• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Visi veselie mazuļi atraduši mājas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2004., Nr. 205 https://www.vestnesis.lv/ta/id/98401

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

23.12.2004., Nr. 205

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Visi veselie mazuļi atraduši mājas

Latvijā pirmo reizi pēc neatkarības atgūšanas vietējai adopcijai vairs nav pieejams neviens bērns bez ievērojamiem veselības traucējumiem līdz gada vecumam.

MAZAIS.PNG (83583 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Vairāk bērnu adoptēts arī citās vecuma grupās. Kopumā aizvadītais gads bijis ļoti veiksmīgs adoptētājiem. Būtiski mainījusies situācija – agrāk bērni gaidīja adoptētājus, bet tagad adoptētājiem jau ir jāgaida iespēja adoptēt bērnus, norāda Bērnu un ģimenes lietu ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta direktors Taivo Trams.
Ministrija to skaidro gan ar apjomīgu darbu sabiedrības informēšanā, gan ar šogad ieviesto vienreizējo 1000 latu pabalstu adoptētājiem, kas ievērojami atvieglo pirmos soļus kopā ar jauno ģimenes locekli.
Ir pieaugusi bāriņtiesu darba efektivitāte, strādājot ar potenciālajiem adoptētājiem. Ministrija kā pozitīvu tendenci min to, ka mainās sabiedrības attieksme – agrāk lielākoties adoptēja cilvēki, kuriem pašiem savu bērnu nevarēja būt, bet tagad lēmumu par adopciju pieņem arvien vairāk ģimeņu, kurās jau aug pašu bērni.
Arvien vairāk cilvēku ir gatavi adoptēt bērnus arī ar dažādām smagākām slimības formām. Kļūst arī vairāk aizbildņu, kuri top par adoptētājiem.
“Man ir patiess prieks, ka šis gads iezīmējies kā lūzuma punkts gan adopcijas pieauguma ziņā, gan tāpēc, ka mainījusies sabiedrības attieksmes pret šiem jautājumiem,” par jaunajām vēsmām pauž gandarījumu bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks. Latvijā joprojām ir ļoti daudz bērnu, kuriem nepieciešamas ģimenes. Pēc ministra domām, cilvēki, kuri izlemj kļūt par adoptētājiem, šiem bērniem uzdāvina pašu lielāko un labāko dāvanu – ģimeni un īstu mīlestību.
Šodien, 23.decembrī, A.Baštiks apmeklēs ģimeni, kura pirmā šogad adoptēja bērnu. Līgas Šīronas ģimenē aug divi viņas pašas dēli, un šā gada sākumā tiem pievienojās arī adoptētā māsiņa Enija Anna, kurai nākamā gada aprīlī paliks trīs gadiņi.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!