• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontroles amatpersonas būs vairāk pieejamas iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2004., Nr. 210 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98784

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā visa sabiedrība uzzinās par lata piesaisti eirai

Vēl šajā numurā

30.12.2004., Nr. 210

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontroles amatpersonas būs vairāk pieejamas iedzīvotājiem

Valsts kontroliere Inguna Sudraba, tiekoties ar Valsts kontroles (VK) padomes locekļiem, informēja, ka savās pirmajās darba dienās valsts kontrolieres amatā viņa iepazīstas ar iestādes personālu un darbu, lai apzinātu tās VK darbības jomas, kur veicamas izmaiņas. Lēmumi par iespējamām izmaiņām netiks pieņemti vienpersoniski – izlemjot jautājumus, tiks ņemts vērā Valsts kontroles likumā paredzētais klātesošo VK padomes locekļu balsu vairākums. Likums paredz arī gadījumu, ja balsis sadalās līdzīgi, – tad izšķirošā ir padomes priekšsēdētāja (valsts kontroliera) balss.
“Vadītājs ir pieejams iestādē strādājošiem” – šādi definēts jaunās valsts kontrolieres darba stils. Ikviena VK amatpersona un darbinieks var sazināties ar valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu, izmantojot elektronisko pastu. Šādā veidā izsakāmi arī piedāvājumi klātienes sarunām ar jauno iestādes vadītāju.
VK padomes locekļi piekrita valsts kontrolieres ierosinājumam, ka gan iestādes vadītājai, gan VK padomes locekļiem jākļūst vieglāk pieejamiem iedzīvotājiem. Turpmāk iedzīvotāji ar saviem jautājumiem, priekšlikumiem un sūdzībām varēs vērsties pie valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas un VK padomes locekļiem Gunas Kalniņas-Priedes, Agra Krūmiņa, Ulda Greiškalna un Induļa Šķibeļa katru pirmdienu no pulksten 15 līdz 17. Līdz šim valsts kontroliera un VK padomes locekļu pieņemšanas laiki bija reizi mēnesī.
VK, tāpat kā citas valsts iestādes, saņem arī rakstveida iesniegumus, sūdzības un priekšlikumus no juridiskām un fiziskām personām un likumdošanā noteiktajos termiņos izskata tos, pieņem attiecīgu lēmumu un sniedz iesniedzējam atbildi. Gada laikā VK revīzijas departamenti, Juridiskā daļa un valsts kontroliera birojs sagatavo ap pusotra simta atbilžu uz saņemtajiem iesniegumiem, sūdzībām un priekšlikumiem, kuri nav saistīti ar revīziju veikšanas tiešo darbu. Galvenās iesniegumu un sūdzību tēmas ir pārkāpumi pašvaldībās un pašvaldību uzņēmumos, privatizācijas noteikumu pārkāpumi un iespējama nelikumīga rīcība ar valsts mantu un budžeta līdzekļiem.
Nereti iedzīvotāji vēršas pie VK ar jautājumiem, kas nav šīs iestādes kompetencē. Tādā gadījumā VK likumā “Iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kārtība valsts un pašvaldību institūcijās” noteiktajā termiņā nosūta iesniegumu, sūdzību vai priekšlikumu citai – šajā lietā kompetentai institūcijai, par to paziņojot iesniedzējam. VK var pieprasīt iesniedzējam arī papildu ziņas, kas nepieciešamas jautājuma izvērtēšanai.

Indira Ozola, Valsts kontroles konsultante ārējās komunikācijas jautājumos un sadarbībai ar Saeimu

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!