• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Videoslazds ātruma pārkāpējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2005., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99839

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas zelta nezūdošais mirdzums

Vēl šajā numurā

20.01.2005., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Videoslazds ātruma pārkāpējiem

Valsts policija par 70 345 latiem iegādājusies vienpadsmit jaunas transportlīdzekļu braukšanas ātruma kontroles videosistēmas jeb tā dēvētos videoradarus, kuri, piemēram, ātruma pārkāpēju izšķir pat ļoti intensīvā satiksmes plūsmā.

POLIC.PNG (118937 bytes)
Ceļu policijas inspektors Ivo Stalbergs, pētot jauno videoradaru
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Ātruma pārsniegšanu, kas ir viens no galvenajiem tā saukto smago avāriju iemesliem, policija tagad varēs kontrolēt jaunā kvalitātē.
Atgādinām, ka 2004.gada budžeta grozījumos Ceļu policijas vajadzībām papildus piešķirti 76 000 latu, lai iegādātos videoradarus, portatīvos datorus un alkometrus. Vienpadsmit transportlīdzekļu braukšanas ātruma kontroles videosistēmu komplektus Valsts policija nopirkusi no Somijas uzņēmuma “Sarco Oy”, kas uzvarēja konkursā.
Vakar, 19.janvārī, uzņēmuma speciālisti prezentēja videoradaru iespējas, kā arī apmācīja mūsu ceļu policistus radaru lietošanā.
Pašlaik jaunās ierīces uzstādītas astoņās trafarētajās Ceļu policijas automašīnās, un to ekipāžas arī guva lietošanas prasmes pie somu speciālistiem. Taču iecerēts, ka nākotnē radari tiks uzstādīti arī netrafarētajās ceļu policijas automašīnās, tā ka ātruma pārkāpējiem varbūtība tikt pieķertiem pārkāpuma brīdī kļūs vēl lielāka.
Jaunās ierīces paver plašas iespējas un veicinās kontroli. Piemēram, ar jauno radaru policija pārkāpēju varēs konstatēt, atrodoties jebkurā vietā attiecībā pret tā automašīnu – aizmugurē, priekšā, sānos. Intensīvas satiksmes vairākjoslu ielā radars spēs izšķirt un ekrānā fiksēt katru konkrēto ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju.
Autovadītājs, pieķerts izdarām pārkāpumu, nevarēs aplūkot ierakstu notikuma vietā. Tas tādēļ, lai izslēgtu varbūtību, ka ar ierakstiem tiek manipulēts, resp., liegta iespēja, piemēram, policistam to izdzēst. Ja autovadītājs uzskatīs, ka nav izdarījis pārkāpumu, un iesniegs sūdzību, viņš varēs ierakstā pārliecināties par savu pārkāpumu. Arhivētos ierakstus policija glabās divus mēnešus.
Pagaidām policijas automašīnas ar jaunajiem videoradariem strādās Rīgā un tās rajonā, Liepājā, Jelgavā un Bauskā. Pēc laika, kad jaunās ierīces būs apliecinājušas savu efektivitāti, iecerēts iegādāties vēl vairākas šādas videosistēmas.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!