• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunā Maksātnespējas likumprojekta izstrādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2005., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98887

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas fiskālās politikas programmu

Vēl šajā numurā

04.01.2005., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunā Maksātnespējas likumprojekta izstrādi

29.decembrī tieslietu ministre Solvita Āboltiņa, tiekoties ar Maksātnespējas administrācijas (MNA) direktoru Aldi Gobzemu, iestādes vadītājam uzdevusi izstrādāt priekšlikumus, kā nodrošināt administratoru nozīmēšanu maksātnespējīgos uzņēmumos pēc nejaušības principa, lai novērstu subjektivitāti un korupcijas iespēju lietu nozīmēšanas procesā. Ministre arī lūgusi MNA direktoru aktīvāk līdzdarboties jaunā Maksātnespējas likumprojekta izstrādē, lai to iespējami ātrāk varētu virzīt izskatīšanai valdībā, kā rezultātā tiktu pilnveidots maksātnespējas administrēšanas process.
Solvita Āboltiņa lūdza Aldim Gobzemam sniegt viedokli, kā 1000 latu limita atcelšana no 2005.gada 1.janvāra par neizmaksāto darba algu maksātnespējīga uzņēmuma darbiniekiem ietekmēs kopējo kompensācijas apmēru un vai tas neradīs pamatu fiktīvām darbībām, uzrādot darba algas apmēru. Maksātnespējas administrācijas direktors informēja, ka būtiska ietekme nav paredzama, jo aptuvenie aprēķini liecina, ka līdz šim 1000 latu limits ticis pārsniegts tikai aptuveni 13% gadījumu, bet, efektīvi sadarbojoties tiesībsargājošajām iestādēm, Valsts ieņēmumu dienestam un Maksātnespējas administrācijai, krāpniecība var tikt līdz minimumam samazināta. Ministre lūdza Maksātnespējas administrāciju uzmanīgi sekot līdzi šī procesa turpmākai attīstībai un izstrādāt efektīvu starpinstitūciju sadarbības mehānismu.
Tieslietu ministre norādīja, ka savstarpējā komunikācija starp Tieslietu ministriju un Maksātnespējas administrāciju nākotnē ir jāuzlabo, lai jaunās iniciatīvas maksātnespējas administrēšanā jau laikus varētu izdiskutēt par tieslietu sektoru atbildīgās valsts amatpersonas, pirms tās tiek virzītas izskatīšanai valdībā.
Maksātnespējas administrācija ir Tieslietu ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, un viens no tās uzdevumiem ir īstenot administratoru uzraudzību un uzlabot viņu darba kvalitāti.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!