• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 18. janvāra noteikumi Nr. 46 "Valsts policijas nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2005., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99940

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.47

Sporta medicīnas valsts aģentūras nolikums

Vēl šajā numurā

21.01.2005., Nr. 12

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 46

Pieņemts: 18.01.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.46

Rīgā 2005.gada 18.janvārī (prot. Nr.5 9.§)
Valsts policijas nolikums
Izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 16.panta pirmo daļu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Valsts policija ir iekšlietu ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas atbilstoši kompetencei īsteno valsts politiku noziedzības apkarošanas un sabiedriskās kārtības un drošības aizsardzībā, kā arī personu tiesību un likumīgo interešu aizsardzībā.
2. Valsts policijas darbības tiesiskais pamats, uzdevumi un funkcijas noteiktas likumā “Par policiju” un citos normatīvajos aktos, kas regulē Valsts policijas darbību.
II. Valsts policijas struktūra un amatpersonas
3. Valsts policiju vada Valsts policijas priekšnieks. Valsts policijas priekšnieks veic Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktās tiešās pārvaldes iestādes vadītāja funkcijas.
4. Valsts policijas priekšnieku pēc iekšlietu ministra priekšlikuma ieceļ amatā un atbrīvo no amata Ministru kabinets. Valsts policijas priekšnieku izraugās no policijas vecākā komandējošā sastāva personu vidus, kurām ir augstākā juridiskā izglītība un kuru darba stāžs vadošos amatos policijā nav mazāks par pieciem gadiem.
5. Valsts policijas struktūru un darba organizāciju nosaka Valsts policijas reglamentā.
III. Valsts policijas darbības tiesiskuma nodrošināšana un pārskatu sniegšana
6. Valsts policijas darbības tiesiskumu nodrošina Valsts policijas priekšnieks. Valsts policijas priekšnieks ir atbildīgs par pārvaldes lēmumu pārbaudes sistēmas izveidošanu un darbību.
7. Valsts policijas priekšniekam ir tiesības atcelt Valsts policijas amatpersonu pretlikumīgus lēmumus, pavēles, rīkojumus un norādījumus.
8. Valsts policijas priekšnieks pieņem lēmumu par privātpersonas apstrīdētu Valsts policijas amatpersonas izdoto administratīvo aktu vai tās faktisko rīcību.
9. Valsts policijas priekšnieka izdotos administratīvos aktus un faktisko rīcību var apstrīdēt Iekšlietu ministrijā administratīvo procesu regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Iekšlietu ministrijas lēmumu var pārsūdzēt tiesā.
10. Valsts policijas priekšnieks ne retāk kā reizi gadā iesniedz iekšlietu ministram pārskatu par Valsts policijas funkciju izpildi un budžeta līdzekļu izlietojumu, kā arī normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sagatavo gada publisko pārskatu.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Iekšlietu ministrs Ē.Jēkabsons

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!