• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas autorūpniecības konkurētspējas veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2005., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99948

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas struktūrfondu izmantojumu 2004.gadā

Vēl šajā numurā

21.01.2005., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas autorūpniecības konkurētspējas veicināšanu

Aizvadītajā nedēļā kopīgajā preses konferencē Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Ginters Ferhoigens un Eiropas Automobiļu ražotāju asociācijas (EARA) prezidents un koncerna “Volkswagen” ģenerāldirektors Bernds Pišetsrīders aizsākuši jaunu iniciatīvu Eiropas automobiļu rūpniecības konkurētspējas veicināšanai. Tiks izveidota augsta līmeņa amatpersonu grupa ar nosaukumu “CARS 21“. Grupas mērķis ir izstrādāt rekomendācijas Eiropas autorūpniecības konkurētspējas paaugstināšanai visā pasaulē. Komisārs G.Ferhoigens arī paziņoja par savu nodomu atvieglot autorūpnieku dzīvi, plašāk pielietojot ANO noteikumus, vienkāršojot automobiļu tipu apstiprināšanu Eiropas Savienībā (ES).
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Ginters Ferhoigens: “Esmu pārliecināts, ka ES spēj konkurēt, ja piedāvāsim labāku kvalitāti, labāku tehnoloģiju un labākus pakalpojumus. Ekonomiskums, tīrība un drošība – tas ir ceļš uz priekšu. Es vēlētos, lai “CARS 21” izstrādā konkrētas, drosmīgas un novatoriskas idejas un rekomendācijas par to, kā mēs varētu izcīnīt izdevīgāko vietu globālajās autosacīkstēs.”
EARA prezidents Bernds Pišetsrīders: “Eiropas autorūpniecība vēlas būt spēcīgas Eiropas spēcīga partnere. Es atzinīgi vērtēju kopīgos centienus nostiprināt Eiropu kā efektīvu, stabilu, konkurētspējīgu un ienesīgu iekšējo tirgu mūsu rūpniecības nozarei, panākot pilnīgu un strauju kopējā tirgus izveides pabeigšanu. Gribētu pateikties vicepriekšsēdim Ferhoigenam par viņa vadošo lomu “CARS 21” izveidē.”
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieka G.Ferhoigena vadībā tiek veidota augsta līmeņa amatpersonu grupa “Konkurētspējīga autorūpniecības regulēšanas sistēma 21.gadsimtam – “CARS 21””.
Grupā strādās ievērojami ES autonozares, dalībvalstu, Eiropas Parlamenta, arodbiedrību, nevalstisko organizāciju, automobilistu un Eiropas Komisijas pārstāvji. Grupas galvenie uzdevumi būs kompleksas stratēģijas izstrādāšana ilgtspējīgai rūpniecības nozares attīstībai; labāko iespējamo regulēšanas paņēmienu noteikšana, kā arī tādu apstākļu radīšana, lai panāktu, ka jaunievedumi Eiropas rūpniecībā tai piešķirtu priekšgājēja priekšrocības.
Pirmā grupas sanāksme paredzēta šā gada martā. 2005.gadā plānotas vēl divas sanāksmes, lai grupa varētu izstrādāt savas rekomendācijas līdz 2005.gada nogalei. Pēc tam Eiropas Komisija uz to pamata 2006.gada sākumā sagatavos priekšlikumus konkrētiem pasākumiem autorūpniecības konkurētspējas paaugstināšanai.
ES autorūpniecība sastopas ar daudziem izaicinājumiem. Ražošanas efektivitātes ziņā ES autorūpniecība atpaliek no ASV un Japānas. Darba ražīgums ES piecpadsmitniekā ir par 25 % zemāks nekā ASV un par 30 % zemāks nekā Japānā. Darba izmaksas par nostrādāto stundu ES piecpadsmitniekā ir salīdzināmas ar izmaksām ASV, taču ir par 10 % augstākas nekā Japānā un gandrīz trīs reizes pārsniedz līdzīgas izmaksas Korejā. Ir jārisina svarīgas tehnoloģiskās problēmas, jo īpaši degvielas elementu jomā. Konkurence un jaunievedumi būs tie faktori, kas noteiks Eiropas autorūpniecības dzīvotspēju un efektivitāti.
2004.gada novembrī publicētais ziņojums par Eiropas konkurētspēju sniedz padziļinātu autorūpniecības nozares konkurētspējas, priekšāstāvošo uzdevumu un nākotnes stratēģijas analīzi.

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!