• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts policijas ēka lēnām brūk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.2004., Nr. 209 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98706

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā baskāji pārtapa virsniekos

Vēl šajā numurā

29.12.2004., Nr. 209

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts policijas ēka lēnām brūk

27.decembra vēlā vakarstundā divi vīrieši guvuši traumas, ejot gar Valsts policijas (VP) ēku Brīvības un Stabu ielas krustojumā Rīgā. Viņiem uzkritis 1,4 reiz 0,7 metrus plats, 12–14 centimetrus biezs apmetuma gabals, kas bija atdalījies no kādas ēkas kolonnas Stabu ielas pusē.

KIEGELI.PNG (142486 bytes)
Norobežotā vieta pie Valsts policijas ēkas, kur aizvakar nokrita apmetuma gabals, savainojot divus vīriešus
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I

Kā zināms, ēka ir kritiskā stāvoklī. Savulaik plaši apspriestais topošais komplekss, kur mājvietu radīs Valsts policija, vēl tikai top.
Atgādinām, ka jaunu ēku policijas un citu iekšlietu struktūru vajadzībām Gaujas ielā, Rīgā, sākotnēji bija iecerēts sākt pirms diviem gadiem. Tika plānots, ka būvniecības pirmajā kārtā jāuzceļ policijai paredzētās telpas. Tās bija jānodod ekspluatācijā pirms gada.
Toreiz process apstājās, vēl īsti nesācies. Proti, 2002.gada nogalē Ministru kabinets apturēja ar uzņēmumu “Skonto būve” noslēgto būvprojektēšanas un būvniecības uzņēmuma līguma izpildi. Jautājums – celt vai necelt, ir vai nav tas izdevīgs valstij – ilgu laiku palika atklāts. Šoruden valdība nolēma projektu atsākt un atjaunoja līgumu. Izvērtējot atbildīgo institūciju iesniegtos tālākās rīcības variantus, atzīts, ka pārējie ir vēl neizdevīgāki.
Iekšlietu ministrija skaidro, ka saskaņojusi būvnieku izstrādātos precizētos kompleksa skiču projektus. Par projekta īstenošanu ir atbildīga valsts akciju sabiedrība “Valsts nekustamie īpašumi”, kas būs jaunās ēkas īpašnieks.
Līgums paredz, ka ēku komplekss jāpabeidz līdz 2006.gada 30.jūnijam. Būvniecības pirmajā kārtā iecerēts izbūvēt VP ēku un tehnisko bloku, iebūvēt iekšējos inženiertīklus, ārējos tīklus, iekārtot teritoriju un izveidot autostāvvietas. Pirmā kārta jānodod ekspluatācijā līdz nākamā gada novembrim.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!