievijas, Krievijas un Moldovas delegāciju sēdē par Eiropas jauno kaimiņu politiku un pēdējiem politiskiem notikumiem šajās valstīs tika debatēts par Eiropas Savienības (ES) rīcības plānu demokrātijas veicināšanai Baltkrievijā. Aldis Kušķis ierosina Baltkrievijas prezidentu Lukašenko starptautiski atzīt par totalitārā režīma diktatoru, kā arī definēt konkrētas darbības valdošās totalitārās elites patvaļas ierobežošanai.
Aldis Kušķis, priekšsēdētāja vietnieks delegācijai attiecībām ar Baltkrieviju, sagatavojis trīs būtiskus grozījumus rīcības plāna tekstā. Grozījumi paredz starptautiski atzīt Baltkrievijā pastāvošo valsts iekārtu par totalitāro režīmu un tās vadītāju Lukašenko – par diktatoru. Papildus tam grozījumi paredz arī diktatora un viņa represīvo struktūru vadītāju personīgo banku kontu iesaldēšanu. Šie pasākumi būtu jāveic, visām ES dalībvalstīm sadarbojoties. Paredzēts, ka ES rīcības plānu demokrātijas veicināšanai Baltkrievijā apstiprinās februāra beigās.
“Uzskatu, ka ES dalībvalstīm un Eiropas Komisijai ir jāsauc lietas to īstajos vārdos un, galvenais, jāvienojas par reāliem darbiem, lai izbeigtu Minskas režīma represijas pret baltkrievu tautu un lai tiktu atbrīvoti visi politieslodzītie,” uzsvēra EP deputāts Aldis Kušķis.
Atgādinām, ka iepriekš Aldis Kušķis ticies ar vadošā opozīcijas politiķa Mihaila Mariniča ģimenes locekļiem. Aldis Kušķis Saharova cilvēktiesību balvas pasniegšanas ceremonijā Baltkrievijas Žurnālistu asociācijai atbalstīja asociācijas priekšsēdētājas Žannas Ļitvinas aicinājumu sarīkot noklausīšanos par masu mediju situāciju un vārda brīvību Baltkrievijā ar Eiropas Parlamenta deputātu piedalīšanos 2005.gada pirmajā pusē.

Sandra Biseniece, EP deputāta Alda Kušķa konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!