• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 21. decembra noteikumi Nr. 1049 "Zvejas un akvakultūras produktu tirgus intervences pasākumu administrēšanas un uzraudzības kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.12.2004., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98521

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1050

Par Maksājumu līgumu starp Latvijas Republiku un Ziemeļu Investīciju banku

Vēl šajā numurā

27.12.2004., Nr. 207

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1049

Pieņemts: 21.12.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.1049

Rīgā 2004.gada 21.decembrī (prot. Nr.74 26.§)

Zvejas un akvakultūras produktu tirgus intervences pasākumu administrēšanas un uzraudzības kārtība

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 6.panta otro daļu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek administrēti un uzraudzīti zvejas un akvakultūras produktu tirgus intervences pasākumi.

2. Zvejas un akvakultūras produktu tirgus intervences pasākumu administrēšanu un uzraudzību Latvijā atbilstoši Eiropas Savienības tiesību aktos noteiktajām prasībām īsteno Lauku atbalsta dienests.

3. Atzītas zvejas vai akvakultūras produktu ražotāju grupas, kuras pretendē uz kompensācijas saņemšanu par tirgus intervences pasākumu veikšanu, var izņemt no tirgus zvejas un akvakultūras produktus, kā arī tos apstrādāt un uzglabāt pirms atkārtota piedāvājuma tirgū tikai pēc Lauku atbalsta dienesta un Pārtikas un veterinārā dienesta amatpersonu attiecīga apliecinājuma saņemšanas par zvejas un akvakultūras produktu pārbaudi pirms tirgus intervences pasākumu uzsākšanas.

4. Atzītas zvejas vai akvakultūras produktu ražotāju grupas informē Lauku atbalsta dienesta amatpersonu par plānotajiem tirgus intervences pasākumiem un to īstenošanas vietu ne vēlāk kā 24 stundas pēc zvejas vai akvakultūras produktu pārņemšanas no atzītas zvejas vai akvakultūras produktu ražotāju grupas biedra vai gadījumā, ja atzītai ražotāju grupai ir reprezentatīvas zvejas vai akvakultūras produktu ražotāju grupas statuss, tad no tās biedra, vai no ražotāja, kas nav reprezentatīvas zvejas vai akvakultūras produktu ražotāju grupas biedrs, bet uz viņu attiecas reprezentatīvai ražotāju grupai piemērojamā Eiropas Kopienas noteiktā cena zvejas un akvakultūras produktu izņemšanai no tirgus.

5. Lauku atbalsta dienesta amatpersona pēc informācijas saņemšanas no atzītas zvejas vai akvakultūras produktu ražotāju grupas informē Pārtikas un veterinārā dienesta amatpersonu par plānotajiem tirgus intervences pasākumiem un tirgus intervences pasākumu īstenošanas vietu.

6. Tirgus intervences pasākumu īstenošanas vietā Lauku atbalsta dienesta amatpersonas pārbauda tirgus intervencei pakļauto zvejas un akvakultūras produktu daudzumu un identitāti, bet Pārtikas un veterinārā dienesta amatpersonas — svaiguma un lieluma kategorijas.

7. Pēc šo noteikumu 6.punktā minēto pārbaužu veikšanas Lauku atbalsta dienesta amatpersonas zvejas vai akvakultūras produktu izņemšanas vietā sastāda aktu par zvejas vai akvakultūras produktu izņemšanu no tirgus. Aktā norāda:

7.1. vietu, datumu un laiku, kad zvejas vai akvakultūras produkti izņemti no tirgus;

7.2. zvejas kuģi (reģistrācijas numurs), no kura izkrauti attiecīgie zvejas produkti, vai tā komersanta (arī zemnieku vai zvejnieku saimniecības) nosaukumu un reģistrācijas numuru, kurš audzē attiecīgos akvakultūras dzīvniekus;

7.3. zvejas produktu nozvejas rajonu;

7.4. zvejas vai akvakultūras produktu sugas, to svaiguma un lieluma kategorijas;

7.5. zvejas vai akvakultūras produktu piedāvājuma veidus;

7.6. no tirgus izņemto zvejas vai akvakultūras produktu daudzumu un cenu;

7.7. veidu (veidus), kādā zvejas vai akvakultūras produkti tiks izmantoti pēc to izņemšanas no tirgus.

