• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gada godā celtais lielais susuris. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2004., Nr. 208 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gada godā celtā silpurene

Vēl šajā numurā

28.12.2004., Nr. 208

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gada godā celtais lielais susuris

Latvijas Dabas muzeja speciālisti par Latvijas Dabas muzeja “Gada dzīvnieku 2005” izvēlējušies lielo susuri (Glis glis).

Noslēpumains, nepazīstams, nepamanāms — tā varētu raksturot lielo susuri, jo ziņas par šā grauzēja sastopamību Latvijā ir skopas. Tomēr pēdējos gados lielais susuris liek sevi manīt aizvien biežāk, informē Latvijas Dabas muzejs. Tas mēdz uzturēties arī cilvēka mītņu tuvumā — ielīst pagrabā vai bēniņos. Viena susuru ģimene atrasta Turaidas muzejrezervāta telpās, savukārt Gaujas Nacionālā parka (GNP) darbiniekus susuris pārbiedēja bibliotēkā, kur tas sagrauzis dokumentus.
Lai tiktu skaidrībā par lielā susura uzvedību un to, cik šie dzīvnieki izplatīti, GNP teritorijā nule iekārtots pētījumu parauglaukums  – izlikti 100 speciāli susuriem projektēti būrīši. Kā dzīvniekiem veicas ar to apsaimniekošanu, varēs uzzināt pēc gada.
Jau piekto gadu pēc kārtas Latvijas Dabas muzeja Zooloģijas nodaļas speciālisti izvēlas gada dzīvnieku. Uz šo titulu pretendē galvenokārt Latvijā reti un ar likumu aizsargājami dzīvnieki. Pievēršot kādai noteiktai dzīvnieku sugai īpašu uzmanību, muzeja apmeklētāji var iegūt sīkāku informāciju gan par pašu dzīvnieku, gan par tā aizsardzības nepieciešamību. Šādi muzejs pamudina vērīgāk ieskatīties un ieklausīties dabā un sev apkārt.
Deviņdesmitajos gados “Latvijas pasts” izdevis lielajam susurim īpaši veltītas četras pastmarkas.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!