• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Februārī pieaugs biļešu cenas vilcienos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2005., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99838

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iecerētās izmaiņas Repatriācijas likumā

Vēl šajā numurā

20.01.2005., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Februārī pieaugs biļešu cenas vilcienos

ABTORNAKALNS-10.PNG (112422 bytes)
Braukšanas maksa vilcienos paaugstināsies vidēji par 11 procentiem. Jauna braukšanas maksa elektrovilcienos un dīzeļvilcienos tiks ieviesta brauciena attālumam no 11 kilometriem un tālāk, izņemot maršrutus Rīga – Tukums2 un Rīga – Skulte, kur braukšanas maksa palielināsies brauciena attālumam no 40 kilometriem
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome vakar, 19.janvārī, izskatot akciju sabiedrības “Pasažieru vilciens” projektu par braukšanas maksas palielinājumu elektrovilcienos un dīzeļvilcienos, atzinusi to par atbilstošu metodikai, informē SPRK Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Līga Rimšēviča.
Saskaņā ar Dzelzceļa likumu akciju sabiedrības “Pasažieru vilciens” tarifus nosaka pats uzņēmums, savukārt regulatora kompetencē ir noteikt, vai tarifu aprēķins atbilst metodikai. SPRK vērtējumam pēc būtības ir tikai ieteikuma raksturs.
“Pasažieru vilciena” izstrādāto tarifu efektivitāti padomes locekļi novērtēja kā “plāksteri nāvīgi slimajam”. Kā norāda L.Rimšēviča, padome atzinusi, ka pasažieru pārvadājumu nozarē pastāv daudz problēmu un dīvainu lietu, kuras drīzumā iecerēts izvērtēt.
Kā ziņots, “Pasažieru vilciens” šogad no 1.februāra paaugstinās biļešu cenas. Atsevišķos posmos tās saglabāsies līdzšinējā līmenī. Tā braukšanas maksa netiks paaugstināta Rīgas pilsētas zonā līdz 12. kilometram, informē “Pasažieru vilciens” Mārketinga un stratēģiskās attīstības daļas vadītājs Edgars Kreits.
“Pasažieru vilciens” nepieciešamību paaugstināt biļešu cenas pamato ar inflāciju un degvielas cenu kāpumu.

“LV” informācija

Uzziņai

2004.gadā par 3,8 procentiem palielinājies elektrovilcienos un dīzeļvilcienos pārvadāto pasažieru skaits. Pagājušajā gadā iekšzemes dzelzceļa pasažieru pārvadājumos pārvadāti 23,5 miljoni pasažieru (2003. gadā attiecīgi – 22,6 miljoni pasažieru).

Dati: “Pasažieru vilciens”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!