• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ukraiņu kultūras dienām Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2005., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99308

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas ombuda ievēlēšanu

Vēl šajā numurā

12.01.2005., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ukraiņu kultūras dienām Latvijā

No 13. līdz 30.janvārim pasākumu ciklā “Tautību nedēļas” notiks kultūras dienas “Ukraiņu tautas tradīcijas Latvijā”. Šajā laikā visi interesenti varēs apskatīt ukraiņu tautas tradīcijām Latvijā veltītas izstādes un piedalīties dažādos pasākumos.
Trešdien, 13. janvārī, Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta Mazākumtautību kultūras un informācijas nodaļā Blaumaņa ielā 5a notiks ukraiņu kultūras dienu atklāšana. Ukraiņu tautas mūziku spēlēs Vangažu ukraiņu biedrības ansamblis “Veselka”, tiks atklāta ukraiņu tērpu un izšuvumu, grāmatu un fotoizstāde. Katrs varēs nobaudīt arī ukraiņu nacionālos ēdienus – vareņikus, kāpostu tīteņus un speķa maizes. Klātesošos sveiks īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainārs Latkovskis, Ukrainas vēstnieks Latvijā Mirons Jankivs, kā arī paši sabiedrisko organizāciju pārstāvji. Uz atklāšanu aicināti Saeimas deputāti, mazākumtautību sabiedrisko organizāciju, sekretariāta sadarbības organizāciju un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kā arī kultūras darbinieki un uzņēmēji.
Mazākumtautību kultūras un informācijas nodaļā izstādēs līdz 26.janvārim būs apskatāmi gan mūsdienās radīti, gan seni ukraiņu tērpi un izšuvumi, dažādas grāmatas gan par ukraiņiem, gan ukraiņu autoru darbi, kā arī fotogrāfijas, kuras atspoguļo Latvijā dzīvojošo ukraiņu un viņu biedrību dzīvi un darbību. Savukārt “Maskavas namā” 19.janvārī tiks atklāta izstāde “Ukraiņu grivna”, un arī tā būs apskatāma līdz 26.janvārim.
Ukraiņu kultūras dienu laikā notiks vairāki pasākumi – interesenti varēs piedalīties Malankas dienas svinībās, pēc senām ukraiņu tautas tradīcijām atzīmējot Ziemassvētkus, un, nododoties ukraiņu tautas spēlēm, dziesmām, dejām, kā arī baudot tradicionālos ēdienus, uzzināt vairāk par ukraiņu literatūru un kino, kā arī piedalīties klasiskās mūzikas vakarā un iegūt informāciju par ukraiņiem Latvijas informācijas telpā. Sestdien, 22.janvārī, Rīgas Ebreju kopienas namā būs kultūras dienu galā koncerts, kurā piedalīsies dažādi ukraiņu radošie kolektīvi.
Kultūras dienas “Ukraiņu tautas tradīcijas Latvijā” ir trešais šāda veida pasākums sekretariāta organizētajā mazākumtautību kultūras dienu ciklā. Kultūras dienas ir mazākumtautību sabiedrisko organizāciju iniciatīva, savukārt sekretariāts sniedz visu veidu atbalstu šo dienu rīkošanā. Apmeklēt kultūras dienu pasākumus aicināti visi interesenti – gan lieli, gan mazi. Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Gunta Līne, ministra sekretariāta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!