• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas artava būs palīdzības nogādāšana cietušajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2005., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99097

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēdējos divos gados pieaudzis negadījumu skaits uz ceļiem

Vēl šajā numurā

07.01.2005., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas artava būs palīdzības nogādāšana cietušajiem

PALIDZIBA.PNG (102065 bytes)
Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Aivars Straume, iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons un Šrilankas goda konsuls Arnis Ančupāns Ārkārtējo situāciju valsts operatīvās komisijas sēdē
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Latvija Dienvidaustrumāzijas dabas katastrofā cietušās valstis atbalstīs, valdības atvēlētos 100 000 latu izlietojot helikopteru pārvadājumu nodrošināšanai.

Tā nolēmusi Ārkārtējo situāciju valsts operatīvā komisija. Kā “LV” jau ziņoja, vakar, 6.janvārī, komisija pulcējās, lai rastu kopsaucēju par visefektīvāko veidu katastrofā cietušo valstu atbalstam.
Rūpīgi izvērtēta situācija un postošo seku likvidācijā iesaistīto organizāciju sniegtie atzinumi. Ar padomiem palīdzējis Latvijas Sarkanais Krusts, kā arī Šrilankas goda konsuls Latvijā un Latvijas goda konsuls Taizemē. Kā zināms, starptautiskās organizācijas secinājušas, ka samilzusi problēma ir palīdzības, piemēram, pārtikas, medikamentu un citu vajadzīgo lietu, nogādāšana cietušajiem. Daudzviet ceļi ir neizbraucami, tādēļ vienīgā iespēja ir izmantot gaisa satiksmi.
Tādēļ Ārkārtas situāciju valsts operatīvā komisija nospriedusi, ka Latvijas artavai izpostīto teritoriju iedzīvotāju atbalstam jābūt helikoptera pārvadājumiem. Nomāt uz vietas helikopteru kravas pārvadājumiem ir ekonomiskāk nekā, piemēram, transportēt uz turieni lidaparātu no Latvijas.
Vienbalsīgi nolemts, ka Ārlietu ministrijai jānoslēdz līgums ar Latvijas uzņēmumu SIA “GM Helicopters”, kurš jau no sestdienas gatavs pildīt šo misiju. Kompānija par piešķirtajiem 100 000 latiem piekritusi nodrošināt lidaparāta darbību šim mērķim vienu mēnesi.
Iekšlietu ministrs, arī komisijas vadītājs Ēriks Jēkabsons uzskata, ka izvēlēts labākais risinājums atbalstam. Piemēram, Igaunija nosūtījusi vairāk nekā desmit brīvprātīgos uz nelaimes skarto reģionu, taču viņi par lidostu joprojām tālāk nav tikuši, jo līdz katastrofā izpostītajām vietām sarežģīti nokļūt. Savukārt Latvijas helikopters, kā jau minēts, gatavs startam jau rīt.
Tāpat komisija uzdevusi Iekšlietu, Satiksmes un Ārlietu ministrijai koordinēt un atbalstīt brīvprātīgos, kuri nolēmuši doties uz avārijas seku likvidēšanas vietām, kā arī atvieglot birokrātiskos procesus, lai neradītu šķēršļus ziedojumu nosūtīšanai uz cietušajām valstīm.

Ilze Apine, “LV”
ilze.apine@vestnesis.lv

Uzziņai

“GM Helicopters” ir Latvijā reģistrēta firma, kas Malaizijas reģionā darbojas kopš 2002.gada. Uzņēmuma īpašumā esošie divi “Mi-8T” helikopteri patlaban atrodas Malaizijā un Singapūrā, un vienu no tiem glābšanas darbu veikšanai jau nofraktējušas starptautiskās palīdzības sniegšanas organizācijas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!