• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Baptistu draudžu bīskapa Jāņa Alfreda Šmita vēstījums 2004.gada Ziemsvētkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.2004., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98488

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskapa Jāņa Vanaga vēstījums 2004.gada Ziemsvētkos

Vēl šajā numurā

24.12.2004., Nr. 206

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Baptistu draudžu bīskapa Jāņa Alfreda Šmita vēstījums 2004.gada Ziemsvētkos

Gods Dievam augstībā, miers virs zemes, un cilvēkiem labs prāts!

Tie ir Dieva eņģeļu teikti vārdi, kas atskanēja pirms 2000 gadiem ļaunuma pārņemtā pasaulē.
Mūsdienu pasaule arī ir ļaunuma un nemiera pilna. Karš, bads un nabadzība, nedziedināmas slimības, vardarbība un netaisnība plosās visā pasaulē. Kas var izteikt, ko cieš bērni, pat tie, kas nedzimuši tiek dzīvi saplosīti mātes miesās. Avīzes, televīzija ziņu raidījumos cenšas attēlot reālo pasauli, kura ir brutāla, bez miera, bez Dieva. Labu prātu mēs sastopam reti, pārāk reti...
Vai eņģeļu vēstījumam ir jebkāda nozīme? Vai Jēzus piedzimšana bija tikai Dieva neveiksmīgs mēģinājums pārliecināt pasauli par nepieciešamību mainīties? Arī Jēzus pēc Dieva mīlestības pilnā nodoma piedzima brutālā pasaulē, un Viņam tika piespriests nāvessods bez jebkāda vainas pierādījuma. Bet Viņš ne tikai dzīvoja un mira šausmīgā nāvē pie Krusta – Viņš augšāmcēlās, un Viņam pieder visa vara, pēdējais vārds pasaules notikumos līdz pasaules galam.
Jēzus nepiedzima, lai mēs varētu svinēt romantiskus Ziemassvētkus, bet lai uzceltu Dieva valstību cilvēku sirdīs! Tiem, kas tic, Viņš dod iespēju kļūt par Dieva bērniem. Viņš piedod grēkus, dāvina mūžīgo dzīvību, dod sirds mieru, neatkarīgu no ārējiem apstākļiem. Viņam atverot sirdi un prātu, notiek izmaiņa, ko Bībele sauc par atdzimšanu, kuras rezultātā rodas labais prāts – gatavība un spēja mīlēt, piedot, upurēties citu labā.
Kristus dzimšanas svētku dziļākā un īstā jēga ir atrodama nevis svētku spožumā, dāvanās, steigā un jautrībā, bet gan Viņa iespējā piepildīt dievišķo nodomu mūsu visu, arī mūsu tautas, dzīvē. No Viņa žēlastības un taisnības ir atkarīga mūsu personīgā un visas pasaules labklājība un miers.
Patiesu Kristus dzimšanas svētku mieru un prieku!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!