• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2005., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99638

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nevaru iedomāties labāku sākumu darbam jūsu valstī

Vēl šajā numurā

18.01.2005., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Krievijas “Regnum”: Frakcijas “Vienotā Krievija” loceklis Krievijas Valsts domē, NVS lietu komitejas sakariem ar tautiešiem loceklis, NVS valstu institūta direktors K. Zatuļins komentē Vairas Vīķes-Freibergas lēmumu ierasties Maskavā 9. maija svinībās. Viņš kritizē mūsu prezidenti it kā par “patiesās okupācijas situācijas neizpratni”, pats tur klāt deklarējot: “Ja nebūtu mūsu valsts, Latvijā nebūtu vispār nekā – ne pieminekļu, ne pilsētu.” Par Latvijas Valsts prezidentes eventuālo vizīti Maskavā 9. maijā viņš saka: “Mums nevajag pakalpot. Viņa pati ir ieinteresēta vizītē.” Krievijai pagaidām esot “jāpieņem zināšanai Latvijas prezidentes piekrišana”, sak, “bija uzaicinājums, ir saņemta atbilde”. Pēc Zatuļina domām, “Freibergas kundzei jāpiekrīt vizītei bez noteikumiem”. Par robežlīgumiem Zatuļins “padomātu, vai nepieciešams šos dokumentus parakstīt. Nav nekādas steigas”. Krievijai esot jāvērtē dokumentu parakstīšana, “ņemot vērā visu mūsu savstarpējo attiecību vēsturi ar zināmajām valstīm”.
Savukārt NVS lietu komitejas Valsts domē priekšsēdētāja vietnieks un frakcijas “Rodina” koordinatora vietnieks Andrejs Saveļjevs par mūsu valsti izsakās: “Tas ir nacistisks režīms, kur saudzīgi izturas pret fašistiskiem noziedzniekiem, saucot tos par varoņiem, un kur pazemo patiesos varoņus.”

Poļu “Gazeta Wyborcza”: “Šauļos stacionējošie NATO karavīri nemitīgi kļūst par uzbrukumu un zādzību upuriem. Valsts un vietējās pašvaldības iestādes ir bezspēcīgas. Tikmēr žurnālisti uzdod jautājumu: kas aiz visa tā stāv?”

Šveices “Neue Zürcher Zeitung”: “Prezidenta Buša uzvara vēlēšanās ASV likusi eiropiešiem saprast, ka nebūs atgriešanās situācijā, kāda bija pēc teroristu uzbrukumiem 2001. gada 11. septembrī. Ņemot vērā jaunās starptautiskā terorisma formas un arvien lielāko “neveiksmīgo valstu” skaitu un masu iznīcināšanas ieroču izplatību, runa ir vismaz par jaunas transatlantiskās kopienas dibināšanu.”

Angļu “The Financial Times”: “Krievijas prezidenta Vladimira Putina amatpersonas beidzot ir kļuvušas pietiekami drosmīgas, lai publiski kritizētu viņa intervencionisma politiku ekonomikā, tai skaitā uzbrukumu “Jukos” naftas grupai.”

Vācu “Financial Times Deutschland”: “Palīdzībā cunami cietušajiem Baltais nams pēc sākotnējās vilcināšanās akceptēja ANO vadību. Un Roberta Zēlika iecelšana nākamās ārlietu ministres Kondolīzas Raisas vietnieka amatā nozīmē, ka Eiropai Valsts departamentā būs partneris, kurš pazīst Veco kontinentu.”

Angļu “Financial Times”: “ASV un Eiropai dalīšanās informācijā par dažādiem draudiem palīdz būt soli priekšā ienaidniekam,” raksta ASV nacionālās aizsardzības ministrs Toms Ridžs. “Mēs no pieredzes zinām, ka kolektīva rīcība ir spēcīgs ierocis jebkurā karā. Jo svarīgāk tas ir, aizsargājot savus pilsoņus pret terorismu. ASV un Eiropai jāsadarbojas, risinot problēmas, daloties informācijā un labākajā pieredzē, attīstot nākamās paaudzes tehnoloģijas.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!