• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Importētājiem atgādina par tarifu kvotām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2004., Nr. 208 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad bērnus nobeidz pašu vecāki

Vēl šajā numurā

28.12.2004., Nr. 208

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Importētājiem atgādina par tarifu kvotām

Tuvojoties jaunajam gadam, Eiropas Komisija jau aktualizē datu bāzi “QUOTA”, papildinot to ar datiem par 2005.gadam atvērtajām tarifu kvotām.

ZIBVIS.PNG (127162 bytes)
Zivis un zivju produkti pieder pie tām precēm, kuru importam paredzētajām tarifu kvotām šogad Latvijas uzņēmēji iesnieguši visvairāk pieteikumu
Foto: Aivars Jansons, A.F.I.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Galvenā muitas pārvalde aicina uzņēmējus sekot līdzi informācijai par 2005.gadā pieejamajām tarifu kvotām Eiropas Komisijas “TARIC” un “QUOTA” datu bāzēs internetā un savlaicīgi plānot preču importu, lai arī nākamajā gadā gūtu labumu no tarifu kvotu izmantošanas.
Eiropas Savienības tarifu kvotas, ko piešķir uz muitas deklarāciju pamata pēc principa “kas pirmais nāk, pirmais saņem”, dod iespēju uzņēmējiem ievest noteiktu preču daudzumu ES muitas teritorijā, piemērojot samazinātu vai nulles muitas tarifa likmi, atgādina Galvenās muitas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Marika Salmiņa. Visvairāk pieprasītās tarifu kvotas var tikt izsmeltas jau jaunā gada pirmajos datumos. Uzņēmēji aicināti pieteikt tarifu kvotas plašam pārtikas preču, kā arī rūpniecības preču klāstam. VID Galvenā muitas pārvalde plāno tuvākajā laikā ievietot tarifu kvotu sarakstu 2005.gadam arī VID mājas lapā.
Šogad Latvijas uzņēmēju vispieprasītākās preces, kam tika pieteiktas tarifu kvotas, ir bijušas Bulgārijas un Rumānijas izcelsmes vīns, kā arī zivis un zivju produkti, šķīstošā kafija u.c.

“LV” informācija

Uzziņai

No 2004.gada 1.maija līdz 27.decembrim no Latvijas uzņēmējiem kopumā saņemti 519 tarifu kvotu pieteikumi. 504 gadījumos Eiropas Komisija piešķīrusi tarifu kvotas 100% apmērā, t.i., visam pieteikumā norādītajam preču daudzumam. Divos gadījumos tarifu kvotas piešķirtas daļēji, bet trīs gadījumos tā nav piešķirta. Par desmit pieteikumiem patlaban vēl tiek gaidīta atbilde no Eiropas Komisijas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!