8. Ja zvejas vai akvakultūras produktu ražotāju grupa pārvieto zvejas vai akvakultūras produktus no tirgus to turpmākai apstrādei un uzglabāšanai pirms atkārtota piedāvājuma tirgū, Lauku atbalsta dienesta amatpersona, kas sadarbībā ar Pārtikas un veterinārā dienesta amatpersonu (inspektoru) veic kontroli, šo noteikumu 7.punktā minētajā aktā papildus norāda:

8.1. tā komersanta (arī zemnieku vai zvejnieku saimniecības) nosaukumu, reģistrācijas numuru un juridisko adresi, kurš apstrādās un uzglabās zvejas vai akvakultūras produktus;

8.2. zvejas vai akvakultūras produktu apstrādes metodes;

8.3. zvejas vai akvakultūras produktu uzglabāšanas termiņus.

9. Aktu par zvejas vai akvakultūras produktu izņemšanu no tirgus paraksta Lauku atbalsta dienesta un Pārtikas un veterinārā dienesta attiecīgās amatpersonas. Akts ir apliecinājums par veiktajiem tirgus intervences pasākumiem.

10. Lauku atbalsta dienests zvejas un akvakultūras produktu apstrādes laikā vai laikā, kad tie tiek novietoti uzglabāšanā, pārbauda saskaņā ar šo noteikumu 7. un 8.punktu zvejas un akvakultūras produktu daudzumu un identitāti komersanta uzņēmumos (arī zemnieku un zvejnieku saimniecībās), kuri apstrādā un uzglabā zvejas un akvakultūras produktus. Ja nepieciešams, tiek veiktas arī neplānotas pārbaudes minēto produktu uzglabāšanas laikā.

11. Lauku atbalsta dienests sagatavo rakstisku pārskatu par pārbaudēm, kas veiktas saskaņā ar šo noteikumu 10.punktu. Pārskatā norāda pārbaudes datumu, pārbaudes ilgumu, pārbaudes laikā veiktās darbības un pārbaudes rezultātus. Pārskatu paraksta Lauku atbalsta dienesta atbildīgā amatpersona.

12. Trīs dienas pirms atkārtotas zvejas vai akvakultūras produktu laišanas tirgū atzīta zvejas vai akvakultūras produktu ražotāju grupa paziņo Lauku atbalsta dienestam datumu, kad tiks pārtraukta zvejas vai akvakultūras produktu uzglabāšana.

13. Pārtikas un veterinārais dienests zvejas un akvakultūras produktu apstrādes laikā vai laikā, kad tie tiek novietoti uzglabāšanā, saskaņā ar šo noteikumu 7. un 8.punktu pārbauda zvejas un akvakultūras produktu svaiguma un lieluma kategorijas tā komersanta uzņēmumos (arī zvejnieku un zemnieku saimniecībās), kurš apstrādā un uzglabā zvejas un akvakultūras produktus. Ja nepieciešams, Pārtikas un veterinārais dienests pēc Lauku atbalsta dienesta uzaicinājuma piedalās arī Lauku atbalsta dienesta rīkotajās neplānotajās pārbaudēs zvejas un akvakultūras produktu apstrādes un uzglabāšanas laikā.

14. Pārtikas un veterinārais dienests sagatavo rakstisku pārskatu par pārbaudēm, kas veiktas saskaņā ar šo noteikumu 13.punktu. Pārskatā norāda pārbaudes datumu, pārbaudes ilgumu, pārbaudes laikā veiktās darbības un pārbaudes rezultātus. Pārskatu paraksta Pārtikas un veterinārā dienesta atbildīgā amatpersona. Pārtikas un veterinārais dienests par veikto pārbaužu rezultātiem rakstiski paziņo Lauku atbalsta dienestam.

15. Noteikumi stājas spēkā ar 2005.gada 1.janvāri.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministra vietā — finanšu ministrs O.Spurdziņš

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2005.gada 1.janvāri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!