• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veterināro kravu kustība kļuvusi vienkāršāka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2005., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99652

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No tēvu akas spēku smelt

Vēl šajā numurā

18.01.2005., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veterināro kravu kustība kļuvusi vienkāršāka

Vakar sāka darboties Eiropas Komisijas (EK) atzītie sanitārās robežinspekcijas kontroles punkti Rīgas un Ventspils ostās, kā arī Rēzeknes un Daugavpils dzelzceļa stacijās. Tajos var veikt kravu veterināro kontroli.

Līdz šim darbojās tikai trīs sanitārās robežinspekcijas punkti – Terehovā, Pāterniekos un Gebņevā, kuros varēja veikt veterināro kravu kontroli. Robežkontroles punktiem, kuros pēc Latvijas iestāšanās ES tiek veikta dzīvnieku izcelsmes produktu kontrole, jābūt EK novērtētiem un atzītiem.
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) paziņojumā presei teikts, ka jauno punktu darbība atļauta, lai gan EK lēmums par robežkontroles punktu atzīšanu par prasībām atbilstošiem pagaidām vēl nav publicēts Eiropas Savienības (ES) oficiālajā laikrakstā. Šoreiz PVD kā Latvijas oficiālā pārtikas aprites un veterinārās uzraudzības institūcija pieņēmusi lēmumu izmantot savas tiesības un atļaut atzītajiem punktiem uzsākt darbu pirms lēmuma publicēšanas. Par PVD pieņemto lēmumu informēta arī EK un pārējās ES dalībvalstis.
Uz brīdi, kad Latvija kļuva par ES dalībvalsti, dzīvnieku izcelsmes produktu plūsma bija atļauta tikai caur Terehovas un Pāternieku kontroles punktiem. Tie tika atklāti pērn aprīlī.

“LV”informācija

Uzziņai:

Sanitārās robežinspekcijas kontroles kārtība pēc Latvijas iestāšanās ES
Kravu veterinārā, fitosanitārā, pārtikas nekaitīguma un nepārtikas preču drošuma kontrole uz iekšējām robežām tika pārtraukta ar 2004.gada 1.maiju. Savukārt uz ārējās robežas, sākot ar iepriekšminēto datumu, bija jānodrošina ES normatīvo dokumentu prasību izpilde kravu kontrolei no trešajām valstīm.
Lielākas izmaiņas bija saistītas ar veterināro kontroli, kur ES prasības ir īpaši stingras. Veterināro robežkontroli atļauts veikt tikai speciāli iekārtotos kontroles punktos, kurus atzinis ES Pārtikas un veterinārais birojs un kuri ar Eiropas Komisijas lēmumu iekļauti attiecīgā sarakstā. Prasības kontroles punktiem, kuros tiek veikta veterinārā kontrole, ir noteiktas Komisijas 2001.gada 21.novembra lēmumā par prasībām robežinspekcijas posteņu apstiprināšanai, kas ir atbildīgi par Kopienā no trešajām valstīm ievesto produktu veterinārajām kontrolēm (2001/812/EC).
Caur robežkontroles punktiem, kuri nebija iekļauti atzīto veterināro kontroles punktu sarakstā, pēc 2004.gada 1.maija nevarēja notikt importa un tranzīta operācijas ar dzīvniekiem un dzīvnieku izcelsmes produktiem, kuri tiek ievesti no trešajām valstīm.

Avots: Pārtikas un veterinārais dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!