• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Afganistānas diplomātiskajām attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2005., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99831

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministre, tiekoties ar Apvienoto Nāciju Attīstības programmas Latvijā biroja pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

20.01.2005., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Afganistānas diplomātiskajām attiecībām

18.janvārī Latvijas pastāvīgās pārstāvniecības ANO Ņujorkā telpās tika nodibinātas Latvijas un Afganistānas diplomātiskās attiecības.
Kopīgo komunikē par diplomātisko attiecību nodibināšanu starp abām valstīm Latvijas vārdā parakstīja ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Ņujorkā Gints Jegermanis un Afganistānas vārdā – ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Ņujorkā Dr.Ravans A.G. Farhādi.
Latvijas vēstnieks, raksturojot Latvijas iesaisti Afganistānas atjaunošanā, pauda gandarījumu par pēdējā laika pozitīvajiem soļiem valsts attīstībā un izteica cerību, ka Afganistānai pēc tik daudziem traģiskiem gadu desmitiem izdosies nodrošināt Afganistānas tautas mierīgu un sekmīgu attīstību. Vēstnieks apstiprināja Latvijas vēlmi sekmēt šo procesu visiem iespējamiem līdzekļiem.
Afganistānas vēstnieks atgādināja par Afganistānas mēģinājumiem 1929.gadā dibināt diplomātiskās attiecības ar Baltijas valstīm, par Staļina represijām Vidusāzijas valstīs, kur tika slēgti Afganistānas konsulāti. Atminoties padomju okupācijas beigas, R.Farhādi stāstīja par gandarījumu, ar kādu Afganistānā uzzināja par Baltijas valstu neatkarības atgūšanu.
Vēstnieki apsprieda baltu valodu tuvību afgāņu valodām un citas kultūrvēsturiskas kopsakarības. Latvijas vēstnieks raksturoja mūsu zinātnieku panākumus Karnākas tempļa mantojuma apgūšanā, izsakot pieņēmumu, ka Latvijas pieredzi varētu izmantot arī citur, iespējams, Afganistānā.
Afganistānas vēstnieks aicināja apsvērt iespēju akreditēt nerezidējošu Latvijas vēstnieku Afganistānā no Uzbekistānas vai Kazahstānas, vienlaikus ierosinot savai valdībai spert līdzīgu soli.
Vēstnieki vienojās, ka jāstiprina sadarbība starp abām valstīm un pārstāvniecībām.

Ārlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!