• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasēm jaunieši interesējas kūtri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2005., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99232

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzmanību, iegādājoties pārtiku

Vēl šajā numurā

11.01.2005., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasēm jaunieši interesējas kūtri

PASE.PNG (102840 bytes)
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

10.janvārī Latvijā aptuveni 10 390 piecpadsmit gadus sasniegušie jaunieši dzīvo bez personu apliecinošā dokumenta, liecina Pilsonības un migrāciju lietu pārvaldes dati.
Rīgā vairāk nekā 2400 piecpadsmitgadīgie jaunieši nav izņēmuši pases, Rīgas rajonā – teju 600, Daugavpilī – 576, Bauskas rajonā – 377, Liepājā – 348, Tukumā rajonā – 343. Vismazāk piecpadsmitgadnieku, kas nav izņēmuši pases, ir Ventspilī – 107 – un Ventspils rajonā – 90.
Vēl tikai līdz 1. februārim 15 gadus sasniegušie jaunieši var iesniegt dokumentus, lai saņemtu pasi, samaksājot valsts nodevu vienu latu, kā to paredz Ministru kabineta noteikumi. Pēc 1. februāra saņemt pasi par vienu latu varēs tikai tie, kuri dokumentus iesniegs Ministru kabineta noteiktajā termiņā – 30 dienu laikā pēc 15 gadu sasniegšanas, atgādina PMLP Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Diana Bogdanova.
Par pases saņemšanu 30 dienu laikā jāmaksā valsts nodeva 1 lats (paātrinātā kārtībā divās vai četrās darbdienās attiecīgi 26 un 11 latu). Ja dokumenti tiek iesniegti vēlāk, valsts nodeva paaugstinās līdz pieciem latiem (paātrinātā kārtībā divās vai četrās darbdienās attiecīgi 30 un 15 latu). Turklāt, ja persona ilgstoši neiesniedz dokumentus pases saņemšanai, var piemērot administratīvo sodu līdz 25 latiem par dzīvošanu bez derīga personu apliecinoša dokumenta. Tāpēc svarīgi atcerēties, ka visiem jauniešiem, kuri sasniedz 15 gadu vecumu, dokumenti pases saņemšanai jāiesniedz 30 dienu laikā pēc piecpadsmitās dzimšanas dienas, uzsver PMLP pārstāve.
Lai piecpadsmitgadīgais jaunietis saņemtu pasi, jāiesniedz divas fotogrāfijas, dzimšanas apliecība un iepriekšējā pase, ja tāda ir bijusi.

“LV” informācija.

Uzziņai:

Pasi izsniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā atbilstoši personas deklarētajai dzīvesvietai. Papildu informācija PMLP mājas lapā www.pmlp.gov.lv vai pa informatīvo tālruni 800 7657.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!