• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas Pensionāru federācijas vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2005., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/99089

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, sveicot Latvijas pareizticīgos Ziemassvētkos

Vēl šajā numurā

07.01.2005., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Latvijas Pensionāru federācijas vadību

Vakar, 6.janvārī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) vadību. LPF priekšsēdētāja Aina Verze apsveica A.Kalvīti valdības vadītāja amatā un novēlēja panākumus darbā. A.Verze uzsvēra, ka LPF ir organizācija, kas jautājumus risina sarunu ceļā un neatbalsta protesta akcijas, piketus.
LPF pārstāvji ar Ministru prezidentu runāja par pensionāriem aktuāliem sociāli ekonomiskajiem jautājumiem, tai skaitā par nabadzības mazināšanu. LPF uzsvēra, ka nabadzības mazināšanai ir svarīga ne tikai pensiju indeksācija, kas tagad notiek divas reizes gadā, bet arī piemaksa tiem cilvēkiem, kuru pensija nepārsniedz 105 latus un kuru kopējais apdrošināšanas stāžs nav mazāk par 30 gadiem. Tam papildus no valsts budžeta būtu nepieciešami aptuveni 30 miljoni latu. Svarīgi, lai pensionāru ienākumi būtu līdzvērtīgi valstī noteiktajam iztikas minimumam.
A.Kalvītis uzsvēra, ka kopš pagājušā gada pensiju indeksācija notiek nevis vienu, bet gan divas reizes un šogad tā plānota aptuveni 9 lati vienam cilvēkam. Ministru prezidents piekrita, ka nepieciešams palielināt mazās pensijas, un apņēmās jau tuvākajā laikā lūgt ekspertiem izvērtēt šo jautājumu un piedāvāt risinājumus.
Kā atzina valdības vadītājs, vienlīdz svarīgi ir pēc iespējas ātrāk nomaksāt parādu Valsts sociālās apdrošināšanas speciālā budžetā – aptuveni 33 miljonus latu. Ministru prezidenta pārstāvētā Tautas partija šā parāda nomaksai ierosina piešķirt līdzekļus no kāda valsts uzņēmuma privatizācijas.
Runājot par veselības aprūpes sistēmu, LPF pārstāvji norādīja, ka pensionāriem ir svarīga veselības profilakse un piekļūšana medikamentiem, jo nereti pensionāram līdz tuvākajai aptiekai jāmēro pat 20 kilometru garš ceļš. A.Kalvītis teica, ka veselības ministrs Gundars Bērziņš aktīvi strādā pie veselības aprūpes sistēmas sakārtošanas, īpaši domājot par lēto bezrecepšu medikamentu pieejamību, lielo zāļu firmu lobiju izskaušanu un speciālistu pieejamību.
A.Kalvītis pateicās LPF pārstāvjiem par viņu aktīvo darbu, sadarbību ar valdību, kā arī solīja uzsākto sadarbību turpināt un vēlēja panākumus svarīgā darba veikšanā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!