• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 11. janvāra noteikumi Nr. 40 "Kārtība, kādā izsniedz speciālās caurlaides pasta un inkasācijas transportlīdzekļiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2005., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99717-kartiba-kada-izsniedz-specialas-caurlaides-pasta-un-inkasacijas-transportlidzekliem

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1076

Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūras nolikums

Vēl šajā numurā

19.01.2005., Nr. 10

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 40

Pieņemts: 11.01.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.40

Rīgā 2005.gada 11.janvārī (prot. Nr.3 41.§)

Kārtība, kādā izsniedz speciālās caurlaides pasta un inkasācijas transportlīdzekļiem

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu

 

1.Noteikumi nosaka kārtību, kādā izsniedz speciālās caurlaides pasta transportlīdzekļiem un inkasācijas transportlīdzekļiem, piešķirot tiesības darba uzdevumu pildīšanas laikā neievērot apstāšanās un stāvēšanas noteikumus, ceļa zīmju “Braukt aizliegts”, “Mehāniskajiem transportlīdzekļiem braukt aizliegts” un “Kravas automobiļiem braukt aizliegts” prasības (turpmāk — caurlaide), nosaka caurlaides paraugu (pielikums), kā arī caurlaižu anulēšanas kārtību.
2.Satiksmes ministrija caurlaidi izsniedz komersantam, kuram izsniegta individuālā licence vispārējo pasta pakalpojumu sniegšanai vai vispārējā atļauja pasta pakalpojumu sniegšanai (turpmāk — pasta komersants).
3.Iekšlietu ministrija caurlaidi izsniedz komersantam, kas nodarbojas ar inkasāciju (turpmāk — inkasācijas komersants).
4.Pasta komersants vai inkasācijas komersants caurlaidi izmanto tikai darba uzdevumu pildīšanai.
5.Pasta komersants un inkasācijas komersants nodrošina caurlaides izmantošanu atbilstoši šo noteikumu prasībām.
6.Caurlaide ir stingrās uzskaites dokuments. Caurlaides formāts ir
21 x 15 cm. Priekšpusē gar caurlaides malām ir 3 cm plata josla brūnā krāsā, kurā norādīts datums, līdz kuram caurlaide ir derīga. Josla ietver baltu taisnstūra laukumu, kura formāts ir 15 x 9 cm. Baltajā laukumā ir uzraksts “CAURLAIDE”, kā arī norādīts caurlaides numurs, izdevējiestādes nosaukums, izdošanas datums, izdevējiestādes kompetentās amatpersonas amats un paraksts, izdevējiestādes zīmogs un transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurs. Caurlaides otrā pusē ir uzraksts “Atļauts neievērot transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumus, kā arī ar 302., 303., 306., 326., 327., 328., 329., 533.ceļa zīmi un 943., 944., 945.ceļa horizontālo apzīmējumu noteiktās prasības.”
7.Caurlaidi izsniedz attiecīgajam kalendāra gadam, un tā ir derīga līdz attiecīgā kalendāra gada beigām.
8.Lai saņemtu caurlaidi, pasta komersants iesniedz Satiksmes ministrijā iesniegumu un šādus dokumentus:

8.1.dokumentus, kas apliecina īpašumtiesības vai valdījuma tiesības uz pasta sūtījumu pārvadāšanai un inkasācijai izmantojamiem transportlīdzekļiem:
8.1.1.ja transportlīdzeklis ir īpašumā, — transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu);
8.1.2.ja transportlīdzeklis tiek nomāts, — transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu) un nomas līguma kopiju (uzrādot oriģinālu). Nomas līgumā norādītais transportlīdzekļa nomas termiņš nevar būt īsāks par caurlaides derīguma termiņu;
8.2.individuālās licences vai vispārējās atļaujas pasta pakalpojumu sniegšanai kopiju (uzrādot oriģinālu);
8.3.informāciju par komersanta sniedzamajiem pasta pakalpojumiem un ģeogrāfisko teritoriju, kurā tiek sniegti pakalpojumi, par iepriekšējā darbības gadā veikto pasta pakalpojumu apjomu (ja komersants ir darbojies) vai plānotās darbības aprakstu (ja komersants sāk darbību).

9.Lai saņemtu caurlaidi, inkasācijas komersants iesniedz Iekšlietu ministrijā iesniegumu un šādus dokumentus:

