• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministre, tiekoties ar ES Pirmās instances tiesas tiesnesi Ingrīdu Labucku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2005., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98999

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

06.01.2005., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministre, tiekoties ar ES Pirmās instances tiesas tiesnesi Ingrīdu Labucku

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa vakar, 5.janvārī, tikās ar Eiropas Savienības (ES) Pirmās instances tiesas tiesnesi, bijušo tieslietu ministri Ingrīdu Labucku. Sarunas laikā tika apspriesta ES Pirmās instances tiesas darbība un Latvijas loma tajā.
I.Labucka atzina, ka pašlaik pret Latvijas valsti nav ierosināta neviena lieta, bet Latvijai vajadzētu rūpīgi sekot līdzi Eiropas Kopienu tiesas instanču darbam un tajā ierosinātajām lietām, lai laikus reaģētu uz iespējamām pretrunām Latvijas un Eiropas Savienības normatīvajos aktos un novērstu tās.
Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa apliecināja, ka Latvijas valsts Tieslietu ministrijas personā to dara, jo ministrijā ir izveidota speciāla Eiropas Kopienu tiesas nodaļa, kas seko līdzi Eiropas Kopienu tiesas darbam un regulāri sniedz ministrijas amatpersonām apkopojumu par tiesas darbību.
Tika pārrunātas arī Latvijas aktualitātes. Solvita Āboltiņa īpaši atzīmēja veiksmīgo Komerclikuma reformas pabeigšanu, kura pēdējais posms – uzņēmumu pārreģistrēšanās Komercreģistrā – beidzās 2005.gada 3.janvārī. Komerclikuma reformas īstenošanā liela loma ir arī Ingrīdai Labuckai, jo viņa kā tieslietu ministre savulaik tajā ieguldījusi lielu darbu, atzīmēja tieslietu ministre S.Āboltiņa.
Eiropas Kopienu tiesas sistēma sastāv no Eiropas Kopienu tiesas un Pirmās instances tiesas. Abas tiesu instances nodrošina likumības ievērošanu, interpretējot un piemērojot Eiropas Kopienas dibināšanas līgumu un citus Eiropas Savienības institūciju aktus. Ingrīda Labucka par tiesnesi Eiropas Savienības Pirmās instances tiesā apstiprināta uz laiku no 2004.gada 1.maija  līdz 2007.gada 31.augustam.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!