• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 21. decembra noteikumi Nr. 1043 "Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 23.aprīļa noteikumos Nr.164 "Prasības maģistrālajiem cauruļvadiem un maģistrālo cauruļvadu tehniskās uzraudzības kārtība"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.12.2004., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98527-grozijumi-ministru-kabineta-2002-gada-23-aprila-noteikumos-nr-164-prasibas-magistralajiem-caurulvadiem-un-magistralo-caurulvadu...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1044

Noteikumi par Statistiskās informācijas valsts programmu 2005.gadam

Vēl šajā numurā

27.12.2004., Nr. 207

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1043

Pieņemts: 21.12.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.1043

Rīgā 2004.gada 21.decembrī (prot. Nr.74 14.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 23.aprīļa noteikumos Nr.164 "Prasības maģistrālajiem cauruļvadiem un maģistrālo cauruļvadu tehniskās uzraudzības kārtība"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību" 3.panta otro daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2002.gada 23.aprīļa noteikumos Nr.164 "Prasības maģistrālajiem cauruļvadiem un maģistrālo cauruļvadu tehniskās uzraudzības kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2002, 64.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 1., 2. un 3.punktu šādā redakcijā:

"1. Noteikumi nosaka prasības, kas jāievēro, organizējot un veicot darbus ar naftas, naftas produktu vai dabasgāzes (turpmāk — vielas) pārvadei un transportēšanai ārpus uzņēmuma teritorijas paredzētajiem metāla vai stiklšķiedras epoksīda materiāla cauruļvadiem un papildiekārtām, kas projektētas īpaši šiem cauruļvadiem (turpmāk — maģistrālie cauruļvadi), kā arī maģistrālo cauruļvadu tehniskās uzraudzības kārtību, lai neradītu draudus cilvēku dzīvībai, veselībai, īpašumam un videi.

2. Noteikumi neattiecas uz cauruļvadiem, kuros tiek transportēta dabasgāze ar maksimāli pieļaujamo darba spiedienu, kas ir mazāks par 16 bāriem.

3. Ekonomikas ministrija sadarbībā ar attiecīgo standartu tehnisko komiteju iesaka sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts" saistībā ar šiem noteikumiem izstrādājamo, adaptējamo un piemērojamo standartu sarakstu."

2. Svītrot 4.punktā vārdus "Bezpeļņas organizācija valsts".

3. Izteikt 5. un 6.punktu šādā redakcijā:

"5. Maģistrālo cauruļvadu tehniskās pārbaudes ir tiesīga veikt akreditēta institūcija, par kuru Ekonomikas ministrija ir publicējusi paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" (turpmāk — inspicēšanas institūcija), ja tā:

5.1. ir akreditēta Latvijas Nacionālajā akreditācijas birojā atbilstoši standarta LVS EN 45004 "Galvenie kritēriji dažāda veida institūcijām, kas veic inspekciju" un šo noteikumu prasībām;

5.2. ir apdrošinājusi savu civiltiesisko atbildību tādā apjomā, lai segtu iespējamās kļūdas dēļ radušos zaudējumus, kas sadarbībā ar institūcijas izvēlēto apdrošinātāju aprēķināti institūcijas darbības jomas risku novērtējumā.

6. Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs novērtē un uzrauga inspicēšanas institūcijas atbilstību šo noteikumu 5.punktā minētajām prasībām."

4. Izteikt 10.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"10. Maģistrālā cauruļvada valdītājs pievieno tehniskajai pasei šādus dokumentus valsts valodā (turpmāk — lietošanas dokumentācija):".

5. Papildināt 11.punktu aiz vārdiem "ja cauruļvadam nav" ar vārdiem "normatīvajā aktā par maģistrālo cauruļvadu projektēšanu, būvniecību un atbilstības novērtēšanu noteiktajā kārtībā izsniegta atbilstības apliecinājuma vai".

6. Izteikt 14.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.2. norīkot personālu, kas darbina vielu transportēšanas (pārvades) iekārtas (turpmāk — apkalpojošais personāls), kā arī pārējo personālu. Apkalpojošais personāls ir apmācīts un instruēts atbilstoši normatīvajiem aktiem par darba aizsardzības prasībām, lietojot darba aprīkojumu, un ir apmācīts darba aizsardzības jautājumos, ņemot vērā vielu transportēšanas (pārvades) iekārtas konstrukciju un lietošanas apstākļus;".

7. Izteikt 14.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.5. nodrošināt šajos noteikumos noteiktās maģistrālā cauruļvada un tā tehnoloģiskā aprīkojuma (piemēram, noplūdes signalizācijas, katodaizsardzības, iezemēšanas iekārtu) pārbaudes. Minētās pārbaudes veic inspicēšanas institūcija šo noteikumu V nodaļā noteiktajā kārtībā;".

8. Aizstāt 37.punktā vārdu "transportēšanas" ar vārdu "maģistrālo".

9. Papildināt 38.punktu aiz vārdiem "Maģistrālā cauruļvada" ar vārdiem "elementus un".

10. Aizstāt 49.2.apakšpunktā vārdus "Vides valsts inspekcijas" ar vārdiem "vides inspektora".

11. Svītrot VI nodaļu.

12. Izteikt 75.punktu šādā redakcijā:

"75. Ja maģistrālais cauruļvads šo noteikumu spēkā stāšanās dienā ir reģistrēts Valsts darba inspekcijā, valdītājs lieto maģistrālo cauruļvadu bez šo noteikumu 11.punktā minētā atbilstības apliecinājuma saņemšanas."
Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministrs A.K.Kariņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!