• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Meža attīstības fonda projektiem atvēlēto līdzekļu apgūšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.12.2004., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98535

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pirmajām struktūrfondu izdevumu atmaksām no EK

Vēl šajā numurā

27.12.2004., Nr. 207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Meža attīstības fonda projektiem atvēlēto līdzekļu apgūšanu

Šā gada nogalē Meža attīstības fonda (MAF) konsultatīvās padomes paplašinātajā sēdē izskatīti un atzinīgi novērtēti visi 27 fonda 2004.gadā finansētie attīstības projekti un zinātniskie pētījumi. Gada sākumā, lemjot par finansējuma sadali, MAF padome atbalstīja līdzekļu ieguldīšanu meža nozarei nozīmīgos projektos un pētījumos, lai atvēlētie līdzekļi sekmētu nozares tālāku attīstību.
Latvijas Kokrūpniecības federācija (LKF) realizējusi piecus kokrūpniecības attīstībai nozīmīgus projektus. Divos no tiem ar modernām iekārtām aprīkotas ES PHARE projekta ietvaros izveidotās koksnes izstrādājumu testēšanas laboratorijas. Tās sagatavotas arī akreditācijai, tādējādi radot iespēju koksnes produkcijas kvalitāti raksturojošos rādītājus pārbaudīt tepat Latvijā. Nozares attīstību sekmēs arī mūsdienīga informācijas centra iekārtošana un izstrādātās speciālistu izglītības un talākapmācības programmas. Reālu guvumu no LKF realizētajiem projektiem saņems Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Meža fakultātes studenti un mācībspēki.
MAF konsultatīvās padomes priekšsēdētājs, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze uzsver: “Meža nozarē Latvijā un īpaši starptautiskajos tirgos pastiprinās konkurence, un Latvijas meža nozares vienīgais risinājums ir ražot produkciju ar augstāku pievienoto vērtību un celt savu konkurētspēju. Eiropas Savienības PHARE projekta posma veiksmīgs nobeigums ir zīmīgs solis šajā virzienā.”
Latvijas Valsts meža institūta “Silava” zinātnieki realizējuši 11 pētījumu projektus par aktuāliem mežkopības, meža apsaimniekošanas, meža aizsardzības jautājumiem. Projektu ietvaros aprakstīti, klasificēti un vienotā datu bāzē apkopoti ilglaicīgie izmēģinājumu objekti. Savukārt LLU Meža fakultātes (MF) speciālisti īstenojuši trīs projektus, kuru ietvaros novērtēta Latvijas koksnes konkurētspēja, kā arī kvalitāte un koksnes resursu izmantošanas efektivitāte.
Pa vienam projektam ar MAF atbalstu realizējuši Latvijas Universitātes Bioloģijas institūts, Baltijas Koleopteroloģijas institūts, Valsts meža dienests un Pasaules dabas fonds.
Par MAF līdzekļiem sagatavoti arī izdevumi “Meža nozare Latvijā 2004”, “Meža enciklopēdija. 2.sējums” un “Latvijas meža putni”.
Kopumā MAF šogad projektu un pētījumu realizēšanai atvēlējis 441 852 latus.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!