• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2005., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99536

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās, tiekoties ar Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

14.01.2005., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Latvijas nevalstisko organizāciju pārstāvjiem

Vakar, 13.janvārī, pēc Ministru prezidenta Aigara Kalvīša iniciatīvas notika tikšanās ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, lai runātu par līdzšinējo izpildvaras sadarbības pieredzi ar nevalstiskajām organizācijām (NVO), kā arī uzklausītu organizāciju pārstāvju priekšlikumus un ieteikumus par iespējām veicināt un pilnveidot turpmāko sadarbību.
Ministru prezidents nevalstisko organizāciju lomu sabiedrībā raksturoja kā ļoti svarīgu, kuras nozīmība nākotnē arvien pieaugs, un atzīmēja, ka valdības mērķis ir veicināt šo sabiedrības pašorganizēšanos. Sadarbības nozīmīgumu A.Kalvītis pamatoja ar savu pieredzi, darbojoties nevalstiskajās organizācijās, kā arī sadarbojoties ar sektoru laikā, kad viņš bija zemkopības un ekonomikas ministrs. Nevalstisko organizāciju pārstāvji savu vietu sabiedrībā raksturoja kā starpposmu starp valsts institūcijām un sabiedrību. Viņi norādīja uz NVO pieredzi un spēju veikt ekspertīzi, kas ir ļoti nepieciešama kvalitatīvu lēmumu pieņemšanā un labas pārvaldības realizēšanā.
Saruna ilga gandrīz divas stundas, un tās laikā tika ieskicēti svarīgākie sektoru interesējošie jautājumi: līdzdalība lēmumu pieņemšanā dažādos politikas veidošanas posmos un līmeņos; pilsoniskās sabiedrības stiprināšanas politikas pamatnostādnes 2005.–2009.gadam un valsts programmas pieņemšana; finanses.
Ministru prezidents piedāvāja konkrētus risinājumus un iespējas visu šo jautājumu sekmīgai risināšanai. Viņš arī aicināja organizācijas aktīvi līdzdarboties ne tikai lēmumu pieņemšanā, bet arī to skaidrošanā sabiedrībai. Savukārt nevalstisko organizāciju pārstāvji atzina, ka valsts pārvalde ir daudz paveikusi, lai veidotu un stiprinātu sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām.
Gan Ministru prezidents, gan nevalstisko organizāciju pārstāvji uzsvēra, ka stipra pilsoniskā sabiedrība ir vērtība un mērķis, kas jāsasniedz. Savukārt nevalstisko organizāciju pārstāvji pauda vēlmi redzēt konkrētus un skaidrus iesaistīšanās un sadarbības principus. Sarunas gaitā izskanēja vēlme par šiem principiem kopīgi diskutēt un parakstīt vienošanās dokumentu starp valdību un nevalstisko sektoru. Šī bija pirmā Ministru prezidenta A.Kalvīša saruna ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem par sabiedrības iespējām paust savu viedokli, savas intereses un piedalīties Latvijas dažādu nozaru politikas veidošanā. Ministru prezidents pauda gatavību turpmāk tikties ar visiem interesentiem, lai pārrunātu konkrētas nozares problēmas vai priekšlikumus sadarbības veicināšanai, un atzina, ka līdzīgas tikšanās varētu notikt reizi ceturksnī. Šo pirmo sarunu viņš raksturoja kā konkrētu un konstruktīvu.
A.Kalvītis informēja, ka par sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām viņa birojā ir atbildīgs Ministru prezidenta padomnieks Ilmārs Šlāpins, un aicināja organizācijas būt aktīvām dažādu jautājumu risināšanā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!