9.1.kredītiestāžu iekšējās drošības dienests:
9.1.1.dokumentus, kas apliecina īpašumtiesības vai valdījuma tiesības uz inkasācijai izmantojamiem transportlīdzekļiem:
9.1.1.1.ja transportlīdzeklis ir īpašumā, — transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu);
9.1.1.2.ja transportlīdzeklis tiek nomāts, — transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu) un nomas līguma kopiju (uzrādot oriģinālu). Nomas līgumā norādītais transportlīdzekļa nomas termiņš nevar būt īsāks par caurlaides derīguma termiņu;
9.1.2.kredītiestādes uzziņu, kurā norādīts caurlaides nepieciešamības pamatojums, informācija par skaidras naudas savākšanu un nogādāšanu kredītiestādes filiālēs, šo filiāļu adreses, paredzētie trans-portlīdzekļu braukšanas maršruti, kā arī apstāšanās iespējas;
9.2.apsardzes komersants:
9.2.1.dokumentus, kas apliecina īpašumtiesības vai valdījuma tiesības uz inkasācijai izmantojamiem transportlīdzekļiem:
9.2.1.1.ja transportlīdzeklis ir īpašumā, — transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu);
9.2.1.2.ja transportlīdzeklis tiek nomāts, — transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu) un nomas līguma kopiju (uzrādot oriģinālu). Nomas līgumā norādītais transportlīdzekļa nomas termiņš nevar būt īsāks par caurlaides derīguma termiņu;
9.2.2.otrās kategorijas speciālās atļaujas (licences) apsardzes darbības veikšanai kopiju (uzrādot oriģinālu);
9.2.3.vienošanās ar kredītiestādi par skaidrās naudas savākšanu un nogādāšanu kredītiestādē kopiju (uzrādot oriģinālu);
9.2.4.apsardzes komersanta uzziņu, kurā norādīts caurlaides nepieciešamības pamatojums, informācija par skaidras naudas savākšanu un nogādāšanu kredītiestādē, paredzētais inkasācijas pakalpojumu sniegšanas apjoms, informācija par iepriekšējā darbības gadā veikto inkasācijas pakalpojumu apjomu (ja komersants ir darbojies), paredzētie transportlīdzekļu braukšanas maršruti, kā arī apstāšanās iespējas.

10.Caurlaides izsniedz komersanta īpašumā vai valdījumā esošajiem transport-līdzekļiem, kas, ņemot vērā šo noteikumu 8.3., 9.1.2. un 9.2.4.apakšpunktā minēto informāciju, ir nepieciešami attiecīgi pasta pakalpojumu sniegšanai vai skaidras naudas savākšanai un nogādāšanai.
11.Iekšlietu ministrija vai Satiksmes ministrija atbilstoši kompetencei izskata pasta komersanta vai inkasācijas komersanta iesniegumu caurlaides saņemšanai un tam pievienotos dokumentus 30 dienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.
12.Ja transportlīdzeklis tiek nomainīts, pasta komersants vai inkasācijas komersants iesniedz pamatotu iesniegumu jaunas caurlaides saņemšanai, pievienojot šo noteikumu 8.1., 9.1.1. vai 9.2.1.apakšpunktā minētos dokumentus un nododot iepriekš izsniegto caurlaidi.
13.Caurlaide dod transportlīdzekļa vadītājam tiesības, pildot darba uzdevumus, neievērot transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumus, kā arī ar 302., 303., 306., 326., 327., 328., 329., 533.ceļa zīmi un 943., 944., 945.ceļa horizontālo apzīmējumu noteiktās prasības.
14.Transportlīdzeklim ar caurlaidi atrodoties šo noteikumu 13.punktā norādīto ceļa zīmju vai ceļa apzīmējumu darbības zonā, tā vadītāja pienākums ir neradīt traucējumus citiem transportlīdzekļiem un gājējiem. Caurlaide neatbrīvo no pienākuma ievērot citas Ceļu satiksmes noteikumu prasības.
15.Ministrija, kura izsniegusi attiecīgo caurlaidi, ir tiesīga pieprasīt pasta komersantam vai inkasācijas komersantam informāciju, kas saistīta ar caurlaides izmantošanas kārtības ievērošanu. Pasta komersantam vai inkasācijas komersantam ir pienākums triju darbdienu laikā pēc pieprasījuma saņemšanas sniegt attiecīgo informāciju.
16.Ministrija, kura izsniegusi attiecīgo caurlaidi, ir tiesīga caurlaidi anulēt, ja:

16.1.pasta komersants vai inkasācijas komersants ierosina anulēt izsniegto caurlaidi;
16.2.transportlīdzeklis netiek izmantots pasta pakalpojumu sniegšanai vai skaidras naudas inkasācijai;
16.3.pasta komersants vai inkasācijas komersants ir pārkāpis šo noteikumu prasības;
16.4.pasta komersants vai inkasācijas komersants caurlaides saņemšanai iesniegtajos dokumentos ir sniedzis nepatiesu informāciju;
16.5.caurlaides pieprasītājs triju mēnešu laikā nav ieradies saņemt caurlaidi;
16.6.ir zudis šo noteikumu 8. vai 9.punktā minētais caurlaides izsniegšanas pamatojums;
16.7.caurlaide ir nozaudēta.

17.Ja caurlaide ir anulēta vai beidzies tās derīguma termiņš, pasta komersants vai inkasācijas komersants caurlaidi septiņu darbdienu laikā nodod ministrijai, kura izsniegusi attiecīgo caurlaidi.
18.Ja šo noteikumu 17.punktā minētā prasība nav izpildīta, Iekšlietu ministrija vai Satiksmes ministrija nekavējoties informē Valsts policiju un valsts akciju sabiedrību “Ceļu satiksmes drošības direkcija”, norādot anulēto caurlaižu numurus.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Iekšlietu ministrs Ē.Jēkabsons

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2005.gada 20.janvāri.

 

Pielikums
Ministru kabineta
2005.gada 11.janvāra noteikumiem Nr.40

Pasta un inkasācijas transportlīdzekļu speciālās caurlaides paraugs

CAURS.PNG (30391 bytes)

Iekšlietu ministrs Ē.Jēkabsons

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!