• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasta norēķinu sistēmas konti nomainīti uz jauno standartu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2005., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98866

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pētīs baltos ūdens milžus

Vēl šajā numurā

04.01.2005., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasta norēķinu sistēmas konti nomainīti uz jauno standartu

Līdz ar Latvijas Bankas pāreju uz konta numuru IBAN standartu, arī valsts akciju sabiedrība “Latvijas pasts” no 1.janvāra visos iekšzemes un starptautisko maksājumu pārskaitījumos izmanto konta numurus tikai IBAN (International Bank Account Number) standartā.

Tos klientus, kas pēc sarakstiem pastā saņem pensijas vai ģimenes pabalstus, izmaiņas neskar, skaidro “Latvijas pasta” sabiedrisko attiecību speciālists Edijs Šauers. Taču tiem, kas vēlēsies no sava pasta norēķinu sistēmas (PNS) norēķinu konta izņemt naudu, konta numurs jānorāda IBAN standartā – ar 21 zīmi. Līdz ar to, ja konta numurs darījumos tiks norādīts “vecajā standartā”, darījumu nevarēs izpildīt, taču informāciju par kontiem IBAN standartā varēs uzreiz uzzināt ikvienā pasta nodaļā.
E.Šauers uzsver, ka pasts jau laikus informēja PNS klientus par izmaiņām to norēķinu kontos. Atsūtot informāciju par vecajiem PNS kontiem, klienti atpakaļ saņēma pasta sagatavotu informāciju par IBAN standartā jau pārveidotiem kontiem. Klienti informāciju par savu PNS konta numuru IBAN standartā saņēmuši pa pastu kopā ar kontu izrakstiem. Pāreja uz IBAN standartu skar vairāk nekā 100 000 PNS klientu, kā arī tās personas, kuras izmanto pasta tīklu naudas iemaksāšanai kredītiestāžu kontos.

“LV” informācija

Uzziņai

IBAN (International Bank Account Number) ir atbilstoši starptautiskajam standartam piešķirts konta numurs bankās vai citās finanšu iestādēs. Saskaņā ar Eiropas Savienības normām no 2004.gada tas tiek ieviests arī Latvijā visās Latvijas bankās. Līdz 2003.gada vidum IBAN ieviesa jau 32 Eiropas valstīs, savukārt Latvijā visa 2004.gada garumā spēkā bija gan pašreizējie konta numuri, gan IBAN.
Latvijas IBAN sastāv no 21 simbola. Informāciju par savu PNS norēķinu konta numuru IBAN standartā var saņemt ikvienā “Latvijas pasta” nodaļā vai pasta mājas lapas www.pasts.lv sadaļā Privātpersonām – Finanšu pakalpojumi – IBAN.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!