• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nodarbinātības un attīstības aspektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2005., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99539

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts atbalstu lauksaimniecībai un lauku attīstībai

Vēl šajā numurā

14.01.2005., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nodarbinātības un attīstības aspektiem

18.janvārī Rīgā notiks seminārs par nodarbinātību, ekonomisko attīstību un vietējo pārvaldību Latvijā. Semināru rīko LR Ekonomikas ministrija un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) LEED programmā (Vietējās ekonomikas un nodarbinātības attīstības programma) sadarbībā ar Eiropas Komisiju. Seminārs piedāvā iespēju iepazīties ar citu valstu pieredzi un OECD atziņām reģionālās ekonomiskās politikas veidošanā, kā arī diskutēt un salīdzināt to ar situāciju un attīstības tendencēm Latvijā.
OECD ir starptautiska organizācija, kurā ietilpst 30 visattīstītākās pasaules valstis, tajā skaitā arī vecās ES dalībvalstis un četras jaunās ES dalībvalstis – Čehija, Polija, Slovākija un Ungārija. OECD galvenais mērķis ir veicināt apņemšanos ievērot demokrātijas un tirgus ekonomikas principus, sekmēt globālo tirdzniecību un ilgstošu ekonomisko attīstību. Kaut arī Latvija nav OECD dalībvalsts, tā oficiāli kopš 2003.gada ir OECD LEED programmas dalībvalsts un Ekonomikas ministrija koordinē līdzdalību šajā procesā. LEED programma identificē, analizē un izplata jaunas idejas saistībā ar reģionālo attīstību un sociālo ekonomiku, un tās galvenās darbības virzieni ir nodarbinātības politikas decentralizācija, uzņēmējdarbības veicināšana, sociālā kohēzija un inovācijas izvērtēšana.
Semināra dalībnieku un lektoru vidū būs pārstāvji no Latvijas, Baltijas un citām ES valstīm.
Semināra dalībnieki no Latvijas sniegs informāciju par tādām tēmām kā vietējā un reģionālā ekonomiskā attīstība, nodarbinātības un sociālās politikas prioritātes un to īstenošanas reģionālie aspekti. Pārstāvji no Somijas prezentēs savas valsts reģionālās partnerības modeli, savukārt lektors no Krievijas informēs par darba tirgus politikas un ekonomiskās attīstības integrēšanas iespējām. Semināra laikā bez lekcijām paredzētas arī plašas diskusijas par šiem jautājumiem.
Seminārs “Nodarbinātība, ekonomiskā attīstība un vietējā pārvaldība Latvijā” notiks 18.janvārī viesnīcā “Radisson SAS” Rīgā.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!